Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

 

27 вересня 2017                                                                                                 № 773

Про влаштування до прийомної сім’ї

на спільне проживання та виховання

(П,І.Б.), ____ р.н.,

(П.І.Б.), _____р.н.

 

            Розглянувши заяву (П.І.Б.) та (П.І.Б.),  які  мешкають  за  адресою: м. Миколаїв, (адреса), про влаштування до прийомної сім’ї на спільне проживання та виховання (П.І.Б.), ___ р.н., (П.І.Б.),_____ р.н., встановлено наступне.

            Прийомна сім’я (П.І.Б.) створена (дата). Прийомні батьки, (П.І.Б.) та (П.І.Б.), створили відповідні умови для проживання і виховання дітей, належним чином виконують свої обов’язки.

            Розпорядженням Снігурівської райдержадміністрації Миколаївської області від ____ № ____ (П.І.Б.) та (П.І.Б.). надано статус дітей, позбавлених батьківського піклування. Рішенням Снігурівського районного суду Миколаївської області від ____ (провадження № _____) діти відібрані від батьків, (П.І.Б.) та (П.І.Б.).

              Довідки служби у справах дітей Снігурівської райдержадміністрації Миколаївської області від ____ № ____, № ____ засвідчують перебування (П.І.Б.), (П.І.Б.) на первинному обліку з_______.

             Згідно з довідками виконкому Снігурівської міської ради Миколаївської області від____ № ____, № ______, діти є рідними братом та сестрою.

            Відповідно до довідки виконкому Снігурівської міської ради Миколаївської області від _____ № ______, відомості про нерухоме майно (П.І.Б.) відсутні. Довідка виконкому Снігурівської міської ради Миколаївської області від _____ № ____ засвідчує відсутність майна у (П.І.Б.).

               З метою забезпечення належних умов для зростання в сімейному оточенні дітей, позбавлених батьківського піклування, шляхом влаштування їх на виховання та спільне проживання до прийомної сім’ї, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 26.04.2002 № 565 «Про затвердження Положення про прийомну сім’ю», Порядку призначення і виплати державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях за принципом «гроші ходять за дитиною», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України                      від 31.01.2007 №  81, ст. 7 Закону України «Про Державний бюджет України на 2017 рік», Указу Президента України від 16.12.2011 №  1163/2011 «Про питання щодо забезпечення реалізації прав дітей в Україні», висновку служби у справах дітей Миколаївської міської ради                                                від 15.09.2017 № 1185/25.01-05 про можливість поповнення прийомної сім’ї, листа Миколаївського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді від 07.09.2017 № 1430, керуючись пп.2 п.«б» ч.1 ст.34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконком міської ради

 

ВИРІШИВ:

 

            1. Влаштувати з 02.10.2017 до прийомної сім’ї (П.І.Б.) на спільне проживання та виховання дітей, позбавлених батьківського піклування, (П.І.Б.), _____ р.н., (П.І.Б.), _____ р.н.

          2. Покласти персональну відповідальність за життя, здоров’я, фізичний і психічний розвиток прийомних дітей на (П.І.Б.) та (П.І.Б.) відповідно до п. 17 Положення про прийомну сім’ю, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.04.2002 № 565.

       3. Доручити службі у справах дітей Миколаївської міської ради (Шамаріній) підписати додаток до договору «Про влаштування дітей на виховання та спільне проживання у прийомній сім’ї» з прийомними батьками (П.І.Б.), забезпечити здійснення контролю за умовами проживання та виховання дітей, а також за виконанням прийомними батьками умов укладеного договору; забезпечити прийомних дітей пільговим оздоровленням; готувати щорічні звіти про умови утримання і виховання дітей.

       4.  Доручити Миколаївському міському центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (Гончарук) закріпити за прийомною родиною соціального працівника; забезпечити соціальне супроводження з метою надання комплексу послуг, спрямованих на створення належних умов функціонування прийомної сім’ї; забезпечити надання до служби у справах дітей Миколаївської міської ради щорічної інформації про ефективність функціонування прийомної сім’ї.

      5. Доручити департаменту фінансів Миколаївської міської ради (Бондаренко) проводити фінансування департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради (Бондаренка) для здійснення видатків за рахунок субвенції з державного бюджету.

       6. Доручити департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради (Бондаренку) призначення і виплату державної соціальної допомоги на дітей, грошового забезпечення прийомним батькам у межах видатків, передбачених у державному бюджеті; здійснювати зазначені виплати на дітей, грошове забезпечення батькам щомісячно до 20 числа.

       7. Доручити управлінню охорони здоров’я Миколаївської міської ради  (Шамрай) закріпити дільничного лікаря за дітьми; забезпечити проходження двічі на рік медичного огляду, здійснення диспансерного нагляду за прийомними дітьми; забезпечити подання до служби у справах дітей Миколаївської міської ради щорічного звіту про стан здоров’я дітей, дотримання прийомними батьками рекомендацій лікарів.

       8. Доручити управлінню освіти Миколаївської міської ради (Деркач) забезпечити право дітей на здобуття загальної середньої освіти;  подання до служби у справах дітей Миколаївської міської ради щорічного звіту про рівень розвитку, знань дітей, наявність шкільного приладдя, сезонного одягу, відвідування дітьми гуртків, секцій, позашкільних заходів, участь прийомних батьків у вихованні дітей тощо.

       9.  Контроль за виконанням даного рішення покласти на                      заступника міського голови Шевченка Є.В.

 

  Міський голова                                                                     О.Ф. Сєнкевич


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: