Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

 

06 лютого 2020                                                                                      № 56/92

Про передачу об’єкта права комунальної

власності територіальної громади

міста Миколаєва до державної власності

 

Враховуючи стратегічне призначення, внутрішньодержавне, міжнародне і транзитне автотранспортне сполучення, що забезпечує Інгульський міст, який перебуває в комунальній власності територіальної громади міста Миколаєва, та беручи до уваги  обмеженість фінансових ресурсів стосовно його подальшої експлуатації, обслуговування та проведення реконструкції, керуючись Законом України «Про передачу об’єктів права державної та комунальної власності», п. 51 ч. 1 ст. 26, ч. 5 ст. 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

1. Дати згоду на передачу з комунальної власності територіальної громади міста Миколаєва до державної власності об’єкта права комунальної власності, а саме мосту через річку Інгул, який знаходиться на балансі КП «Експлуатаційне лінійне управління автодоріг», інвентарний номер 00001623, балансова вартість 18 642733,28  грн.

2. Звернутися до Кабінету Міністрів України (текст Звернення додається).

3. Управлінню апарату Миколаївської міської ради направити вищезазначене Звернення до Кабінету Міністрів України.

4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності та благоустрою міста (Лєпішева), першого заступника міського голови Криленка В.І.

 

 

Міський голова                                                                                    О. СЄНКЕВИЧ

 

 

 

 

 

Звернення

депутатів Миколаївської міської ради VІІ скликання

до Кабінету Міністрів України

 

У місті Миколаєві побудовано унікальний міст державного призначення, який розташований на магістралях Одеського, Київського та Кримського напрямків. Міст з урахуванням можливості пропуску великовантажних суден і кораблів має стратегічне значення для України.

Міст через річку Інгул знаходиться в експлуатації з 1980 року,  пролягає на суміщеному маршруті з автодорогою державного значення М-23 Улянівка-Миколаїв (через Вознесенськ).

Протяжність мосту через р. Інгул складає 422,0 п.м, ширина - 18,5 м, підйомний металевий проліт складає 75 м, інтенсивність руху - 30 тисяч транспортних одиниць на добу, інвентарний номер 00001623. Капітальний ремонт мосту через р. Інгул взагалі не проводився.

У процесі експлуатації відбувається швидке руйнування мосту. Так, на сьогодні знизилася його надійність і несуча спроможність вузлових з’єднань внаслідок корозії елементів, послаблення та випадіння заклепок, пошкодження артотропної плити, у зв’язку з чим виникла необхідність заміни механізму повороту та проведення негайного ремонту, у тому числі асфальтобетонного покриття проїжджої частини.

Основними причинами аварійного стану мосту є:

-незадовільна експлуатація мосту через незабезпеченість 100% фінансуванням;

- перевищення навантаження на міст та велика інтенсивність руху;

- неспроможність проведення поточних і капітальних ремонтів.

Враховуючи, що дорожнє покриття зазначеноговище мосту станом на даний час перебуває у  державній власності, виникло питання комплексного підходу до ремонту, утримання мосту в цілому.

На підставі вищевикладеного  та з метою забезпечення безперебійного транспортного сполучення, уникнення трагічних наслідків, ми, депутати Миколаївської міської ради, звертаємося з проханням надати згоду на прийняття мосту через річку Інгул до державної власності.

 

 

Депутати Миколаївської міської ради VІІ скликання

 

Опубліковано: 26 лютого 2020р. 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: