Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

РІШЕННЯ

 

25 квітня 2017                                                                               № 19/11

Про вжиття заходів щодо

здійснення контролю за станом

оглядових колодязів інженерних

мереж у місті Миколаєві

 

З метою запобігання нещасним випадкам, травмуванню людей та забезпечення безпеки громадян, керуючись ст. 25, ст. 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

1. Доручити МКП «Миколаївводоканал» (Дуденку), КП «ЕЛУ автодоріг» (Горбенко), житлово-експлуатаційним підприємствам, що обслуговують житловий фонд комунальної власності міста, в термін не пізніше 90 робочих днів:

1.1. Надати до департаменту архітектури та містобудування Миколаївської міської ради, департаменту житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради, а також до адміністрацій районів Миколаївської міської ради інформацію щодо наявності на балансі комунікаційних колодязів інженерних мереж, які знаходяться на території м. Миколаєва, із зазначенням технічних характеристик, адреси розташування, із обов’язковим нанесенням на план-схему в масштабі 1:500.

1.2. Забезпечити належний контроль за утриманням комунікаційних колодязів інженерних мереж, що знаходяться на балансі підприємства.

1.3. Визначити відповідальних осіб, до компетенції яких належить контроль за безпечною експлуатацією зазначених об’єктів.

 

2. Рекомендувати ПАТ «Миколаївська ТЕЦ», ОКП «Миколаївоблтеплоенерго», Миколаївській філії ПАТ «Укртелеком», УЕГГ м. Миколаєва ПАТ «Миколаївгаз», МФ ПАТ «Миколаївобленерго», в термін не пізніше 90 робочих днів:

2.1. Надати до департаменту архітектури та містобудування Миколаївської міської ради, департаменту житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради, а також до адміністрацій районів Миколаївської міської ради інформацію щодо наявності на балансі комунікаційних колодязів інженерних мереж, які знаходяться на території м. Миколаєва, із зазначенням технічних характеристик, адреси розташування, із обов’язковим нанесенням на план-схему в масштабі 1:500.

2.2. Забезпечити належний контроль за утриманням комунікаційних колодязів інженерних мереж, що знаходяться на балансі підприємства.

2.3. Визначити відповідальних осіб, до компетенції яких належить контроль за безпечною експлуатацією зазначених об’єктів.

 

3. Департаменту архітектури та містобудування Миколаївської міської ради (Палесі):

3.1. Забезпечити оперативне надання особам, зазначеним у п.п. 1, 2, викопіювань в масштабі 1:500.

3.2. Внести інформацію щодо колодязів в електронному вигляді до містобудівного кадастру, надати доступ до нього адміністраціям районів Миколаївської міської ради та департаменту житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради.

 

4. Головам адміністрацій районів Миколаївської міської ради Дмитруку С.М. , Березі О.Д., Гладун С.М., Цуканову О.М.:

4.1. Проаналізувати надану інформацію, вжити заходів щодо визначення балансової належності оглядових колодязів інженерних мереж, балансоутримувачі яких не визначені, та організувати розробку відповідних документів щодо їх приймання передачі до комунальної власності міста з наступною передачею на баланс спеціалізованим підприємствам.

4.2. У разі неможливості виявлення балансоутримувача або його бездіяльності протягом 5-ти робочих днів, інформувати департамент житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради (Палька) для вжиття заходів щодо тампонування такого колодязя та відновлення дорожнього покриття.

 

5. При отриманні особами, зазначеними у п.п. 1, 2, інформації від депутатів, мешканців та інших громадян чи підприємств факту відсутності або пошкодження кришки оглядового колодязя:

5.1. Протягом 2 годин з моменту отримання інформації організувати  роботи з огородження виявленого об’єкта з обов’язковим використанням світловідбиваючих матеріалів (у разі його знаходження на проїжджій частині).

5.2. Протягом доби з моменту отримання інформації організувати роботи з облаштування колодязя люком передбаченої конструкції, у тому числі з композитних матеріалів на зеленій зоні та тротуарах.

 

6. Рекомендувати Головному управлінню Національної поліції в Миколаївській області посилити контроль за недопущенням випадків крадіжок кришок оглядових колодязів, НПО тощо та за діяльністю пунктів прийому металобрухту.

 

7. Рекомендувати управлінню Держпраці у Миколаївській області та доручити департаменту економічного розвитку Миколаївської міської ради (Шуліченко), адміністраціям районів Миколаївської міської ради вести постійний контроль за дотриманням чинного законодавства у сфері поводження з металобрухтом (пунктів прийому металобрухту).

 

8. Контроль за виконанням цього рішення покласти на міського голову Сєнкевича О.Ф., постійну комісію міської ради з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності та благоустрою міста (Рєпіна).

 

 

 

Міський голова                                                                                  О.Ф. Сєнкевич


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: