Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

РІШЕННЯ

 

20 червня 2018                                                                                № 39/70

Про внесення зміни до Статуту

комунального підприємства

Миколаївської міської ради

«Позаміський дитячий заклад

оздоровлення та відпочинку «Дельфін»

 

            Розглянувши звернення комунального підприємства Миколаївської міської ради  «Позаміський дитячий заклад оздоровлення та відпочинку «Дельфін», на підставі ст. ст. 57, 78 Господарського кодексу України, п. 11  ч.  1 ст. 15, п. 8 ч. 4          ст. 17 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань», на виконання рішення міської ради від 21.12.2017 № 32/17 «Про міський бюджет міста Миколаєва на 2018 рік», відповідно до якого передбачено збільшення статутного капіталу комунального підприємства Миколаївської міської ради  «Позаміський дитячий заклад оздоровлення та відпочинку «Дельфін», керуючись ст. 25 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада

 

ВИРІШИЛА:

      

1. Внести зміну до абзацу другого пункту 7.3 Статуту комунального підприємства Миколаївської міської ради  «Позаміський дитячий заклад оздоровлення та відпочинку «Дельфін» в частині збільшення статутного капіталу, а саме:

- цифри та слова «5 772 065 гривень (п’ять   мільйонів сімсот  сімдесят дві тисячі шістдесят п’ять гривень)» замінити цифрами та словами  «6 332 065  (шість мільйонів триста тридцять дві тисячі шістдесят п’ять) гривень 00 коп.».

2. З урахуванням вищезазначеної зміни викласти Статут комунального підприємства Миколаївської міської ради  «Позаміський дитячий заклад оздоровлення та відпочинку «Дельфін» в новій редакції (додається).

3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну  комісію міської ради з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності та благоустрою міста (Рєпіна), першого заступника міського голови Криленка В.І.

 

 

Секретар міської ради                                                                                  Т.В. Казакова

 

 

                

 

                      ЗАТВЕРДЖЕНО

                             рішення міської ради

                      від 20 червня 2018

                       № 39/70

 

 

 

      

 

 

 

 

СТАТУТ

 

комунального підприємства Миколаївської міської ради

«Позаміський дитячий заклад оздоровлення та відпочинку

«ДЕЛЬФІН»

(нова редакція)

 

1.Загальні положення

 

1.1. Комунальне підприємство Миколаївської міської ради «Позаміський дитячий заклад оздоровлення та відпочинку «Дельфін» (надалі- Підприємство) є закладом оздоровлення та відпочинку, в якому діти перебувають цілодобово; з матеріально-технічною базою, що відповідає санітарно-гігієнічним нормам, кадровим забезпеченням для організації оздоровлення, згідно з Законом України «Про оздоровлення та відпочинок дітей». Метою діяльності Підприємства є реалізація права кожної дитини на повноцінний відпочинок, оздоровлення, забезпечення змістового дозвілля, задоволення інтересів і духовних запитів відповідно до індивідуальних потреб.

1.2. Засновником та власником Підприємства є  територіальна громада міста Миколаєва в особі Миколаївської міської ради (далі – Засновник).

1.3.    Підприємство у своїй діяльності підзвітне та підконтрольне Засновнику. Координацію та контроль за діяльністю  Підприємства здійснює служба у справах дітей Миколаївської міської ради (далі - Уповноважений орган).

1.4. Повна назва Підприємства: комунальне підприємство Миколаївської міської ради «Позаміський дитячий заклад оздоровлення та відпочинку «Дельфін».

Скорочена назва Підприємства: КП ММР «Позаміський дитячий заклад оздоровлення та відпочинку «Дельфін».

1.5. Місце знаходження Підприємства: м. Миколаїв, с. Мала Корениха, вул. Українська, 57.

1.6. За терміном та режимом роботи: сезонний, цілодобовий.

1.7. За місцем розташування: позаміський.

 

2.Юридичний статус

 

Підприємство є юридичною особою. Підприємство набуває права юридичної особи з дня його державної реєстрації.

У своїй діяльності Підприємство керується Конституцією і законами України, Господарським та Цивільним кодексами України, постановами Верховної Ради України, актами Президента України та Кабінету Міністрів України, загальнообов’язковими нормативними актами інших центральних органів виконавчої влади, рішеннями Миколаївської міської ради та її виконавчого комітету, розпорядженнями міського голови та цим Статутом. Рішення Засновника щодо визначення цілей і предмету діяльності Підприємства, складу і компетенції органів управління, порядку ухвалення ними рішень, складу і порядку використовування майна, інших умов господарювання є обов'язковими для Підприємства.

Підприємство має самостійний баланс, поточні та інші рахунки, у тому числі валютні, в установах банків, у тому числі іноземних,  печатки, штампи та бланки зі своїм найменуванням. Підприємство може мати товарний знак, який реєструється відповідно до чинного законодавства.

Підприємство має право від свого імені укладати договори, набувати майнові та особисті немайнові права і нести обов’язки, бути позивачем і відповідачем в суді, господарському та третейському суді.

 Підприємство діє на основі повного господарського розрахунку, забезпечує самооплатність, фінансування витрат на господарську діяльність, соціальний розвиток і матеріальне стимулювання працівників здійснює за рахунок зароблених коштів, несе повну відповідальність за результати господарської діяльності.

 Засновник не відповідає за зобов’язаннями Підприємства. Підприємство не відповідає за зобов’язаннями Засновника.

 

3. Предмет діяльності Підприємства

 

3.1. Предметом діяльності Підприємства є :

- організація  оздоровлення і відпочинку  дітей;

- організація відпочинку для  старшокласників спеціалізованих змін;

- організація сімейного відпочинку;

- надання платних послуг фізичним і юридичним особам;

- організація громадського харчування;

- організація роботи спортивних секцій, спортивно – оздоровчих видовищних заходів та змагань;

       - надання побутових послуг;

       - організація виставок, конференцій, семінарів та інших презентаційних              заходів;

       - організація культурно-оздоровчих заходів, дитячих свят, вечорів         відпочинку тощо;

       -   організація наметових та скаутських таборів;

       -   організація виробництва хлібобулочних і кондитерських виробів;

-  благодійна діяльність.

3.2. Предметом діяльності Підприємства можуть бути також інші види діяльності, які не заборонені чинним законодавством.

3.3. Підприємство здійснює окремі види діяльності на підставі дозволів (ліцензій) у випадках, передбачених чинним законодавством.

 

4. Організаційно – правові засади діяльності Підприємства

 

4.1. Підприємство здійснює свою діяльність  відповідно до Цивільного і Господарського кодексів України, інших нормативно-правових актів чинного законодавства України, рішень та розпоряджень Засновника, а також цього Статуту.

4.2. Підприємство приймає на оздоровлення та відпочинок дітей віком від 7 до 15 років.

4.3. Приймання дітей до Підприємства здійснюється  на підставі путівки за графіком заїздів, розробленим керівництвом Підприємства та затвердженим Засновником,  за наявністю довідки про стан здоров’я дитини, профілактичні щеплення та епідеміологічне оточення.

4.4. Путівка до Підприємства - це документ, який засвідчує право дитини на отримання оздоровчих послуг. Вартість путівки визначається Засновником, виходячи з конкретних умов регіону та можливостей Підприємства.

4.5. Відрахування дитини з  Підприємства здійснюється за бажанням батьків чи осіб, які їх замінюють, за рішенням педагогічної ради за систематичне порушення правил внутрішнього розпорядку (без сплати залишку коштів за путівку) або на підставі медичного висновку про стан здоров’я дитини, що унеможливлює її перебування у Підприємстві.

Забороняється безпідставне відрахування дитини з Підприємства.

4.6. Підприємство веде пропаганду здорового способу життя, забезпечує дітям, які      перебувають в ньому:

захист життя і здоров’я;

належні умови для повноцінного оздоровлення та відпочинку, розвитку їхніх творчих здібностей та занять спортом;

добровільний вибір видів діяльності та дозвілля;

користування матеріально-технічною, культурно-спортивною, оздоровчою, навчальною базою Підприємства;

вільне висловлювання поглядів, думок, переконань;

захист від будь-якої форми експлуатації, насилля з боку педагогічних та інших працівників центру, пропаганди релігійних конфесій.

4.7. Діти, які перебувають у Підприємстві, повинні:

 - дотримуватися правил внутрішнього розпорядку;

 - дотримуватись морально – етичних норм;

 - підвищувати загальний культурний рівень, оволодівати знаннями, уміннями, практичними навичками здорового способу життя;

 - бережно ставитися до колективної власності;

 - брати посильну участь у суспільно-корисній праці.

4.8. З урахуванням віку та інтересів дітей у Підприємстві створюються загони, наповнюваність яких визначається відповідно до державних санітарних правил і норм улаштування, утримання і організації режиму діяльності дитячих оздоровчих закладів.

4.9. Підприємство  працює за календарним планом роботи, затвердженим директором Підприємства, погодженим із Засновником.

4.10. Виховний процес в Підприємстві здійснюється відповідно до індивідуальних можливостей, інтересів, нахилів і здібностей дітей, з урахуванням їх віку, психологічних  особливостей, стану здоров’я та з використанням різноманітних організаційних форм роботи.

 

5. Охорона життя та здоров’я дітей

 

5.1. Працівники Підприємства несуть персональну відповідальність за збереження життя та здоров’я дітей, які відпочивають в ньому.

5.2. Для надання медичних послуг дітям і працівникам Підприємство закріплюється за територіальною лікувально-профілактичною установою. Надання дітям і працівникам центру невідкладної медичної допомоги при гострих і невідкладних станах, у т.ч. стаціонарної, здійснюється територіальним лікувально-профілактичним закладом.

5.3. Під час організованого перевезення дітей  забезпечується медичний нагляд за ними. Медичний супровід забезпечується також при організованому перевезенні дітей від (до) місця розташування Підприємства.

5.4. Споруди, будівлі та інші приміщення Підприємства повинні відповідати санітарним нормам, технічним вимогам, вимогам пожежної безпеки.

У кожному приміщенні Підприємства розробляється і вивішується на видному місці план евакуації дітей та дорослих у разі пожежі чи стихійного лиха.

5.5. Підприємство забезпечує повноцінне харчування дітей відповідно до встановлених фізіологічних та натуральних норм харчування.

5.6. Директор Підприємства здійснює  постійний контроль за якістю харчування дітей, дотриманням санітарно-гігієнічного та протиепідемічного режиму, безпечними умовами відпочинку та оздоровлення, за проведенням роботи з формування здорового способу життя.

 

6. Управління Підприємством  і кадрове забезпечення

 

6.1.    Управління Підприємством здійснює його директор, який призначається і звільняється міським головою.

6.2. Директор Підприємства:

 - затверджує календарний план роботи Підприємства;

 - затверджує режим дня;

 - затверджує правила внутрішнього розпорядку для дітей та працівників закладу;

 - організовує інструктаж працівників Підприємства з техніки безпеки, профілактики травматизму, попередження нещасних випадків з дітьми, дотримання санітарно-гігієнічних норм  і правил, а також надання невідкладної долікарської допомоги;

 - забезпечує дотримання вимог щодо охорони життя і здоров’я дітей, санітарно – гігієнічних та протипожежних норм;

 - здійснює контроль за оздоровчо-виховним процесом, забезпечує належні умови оздоровлення і відпочинку дітей;

 - видає в межах своєї компетенції накази та розпорядження, що стосуються діяльності Підприємства, організовує і контролює їх виконання;

 - забезпечує спільно з Засновником підбір і розстановку кадрів, затверджує посадові обов’язки працівників Підприємства;

- приймає рішення про заохочення та дисциплінарні стягнення стосовно працівників Підприємства;

 - розробляє штатний розклад та погоджує його з Засновником, приймає та звільняє з роботи працівників Підприємства.

6.3. У Підприємстві створюється педагогічна рада - постійно діючий колегіальний орган управління. Головою педагогічної ради є директор Підприємства.

6.4. Педагогічна рада затверджує календарний план роботи, розглядає концепції та програми поліпшення роботи Підприємства, аналізує роботу членів педагогічного колективу, підбиває підсумки роботи оздоровчих змін, приймає рішення щодо відрахування дітей із Підприємства, за порушення внутрішнього розпорядку чи з інших обґрунтованих причин.

6.5. Робота педради проводиться відповідно до потреб Підприємства. Кількість засідань педради визначається їх доцільністю, але не рідше ніж раз на зміну.

6.6. При прийнятті на роботу кожен працівник повинен надати санітарну книжку, ознайомитись з умовами праці, правилами внутрішнього трудового розпорядку, посадовою інструкцією.

6.7. При оформленні на роботу працівники Підприємства проходять обов’язковий медичний огляд, інструктаж з техніки безпеки, профілактики травматизму, запобігання нещасним випадкам з дітьми, дотримання санітарно-гігієнічних  правил та надання невідкладної долікарської допомоги.

6.8. З кожним працівником  Підприємства  укладається трудовий договір згідно із законодавством України. Умови і розмір оплати праці працівників Підприємства визначаються  договором.

6.9. Працівники Підприємства мають право на:

 - внесення пропозицій щодо поліпшення оздоровчо-виховного процесу;

 - ініціативу у виборі форм, методів, засобів роботи з дітьми;

 - участь у роботі рад, зборів, інших органів самоврядування, у заходах, пов’язаних з організацією оздоровчо-виховної роботи ;

 - різні форми заохочення за сумлінне виконання покладених обов’язків.

6.10. Працівники Підприємства зобов’язані:

 - дотримуватися вимог цього положення;

 - виконувати правила внутрішнього розпорядку та посадові обов’язки;

 - берегти життя і здоров’я дітей, захищати їх інтереси, пропагувати здоровий спосіб життя;

 - виконувати накази та розпорядження директора Підприємства, органів управління.

6.11. Працівники Підприємства працюють згідно з графіком, затвердженим директором Підприємства, з урахуванням вимог законодавства про працю.

6.12. Батьки дітей чи особи, які їх замінюють,  мають право:

- вносити пропозиції щодо поліпшення роботи Підприємства;

- брати участь в організації та проведенні заходів;

- захищати законні інтереси дітей в державних та судових органах.

 

7. Фінансово – господарська діяльність та матеріально-технічна база Підприємства

 

7.1. Фінансово-господарська діяльність Підприємства здійснюється відповідно до Статуту та законодавства України.

7.2. Управління та фінансова звітність Підприємства здійснюється за рахунок коштів Засновника, коштів від надання оздоровчих послуг та інших джерел, не заборонених законодавством України.

7.3. Для забезпечення діяльності Підприємства Засновник наділяє його майном на праві господарського відання.

Статутний капітал Підприємства становить 6 332 065  (шість мільйонів триста тридцять дві тисячі шістдесят п’ять) гривень 00 коп. Підприємство має право вносити Засновникові пропозиції щодо збільшення або зменшення розміру статутного капіталу.

7.4. Майно Підприємства становлять основні фонди та обігові кошти, а також інші цінності, вартість яких відображається в самостійному балансі Підприємства.

7.5. Майно Підприємства, відповідно до законів України, Статуту,  є комунальною власністю територіальної громади міста Миколаєва і закріплюється за ним на праві господарського відання.

7.6. Джерелами формування майна Підприємства є:

- майнові внески Засновника;

- доходи, одержані від реалізації послуг продукції, а також від інших видів господарської діяльності;

- кредити банків та інших кредиторів;

- придбання майна іншого підприємства, організації;

- інші джерела, не заборонені законодавчими актами України.

7.7. Основним показником фінансових результатів господарської діяльності Підприємства є прибуток. Прибуток Підприємства утворюється з надходжень від господарської діяльності після покриття матеріальних та прирівняних до них витрат і витрат на оплату праці. З балансового прибутку Підприємства сплачуються відсотки по кредитах банків, а також вносяться передбачені законодавством України податки та інші платежі до бюджету.

         Чистий прибуток, одержаний після зазначених розрахунків, залишається у повному розпорядженні Підприємства.

7.8. Підприємство самостійно розподіляє прибуток у:

        - фонд споживання;

        - фонд розвитку Підприємства;

- фонд соціального розвитку;

- резервний фонд;

- інші фонди.

7.9. Збитки Підприємства відшкодовуються за рахунок резервного фонду, а у випадку,  якщо коштів резервного фонду не вистачає - за рахунок інших джерел, які знаходяться у Підприємстві.

7.10. Підприємство самостійно визначає фонд оплати праці без обмеження його з боку державних органів, якщо інше не передбачено чинним законодавством.

7.11. Трудові доходи найманих працівників Підприємства визначаються трудовим договором відповідно до законодавства України. Трудові доходи працівників Підприємства оподатковуються відповідно до чинного законодавства.

7.12. Підприємство самостійно встановлює форми, системи і розміри оплати праці, а також інші види доходів працівників на підставі нормативно-правових актів України.

7.13.Трудові відносини найманих працівників з адміністрацією регулюються трудовим та колективним договорами, положення яких не повинні суперечити чинному законодавству України.

7.14. По закінченні оздоровчого періоду Засновник затверджує планове завдання щодо підготовки Підприємства до нового оздоровчого періоду.

 

8. Органи управління та контролю, їхня компетенція

 

8.1. Управління  Підприємством здійснюється відповідно до цього Статуту поєднанням прав Засновника щодо господарського використання свого майна і принципів самоврядування трудового колективу.

Підприємство самостійно визначає структуру управління, встановлює штати. Засновник здійснює свої права по управлінню Підприємством безпосередньо або через Уповноважений орган.

8.2. Засновник Підприємства:

- визначає загальний напрямок економічного та соціального розвитку Підприємства;

- виносить рішення про притягнення до дисциплінарної та майнової відповідальності керівника Підприємства;

- вносить зміни та доповнення до Статуту Підприємства;

- розглядає разом з представниками трудового колективу конфліктні ситуації, які виникають між трудовим колективом й адміністрацією Підприємства, та вживає заходів щодо їх усунення;

- призначає ревізійну комісію для перевірки фінансово-господарської діяльності Підприємства;

- вирішує інші питання, які віднесені до його компетенції чинним законодавством.

8.3. Уповноважений орган здійснює такі повноваження:

погоджує внесення змін до Статуту;

здійснює координацію та контроль за діяльністю Підприємства, в межах наданих повноважень;

здійснює розгляд фінансових планів, прогнозованих показників, вносить до них зауваження і пропозиції;

- надає пропозиції та заходи  щодо ефективності його роботи.

       8.4. Уповноважений орган має право здійснювати аналіз діяльності Підприємства на основі річних планів перевірок, згідно з чинним законодавством України, а також має право на одержання від Підприємства оперативної інформації.

8.5. Виконавчим органом на Підприємстві є директор. Директор призначається розпорядженням міського голови відповідно до чинного законодавства України за згодою трудового колективу.

При призначенні директора з ним укладається контракт, яким визначаються права, обов’язки та відповідальність директора, умови його матеріального забезпечення, умови його звільнення з посади з урахуванням гарантій, передбачених чинним законодавством. Директор вирішує всі питання діяльності підприємства, за винятком тих, що належать до виключної компетенції Засновника підприємства чи уповноваженого ним органу, і організовує виконання їх рішень.

         Директор діє від імені Підприємства в межах, установлених законом та статутом Підприємства. Директор має право без довіреності виконувати дії від імені Підприємства.

8.6. Контроль за діяльністю директора здійснюється ревізійною комісією, що створюється Засновником підприємства. Директор не може бути членом ревізійної комісії. До складу комісії можуть бути обрані члени трудового колективу.

8.7. Основною формою здійснення повноважень трудового колективу Підприємства є збори. Трудовий колектив Підприємства становлять усі громадяни, які своєю працею беруть участь у його діяльності на основі трудового договору (контракту, угоди), а також інших форм, що регулюють трудові відносини працівника з Підприємством.

8.8. Загальні збори трудового колективу:

- розглядають і затверджують проект колективного договору;

- розглядають і вирішують питання самоврядування трудового колективу;

- обирають (відкликають) своїх представників зі складу ревізійної комісії.

 

9. Міжнародне співробітництво Підприємства

 

9.1. Підприємство за наявності відповідної матеріально-технічної та методичної бази може проводити міжнародні заходи в рамках програм та проектів оздоровлення, відпочинку та інших заходів з профілю та брати участь в міжнародних заходах.

 

10. Припинення діяльності Підприємства

 

10.1. Діяльність Підприємства може бути припинена:

- за рішенням Засновника Підприємства;

- в інших випадках, передбачених законодавством України.

10.2. Майно та грошові кошти Підприємства при його ліквідації, включаючи виручку від розпродажу його майна при ліквідації, після розрахунків по оплаті праці осіб, які працюють на умовах найму, та виконання зобов’язань перед бюджетом, банками повертаються Засновнику Підприємства або за його розпорядженням передаються іншому підприємству.

__________________________________________________________________

Опубліковано: 6 липня 2018р.


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: