Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

 

14 вересня 2018                                                                        №  813

Про утворення прийомної сім’ї та

влаштування на виховання та спільне

проживання П.І.Б., дата народження

 

         Розглянувши заяву ПІ.Б., П.І.Б., які мешкають за адресою: (адреса), про утворення прийомної сім’ї та влаштування на виховання та спільне проживання П.І.Б., дата народження, встановлено наступне.

Шлюб П.І.Б., П.І.Б. зареєстрований (дата). Подружжя пройшло навчання і відповідно до рекомендації Миколаївського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді від 20.06.2018 № ___-р рекомендовано для включення до Єдиного електронного банку даних про дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, і сім’ї потенційних усиновлювачів, опікунів, піклувальників, прийомних батьків, батьків-вихователів.

Рішенням виконкому Миколаївської міської ради від 25.12.2015             № ____ П.І.Б., дата народження, наданий статус дитини, позбавленої батьківського піклування. Мати дитини, П.І.Б., згідно з постановою ЛКК поліклінічного відділення Миколаївської обласної психіатричної лікарні          № ___ від 25.11.2015, рішення ЛКК Миколаївської обласної психіатричної лікарні № __ від 05.07.2017 за психічним станом та відсутністю матеріально-побутових умов в теперішній час ростити та виховувати дитину не може.    Відомості про батька дитини записані відповідно до частині першої статті 135 Сімейного кодексу України (витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про народження із зазначенням відомостей про батька відповідно до частини першої статті 135 Сімейного кодексу України від 15.07.2014 № _____ виданий міським відділом державної реєстрації актів цивільного стану реєстраційної служби Миколаївського міського управління юстиції).

         Довідка служби у справах дітей адміністрації Центрального району Миколаївської міської ради від 31.08.2018 № ___ засвідчує перебування П.І.Б., дата народження, на первинному обліку з 2015.

         Відповідно до довідки служби у справах дітей адміністрації Центрального району Миколаївської міської ради від 06.09.2018                        № ___ П.І.Б.  має сестру,П.І.Б., дата народження.

         За інформацією Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об’єктів нерухомого майна від 28.08.2014, індексний номер документа: ____, відомості щодо прав власності на нерухоме майно П.І.Б. відсутні.

         З метою забезпечення належних умов для зростання в сімейному оточенні дитини, позбавленої батьківського піклування, шляхом влаштування її на виховання та спільне проживання до прийомної сім’ї, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 26.04.2002 № 565 «Про затвердження Положення про прийомну сім’ю», Порядку призначення і виплати державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях за принципом «гроші ходять за дитиною», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України                      від 31.01.2007 № 81, ст. 7 Закону України «Про Державний бюджет України на 2018 рік», Указу Президента України від 16.12.2011 № 1163/2011 «Про питання щодо забезпечення реалізації прав дітей в Україні», рішення комісії з питань захисту прав дитини від 04.09.2018, висновку служби у справах дітей Миколаївської міської ради від 05.09.2018 № 1192/25.01-03 про можливість утворення прийомної сім’ї, керуючись пп.2 п.«б» ч.1 ст.34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконком міської ради

 

ВИРІШИВ:

 

         1. Утворити на базі родини П.І.Б., П.І.Б., які мешкають за адресою: (адреса), прийомну сім’ю.

         2. З 14.09.2018 влаштувати до прийомної сім’ї на виховання та спільне проживання дитину, позбавлену батьківського піклування, П.І.Б., дата народження.

         3. Покласти персональну відповідальність за життя, здоров’я, фізичний та психічний розвиток прийомної дитини на П.І.Б., П.І.Б., відповідно п. 17 Положення про прийомну сім’ю, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.04.2002 № 565.

         4. Доручити службі у справах дітей Миколаївської міської ради підготувати договір про влаштування дитини на виховання та спільне проживання у прийомній сім’ї з П.І.Б., П.І.Б., забезпечити здійснення контролю за умовами проживання та виховання П.І.Б., дата народження, а також за виконанням прийомними батьками умов укладеного договору; готувати щорічні звіти про умови утримання і виховання прийомної дитини.

5. Доручити Миколаївському міському центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді закріпити за прийомною сім’єю соціального працівника; забезпечити соціальне супроводження, надання комплексу послуг, спрямованих на створення належних умов функціонування прийомної сім’ї, та подавати до служби у справах дітей Миколаївської міської ради щорічну інформацію про ефективність функціонування прийомної сім’ї.

6. Доручити департаменту фінансів Миколаївської міської ради проводити фінансування департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради для здійснення видатків за рахунок субвенції з державного бюджету.

         7. Доручити департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради призначення і виплату державної соціальної допомоги на дитину, грошового забезпечення одному з прийомних батьків у межах видатків, передбачених у державному бюджеті; здійснювати зазначені виплати щомісячно до 20 числа.

         8. Доручити управлінню охорони здоров’я Миколаївської міської ради закріпити дільничного лікаря за дитиною; забезпечити проходження двічі на рік медичного огляду; здійснення диспансерного нагляду; забезпечити подання до служби у справах дітей Миколаївської міської ради щорічного звіту про стан здоров’я дитини, дотримання прийомними батьками рекомендацій лікарів.

         9. Доручити управлінню освіти Миколаївської міської ради забезпечити право дитини на здобуття освіти; подання до служби у справах дітей Миколаївської міської ради щорічного звіту про рівень розвитку та знань дитини, відвідування гуртків, секцій, участь прийомних батьків у вихованні дитини тощо.

10. Контроль за виконанням даного рішення покласти на начальника служби у справах дітей Миколаївської міської ради Кравченко Ю.В.

 

Перший заступник

міського голови                                                                            В.І.Криленко

 Опубліковано: 18 вересня 2018р.


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: