Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

РІШЕННЯ

 

20 грудня 2019                                                                                   № 56/86

Про деякі питання безпритульних котів у

місті Миколаєві

 

З метою вирішення питання щодо регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами та врегулювання відносин у сфері поводження з безпритульними тваринами в місті Миколаєві, у межах повноважень органів місцевого самоврядування, відповідно до Закону України "Про захист тварин від жорстокого поводження», керуючись статтею 59 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", міська рада 

ВИРІШИЛА :

1. Заборонити вилов безпритульних котів на території міста Миколаєва,  за винятком:

- необхідності вжиття заходів регулювання чисельності безпритульних котів способом стерилізації, здійснення вакцинації та/або з метою прилаштування їх до нових власників із залученням представників громадських зоозахисних організацій;

- обставин, що створюють загрозу життю, здоров'ю та безпеці людей, з метою карантинування для підтвердження чи спростування захворювань, яке призначає ветеринарний лікар відповідно до довідки встановленої форми.

2. Управителям багатоквартирних будинків по утриманню житлового фонду не створювати навмисних перешкод для виконання котами функції природної дератизації, надаючи їм доступ до підвальних приміщень.

3. Відповідальним особам, які уповноважені в структурах житлово-експлуатаційних підприємств чи організацій, в тому числі ЖБК, ОСББ, забезпечувати дотримання норм та вимог експлуатації підвалів, технічних підвалів і горищ згідно з нормами діючого законодавства, запобігати ізоляції там котів, що може призвести до їх загибелі.

4. Комунальному підприємству Миколаївської міської ради "Центр захисту тварин" забезпечити регулювання чисельності безпритульних котів у місті Миколаєві  способом стерилізації з обов'язковою вакцинацією та візуальною ідентифікацією за позабюджетні кошти.

5. Балансоутримувачам підвалів, технічних підвалів і горищ об'єктів житлового фонду у випадках отримання звернень фізичних чи юридичних осіб стосовно наявності обставин, що створюють загрозу життю, здоров'ю та безпеці людей, причиною яких зазначено наявність безпритульних котів у допоміжних приміщеннях, спрямовувати копію звернення до громадських зоозахисних організацій з метою залучення їхніх представників до безпосереднього вирішення питань на місцях виникнення зазначених вище обставин, а також забезпечення переміщення безпритульних котів у притулок або прилаштування їх до нових власників.

6. Рекомендувати департаменту житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради внести відповідні зміни до Правил утримання домашніх собак та котів у м. Миколаєві, затверджених рішенням Миколаївської міської ради від 03.09.2009 №36/8 «Про затвердження Правил утримання домашніх собак та котів в м. Миколаєві», зі змінами та доповненнями, внесеними рішенням Миколаївської міської ради від 01.03.2012 №15/15.

7. Контроль за виконанням цього рішення покласти на голову постійної комісії міської ради з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності та благоустрою міста Лєпішева О.О., заступника міського голови Степанця Ю.Б.

 

Міський голова                                                                                    О.Ф. Сєнкевич

 

Опубліковано: 09 січня 2020р.     

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: