Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

РІШЕННЯ

 

30 жовтня 2018                                                                                 № 44/5

Про затвердження Порядку

інформування про діяльність

комунальних підприємств

Миколаївської міської ради

 

         З метою забезпечення прозорості та відкритості в діяльності комунальних підприємств Миколаївської міської ради,відповідно до вимог частини восьмої статті 78 Господарського кодексу України, керуючись Законом України «Про доступ до публічної інформації», Законом України «Про відкритість використання публічних коштів», частиною першою статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

Затвердити Порядок інформування про діяльність комунальних підприємств Миколаївської міської ради (далі – Порядок, додається).

Відділу стандартизації та впровадження електронного врядування Миколаївської міської ради забезпечувати оприлюднення інформації про діяльність комунальних підприємств Миколаївської міської ради, яка підлягає обов’язковому розміщенню на офіційному веб-сайті Миколаївської міської ради в розділі «Комунальні підприємства».

Комунальним підприємствам Миколаївської міської ради надаватиінформацію про свою діяльність, що підлягає обов’язковому розміщенню на офіційному веб-сайті Миколаївської міської ради в розділі «Комунальні підприємства», по кожному пункту переліку інформації про діяльність комунальних підприємств Миколаївської міської ради, яка підлягає обов’язковому розміщенню на офіційному веб-сайті Миколаївської міської радита на веб-сайтах комунальних підприємств Миколаївської міської ради (у разі наявності) (додаток до Порядку),не пізніше ніж через 20 робочих днів з дня набрання чинності даного рішення.

Контроль за виконанням цього рішення покласти на першого заступника міського голови, заступників міського голови та керуючого справами виконавчого комітету Миколаївської міської ради відповідно до розподілу обов’язків, постійні комісії міської ради: з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності та благоустрою міста; з питань прав людини, законності, гласності, антикорупційної політики, місцевого самоврядування, депутатської діяльності та етики.

 

Міський голова                                                                              О.Ф.Сєнкевич

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішенняміської ради

від 30 жовтня 2018

№ 44/5

 

Порядок

інформування про діяльністькомунальних підприємств

Миколаївської міської ради

 

1. Мета

1.1. Метою Порядку інформування про діяльність комунальних підприємств Миколаївської міської ради (далі – Порядок) є забезпечення відкритості і прозорості у діяльності комунальних підприємств Миколаївської міської радита їх службових осіб, сприяння безперешкодній реалізації конституційного права громадян на інформацію.

 

2. Основні завдання

2.1. Інформування громади про діяльність комунальних підприємств Миколаївської міської ради, послуги та тарифи на них, фінансову та господарську діяльність.

2.2. Забезпеченняподання інформації на засадах своєчасності, систематичності, повноти, всебічності та об’єктивності.

 

3. Предмет та основні засади інформування

3.1. Предметом інформування є господарська та інша діяльність комунальних підприємств.

3.2. Перелік інформації про діяльність комунальних підприємств Миколаївської міської ради (далі – Перелік), яка підлягає обов’язковому розміщенню на офіційному веб-сайті Миколаївської міської ради в розділі «Комунальні підприємства» та на веб-сайтах комунальних підприємств Миколаївської міської ради (у разі наявності), визначений в додаткудо цього Порядку.

3.3. Інформація у рамках виконання цього Порядку надається державною мовою.

 

4. Механізм надання інформації для розміщення її на офіційному

 веб-сайті Миколаївської міської ради

4.1. Надана інформація розміщується на офіційному веб-сайті Миколаївської міської ради в розділі «Комунальні підприємства».

 

4.2. Особа, відповідальна за надання інформації про діяльність підприємства,  визначається наказом директора комунального підприємства.Відповідальна особа надає відділу стандартизації та впровадження електронного врядування Миколаївської міської ради інформацію про діяльність підприємства в електронному вигляді та у машинозчитувальному форматі з одночасним розміщенням даної інформації на веб-сайті підприємства (у разі наявності).

4.3. Надана інформація розміщується на офіційному веб-сайті Миколаївської міської ради в розділі «Комунальні підприємства» відділом стандартизації та впровадження електронного врядування Миколаївської міської радине пізніше одного робочого дня після її надходження та зберігається в режимі вільного доступу безстроково.

4.4. Оновлена інформація надається до відділу стандартизації та впровадження електронного врядування Миколаївської міської ради не пізніше ніж через 10 робочих днів по кожному пункту Перелікуз моменту створення такої інформації або зміни відомостей/даних, які оприлюднені відповідно до Переліку.

4.5. Відділ стандартизації та впровадження електронного врядування Миколаївської міської ради забезпечує захист розміщеної інформації від несанкціонованої модифікації.

 

5. Відповідальність за своєчасність надання, оновлення, розміщення інформації на офіційному веб-сайті несуть керівники комунальних підприємств, які є розпорядниками такої інформації.

____________________________________________________________________

 

Додаток

до Порядку

 

Перелік

інформації про діяльність комунальних підприємств

Миколаївської міської ради,яка підлягає обов’язковому розміщеннюна офіційному веб-сайті Миколаївської міської ради

в розділі «Комунальні підприємства» та на веб-сайтах комунальних підприємств Миколаївської міської ради (у разі наявності)

 

      На офіційному веб-сайті Миколаївської міської ради в розділі «Комунальні підприємства» та на веб-сайтах комунальних підприємств Миколаївської міської ради (у разі наявності) обов’язково розміщується наступна інформація:

1. Цілі діяльності комунального підприємства та стан їх досягнення.

2. Квартальна, річна фінансова звітність комунального підприємства за останні три роки, включаючи (за наявності) видатки на виконання некомерційних цілей державної політики та джерела їх фінансування.

3. Аудиторські висновки щодо річної фінансової звітності комунального підприємства за останні три роки, якщо аудит проводився відповідно до вимог закону або за рішенням наглядової ради комунального підприємства (у разі її утворення), або суб’єкта управління об’єктами комунальної власності, що здійснює функції з управління підприємством.

4. Статут комунального підприємства у чинній редакції, а також у редакціях, що діяли раніше.

5. Біографічна довідка (включаючи професійну характеристику) керівника комунального підприємства (з урахуванням вимог законодавства про захист персональних даних).

6. Біографічні довідки (включаючи професійні характеристики) членів наглядової ради (у разі її утворення) комунального підприємства (з урахуванням вимог законодавства про захист персональних даних), принципи їх добору, їхнє членство у наглядових радах інших суб'єктів господарювання, а також зазначається, хто із членів наглядової ради комунального підприємства є незалежним.

7. Річні звіти керівника та наглядової ради (у разі її утворення) комунального підприємства.

8. Структура, принципи формування і розмір винагороди керівника та членів наглядової ради комунального підприємства (у разі її утворення), включаючи компенсаційні пакети і додаткові блага, які вони отримують (або на отримання яких мають право) під час виконання посадових обов'язків, а також у зв'язку із звільненням.

9. Рішення суб'єкта управління об'єктами комунальної власності щодо комунального підприємства.

10. Опис істотних передбачуваних факторів ризику, що можуть вплинути наоперації та результати діяльності комунального підприємства, та заходи щодо управління такими ризиками.

11. Відомості про договори, учасником яких є комунальне підприємство,

 

 

 

5

 

інформація про які підлягає оприлюдненню відповідно до Закону України “Про відкритість використання публічних коштів”.

12. Інформація про операції та зобов'язання комунального підприємства з державним та/або місцевим бюджетом, державними та/або місцевими установами, підприємствами та організаціями, включаючи договірні зобов'язання комунального підприємства (фінансові та нефінансові), що виникають у результаті державно-приватного партнерства.

13.Річна фінансова звітність разом з аудиторським висновком щодо неї, якщо аудит проводився відповідно до вимог закону або за рішенням наглядової ради комунального підприємства (у разі її утворення) або суб’єкта управління об’єктами комунальної власності, що здійснює функції з управління підприємством до 30 квітня року, що настає за звітним періодом.

 

 

 

 ____________________________________________________________ 

 Опубліковано: 20 листопада 2018р.


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: