Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

 

08 червня 2018                                                                                     № 486

Про влаштування до дитячого будинку

сімейного типу на спільне проживання

та  виховання  П.І.Б., дата народження

 

         Розглянувши заяву П.І.Б. та П.І.Б.,  які  мешкають  за  адресою: м. Миколаїв, адреса, про влаштування до дитячого будинку сімейного типу на спільне проживання та виховання П.І.Б., дата народження, встановлено наступне.

            Батьки-вихователі, П.І.Б. та П.І.Б., створили відповідні умови для проживання і виховання дітей, належним чином виконують свої обов’язки.

            Рішенням виконкому Миколаївської міської ради від №  П.І.Б., дата народження, наданий статус дитини, позбавленої батьківського піклування. Мати дитини, П.І.Б., перебуває у місцях позбавлення волі (вирок Заводського районного суду м. Миколаєва від , справа № ). Відомості про батька дитини записані відповідно до ч.1 ст.135 Сімейного кодексу України (витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про народження із зазначенням відомостей про батька відповідно до ч.1 ст.135 Сімейного кодексу України від  № ).

         Довідка служби у справах дітей адміністрації Центрального району Миколаївської міської ради від  №  засвідчує перебування П.І.Б. на первинному обліку.

         Відповідно до інформації Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об’єктів нерухомого майна щодо суб’єкта (довідки від  № , № ) відсутні відомості права власності, інші речові права, іпотеки, обтяження щодо П.І.Б., П.І.Б.

             Згідно з довідкою служби у справах дітей адміністрації Центрального району Миколаївської міської ради від № , відомості про близьких родичів дитини відсутні. На даний час дитина є вихованцем комунального закладу «Миколаївський центр соціально-психологічної реабілітації дітей» Миколаївської обласної ради.

            З метою забезпечення належних умов для зростання в сімейному оточенні дітей, позбавлених батьківського піклування, шляхом влаштування їх на виховання та спільне проживання до дитячого будинку сімейного типу, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 26.04.2002 № 564 «Про затвердження Положення про дитячий будинок сімейного типу», Порядку призначення і виплати державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях за принципом «гроші ходять за дитиною», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України                            від 31.01.2007 №  81, ст. 7 Закону України «Про Державний бюджет України на 2018 рік», Указу Президента України від 16.12.2011 №  1163/2011 «Про питання щодо забезпечення реалізації прав дітей в Україні», висновку служби у справах дітей Миколаївської міської ради від 30.05.2018 № 735/25.01-03 про можливість поповнення дитячого будинку сімейного типу, висновку Миколаївського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді від 21.05.2018 № 855, рішення комісії з питань захисту прав дитини                     від 22.05.2018, керуючись пп.2 п.«б» ч.1 ст.34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконком міської ради

 

ВИРІШИВ:

 

         1. Влаштувати з 11.06.2018 до дитячого будинку сімейного типу на спільне проживання та виховання дитину, позбавлену батьківського піклування, П.І.Б., дата народження.

          2. Покласти персональну відповідальність за життя, здоров’я, фізичний і психічний розвиток дитини на П.І.Б. та П.І.Б. відповідно до п. 19 Положення про дитячий будинок сімейного типу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.04.2002 № 564.

         3. Доручити службі у справах дітей Миколаївської міської ради підписати додаток до договору про організацію діяльності дитячого будинку сімейного типу з батьками-вихователями П.І.Б., П.І.Б., забезпечити здійснення контролю за умовами проживання та виховання дитини, а також за виконанням батьками-вихователями умов укладеного договору; забезпечити дитину пільговим оздоровленням; готувати щорічні звіти про умови утримання і виховання Богдана.

         4.  Доручити Миколаївському міському центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді закріпити за дитячим будинком сімейного типу соціального працівника; забезпечити соціальне супроводження з метою надання комплексу послуг, спрямованих на створення належних умов функціонування дитячого будинку сімейного типу; забезпечити надання до служби у справах дітей Миколаївської міської ради щорічної інформації про ефективність функціонування дитячого будинку сімейного типу.

         5. Доручити департаменту фінансів Миколаївської міської ради проводити фінансування департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради для здійснення видатків за рахунок субвенції з державного бюджету.

         6. Доручити департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради призначення і виплату державної соціальної допомоги на дитину, грошового забезпечення батькам-вихователям у межах видатків, передбачених у державному бюджеті; здійснювати зазначені виплати на дитину, грошове забезпечення батькам-вихователям щомісячно до 20 числа.

         7. Доручити управлінню охорони здоров’я Миколаївської міської ради  закріпити дільничного лікаря за дитиною; забезпечити проходження двічі на рік медичного огляду, здійснення диспансерного нагляду за дитиною-вихованцем дитячого будинку сімейного типу; забезпечити подання до служби у справах дітей Миколаївської міської ради щорічного звіту про стан здоров’я дитини, дотримання батьками-вихователями рекомендацій лікарів.

         8. Доручити управлінню освіти Миколаївської міської ради забезпечити право дитини на здобуття загальної середньої освіти;  подання до служби у справах дітей Миколаївської міської ради щорічного звіту про рівень розвитку, знань дитини, наявність шкільного приладдя, сезонного одягу, відвідування дитиною гуртків, секцій, позашкільних заходів, участь батьків-вихователів у вихованні дитини тощо.

         9.  Контроль за виконанням даного рішення покласти на                     начальника служби у справах дітей Миколаївської міської ради               Кравченко Ю.В.

 

Міський голова                                                                                   О.Ф.Сєнкевич

Опубліковано: 12 червня 2018р.


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: