Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

 

30 січня 2019                                                                                           № 17р

Про стан військового обліку  

військовозобов’язаних і призовників,

бронювання військовозобов’язаних

у виконавчих органах Миколаївської

міської ради, на комунальних

підприємствах міста  за 2018 рік та

завдання на 2019 рік

 

        З метою належної організації, покращання стану військового обліку призовників і військовозобов’язаних та бронювання військовозобов’язаних у виконавчих органах Миколаївської міської ради, на комунальних підприємствах міста, відповідно до ст.ст. 33, 34, 35  Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу»,  ст. 15 Закону України «Про оборону України», постанови Кабінету Міністрів України від 07.12.2016 № 921 «Про затвердження Порядку організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних», постанови Кабінету Міністрів України від 04.02.2015 № 45 «Про затвердження Порядку бронювання військовозобов’язаних за органами державної влади, іншими державними органами, органами місцевого самоврядування та підприємствами, установами і організаціями на період мобілізації та на воєнний час», з урахуванням розпорядження голови Миколаївської облдержадміністрації від 02.01.2019 № 2-р «Про стан військового обліку на території Миколаївської області за 2018 рік та завдання щодо його поліпшення у 2019 році»,  результатів проведених заходів та перевірок стану військового обліку в 2018 році, керуючись п.п. 19,20 ч.4 ст.42 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”:

 

    1. Інформацію       про      стан        військового      обліку,          бронювання військовозобов’язаних у виконавчих органах Миколаївської міської ради за 2018 рік довести  до керівників виконавчих органів Миколаївської міської ради,   організувати роботу щодо усунення зазначених в ній недоліків та встановити контроль за виконанням заходів (додається).

    2. Затвердити Завдання з методичного забезпечення  військового обліку, забезпечення функціонування системи  військового обліку призовників і  військовозобов’язаних у виконавчих органах Миколаївської міської ради на 2019 рік (додається).

     3. Затвердити         План         перевірки        стану      військового       обліку військовозобов’язаних та призовників у виконавчих органах Миколаївської міської ради та на комунальних підприємствах міста на 2019 рік (далі – план, додається).

    4. Утворити комісію щодо перевірок стану  військового обліку у виконавчих органах Миколаївської міської ради та комунальних підприємствах міста  на 2019 рік (далі – комісія) та затвердити її склад (додається). Комісії забезпечити проведення відповідних перевірок згідно із затвердженим планом відповідно до Порядку організації та ведення військового обліку призовників і  військовозобов’язаних, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 07.12.2016 № 921.

    5. Контроль  за виконанням даного розпорядження покласти на першого заступника міського голови Криленка В.І.

 

Перший заступник

міського голови                                                                    В.І.Криленко

 

 

                                                                          ЗАТВЕРДЖЕНО                    

                                                                          розпорядження міського голови

                                                                          від 30 січня 2019

                                                                          № 17р

 

Інформація про стан військового обліку, бронювання військовозобов’язаних

у    виконавчих органах Миколаївської міської ради за 2018 рік

 

      Військово-облікова робота та бронювання військовозобов’язаних і призовників у виконкомі Миколаївської міської ради протягом 2018 року організована і здійснювалась відповідно до вимог нормативно-правових актів, розпорядження  міського голови від 26.02.2018 № 178р «Про стан військового обліку на території міста Миколаєва у 2017 році та завдання щодо забезпечення ведення військового обліку на 2018 рік». З метою покращання стану військового обліку у виконавчих органах Миколаївської міської ради виконкомом Миколаївської міської ради спільно з військовим комісаріатом, проведено комплекс заходів, направлених на належне ведення військового обліку та контроль за його станом.

      У  виконкомі Миколаївської міської ради наказом міського голови визначено відповідального за ведення  військового обліку та бронювання, у  посадовій інструкції якого враховані вимоги діючих нормативно-правових актів, якими регламентуються питання військового обліку.

      Протягом 2018 року відділом кадрів Миколаївської міської ради спільно з  відділом з організації оборонної і мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Миколаївської міської ради та районними  військовими комісаріатами міста проведено три  інструкторсько-методичні заняття  з представниками виконавчих органів Миколаївської міської ради та комунальних підприємств міста  щодо організації та ведення  військового обліку призовників і військовозобов’язаних.

     У 2018 році відділом кадрів Миколаївської міської ради та  відділом з організації оборонної і мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Миколаївської міської ради були проведені перевірки  військового обліку військовозобов’язаних і призовників у 14 підрозділах виконавчих органів Миколаївської міської ради. Під час проведення перевірки у виконавчих органах Миколаївської міської ради було виявлено низку характерних  недоліків, складено акти та запропоновано їх усунення для поліпшення стану військового обліку:

     1. Перевірка у громадян під час прийняття на роботу наявності військово-облікових документів (у військовозобов’язаних – військового квитка або тимчасового посвідчення замість військового квитка, у призовників – посвідчення про приписку до призовної дільниці) не здійснюється, внаслідок чого на роботу приймаються особи без військово-облікових документів.

     2. Накази про відповідальних   за    ведення  військового   обліку     складено за постановою Кабінету Міністрів України, яка втратила чинність.

     3. Оповіщення на вимогу військових комісаріатів військовозобов’язаних про їх виклик до військових комісаріатів здійснюється без видачі відповідних наказів керівників.

     4. Відомості з військово-облікових документів військовозобов’язаних в особових картках форми П-2  заповнюються з порушенням вимог постанови Кабінету Міністрів України  від 07.12.2016 № 921 «Про затвердження Порядку організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних»  (далі – Порядок).

     5. Картотека особових карток форми П-2 військовозобов’язаних і призовників  побудована з порушенням вимог пункту 44 Порядку.

     6. Вилучення військово-облікових документів у військовозобов’язаних для звіряння з картками первинного обліку здійснюється з порушенням вимог Порядку.

    7. Бланки розписок про прийом військово-облікових документів від військовозобов’язаних не сформовані у справи, які повинні мати не менш як 50 аркушів.

     8. Повідомлення у семиденний строк у військові комісаріати про всіх військовозобов’язаних, прийнятих на роботу чи звільнених з роботи, не надсилаються.

     9. Список щодо жінок, які мають спеціальності, перелік яких визначений постановою Кабінету Міністрів України від 14.10.1994  № 711, стосовно взяття їх на військовий облік  не складений.

     10. Зміни до записів  військового обліку в особових справах військовозобов’язаних працівників за формою первинного обліку № П-2ДС «Особова картка» (затверджена наказом Міністерства статистики України від 26.12.1995 № 343) не внесені.

     11.Графіки звіряння особових карток призовників і військовозобов’язаних з її військово-обліковими документами відповідно до п.45 Порядку не  затверджені.

      За результатами подачі звітної інформації за 2018 рік до відділу кадрів Миколаївської міської ради мали місце окремі недоліки, які потребують усунення та вжиття заходів до відповідного реагування. Керівникам виконавчих органів Миколаївської міської ради рекомендовано:

    - дотримуватись термінів подачі та якості  звітів про чисельність  військовозобов’язаних, які заброньовані згідно з переліками посад і професій  військовозобов’язаних, які підлягають бронюванню на період мобілізації та на воєнний час до районних військових комісаріатів;

    - дотримуватись термінів подачі звітної інформації до відділу кадрів Миколаївської міської ради: других примірників звітів про чисельність  військовозобов’язаних, які заброньовані згідно з переліками посад і професій  військовозобов’язаних, які підлягають бронюванню на період мобілізації та на воєнний час, списків військовозобов’язаних, планів заміщення, інформації щодо організації роботи  військового обліку;

    - у подальшій роботі  звернути увагу на персональну відповідальність  за повноту та якість стану військового обліку військовозобов’язаних і призовників у  підпорядкованих структурах;

    - продовжувати  вживати  відповідні заходи щодо підвищення якості військового обліку.

       Керівникам комунальних підприємств Миколаївської міської ради рекомендовано:

    - дотримуватись термінів подачі та якості  звітів про чисельність  військовозобов’язаних, які заброньовані згідно з переліками посад і професій  військовозобов’язаних, які підлягають бронюванню на період мобілізації та на воєнний час, до районних військових комісаріатів та до відділу кадрів Миколаївської міської ради;

-         підвищити  якість роботи по  військовому обліку на  підпорядкованих

підприємствах і установах;

-         звернути    увагу    на     корегування,   удосконалення   та приведення у

належний стан системи військового обліку військовозобов’язаних і призовників.

       Виконкомом Миколаївської міської ради з травня 2018 року проводилась звірка у районних  військових комісаріатах облікових даних особових карток П-2 працівників. Звірка особових карток військовозобов’язаних і призовників, які  перебувають на обліку поза межами міста,  проводилась письмово. Були направлені  листи до районних  військових комісаріатів про прийнятих або звільнених військовозобов’язаних і призовників, повідомлення про зміну облікових даних військовозобов’язаних стосовно освіти, місця роботи, посади, сімейного стану,  місця їх проживання у відповідні строки.

      На розпорядження, приписи,  повістки військових комісаріатів про виклик військовозобов’язаних для проходження навчальних зборів,  уточнення облікових даних  та проходження військово-лікарської комісії у  2018 року були видані накази міського голови про оповіщення військовозобов’язаних  під особистий підпис.

     На підставі проведеної звірки особових даних військовозобов’язаних у районних військових комісаріатах м.Миколаєва  для уточнення облікових даних  та проходження військово-лікарської комісії були видані накази міського голови про оповіщення військовозобов’язаних  під особистий підпис.

     Відповідно до п.17 Порядку бронювання військовозобов’язаних за органами державної влади, іншими державними органами, органами місцевого самоврядування та підприємствами, установами і організаціями на період мобілізації та на  воєнний час, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 04.02.2015 № 45, виконавчим комітетом Миколаївської міської ради  до Центрального  РВК м.Миколаєва у встановлені строки були надані звіти про чисельність  військовозобов’язаних, які заброньовані згідно з переліками посад і професій  військовозобов’язаних, які підлягають бронюванню на період мобілізації та на воєнний час за 2018 рік,

      Виконкомом Миколаївської міської ради  у 2018 році своєчасно  проводилась робота по переоформленню бронювання військовозобов’язаним, які працюють у виконавчих  органах Миколаївської міської ради, на період мобілізації та воєнного часу відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 04.02.2015 № 45, та анулюванню посвідчень про відстрочки   військовозобов’язаним, що втратили на це право. Військові квитки у  військовозобов’язаних  для оформлення бронювання вилучалися під розписку. Надсилались повідомлення про зарахування заброньованих військовозобов’язаних на спеціальний військовий облік до районних  військових комісаріатів за місцем їх перебування на обліку в установлені терміни.

                    ______________________________________________

 

                                                                          ЗАТВЕРДЖЕНО

                                                                          розпорядження міського голови

                                                                          від 30 січня 2019

                                                                         № 17р

 

ПЛАН

перевірки стану військового обліку військовозобов’язаних та призовників у виконавчих органах Миколаївської міської ради та на комунальних підприємствах міста   на 2019 рік

 

№ з/п

Об’єкт перевірки

Період перевірки

1

Управління містобудування та архітектури Миколаївської міської ради

лютий

2

Управління  комунального майна Миколаївської міської ради

лютий

3

Управління з питань культури та охорони культурної спадщини Миколаївської міської ради

лютий

4

Департамент  з надання адміністративних послуг  Миколаївської міської ради

березень

5

Управління  капітального будівництва   Миколаївської міської ради

березень

6

КП ММР «Капітальне будівництво міста Миколаєва»  

березень

7

КП «ТРК «Март»

травень

8

КУ ММР «Агенція розвитку Миколаєва»

травень

9

КП «Міський інформаційно-обчислювальний центр»

травень

 

 

 

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 

                                                                                                                                            ЗАТВЕРДЖЕНО              

                                                                                                                                             розпорядження міського голови

                                                                                                                                             від 30 січня 2019

                                                                                                                                                                     № 17р

 

Завдання з методичного забезпечення  військового обліку, забезпечення функціонування системи  військового обліку призовників і  військовозобов’язаних у виконавчих органах Миколаївської міської ради на 2019 рік

 

№  з/п

Зміст заходу

Термін виконання

Відповідальний за виконання

Примітка

1. Організаційні заходи

1

Забезпечення організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних у відповідності до вимог чинного законодавства.

Протягом 2019 року

Керівники виконавчих органів Миколаївської міської ради

 

2

Підготовка проекту розпорядження міського голови  про стан військового обліку за попередній рік та заплановані заходи на 2019 рік з питань військового обліку військовозобов’язаних і призовників та бронювання військовозобов’язаних

Січень 2019 року

Відповідальний за ведення військового обліку відділу кадрів Миколаївської міської ради

 

3

Вжиття заходів щодо контролю за організацією роботи по веденню військового обліку військовозобов'язаних і призовників відповідно до вимог чинного законодавства.

Протягом 2019 року

Керівники виконавчих органів Миколаївської міської ради

 

4

Забезпечення виконання  затверджених завдань  з питань організації та ведення військового обліку військовозобов'язаних і призовників та бронювання військовозобов'язаних на 2019 рік

Протягом 2019 року

Відповідальні за ведення військового обліку виконавчих органів Миколаївської міської ради

 

5

Приведення в актуальний стан наказів (розпоряджень) про призначення посадових осіб, відповідальних за організацію і ведення військового обліку військовозобов'язаних і призовників

Січень 2019 року

Керівники виконавчих органів Миколаївської міської ради

 

6

Винесення на розгляд питань військового обліку і бронювання на службових нарадах, доведення змін та доповнень у законодавчі та нормативно-правові акти з питань військового обліку та бронювання

У разі необхідності протягом 2019 року

Відповідальні за ведення військового обліку виконавчих органів Миколаївської міської ради

 

7

Методичне забезпечення військово-облікової роботи у виконавчих органах Миколаївської міської ради, підвідомчих підприємствах, установах, організаціях, з питань організації військового обліку і бронювання

Протягом 2019 року

Відповідальні за ведення військового обліку виконавчих органів Миколаївської міської ради

 

8

Організація взаємодії з військовими комісаріатами міста, сприяння в межах повноважень поліпшенню стану військового обліку військовозобов'язаних і призовників та бронювання військовозобов'язаних

Протягом 2019 року

Керівники виконавчих органів Миколаївської міської ради

 

9

Проведення занять з відповідальними особами щодо розгляду нормативно-правових актів за ведення військового  обліку військовозобов'язаних і призовників та бронювання військовозобов'язаних

Протягом 2019 року

Відповідальний за ведення військового обліку відділу кадрів Миколаївської міської ради

 

10

Проведення перевірок стану військового  обліку військовозобов'язаних і призовників у  виконавчих органах Миколаївської міської ради та на комунальних підприємствах

Згідно з планом перевірок на 2019 рік

Відповідальний за ведення військового обліку відділу кадрів Миколаївської міської ради, відділ з організації оборонної і мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Миколаївської міської ради

 

11

Вжиття заходів щодо оповіщення військовозобов'язаних та  призовників на вимогу військових комісаріатів   та направлення їх до  військових комісаріатів.

У разі необхідності

Керівники виконавчих органів Миколаївської міської ради

 

2. Заходи щодо  військового обліку військовозобов'язаних і призовників

12

Забезпечення повноти та якості обліку військовозобов'язаних і призовників, які працюють у виконавчих органах Миколаївської міської ради, згідно з вимогами нормативно-правових актів та методичних рекомендацій

Протягом 2019 року

Відповідальні за ведення військового обліку виконавчих органів Миколаївської міської ради

 

13

Перевірка у кандидатів на вакантні посади виконавчих органів наявності військово-облікових документів (у військовозобов’язаних – військового квитка або тимчасового посвідчення замість військового квитка, у призовників – посвідчення про приписку до призовної дільниці) з метою встановлення факту перебування їх на військовому обліку за місцем проживання.

При прийомі документів щодо працевлаштування

Спеціалісти кадрових служб, відповідальні за ведення військового обліку виконавчих органів Миколаївської міської ради

 

14

Прийняття на роботу військовозобов’язаних після взяття їх на  військовий облік в установленому порядку

При працевлаштуванні

Керівники, спеціалісти кадрових служб

 

15

Ведення журналів перевірок працівниками військового комісаріату стану обліку і бронювання військовозобов’язаних, звіряння особових карток форми П-2  з військовими комісаріатами

Протягом 2019 року

Відповідальні за ведення військового обліку виконавчих органів Миколаївської міської ради

 

16

Ведення особових карток форми П-2  військовозобов'язаних і призовників  та внесення змін відповідно до вимог чинного законодавства

Протягом 2019 року

 Відповідальні за ведення військового обліку виконавчих органів Миколаївської міської ради

 

17

Робота з картотекою особових карток форми П-2, своєчасне внесення (у п'ятиденний термін) змін до особових карток військовозобов’язаних і призовників щодо їх сімейного стану, місця проживання, посади, освіти тощо та направлення  повідомлення про ці зміни  до  військових комісаріатів у визначені строки  за місцем перебування на обліку

Протягом 2019 року у разі необхідності

Відповідальні за ведення військового обліку виконавчих органів Миколаївської міської ради

 

18

Повідомлення  військових комісаріатів про прийнятих на роботу або звільнених з роботи військовозобов’язаних і призовників у визначені строки

У разі необхідності протягом 2019 року

Відповідальні за ведення військового обліку виконавчих органів Миколаївської міської ради

 

 

 

 

 

 

 

19

Проведення звірки особових карток форми П-2 військовозобов’язаних і призовників із записами у військових квитках і посвідченнях про приписку до призовної дільниці

Протягом 2019 року

Відповідальні за ведення військового обліку виконавчих органів Миколаївської міської ради

 

20

Направлення до районних військових комісаріатів військовозобов'язаних, у яких при звірці виявлені зміни облікових даних

У період звірки

Відповідальні за ведення військового обліку виконавчих органів Миколаївської міської ради

 

21

Проведення звірки особових карток форми П-2 військовозобов’язаних і призовників з обліковими даними військових комісаріатів міста із заповненням журналу звірок

Згідно з графіком

Відповідальні за ведення військового обліку виконавчих органів Миколаївської міської ради

 

22

Вилучення з картотеки особових карток форми П-2  військовозобов’язаних, які підлягають виключенню з військового обліку за віком

До 15 грудня 2019 року

Відповідальні за ведення військового обліку виконавчих органів Миколаївської міської ради

 

23

Уточнення (складення) плану заміни посадових осіб місцевого самоврядування, які вибувають за мобілізацією та у воєнний час, списків  військовозобов’язаних і призовників виконавчих органів Миколаївської міської ради,  які мають мобілізаційні приписи

Початок 2019 року

Відповідальні за ведення військового обліку виконавчих органів Миколаївської міської ради

 

3. Заходи з бронювання військовозобов'язаних

24

Визначення, згідно із діючим Переліком посад і професій, працюючих у виконавчих органах Миколаївської міської ради військовозобов'язаних, які підлягають бронюванню, та своєчасне здійснення заходів з їх бронювання. Підготовка  інформації та надання пропозиції до відділу кадрів Миколаївської міської ради

Протягом 2019 року

Відповідальні за ведення військового обліку виконавчих органів Миколаївської міської ради

 

25

Проведення заходів щодо анулювання посвідчень про відстрочки військовозобов'язаним, які втратили на це право та надання інформації до відділу кадрів Миколаївської міської ради

У разі звільнення, переведення, зміни в облікових даних

Відповідальні за ведення військового обліку виконавчих органів Миколаївської міської ради

 

26

Виконання заходів щодо бронювання військовозобов'язаних на період мобілізації та на воєнний час:

- виготовлення посвідчень про бронювання та повідомлень про бронювання, заповнення їх з дотриманням установлених вимог;

- передача у військовий комісаріат посвідчень про бронювання, повідомлень про бронювання, військових квитків та особових карток форми П-2;

- отримання у військкоматі посвідчень про бронювання, військових квитків та особових карток форми П-2;

- подання до РВК у якому військовозобов'язаний перебуває на обліку повідомлень про зарахування заброньованих військовозобов'язаних на спеціальний військовий облік у визначені терміни.

У разі необхідності

 

Відповідальний за ведення військового обліку відділу кадрів  Миколаївської міської ради

 

                                                                 4. Звітність з питань військового обліку та бронювання

27

Складання та погодження в районному військовому комісаріаті Звіту

про чисельність  військовозобов’язаних, які заброньовані згідно з переліками посад і професій  військовозобов’язаних, які підлягають бронюванню на період мобілізації та на воєнний час, станом на 1 січня відповідного року (за формою згідно з додатком 3 до постанови Кабінету Міністрів України від 04.01.2015 № 45)

До 15 грудня 2019 року

Відповідальні за ведення військового обліку виконавчих органів Миколаївської міської ради

 

28

Надання  Звіту про чисельність  військовозобов’язаних, які заброньовані згідно з переліками посад і професій  військовозобов’язаних, які підлягають бронюванню на період мобілізації та на воєнний час, станом на 1 січня відповідного року (за формою згідно з додатком 3 до постанови Кабінету Міністрів України від 04.01.2015 № 45), погодженого  в районному військовому комісаріаті та інформації про стан роботи щодо військового обліку до відділу кадрів Миколаївської міської ради

Щороку до 15 грудня 2019 року

Відповідальні за ведення військового обліку виконавчих органів Миколаївської міської ради

 

5. Виконання інших заходів

29

Забезпечення доведення до виконавчих органів Миколаївської міської ради, комунальних підприємств, установ змін в законодавстві стосовно військового обов’язку, військової служби та бронювання

Протягом 2019 року

Відповідальний за ведення військового обліку відділу кадрів  Миколаївської міської ради

 

30

Участь у навчаннях, заняттях з питань організації та ведення військово-облікової роботи і бронювання військовозобов'язаних

Протягом 2019 року

Відповідальні за ведення військового обліку виконавчих органів Миколаївської міської ради

 

 

31

Доведення вимог Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу», постанови Кабінету Міністрів України від 07.12.2016 № 921 «Про затвердження Порядку організації та ведення військового обліку призовників військовозобов'язаних»

до  військовозобов'язаних працівників і призовників

При працевлаштуванні

Відповідальні за ведення військового обліку виконавчих органів Миколаївської міської ради

 

32

Стенд оформлено, оновлено відповідно правил військового обліку призовників і військовозобов’язаних, визначених постановою Кабінету Міністрів України від 07.12.2016 № 921 «Про затвердження Порядку організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних».

Протягом року

Відповідальні за ведення військового обліку виконавчих органів Миколаївської міської ради

 

 

 

 

                                                                          ЗАТВЕРДЖЕНО

                                                                          розпорядження міського голови

                                                                          від 30 січня 2019

                                                                                       № 17р

 

                                         

                                                           Склад

комісії  щодо перевірок стану військового обліку у виконавчих органах Миколаївської  міської  ради та  на комунальних підприємствах міста  на 2019 рік

 

                                                   Голова комісії

 

Оніщенко

Ігор Олексійович

- начальник   відділу   з   організації   оборонної і

  мобілізаційної          роботи    та     взаємодії      з

  правоохоронними    органами       Миколаївської

  міської ради

 

                                                   Члени комісії

 

Кісюра

Алевтина Віталіївна

- головний          спеціаліст        відділу         кадрів

  Миколаївської міської ради

 

Нерубальщук

Сергій Юрійович

- головний            спеціаліст            відділу            з

  організації оборонної і мобілізаційної роботи та

  взаємодії з правоохоронними органами

  Миколаївської міської ради

 

                              _______________________________________

Опубліковано: 23 лютого 2019р.


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: