Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКА_МІСЬКА_РАДА


РІШЕННЯ

№ 12/24 від 2011-12-23

Про Порядок розміщення джерел електромагнітного випромінювання в місті Миколаєві (ВТР.ЧИН. №47/18 ВІД 14.05.15)

ВТР.ЧИН.
З метою приведення у відповідність до вимог чинного законодавства України порядку розміщення джерел електромагнітного випромінювання, беручи до уваги матеріали, напрацьовані тимчасовою комісією, затвердженою рішенням Миколаївської міської ради від 22.04.10 №45/62 «Про створення тимчасової комісії щодо розміщення вишок - ретрансляторів мобільного зв’язку поблизу житлових будинків у місті Миколаєві», відповідно до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», Закону України «Про пожежну безпеку», постанови Кабінету Міністрів України від 13.04.11 № 466 «Деякі питання виконання підготовчих і будівельних робіт», керуючись ч.1 ст.59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,   міська рада
 
ВИРІШИЛА:
 
         1.Затвердити Порядок розміщення джерел електромагнітного
випромінювання в місті Миколаєві (додається).
 
               2.Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника
міського голови Васюкова Р.О.


Міський головаВ.Д. Чайка



Затверджено
рішенням міської ради
від 23 грудня 2011
№12/24




Порядок
розміщення джерел електромагнітного випромінювання
в місті Миколаєві



Порядок (далі - Порядок) визначає процедуру розміщення джерел електромагнітного випромінювання в місті Миколаєві.
1.Визначення термінів
 
1.1. Оператор - суб'єкт господарювання, який надає послуги зв'язку, доступу до мережі Інтернет та телебачення, використовуючи джерела електромагнітного випромінювання.
1.2. Джерела електромагнітного випромінювання (далі - ДЕВ) - передавальні радіо-, телевізійні станції та інші об'єкти, які випромінюють електромагнітну енергію в навколишнє середовище.
1.3. Реконструкція ДЕВ - будь-які дії на об'єкті оператора, які можуть призвести до зміни електромагнітної обстановки в місці встановлення ДЕВ.
 
2. Положення про інвентаризацію
 
Провести інвентаризацію існуючих об’єктів джерел електромагнітного випромінювання в місті Миколаєві відповідно до Порядку розміщення джерел електромагнітного випромінювання в місті Миколаєві та чинного законодавства України.
 
3. Порядок подання заяв на розміщення ДЕВ
Оператор (або уповноважений ним представник), який має намір розмістити ДЕВ на території м. Миколаєва, звертається до державного адміністратора із заявою встановленої форми на ім'я міського голови про отримання рішення виконкому міської ради на розміщення ДЕВ.
До заяви додаються:
- копія виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних  осіб – підприємців;
- договір оренди місця для розміщення ДЕВ (у разі розміщення ДЕВ на будівлях, спорудах тощо);
-  документи, що підтверджують право власності орендодавця на об'єкт оренди;
- договір про встановлення особистого строкового сервітуту або інший документ, що посвідчує законне використання земельної ділянки (у разі розміщення ДЕВ на земельних ділянках);
ситуаційний план у масштабі 1:500 з нанесенням місця розміщення джерела електромагнітного випромінювання;
характеристика обладнання, яке передбачається встановити на об'єкті, засвідчена суб’єктом господарювання.
 
Заява разом із документами, що до неї додаються, не пізніше наступного робочого дня передається державним адміністратором до управління транспортного комплексу, зв’язку та телекомунікації Миколаївської міської ради, який у 10 - денний термін перевіряє відповідність поданих документів та надає рекомендаційний висновок щодо можливості розміщення джерела електромагнітного випромінювання, який підписується заступником міського голови, до повноважень якого відноситься сфера зв’язку.
Рекомендаційний висновок щодо можливості розміщення джерела електромагнітного випромінювання готується з урахуванням пропозицій, зауважень та проведених експертиз та обстежень або інших наукових і технічних оцінок (у випадках, передбачених чинним законодавством) управління містобудування та архітектури Миколаївської міської ради, управління з охорони навколишнього природного середовища департаменту ЖКГ Миколаївської міської ради.
Виключними підставами для відмови в наданні висновку щодо можливості розміщення джерела електромагнітного випромінювання є:
-   подання суб'єктом господарювання неповного пакета документів;
- виявлення після реєстрації заяви в документах, поданих суб'єктом господарювання, недостовірних відомостей;
- негативний висновок за результатами проведених експертиз та обстежень або інших наукових і технічних оцінок, необхідних для видачі документа дозвільного характеру;
- інші підстави, встановлені законами України.
 
Письмова відмова або позитивний висновок щодо розміщення джерела електромагнітного випромінювання передається державному адміністратору для передачі суб’єкту господарювання у порядку, передбаченому чинним законодавством.
Після отримання позитивного висновку щодо можливості розміщення джерела електромагнітного випромінювання державний адміністратор передає його суб’єкту господарювання.
Висновок щодо можливості розміщення джерела електромагнітного випромінювання є підставою для замовлення оператором розроблення проектно-кошторисної документації щодо розміщення джерела електромагнітного випромінювання.
Проектно-кошторисна документація щодо розміщення джерела електромагнітного випромінювання розробляється юридичними або фізичними особами-підприємцями, що отримали ліцензію в установленому законодавством порядку.
Розроблена проектно-кошторисна документація погоджується управлінням містобудування та архітектури Миколаївської міської ради та іншими органами чинного законодавства України.
Після розроблення та погодження в установленому законодавством порядку проектно-кошторисної документації оператор сплачує до міського бюджету міста Миколаєва 5 відсотків загальної кошторисної вартості будівництва ДЕВ на розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м. Миколаєва.
Погоджена проектно-кошторисна документація, висновок щодо можливості розміщення джерела електромагнітного випромінювання та копія документа, що підтверджує сплату коштів на розвиток  інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури м. Миколаєва оператор надає державному адміністратору, який не пізніше наступного робочого дня передає вказані документи до управління транспортного комплексу, зв’язку та телекомунікацій Миколаївської міської ради.
Передача документів засвідчується у листі-проходженні.
Управління транспортного комплексу, зв’язку та телекомунікацій Миколаївської міської ради готує та виносить на розгляд чергового засідання виконкому Миколаївської міської ради проект рішення про розміщення джерела електромагнітного випромінювання.
Не пізніше ніж через 10 днів з моменту проведення чергового засідання виконкому міської ради управління транспортного комплексу, зв’язку та телекомунікацій Миколаївської міської ради готує, належним чином засвідчує та передає державному адміністратору виписку з рішення виконкому міської ради про розміщення джерела електромагнітного випромінювання, яка державним адміністратором передається суб’єкту господарювання.
Рішення виконкому міської ради про розміщення джерела електромагнітного випромінювання надає оператору право на розміщення джерела електромагнітного випромінювання відповідно до затвердженої проектно-кошторисної документації та розробленого санітарного паспорта ДЕВ.
Санітарний паспорт ДЕВ розробляється спеціалізованою організацією та погоджується в установленому законом порядку з обласною СЕС.
Санітарний паспорт ДЕВ повинен обов’язково містити результат вимірів щільності потоку електромагнітної енергії, які проводяться Миколаївською обласною СЕС або спеціалізованою організацією (по погодженню з Миколаївською обласною СЕС) в установленому законодавством порядку.
Після розроблення та узгодження санітарного паспорта ДЕВ, оператор надає до державного адміністратора у 2 примірниках Декларацію про розміщення ДЕВ (Додаток 1), у якій засвідчує про розміщення ДЕВ згідно з проектно-кошторисною документацією та із дотриманням вимог, що містяться у санітарному паспорті ДЕВ.
Обидва примірники декларації про розміщення ДЕВ державним адміністратором не пізніше наступного робочого дня передаються до управління транспортного комплексу, зв’язку та телекомунікацій Миколаївської міської ради.
Управління транспортного комплексу, зв’язку та телекомунікацій Миколаївської міської ради перевіряє відомості, що містяться у Декларації про розміщення ДЕВ, у порядку, передбаченому чинним законодавством.
З метою перевірки відомостей, що містяться у Декларації, управлінням транспортного комплексу, зв’язку та телекомунікацій Миколаївської міської ради можуть залучатися органи та служби, що здійснювали погодження проектно-кошторисної документації та розробку санітарного паспорта ДЕВ.
За результатами перевірки відомостей, що містяться у декларації, складається акт відповідності об’єкта проектно-кошторисній документації, що підписується відповідними органами та службами в установленому законодавством порядку.
У разі відсутності підстав для відмови Декларація про розміщення ДЕВ реєструється управлінням транспортного комплексу, зв’язку та телекомунікацій Миколаївської міської ради у Журналі реєстрації декларацій про розміщення господарського об’єкта встановленої форми (Додаток 2), один екземпляр  Декларації повертається державному адміністратору для передачі оператору у встановленому законодавством порядку.
 
Належним чином зареєстрована Декларація про розміщення ДЕВ надає оператору право на експлуатацію ДЕВ в установленому законодавством порядку.
Будівництво ДЕВ здійснюється у порядку, встановленому чинним законодавством, шляхом отримання документів дозвільного характеру, передбачених законами України.
Укладання договорів про встановлення особистого строкового сервітуту для розміщення ДЕВ здійснюється згідно з чинним  законодавством у порядку, встановленому виконкомом міської ради.
У випадках проведення реконструкції або інших дій, які можуть привести до зміни електромагнітної обстановки в місці розміщення ДЕВ, оператор повинен звернутись до спеціалізованої організації щодо внесення змін до проектно-кошторисної документації та санітарного паспорта ДЕВ, які погоджуються у порядку, встановленому цим рішенням.
Після внесення змін до проектно-кошторисної документації та санітарного паспорта ДЕВ оператор зобов’язаний звернутися до державного адміністратора із Декларацією про розміщення ДЕВ із внесеними змінами.
Інформація про внесення змін до декларації про розміщення ДЕВ підлягає перевірці у порядку, встановленому для перевірки відомостей, що містяться у попередній декларації про розміщення ДЕВ.
Невиконання цього Порядку з боку оператора, підприємств, установ, організацій, а також посадових осіб тягне за собою відповідальність згідно з  чинним законодавством України.
 
____________________________________________________________________
 

Додаток 1
до Порядку



 
 
___ __________________ 20__ р.                                             №
 
Декларація
про розміщення джерела електромагнітного випромінювання
 
_____________________________________________________________________________
(повне найменування оператора)
_____________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________
(адреса оператора і номер державної реєстрації суб’єкта господарювання)
_____________________________________________________________________________
(телефон та електронна адреса)
Підтверджую, що джерело електромагнітного випромінювання ______________________
____________________________________________________________________________ ,
(призначення та характеристика ДЕВ)
що розміщується ______________________________________________________________
(адреса або місце розміщення)
_____________________________________________________________________________
згідно з проектно-кошторисною документацією та санітарним паспортом.
Декларація складена під цілковиту відповідальність оператора.

____________________________

(підпис)

 

 

____________________________

(прізвище, ім’я та по батькові заявника або уповноваженої ним особи)

 

 

 

 



Додаток 2
до Порядку



Журнал реєстрації декларацій про розміщення господарського об’єкта

Реєстрацій-ний номер

Дата

Вид ДЕВ

Адреса розміщення ДЕВ

Характе-ристика ДЕВ

Площа місця розмі-щення ДЕВ

Термін, на який розміщено ДЕВ

Документ, що підтверджує право власності (користу-вання) місцем розміщення ДЕВ

Прізвище, підпис уповноваже- ної особи

1

2

3

4

5

6

7

8

9


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: