Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

 

04 жовтня 2017                                                                               № 320р

Про   формування  проекту  міського

бюджету міста Миколаєва на 2018 рік 

та   прогнозу  на 2019-2020 роки

 

       Відповідно до статей 19, 75 Бюджетного кодексу України, розпорядження голови Миколаївської обласної державної адміністрації від 08.09.2017   № 332-р «Про формування проекту обласного бюджету на 2018 рік та прогнозу обласного бюджету на 2019-2020 роки», з метою належної організації формування проекту міського бюджету на 2018 рік та прогнозу на 2019-2020 роки, керуючись пунктами 9 та 20 частини четвертої статті 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»:

 

1. Доручити виконавчим органам міської ради – головним розпорядникам коштів міського бюджету покласти в основу формування проекту міського бюджету на 2018 рік та розрахунків прогнозу міського бюджету на 2019-2020 роки основні напрями бюджетної політики, визначені розпорядженнями  Кабінету Міністрів України  від 14.06.2017 № 411-р "Про схвалення проекту Основних напрямів бюджетної політики на 2018-2020 роки" та  від 24.05.2017 № 415-р "Про затвердження плану заходів з реалізації Стратегії реформування системи управління державними фінансами на 2017-2020 роки", постановою Кабінету Міністрів України від 31.05.2017 № 411 "Про схвалення Прогнозу економічного і соціального розвитку України на 2018-2020  роки", прогнозні макропоказники соціального і економічного розвитку міста та  врахувати, що основними завданнями бюджетної політики є:

1) створення належних матеріальних, фінансових та організаційних умов для підвищення податкоспроможності міського бюджету у рамках реалізації Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні;

2) здійснення подальшої децентралізації та упорядкування бюджетних повноважень, а також сфер відповідальності органів місцевого самоврядування та органів виконавчої влади;

3) запровадження елементів середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні для підвищення передбачуваності і послідовності бюджетної політики;

4) забезпечення збалансованості міського бюджету шляхом збільшення надходжень, встановлення  контролю  за   питанням легалізації заробітної плати та додержання суб'єктами господарювання гарантій в оплаті праці;

5) підвищення результативності використання бюджетних коштів за рахунок посилення зв’язку бюджетних призначень з визначеними місцевими програмами розвитку міста пріоритетами спрямування бюджетних коштів, здійснення оцінки ефективності та доцільності видатків.

 

         2. Учасникам бюджетного процесу при підготовці проекту міського бюджету на 2018 рік враховувати положення проекту Закону України «Про Державний бюджет України на 2018 рік», інші законопроекти, розроблені Кабінетом Міністрів України, що стосуються питань формування бюджету.

 

3. Департаменту фінансів Миколаївської міської ради здійснити прогнозні розрахунки надходжень податків і зборів по місту Миколаєву на 2018 рік та на 2019-2020 роки  з урахуванням пропозицій головного управління Державної фіскальної служби у Миколаївській області.

                                                                Термін: до 15 жовтня 2017 року

 

4. Управлінню земельних ресурсів  Миколаївської міської ради здійснити прогнозні розрахунки очікуваних обсягів надходжень у 2018 – 2020 роках від продажу землі, надходжень згідно з договорами сервітуту та надати їх департаменту фінансів Миколаївської міської ради.

                                                                Термін: до 15 жовтня 2017 року

 

         5. Управлінню комунального майна Миколаївської міської ради здійснити прогнозні розрахунки на 2018 - 2020 роки з наступним наданням  департаменту фінансів Миколаївської міської ради обсягів надходжень до міського бюджету від приватизації та оренди майна комунальної власності територіальної громади міста.

      Термін: до 15 жовтня 2017 року

 

6. Управлінню містобудування та архітектури Миколаївської міської ради   здійснити прогнозні розрахунки на 2018 - 2020 роки з наступним наданням  департаменту фінансів Миколаївської міської ради обсягів надходжень до міського бюджету коштів пайової участі у розвитку інфраструктури міста та плати за тимчасове користування місцями розташування зовнішньої реклами.

      Термін: до 15 жовтня 2017 року

 

7. Департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради надати до департаменту фінансів Миколаївської міської ради розрахункову потребу в компенсаційних виплатах за пільговий проїзд окремих категорій громадян на 2018 рік у розрізі підприємств-перевізників, виходячи  із загального обсягу компенсаційних показників 2017 року, та прогноз на 2019-2020 роки.                

                                                                 Термін: до 15 жовтня 2017 року

 

 

8. Департаменту фінансів Миколаївської міської ради (Бондаренко):

 

8.1. Забезпечити дотримання порядку формування міського бюджету на 2018 рік згідно з нормами   Бюджетного   кодексу   України та інших нормативно-правових актів, які стосуються бюджету 2018 року.

 

8.2. Вносити пропозиції щодо врегулювання проблемних питань  (у разі необхідності) Міністерству фінансів України, Кабінету Міністрів України і  Комітету Верховної Ради України з питань бюджету; активно співпрацювати з Асоціацією міст України щодо упередження проблемних питань та шляхів їх вирішення.

9. Учасникам бюджетного процесу у разі внесення змін до строків подання на розгляд проекту державного бюджету та  виникнення необхідності складання проекту бюджету в умовах змін до Бюджетного кодексу України, Податкового кодексу України, інших нормативно-правових актів, керуючись цим розпорядженням, подавати департаменту фінансів Миколаївської міської ради  у визначені ним строки додаткову інформацію для проведення ґрунтовних розрахунків міського бюджету на  2018 рік та прогнозу на 2019-2020 роки.

         10. Затвердити Бюджетний календар з підготовки проекту міського бюджету міста Миколаєва на 2018 рік та прогнозу на 2019-2020 роки (додається).

        11.  Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на заступників міського голови згідно з розподілом обов’язків.

 

Міський голова                                                                             О.Ф.Сєнкевич

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

         розпорядження міського голови

                                                             від 04 жовтня 2017

                                                        № 320р

 

Бюджетний календар

з підготовки проекту  міського бюджету міста Миколаєва  на 2018 рік та прогнозу на 2019-2020 роки

        1. Заступнику міського голови – директору департаменту фінансів Миколаївської міської ради Бондаренко В.І.:

 

1.1. Провести семінари, наради, робочі зустрічі з головними розпорядниками коштів міського бюджету щодо особливостей у напрямах бюджетної політики та підходів формування проекту бюджету на 2018 рік, у тому числі у форматі програмно-цільового методу бюджетування.

                                                     Термін:   жовтень-листопад 2017 року

 

1.2. Забезпечити розроблення та доведення, за погодженням з міським головою, до головних розпорядників коштів міського бюджету граничних обсягів видатків на 2018 рік та індикативних прогнозних показників на 2019-2020 роки.

                                                                               Термін:  жовтень  2017 року

1.3. Провести аналіз бюджетних запитів із поясненнями, поданими головними розпорядниками бюджетних коштів міського бюджету, і на рівні співбесід із головними розпорядниками бюджетних коштів узгодити пропозиції щодо розрахункових показників на 2018 рік та наступні два бюджетні періоди для прийняття рішення про врахування їх у проекті міського бюджету на 2018 рік.

Термін: у тижневий строк після отримання бюджетних запитів

1.4.   Провести формування проекту міського бюджету за доходами в розрізі джерел надходжень, бюджетними програмами, обсягами видатків у розрізі головних розпорядників коштів міського бюджету за кодами програмної (функціональної) та економічної класифікації видатків та кредитування.

                                                                                         Термін: листопад  2017 року

1.5. Підготувати та забезпечити подання на розгляд і схвалення виконавчому комітету міської ради проект рішення міської ради про міський бюджет міста Миколаєва на 2018 рік,  прогноз міського бюджету на 2019-2020 роки, підготовлені на основі індикативних прогнозних показників соціальних стандартів, прожиткового мінімуму тощо, додати до проекту рішення пояснювальну записку.

                

                                                                             Термін: листопад  2017 року

1.6.  Подати на розгляд міської ради схвалений виконавчим комітетом міської ради проект рішення міської ради «Про міський  бюджет міста Миколаєва на  2018 рік», додати до проекту рішення пояснювальну записку, прогноз міського бюджету на  2019-2020 роки, інформацію про хід виконання міського бюджету в 2017 році, інші передбачені Бюджетним кодексом України матеріали, що подаються разом з проектом рішення.

                     Термін: згідно із законодавством

 

1.7 Довести  до головних розпорядників коштів лімітні довідки про бюджетні асигнування на 2018 рік.

                        Термін: у двотижневий строк з дня          

    прийняття міською радою рішення

   «Про міський бюджет міста

    Миколаєва на 2018 рік”

 

2. Першому заступнику міського голови Дадівєріну А.Д.  визначити обсяги  надання та повернення  пільгових кредитів, наданих молодим громадянам та сім’ям Миколаївським регіональним управлінням державної спеціалізованої фінансової установи „Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву”; обсяг видатків, пов’язаних з наданням та обслуговуванням пільгових кредитів, наданих  громадянам на будівництво (реконструкцію) та придбання житла та обсягу видатків на часткову компенсацію відсоткової ставки кредитів комерційних банків молодим сім’ям та одиноким молодим громадянам на будівництво (реконструкцію) та придбання житла на 2018 рік та наступні за плановим два бюджетні періоди.

                                                                     Термін: до 15  жовтня 2017 року

         3. Заступнику міського голови Мкртчяну М.С. визначити на 2018 рік та наступні за плановим два бюджетні періоди обсяги та напрями спрямування коштів міського фонду охорони навколишнього середовища, переліку об’єктів і заходів, фінансування яких буде здійснюватися за рахунок коштів зазначеного фонду на 2018 рік та наступні за плановим два бюджетні періоди, та подати їх департаменту фінансів Миколаївської міської ради  для включення до розрахункових показників міського бюджету.

                                                                               Термін: до 15 жовтня 2017 року

 

        

4. Управлінню економіки та інвестицій Миколаївської міської ради:

4.1. Надати до департаменту фінансів Миколаївської міської ради перелік об'єктів будівництва, реконструкції, технічного переоснащення та реставрації на 2018-2020 роки, фінансування яких пропонується здійснювати за рахунок коштів бюджету розвитку міського бюджету, перелік інвестиційних програм (проектів), які пропонуються до фінансування за рахунок субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам, державного фонду регіонального розвитку, бюджетних програм державного бюджету.

                                                                         Термін: до 15 жовтня 2017 року

 

4.2. Надати департаменту фінансів Миколаївської міської ради інформацію про соціально-економічний стан міста Миколаєва і прогноз його розвитку на 2018 рік, які необхідно покласти в основу при формуванні проекту міського бюджету, перелік інвестиційних проектів на 2018 рік та 2019-2020 роки.

                                                                       Термін: до 24 жовтня 2017 року

 

5. Головним розпорядникам коштів міського бюджету:

 

5.1. Співпрацювати з галузевими структурними підрозділами Миколаївської облдержадміністрації щодо узгодження з відповідними міністерствами окремих питань, які впливають на показники міського бюджету міста Миколаєва: щодо видатків за державними цільовими програмами, видатків, що здійснюються за рахунок субвенцій з державного та обласного бюджетів, інших видатків; забезпечити вирішення неузгоджених питань фінансування з 2018 року установ та заходів з галузевими структурними підрозділами облдержадміністрації.

 

5.2. Надати департаменту фінансів Миколаївської міської ради  прогнозні розрахунки поточних видатків загального фонду міського бюджету на 2018 рік та наступні за плановим два бюджетні періоди.

 

 

Термін:   установлюється департаментом фінансів Миколаївської міської ради

 

5.3. Визначити перелік об’єктів будівництва, реконструкції, технічного переоснащення та реставрації, виконання капітальних ремонтів, який підлягає передачі на фінансування головному розпоряднику бюджетних коштів - управлінню капітального будівництва Миколаївської міської ради, залишивши повноваження щодо закінчення робіт на об’єктах, по яких проведені процедури закупівель, укладені договори або розпочаті роботи, та у встановленому порядку надавати пропозиції щодо планування закінчення таких об’єктів першочергово, протягом одного-двох років; разом з профільними заступниками міського голови та управлінням капітального будівництва Миколаївської міської ради обговорювати всі неузгоджені питання та пропонувати оптимальні рішення. Нове будівництво, реконструкцію, технічне переоснащення та реставрацію, виконання капітальних ремонтів планувати управлінню капітального будівництва Миколаївської міської ради. Будівництво, реконструкцію та капітальний ремонт об’єктів житлово-комунального господарства планувати департаменту житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради та адміністраціям районів Миколаївської міської ради, об`єкти термомодернізації та зміни енергетичних показників будівель бюджетної сфери планувати департаменту енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційних технологій Миколаївської міської ради.

 

Термін: установлюється департаментом фінансів Миколаївської міської ради

 

5.4. Проаналізувати місцеві програми розвитку, підготувати в установленому порядку пропозиції щодо внесення до них змін чи доповнень.

                                                                          

Термін: жовтень 2017 року

 

5.5.  Розробити плани діяльності на 2018 рік та два бюджетні періоди (включаючи заходи щодо реалізації інвестиційних програм (проектів).

5.6. Організувати роботу, пов’язану із складанням проектів кошторисів розпорядниками нижчого рівня. Розглянути показники проектів кошторисів розпорядників нижчого рівня щодо законності та правильності розрахунків, доцільності запланованих видатків бюджету, правильності їх розподілу відповідно до бюджетної класифікації, повноти надходження власних доходів, додержання діючих ставок (посадових окладів), норм, цін, лімітів, а також інших показників відповідно до законодавства та скласти проекти зведених кошторисів.

5.7. На підставі плану діяльності та індикативних прогнозних показників бюджету на наступні за плановим два бюджетні періоди скласти бюджетні запити та надати їх департаменту фінансів Миколаївської міської ради разом з обґрунтованими розрахунками обсягів видатків  з урахуванням  власних надходжень бюджетних установ (спеціальний фонд) та кредитування, пояснювальною запискою та переліком затверджених та врахованих при підготовці бюджетного запиту заходів на 2018 рік та наступні два бюджетні періоди, спрямованих на ефективне та раціональне використання бюджетних коштів, зокрема:

заходів щодо оптимізації  обсягів видатків шляхом удосконалення мережі бюджетних установ та одержувачів бюджетних коштів, упорядкування чисельності працівників підвідомчих установ, закладів, організацій з урахуванням досягнення ефективного функціонально-кількісного складу працівників та навантаження, виключення непріоритетних та неефективних витрат, насамперед тих, що не забезпечують виконання основних функцій і завдань відповідного головного розпорядника;

заходів, спрямованих на максимальну економію споживання енергоносіїв.

 

Термін:   встановлюється департаментом   фінансів Миколаївської міської ради

 

        

         5.8.  На виконання пункту 7 частини першої статті 76 Бюджетного кодексу України забезпечити надання пояснення головних розпорядників бюджетних коштів до проекту міського бюджету міста Миколаєва на 2018 рік до постійної комісії міської ради з питань з питань економічної і інвестиційної політики, планування, бюджету, фінансів та соціально-економічного розвитку. 

 

Термін:   погоджується головним розпорядником коштів з постійною комісією міської ради з питань  економічної і інвестиційної політики, планування, бюджету, фінансів та соціально-економічного розвитку


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: