Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

 

22 січня 2020                                                                                        № 63

Про затвердження Порядку відшкодування

вартості дороговартісного зубопротезування

учасникам АТО/ООС з супроводжуючим

лікуванням

 

На підставі рішення міської ради від 20.12.2019 № 56/70 «Про міський бюджет міста Миколаєва на 2020 рік», від 20.12.2019 № 56/60 “Про затвердження міської програми “Соціальний захист“ на 2020-2022 роки”, керуючись пп. 2 п. “б“ ч. 1 ст. 34 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні“, виконком міської ради

 

ВИРІШИВ:

 

1. Затвердити Порядок відшкодування вартості дороговартісного зубопротезування учасникам АТО/ООС з супроводжуючим лікуванням (додається).

 

2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на першого заступника міського голови Криленка В.І.

 

Міський голова                                                                                    О. СЄНКЕВИЧ

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення виконкому міської ради

від 22 січня 2020

№  _________________________

 

ПОРЯДОК

відшкодування вартості дороговартісного зубопротезування учасникам АТО/ООС з супроводжуючим лікуванням

 

1. Порядком відшкодування вартості дороговартісного зубопротезування учасникам АТО/ООС з супроводжуючим лікуванням (далі-Порядок) визначається механізм використання коштів, передбачених у бюджеті міста за п.2. р.8 “Соціальна підтримка учасників бойових дій та членів їх сімей, внутрішньо переміщених осіб та осіб, постраждалих внаслідок ЧАЕС” міської програми “Соціальний захист” на 2020-2022 роки.

2. Головним розпорядником бюджетних коштів є департамент праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради (далі – департамент)

3. Бюджетні кошти спрямовуються на відшкодування вартості дороговартісного зубопротезування учасникам АТО/ООС з супроводжуючим лікуванням на основі відповідної ліцензії та професійної діяльності стоматологічних працівників, а також стоматологічним закладам, незалежно від форми власності, які мають ліцензію на провадження господарської діяльності зі стоматологічної практики.

4. Для забезпечення відшкодування вартості дороговартісного зубопротезування учасникам АТО/ООС з супроводжуючим лікуванням та встановлення імплантатів особи, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах антитерористичної операції у період її проведення, у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення, перебуваючи безпосередньо в районах та у період здійснення зазначених заходів (далі – учасники АТО/ООС), перебувають на обліку в Єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб, які мають право на пільги, звертаються особисто із заявою до районних управлінь соціальних виплат і компенсацій департаменту за місцем реєстрації.

До заяви додаються:

1) копія паспорта та довідки про реєстраційний номер облікової картки платника податків;

2) документи, що підтверджують статус пільговика: посвідчення учасника бойових дій, посвідчення особи з інвалідністю внаслідок війни, посвідчення учасника війни, копія довідки про безпосередню участь особи в антитерористичній операції, забезпечення її проведення і захисті незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України або копія довідки про участь особи у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення;

3) довідка стоматологічних закладів про необхідність проведення дороговартісного лікування та зубопротезування у довільній формі із зазначенням розрахунку переліку наданих послуг.

5. Районні управління соціальних виплат і компенсацій департаменту:

1) забезпечують прийом документів, відповідно до пункту 4 цього Порядку, та ведення обліку учасників АТО/ООС, які надають заяви для відшкодування вартості дороговартісного зубопротезування;

2) надають тристоронній договір на відшкодування вартості дороговартісного зубопротезування учасникам АТО/ООС з супроводжуючим лікуванням.

6. Гранична сума відшкодування вартості дороговартісного зубопротезування за рахунок бюджету міста учасникам АТО/ООС з супроводжуючим лікуванням складає не більше 5 мінімальних заробітних плат, відповідно до кошторису, затвердженого в бюджеті міста на поточний рік.

Якщо вартість дороговартісного зубопротезування, яка визначена стоматологічним закладом, перевищує граничну суму, то залишок оплачує учасник АТО/ООС за власний рахунок.

7. Департамент протягом п’яти робочих днів з дати подання заяви укладає договір про відшкодування вартості дороговартісного зубопротезування учасникам АТО/ООС із супроводжуючим лікуванням у трьох примірниках (один - для департаменту, другий - для стоматологічного закладу, третій - для учасника АТО/ООС), в якому зазначаються строки здійснення лікування, їх вартість тощо).

Датою звернення вважається дата подання всіх документів, визначених п.4 цього Порядку.

Усі примірники договору, підписані департаментом та скріплені печаткою та учасникам АТО/ООС, передаються стоматологічному закладу.

Керівник стоматологічного закладу підписує і скріплює печаткою (за наявності) всі примірники договору, після чого передає один примірник департаменту, другий - учасникам АТО/ООС, третій примірник залишає на зберіганні у стоматологічному закладі.

8. Відшкодування вартості дороговартісного зубопротезування учасникам АТО/ООС із супроводжуючим лікуванням здійснюється департаментом в межах коштів, затверджених бюджетом міста, шляхом їх безготівкового перерахування стоматологічним закладам як оплати за надані послуги відповідно до укладених договорів на підставі актів наданих послуг у розмірі, що не перевищує встановлену граничну вартість стоматологічних послуг, а якщо вартість таких  послуг є меншою від граничної, - у розмірі, що не перевищує фактичну вартість медичних послуг.

9. Стоматологічний заклад після здійснення дороговартісного зубопротезування учасникам АТО/ООС з супроводжуючим лікуванням надає департаменту акт наданих послуг і документ щодо проведення розрахунків за результатами надання медичних послуг згідно з умовами договору.

10. Бухгалтерський облік, відкриття рахунків, реєстрація, облік бюджетних зобов’язань в органах Казначейства, операції, пов’язані з використанням бюджетних коштів, здійснюються в установленому законодавством порядку.

11. Складення і подання фінансової та бюджетної звітності про використання бюджетних коштів, а також контроль за їх цільовим та ефективним витрачанням здійснюються департаментом в установленому законодавством порядку.

 

______________________________________________________

 

 

 

Опубліковано: 29 січня 2020р. 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: