Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

 

16 квітня 2018                                                                                     № 79р

Про внесення змін до розпорядження міського

голови від 03.03.2017 № 52р «Про затвердження

структури департаменту енергетики,

енергозбереження та запровадження

інноваційних технологій Миколаївської міської

ради та Положень про його структурні

підрозділи»

 

         З метою необхідності поліпшення організаційної структури департаменту енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційних технологій Миколаївської міської ради, керуючись п.п. 19, 20 ч. 4 ст. 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»:

 

1. Внести зміни та доповнення до розпорядження міського голови від 03.03.2017 № 52р «Про затвердження структури департаменту енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційних технологій  Миколаївської міської ради та Положень про його структурні підрозділи»:

1.1. Затвердити структуру департаменту енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційних технологій Миколаївської міської ради у новій редакції (додається).

1.2. Положення про сектор по роботі з публічних закупівель та кадрової роботи департаменту енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційних технологій Миколаївської міської ради визнати таким, що втратило чинність.

1.3. Затвердити Положення про сектор по роботі з публічних закупівель департаменту енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційних технологій Миколаївської міської ради у новій редакції (додається).

1.4. Затвердити Положення про сектор організаційно роботи відділу організаційно-правової роботи та взаємодії із засобами масової інформації департаменту енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційних технологій Миколаївської міської ради у новій редакції (додається).

2. Контроль за виконанням даного розпорядження покласти на заступника міського голови Омельчука О.А.

 

 

Міський голова                                                                                 О.Ф. Сєнкевич

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

розпорядження

міського голови

від 16 квітня 2018

№ 79р

 

СТРУКТУРА

департаменту енергетики, енергозбереження та запровадження

інноваційних технологій Миколаївської міської ради 

Найменування

Штатна чисельність (одиниць)

Директор департаменту енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційних технологій Миколаївської міської ради

1

Заступник директора департаменту енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційних технологій Миколаївської міської ради

1

Відділ аналізу, моніторингу та аудиту

3

Відділ енергетичного нагляду, нормування та контролю

6

Відділ бухгалтерського обліку та звітності

3

Відділ організаційно-правової роботи та взаємодії із засобами масової інформації

7

Сектор по роботі з публічних закупівель

2

 

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

розпорядження

міського голови

від 16 квітня 2018

№ 79р

 

ПОЛОЖЕННЯ

про сектор по роботі з публічних закупівель

департаменту енергетики, енергозбереження та запровадження

інноваційних технологій Миколаївської міської ради

 

1. Загальні положення

 

1.1. Сектор по роботі з публічних закупівель департаменту енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційних технологій Миколаївської міської ради (далі – сектор) є структурним підрозділом департаменту енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційних технологій Миколаївської міської ради (далі – департамент), підзвітним і підконтрольним Миколаївській міській раді, підпорядкованим міському голові, заступнику міського голови (за підпорядкованістю) та директору департаменту.

1.2. Сектор керується у своїй роботі Конституцією України і законами України, актами Президента України і Кабінету Міністрів України, актами органів виконавчої влади, рішеннями міської ради, рішеннями виконавчого комітету міської ради, розпорядженнями міського голови, Положенням про департамент та цим Положенням.

 

2. Основні завдання

 

2.1. Сектор відповідає за організацію процедур публічної закупівлі на всіх етапах їх проведення.

 

3. Структура сектору та організація роботи

 

3.1. До складу сектору входять:

завідувач сектору                                                                           - 1

головний спеціаліст                                                              - 1

3.2. Сектор очолює завідувач. Завідувач сектору та працівник сектору призначаються на посаду та звільняються з посади директором департаменту у порядку, визначеному законодавством.

Завідувач сектору безпосередньо підпорядкований директору департаменту та заступникам директора департаменту, їм підконтрольний та підзвітний.

3.3. Обов’язки працівників сектору регулюються посадовими інструкціями.

3.4. Завідувач сектору:

3.4.1. Здійснює керівництво діяльністю сектору, несе персональну відповідальність відповідно до вимог чинного законодавства за своєчасне і якісне виконання покладених на сектор завдань, а також за здійснення своїх функцій.

3.4.2. Організовує роботу сектору та визначає міру відповідальності.

3.4.3. Розподіляє обов’язки.

3.4.4. Готує подання директору департаменту щодо представлення працівника сектору до заохочення та нагородження, а також про притягнення його до дисциплінарної відповідальності.

 

4. Компетенція сектору

 

До компетенції сектору відносяться такі повноваження:

4.1. Планування здійснення процедур публічних закупівель протягом бюджетного року відповідно до затверджених кошторисних лімітів фінансування та пріоритетності закупівель.

4.2. Вибір процедури закупівлі відповідно до вимог чинного законодавства у сфері публічних закупівель.

4.3. Оприлюднення інформації про здійснення закупівель відповідно до вимог Закону України «Про публічні закупівлі».

4.4. Надання роз’яснень учасникам публічних закупівель щодо змісту тендерної документації у разі отримання від останніх відповідних запитів.

4.5. Організація приймання, зберігання, розкриття тендерних пропозицій, забезпечення вибору найбільш вигідної тендерної пропозиції виключно на підставі критеріїв та методики оцінки тендерних пропозицій, визначених у тендерній документації.

4.6. Ведення необхідної звітності щодо здійснення процедур закупівель відповідно до вимог чинного законодавства.

4.7. Підготовка документації публічних закупівель та організація їх проведення.

4.8. У разі надходження скарги від учасника публічних закупівель – забезпечення її належного розгляду відповідно до чинного законодавства або участь у розгляді скарги, якщо останню було подано до уповноваженого органу з питань координації закупівель товарів, робіт і послуг за державні кошти.

 

5. Права сектору

 

Сектор має право:

5.1. Одержувати від виконавчих органів міської ради, підприємств, установ, організацій інформацію та матеріали в порядку, визначеному чинним законодавством, необхідні для виконання покладених завдань.

5.2. Залучати спеціалістів інших органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій (за погодженням з їх керівниками) для розгляду питань, що належать до його компетенції.

5.3. Скликати наради з питань, що належать до компетенції сектору.

5.4. Здійснювати контроль, проводити перевірки, інспекції та аналітичну роботу з питань, що належать до його компетенції.

5.5. Вносити пропозиції щодо змін та доповнень до Положення про сектор у визначеному порядку.

 

6. Фінансування та матеріально-технічне

забезпечення діяльності сектору

 

6.1. Сектор утримується за рахунок міського бюджету.

6.2. Працівники сектору є посадовими особами органів місцевого самоврядування, їх основні права, обов’язки, відповідальність, умови оплати праці і соціально-побутового забезпечення визначаються Законом України «Про службу в органах місцевого самоврядування» та іншими законодавчими актами.

 

7. Відповідальність посадових осіб сектору

 

7.1. Посадові особи повинні сумлінно виконувати свої службові обов’язки, шанобливо ставитися до громадян, керівників і співробітників, дотримуватися високої культури спілкування, не допускати дій і вчинків, які можуть зашкодити інтересам служби чи негативно вплинути на репутацію міської ради, її виконавчих органів та посадових осіб.

7.2. Посадові особи сектору несуть відповідальність згідно з чинним законодавством. Матеріальна шкода, завдана незаконними діями чи бездіяльністю посадових осіб сектору при здійсненні ними своїх повноважень, відшкодовується у встановленому законодавством порядку.

 

8. Заключні положення

 

8.1. Зміни та доповнення до цього Положення вносяться у порядку, встановленому для його прийняття.

______________________________________________________

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

розпорядження

міського голови

від 16 квітня 2018

№ 79р

 

ПОЛОЖЕННЯ

про сектор організаційної роботи  відділу організаційно-правової роботи

та взаємодії із засобами масової інформації департаменту енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційних технологій

Миколаївської міської ради

 

1. Загальні положення

 

1.1. Сектор організаційної роботи (далі – сектор) є структурним підрозділом відділу організаційно-правової роботи та взаємодії із засобами масової інформації департаменту енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційних технологій Миколаївської міської ради (далі – департамент).

1.2. Сектор у своїй роботі керується Конституцією України і законами України, актами Президента України і Кабінету Міністрів України, актами органів виконавчої влади, рішеннями міської ради, рішеннями виконавчого комітету міської ради, розпорядженнями міського голови, Положенням про департамент, Положенням про відділ організаційно-правової роботи та взаємодії із засобами масової інформації департаменту та цим Положенням.

 

2. Основні завдання

 

2.1. Здійснення організаційного забезпечення діяльності департаменту.

2.2. Виконання відповідно до законодавства контрольних функцій.

2.3. Забезпечення відповідно до діючих нормативних актів організації діловодства у департаменті.

2.4. Організація та ведення кадрової роботи в департаменті.

 

3. Структура та організація роботи

 

3.1. Сектор очолює завідувач, який призначається на посаду та звільняється з посади директором департаменту у порядку, визначеному законодавством.

Завідувач сектору безпосередньо підпорядкований начальнику відділу.

3.2. Працівник сектору призначається на посаду та звільняється з посади директором департаменту в порядку, визначеному законодавством.

3.3. Завідувач сектору:

3.3.1. Здійснює керівництво діяльністю сектору, несе персональну відповідальність відповідно до вимог чинного законодавства за виконання покладених на сектор завдань.

3.3.2. Організовує роботу та визначає міру відповідальності.

3.3.3. Розподіляє обов’язки.

3.3.4. Готує подання начальнику відділу щодо представлення працівника сектору до заохочення та нагородження, а також про притягнення до дисциплінарної відповідальності.

 

4. Компетенція сектору

 

До компетенції сектору відносяться такі повноваження:

4.1. Підготовка апаратних нарад з керівниками виконавчих органів міської ради, комунальних підприємств, установ та організацій з питань, що належать до повноважень департаменту.

4.2. Ведення та оформлення протоколів апаратних нарад, підготовка та направлення виконавцям доручень та контроль за своєчасним їх виконанням.

4.3. Участь в організації та підготовці заходів, які проводяться департаментом або заступником міського голови (за підпорядкованістю).

4.4. За дорученням керівництва підготовка та узагальнення відповідей на звернення, що надійшли до департаменту.

4.5. Приймання, попередній розгляд і розподіл документів, реєстрація, відбір і підготовка кореспонденції для керівництва з подальшою передачею її за призначенням.

4.6. Контроль за правильним оформленням вхідних та вихідних документів.

4.7. Аналіз стану документообігу, ведення довідково-інформаційної роботи про кількість документів, що проходять через сектор.

4.8. Здійснення контролю за виконанням доручень керівництва, дотримання строків надання відповідей та підготовка інформації із зазначених питань.

4.9. Підготовка графіка проведення особистого прийому громадян директором департаменту.

4.10. Забезпечення організації особистого прийому громадян директором департаменту. Підготовка матеріалів для прийому громадян, отримання від виконавчих органів Миколаївської міської ради довідок, пояснень та інших матеріалів, необхідних для здійснення прийому громадян.

4.11. Підготовка проектів рішень Миколаївської міської ради, виконкому міської ради та розпоряджень міського голови з питань, що відносяться до компетенції сектору.

4.12. Консультування громадян, які звертаються до сектору, про порядок вирішення порушених питань.

4.13. Вивчення, узагальнення та поширення позитивного досвіду роботи, надання методичної та практичної допомоги відділам та посадовим особам департаменту в організації та проведенні роботи з розгляду пропозицій, заяв і скарг громадян.

4.14. Складання зведеної номенклатури справ департаменту. Здійснення збереження документів департаменту, підготовка справ для здачі в архів.

4.15. Забезпечення реєстрації та контроль інформаційних запитів, які надійшли до департаменту.

4.16. Інформування директора департаменту про факти порушення виконавчої дисципліни та неналежного ставлення до розгляду звернень громадян посадовими особами департаменту.

4.17. Підготовка матеріалів та наказів щодо призначення та звільнення з посад працівників департаменту.

4.18. Проведення заходів для забезпечення трудової дисципліни, оформлення документів, пов’язаних з проведенням службового розслідування та застосуванням заходів дисциплінарного впливу.

4.19. Підготовка матеріалів для проведення атестації працівників департаменту, проведення щорічної оцінки виконання посадовими особами департаменту покладених завдань і обов’язків.

4.20. Забезпечення ведення військового обліку, військовозобов’язаних і призовників та бронювання військовозобов’язаних за департаментом у мирний час та на період мобілізації та воєнного часу.

4.21. Забезпечення повноти обліку всіх військовозобов’язаних і призовників департаменту за правилами і формами, установленими згідно із нормами чинного законодавства.

4.22. Ведення та зберігання трудових книжок працівників департаменту.

4.23. Підготовка наказів, розпоряджень міського голови з кадрових питань департаменту.

 

5. Права сектору

 

Сектор має право:

5.1. Одержувати від виконавчих органів міської ради, підприємств, установ, організацій інформацію та матеріали в порядку, визначеному чинним законодавством, необхідні для виконання покладених завдань.

5.2. Залучати спеціалістів інших органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій (за погодженням з їх керівниками) для розгляду питань, що належать до його компетенції.

5.3. Скликати наради з питань, що належать до компетенції сектору.

5.4. Здійснювати контроль, проводити перевірки, інспекції та аналітичну роботу з питань, що належать до його компетенції.

5.5. Готувати до винесення на розгляд міської ради, виконавчого комітету міської ради проекти рішень з питань, що відносяться до компетенції сектору.

5.6. Вносити пропозиції щодо змін та доповнень до Положення про сектор у визначеному порядку.

 

6. Фінансування та матеріально-технічне

забезпечення діяльності сектору

 

6.1. Сектор утримується за рахунок міського бюджету.

6.2. Працівники сектору є посадовими особами органів місцевого самоврядування, їх основні права, обов’язки, відповідальність, умови оплати праці і соціально-побутового забезпечення визначаються Законом України «Про службу в органах місцевого самоврядування» та іншими законодавчими актами.

 

7. Відповідальність посадових осіб сектору

 

7.1. Посадові особи повинні сумлінно виконувати свої службові обов’язки, шанобливо ставитися до громадян, керівників і співробітників, дотримуватися високої культури спілкування, не допускати дій і вчинків, які можуть зашкодити інтересам служби чи негативно вплинути на репутацію міської ради, її виконавчих органів та посадових осіб.

7.2. Посадові особи сектору несуть відповідальність згідно з чинним законодавством. Матеріальна шкода, завдана незаконними діями чи бездіяльністю посадових осіб сектору при здійсненні ними своїх повноважень, відшкодовується у встановленому законодавством порядку.

 

8. Заключні положення

 

8.1. Зміни та доповнення до цього Положення вносяться у порядку, встановленому для його прийняття.

______________________________________________________

 

Опубліковано: 26 квітня 2018р.


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: