Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

 

03 квітня 2017                                                                                            № 96р

Про затвердження структури

управління з питань надзвичайних

ситуацій та цивільного захисту

населення Миколаївської міської

ради та Положень про його

структурні підрозділи

 

На виконання рішень Миколаївської міської ради від 22.12.2016 № 13/1 “Про затвердження структури виконавчих органів Миколаївської міської ради”, від 23.02.2017 № 16/32 “Про затвердження Положень про виконавчі органи Миколаївської міської ради”, керуючись п.п. 19, 20 ч. 4 ст. 42 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”:

 

1. Затвердити структуру управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Миколаївської міської ради (додається).

 

2. Затвердити Положення про структурні підрозділи управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Миколаївської міської ради (додаються).

 

3. Розпорядження Миколаївського міського голови від 14.06.2011 № 75рк “Про затвердження структури управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Миколаївської міської ради та положень про його структурні підрозділи” (зі змінами та доповненнями) визнати таким, що втратило чинність.

 

4. Контроль за виконанням даного розпорядження покласти на першого заступника міського голови Дадівєріна А.Д.

 

Міський голова                                                                                О.Ф. Сєнкевич

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

розпорядження

міського голови

від 03 квітня 2017

№ 96р

 

СТРУКТУРА

управління з питань надзвичайних ситуацій

та цивільного захисту населення

Миколаївської міської ради

 

Найменування

Штатна чисельність (одиниць)

Начальник управління

1

Головний спеціаліст

1

Господарчо-експлуатаційний сектор

2

Відділ планування і координації дій у надзвичайних ситуаціях

3

Відділ захисту населення і територій

4

Відділ бухгалтерського обліку та звітності

3

Сектор з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення в Інгульському районі

2

Сектор з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення в Корабельному районі

2

Сектор з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення в Центральному районі

2

Сектор з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення в Заводському районі

2

Всього

22

 

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

розпорядження

міського голови

від 03 квітня 2017

№ 96р

 

ПОЛОЖЕННЯ

про господарчо-експлуатаційний сектор

управління з питань надзвичайних ситуацій

та цивільного захисту населення

Миколаївської міської ради

 

1. Загальні положення

 

1.1. Господарчо-експлуатаційний сектор управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Миколаївської міської ради (далі – сектор) входить до складу управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Миколаївської міської ради (далі – управління), і є підзвітним та підконтрольним міській раді, підпорядкованим виконавчому комітету міської ради, міському голові, заступнику міського голови відповідно до розподілу обов’язків та начальнику управління.

1.2. Сектор у своїй діяльності керується Конституцією України та законами України, актами Президента України і Кабінету Міністрів України, актами органів виконавчої влади, рішеннями міської ради, рішеннями виконавчого комітету міської ради, розпорядженнями міського голови, Положенням про управління, цим Положенням та іншими нормативно-правовими актами.

Рекомендації постійних комісій міської ради підлягають обов’язковому розгляду. Про результати розгляду і вжиті заходи повинно бути повідомлено комісіям у встановлений ними строк.

1.3. Сектор утримується за рахунок коштів міського бюджету.

 

2. Основні завдання

 

2.1. Здійснення господарського та технічного забезпечення діяльності управління.

2.2. Здійснення контролю за ефективним і раціональним використанням енергоносіїв, майна та транспортних засобів управління.

2.3. Забезпечення утримання в належному технічному, санітарному і протипожежному стані службових приміщень та техніки, проведення їхнього ремонту.

2.4. Забезпечення, спільно з відділом бухгалтерського обліку та звітності управління, належного обліку та проведення щорічної інвентаризації матеріальних цінностей, що знаходяться у користуванні працівників управління.

 

3. Повноваження сектору

 

3.1. Вжиття заходів щодо раціональної організації робочих місць і обладнання службових приміщень, забезпечення управління оргтехнікою та канцелярським приладдям.

3.2. Контроль за зберіганням матеріальних цінностей матеріального резерву міста Миколаєва.

3.3. Організація розміщення та матеріально-технічного забезпечення структурних підрозділів управління.

3.4. Виконання інших функцій відповідно до покладених на сектор завдань.

3.5. Залучення, за узгодженням з керівниками виконавчих органів міської ради, установ, підприємств, громадських об’єднань тощо, фахівців для підготовки нормативних та інших документів, для розробки і здійснення заходів, які проводяться сектором відповідно до покладених на нього завдань. У разі потреби внесення пропозицій до управління щодо укладання договорів виконання дослідницьких, проектних, інших робіт на платній основі.

3.6. Внесення пропозицій щодо скликання в установленому порядку нарад з питань, що входять до компетенції управління.

3.7. Одержання в установленому порядку від посадових осіб виконавчих органів міської ради, керівників підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності документів, довідок, інших матеріалів, необхідних для виконання покладених на управління завдань.

3.8. Участь у нарадах, комісіях, робочих групах, утворених міською радою, її виконавчими органами, міським головою.

3.9. Опрацювання запитів та звернень депутатів усіх рівнів, надання інформації, висновків, пропозицій з порушених питань.

 

4. Структура сектору

 

4.1. Штатну чисельність та Положення сектору затверджує міський голова.

4.2. Працівників сектору призначає на посади та звільняє з посад начальник управління у порядку, визначеному законодавством.

4.3. Посадові обов’язки працівників сектору визначаються посадовими інструкціями, які затверджуються начальником управління.

4.4. До складу сектору входять:

- завідувач сектору                                                                1

- водій 1 класу                                                                       1

 

5. Керівництво сектору

 

5.1. Сектор очолює завідувач сектору, який призначається на посаду і звільняється з посади начальником управління у порядку, визначеному законодавством. Посадова інструкція завідувача сектору затверджується начальником управління.

5.2. Завідувач сектору:

5.2.1. Здійснює керівництво діяльністю сектору та несе персональну відповідальність перед начальником управління за виконання покладених на сектор завдань.

5.2.2. Подає начальнику управління пропозиції щодо призначення, звільнення і переміщення працівників сектору, а також про заохочення та накладення дисциплінарних стягнень.

5.2.3. Розробляє функціональні обов’язки працівників сектору та подає на затвердження начальнику управління посадові інструкції працівників сектору.

5.2.4. Подає начальнику управління пропозиції щодо організації матеріально-технічного забезпечення основної діяльності управління.

5.2.5. Організовує роботу та визначає міру відповідальності працівників сектору.

5.2.6. Розподіляє обов’язки між працівниками сектору.

5.2.7. Планує роботу сектору.

5.2.8. Вживає заходів до удосконалення організації та підвищення ефективності роботи сектору.

5.2.9. Організовує роботу з підвищення рівня професійної компетентності підлеглих.

5.2.10. Забезпечує дотримання працівниками правил внутрішнього трудового розпорядку та виконавської дисципліни.

5.2.11. Здійснює інші повноваження, передбачені законодавством, рішеннями міської ради, рішеннями виконавчого комітету міської ради, розпорядженнями міського голови та цим Положенням.

 

6. Заключні положення

 

6.1. Працівники сектору повинні сумлінно виконувати свої службові обов’язки, шанобливо ставитися до громадян, керівників і співробітників, дотримуватися високої культури спілкування, не допускати дій і вчинків, які можуть зашкодити інтересам служби чи негативно вплинути на репутацію міської ради, її виконавчих органів та працівників.

6.2. Працівники сектору несуть відповідальність згідно з чинним законодавством. Матеріальна шкода, завдана незаконними діями чи бездіяльністю працівників сектору при здійсненні ними своїх повноважень, відшкодовується у встановленому законодавством порядку.

6.3. Працівники сектору мають право в разі виникнення конфліктної ситуації з керівником виконавчого органу міської ради звернутися з відповідною заявою до постійної комісії міської ради з питань прав людини, законності, гласності, антикорупційної політики, місцевого самоврядування, депутатської діяльності та етики.

6.4. Зміни і доповнення до цього Положення вносяться в порядку, встановленому для його прийняття.

 

______________________________________________________

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

розпорядження

міського голови

від 03 квітня 2017

№ 96р

 

 

ПОЛОЖЕННЯ

про відділ планування та координації дій у надзвичайних ситуаціях

управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення

Миколаївської міської ради

 

1. Загальні положення

 

1.1. Відділ планування та координації дій у надзвичайних ситуаціях управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Миколаївської міської ради (далі – відділ) входить до складу управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Миколаївської міської ради (далі – управління), є підзвітним та підконтрольним міській раді, підпорядкованим виконавчому комітету міської ради, міському голові, заступнику міського голови відповідно до розподілу обов’язків та начальнику управління.

1.2. Відділ у своїй діяльності керується Конституцією України та законами України, актами Президента України і Кабінету Міністрів України, актами органів виконавчої влади, рішеннями міської ради, рішеннями виконавчого комітету міської ради, розпорядженнями міського голови, Положенням про управління, цим Положенням та іншими нормативно-правовими актами.

Рекомендації постійних комісій міської ради підлягають обов’язковому розгляду. Про результати розгляду і вжиті заходи повинно бути повідомлено комісіям у встановлений ними строк.

1.3. Відділ утримується за рахунок коштів міського бюджету.

 

2. Основні завдання

 

2.1. Реалізація повноважень виконавчих органів міської ради із забезпечення сталого функціонування Миколаївської міської ланки територіальної підсистеми Єдиної державної системи цивільного захисту Миколаївської області в питаннях щодо планування та координації дій у надзвичайних ситуаціях з метою здійснення комплексу заходів із запобігання та ефективного реагування на надзвичайні ситуації та події, ліквідації їх наслідків, захисту та життєзабезпечення постраждалого населення.

2.2. Здійснення у складі управління, іншими виконавчими органами міської ради інформаційного забезпечення, впровадження сучасних інформаційних технологій з питань цивільного захисту.

 

3. Повноваження відділу

 

3.1. З організації заходів цивільного захисту населення:

3.1.1. Розроблення та забезпечення реалізації програм та планів заходів у сфері цивільного захисту, зокрема спрямованих на захист населення і територій від надзвичайних ситуацій та запобігання їх виникненню, забезпечення техногенної безпеки.

3.1.2 Здійснення інформаційного та методичного забезпечення роботи комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій міста.

3.1.3. Розроблення і здійснення заходів щодо підтримання готовності органів управління та сил цивільного захисту до дій за призначенням у мирний час та в особливий період.

3.1.4. Забезпечення діяльності та здійснення контролю за готовністю до дій за призначенням аварійно-рятувальних служб, формувань та спеціалізованих служб цивільного захисту.

3.1.5. Забезпечення інформування населення про загрозу і виникнення надзвичайних ситуацій, у тому числі в доступній для осіб з вадами зору та слуху формі.

3.1.6. Участь у погодженні планів проведення потенційно небезпечних заходів в умовах присутності цивільного населення за участю особового складу Збройних Сил України, інших військових формувань та правоохоронних органів з використанням озброєння і військової техніки; взаємодія з органами військового управління під час планування та проведення таких заходів з метою запобігання і недопущення надзвичайних ситуацій та ліквідації їх наслідків відповідно до законодавства.

3.1.7. Забезпечення, у межах своїх повноважень, реалізації державної політики щодо державної таємниці та її збереження.

3.1.8. Розроблення та здійснення заходів, спрямованих на забезпечення сталого функціонування суб’єктів господарювання в особливий період, що належать до сфери їх управління.

3.1.9. Віднесення суб’єктів господарювання, що належать до сфери їх управління, до категорій цивільного захисту відповідно до основних показників та надання їх переліку на затвердження до облдержадміністрації.

3.1.10. Забезпечення навчання з питань цивільного захисту посадових осіб органів місцевого самоврядування та суб’єктів господарювання комунальної власності, здійснення підготовки населення до дій у надзвичайних ситуаціях.

3.1.11. Підготовка пропозицій щодо розподілу коштів резервного фонду міського бюджету для запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

3.1.12. Завчасне накопичення і використання матеріальних резервів для запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

3.1.13. Здійснення інших повноважень у сфері цивільного захисту, передбачених Кодексом цивільного захисту України та іншими нормативно-правовими актами.

3.2. З ліквідації наслідків надзвичайної ситуації:

3.2.1. Подання виконавчому комітету міської ради пропозицій щодо утворення та складу спеціальних комісій з ліквідації надзвичайних ситуацій, участь в їх роботі.

3.2.2. Визначення, у межах своїх повноважень, рівня надзвичайної ситуації та надання попереднього експертного висновку на розгляд комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій м. Миколаєва.

3.2.3. Координація у разі надзвичайних ситуацій необхідних заходів відповідно до законодавства щодо забезпечення державного і громадського порядку, життєдіяльності підприємств, установ та організацій, врятування життя людей, захисту їх здоров’я, збереження матеріальних цінностей.

3.2.4. Участь у наданні допомоги населенню, яке постраждало внаслідок надзвичайних ситуацій.

3.2.5. Участь в організації та здійсненні евакуації населення, майна у безпечні райони, їх розміщення та життєзабезпечення населення.

3.2.6. Координація дій виконавчих органів ради, суб’єктів економіки міста, заходів, що здійснюються в евакопунктах та інших об’єктах в ході евакуації населення.

3.2.7. Координація заходів із забезпечення життєдіяльності постраждалих від надзвичайних ситуацій, а також під час ведення воєнних (бойових) дій або внаслідок таких дій.

3.2.8. Забезпечення складення довідок про визнання особи постраждалою внаслідок надзвичайної ситуації, списків (реєстрів) постраждалих внаслідок надзвичайної ситуації, відповідно до яких надається матеріальна допомога, списків загиблих осіб на підставі їх ідентифікації.

3.2.9. Участь в організації відновлювальних робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, залучення спеціалізованих служб та формувань цивільного захисту до виконання завдань за призначенням.

3.2.10. Участь в організації робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій на території міста.

3.3. З питань проведення аналітичної діяльності, моніторингу та контролю:

3.3.1. Здійснення збору, накопичення, обробки і аналізу інформації про стан техногенної та природної безпеки, забезпечення оперативного інформування міського голови.

3.3.2. Участь у підготовці і внесенні на розгляд міської ради пропозицій щодо створення відповідно до законодавства комунальної аварійно-рятувальної служби, що утримується за рахунок коштів місцевого бюджету, вирішення питань про чисельність працівників такої служби, витрати на їх утримання, зокрема щодо матеріально-технічного забезпечення їх діяльності, створення для них необхідних житлово-побутових умов.

3.3.3. Визначення потреби у розвитку мережі аварійно-рятувальних служб міста. Надання організаційної та методичної допомоги у створенні в установленому порядку комунальних аварійно-рятувальних служб установ, підприємств комунальної власності у випадках, передбачених законодавством.

3.3.4. Здійснення відповідно до діючого законодавства перевірок стану цивільного захисту (далі – ЦЗ) за окремими напрямками підприємств, установ, закладів, які розташовані на території міста.

3.3.5. Контроль за організацією та плануванням заходів щодо проведення навчань, тренувань з питань ЦЗ на підприємствах, в установах і закладах усіх форм власності.

3.3.6. Участь у розробленні планів та організації заходів з евакуації населення із зон надзвичайних ситуацій та в особливий період, контроль готовності евакуаційних органів.

3.3.7. Залучення за узгодженням з керівниками виконавчих органів міської ради, установ, підприємств, громадських об’єднань тощо фахівців для підготовки нормативних і інших документів, для розробки і здійснення заходів, які проводяться відділом відповідно до покладених на нього завдань.

3.3.8. Внесення пропозицій щодо скликання, у встановленому порядку, наради з питань, що входять до компетенції відділу.

3.3.9. Організація заходів з навчання, координації та контролю відповідно до завдань діяльності та функцій відділу.

3.3.10. Подання в установленому порядку пропозиції щодо удосконалення роботи виконавчих органів міської ради.

3.3.11. Одержання в установленому порядку від посадових осіб виконавчих органів міської ради, керівників підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності документів, довідок, інших матеріалів, необхідних для виконання покладених на управління завдань.

3.3.12. Участь у нарадах, комісіях, робочих групах, утворених міською радою, її виконавчими органами, міським головою.

3.4. Опрацювання запитів та звернень депутатів усіх рівнів, надання інформації, висновків, пропозицій з порушених питань.

 

4. Структура відділу

 

4.1. Штатну чисельність та Положення про відділ затверджує міський голова.

4.2. Працівників відділу призначає на посади та звільняє з посад начальник управління у порядку, визначеному законодавством.

4.3. Посадові обов’язки працівників відділу визначаються посадовими інструкціями, які затверджуються начальником управління.

4.4. До складу відділу входять:

начальник відділу                                     1

головний спеціаліст                                  2

 

5. Керівництво відділу

 

5.1. Відділ очолює начальник відділу, який призначається на посаду і звільняється з посади начальником управління у порядку, визначеному законодавством. Посадова інструкція начальника відділу затверджується начальником управління.

5.2. Начальник відділу:

5.2.1. Здійснює керівництво діяльністю відділу, несе персональну відповідальність за виконання покладених на відділ завдань.

5.2.2. Організовує діяльність відділу, спрямовану на розроблення і здійснення заходів щодо захисту населення і територій.

5.2.3. Скликає, в установленому порядку, наради з питань, що належать до його компетенції.

5.2.4. Представляє відділ в установах, підприємствах та організаціях з питань цивільного захисту, у межах компетенції відділу.

5.2.5. Планує роботу відділу, вносить пропозиції щодо формування планів роботи управління.

5.2.6. Вживає заходів щодо удосконалення організації та підвищення ефективності роботи відділу.

5.2.7. Надає пропозиції щодо призначення на посади і звільнення з посад працівників відділу.

5.2.8. Забезпечує дотримання у відділі правил внутрішнього трудового розпорядку та виконавчої дисципліни.

5.2.9. Здійснює інші повноваження, передбачені чинним законодавством, рішеннями міської ради, рішеннями виконавчого комітету міської ради, розпорядженнями міського голови та цим Положенням.

 

6. Заключні положення

 

6.1. Працівники відділу повинні сумлінно виконувати свої службові обов’язки, шанобливо ставитися до громадян, керівників і співробітників, дотримуватися високої культури спілкування, не допускати дій і вчинків, які можуть зашкодити інтересам служби чи негативно вплинути на репутацію міської ради, її виконавчих органів та працівників.

6.2. Працівники відділу несуть відповідальність згідно з чинним законодавством. Матеріальна шкода, завдана незаконними діями чи бездіяльністю працівників відділу при здійсненні ними своїх повноважень, відшкодовується у встановленому законодавством порядку.

6.3. Працівники відділу мають право в разі виникнення конфліктної ситуації з керівником виконавчого органу міської ради звернутися з відповідною заявою до постійної комісії міської ради з питань прав людини, законності, гласності, антикорупційної політики, місцевого самоврядування, депутатської діяльності та етики.

6.4. Зміни і доповнення до цього Положення вносяться в порядку, встановленому для його прийняття.

 

______________________________________________________

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

розпорядження

міського голови

від 03 квітня 2017

№ 96р

 

ПОЛОЖЕННЯ

про відділ захисту населення і територій

управління з питань надзвичайних ситуацій

та цивільного захисту населення

Миколаївської міської ради

 

1. Загальні положення

 

1.1. Відділ захисту населення і територій управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Миколаївської міської ради (далі – відділ) входить до складу управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Миколаївської міської ради (далі – управління), є підзвітним та підконтрольним міській раді, підпорядкованим виконавчому комітету міської ради, міському голові, заступнику міського голови відповідно до розподілу обов’язків та начальнику управління.

1.2. Відділ у своїй діяльності керується Конституцією України та законами України, актами Президента України і Кабінету Міністрів України, актами органів виконавчої влади, рішеннями міської ради, рішеннями виконавчого комітету міської ради, розпорядженнями міського голови, Положенням про управління, цим Положенням та іншими нормативно-правовими актами.

Рекомендації постійних комісій міської ради підлягають обов’язковому розгляду. Про результати розгляду і вжиті заходи повинно бути повідомлено комісіям у встановлений ними строк.

1.3. Відділ утримується за рахунок коштів міського бюджету.

 

2. Основні завдання

 

2.1. Реалізація повноважень виконавчих органів міської ради із забезпечення сталого функціонування Миколаївської міської ланки територіальної підсистеми Єдиної державної системи цивільного захисту Миколаївської області в питаннях щодо захисту населення і територій з метою здійснення комплексу заходів із запобігання та ефективного реагування на надзвичайні ситуації та події, ліквідації їх наслідків, захисту та життєзабезпечення постраждалого населення.

2.2. Здійснення у складі управління, іншими виконавчими органами міської ради інформаційного забезпечення, впровадження сучасних інформаційних технологій з питань цивільного захисту.

 

3. Повноваження відділу

 

3.1. З організації заходів цивільного захисту населення:

3.1.1. Участь в розробленні та забезпеченні реалізації програм та планів заходів у сфері цивільного захисту, зокрема спрямованих на захист населення і територій від надзвичайних ситуацій, та запобігання їх виникненню, забезпечення техногенної безпеки.

3.1.2. Здійснення інформаційного та методичного забезпечення роботи комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій міста.

3.1.3. Участь в розробленні і здійсненні заходів щодо підтримання готовності органів управління та сил цивільного захисту до дій за призначенням у мирний час та в особливий період.

3.1.4. Участь в забезпеченні діяльності та здійсненні контролю за готовністю до дій за призначенням аварійно-рятувальних служб, формувань та спеціалізованих служб цивільного захисту.

3.1.5. Забезпечення створення та підтримання у постійній готовності місцевої системи централізованого оповіщення про загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій, здійснення її модернізації та забезпечення функціонування.

3.1.6. Забезпечення централізованого використання телекомунікаційних мереж загального користування, у тому числі мобільного (рухомого) зв’язку, відомчих телекомунікаційних мереж і телекомунікаційних мереж суб’єктів господарювання, а також мереж загальнонаціонального, регіонального та місцевого радіомовлення і телебачення та інших технічних засобів передавання (відображення) інформації для оповіщення про загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій.

3.1.7. Забезпечення оповіщення та інформування населення про загрозу і виникнення надзвичайних ситуацій, у тому числі в доступній для осіб з вадами зору та слуху формі.

3.1.8. Участь у погодженні планів проведення потенційно небезпечних заходів в умовах присутності цивільного населення за участю особового складу Збройних Сил України, інших військових формувань та правоохоронних органів з використанням озброєння і військової техніки; взаємодія з органами військового управління під час планування та проведення таких заходів з метою запобігання і недопущення надзвичайних ситуацій та ліквідації їх наслідків відповідно до законодавства.

3.1.9. Забезпечення, у межах своїх повноважень, реалізації державної політики щодо державної таємниці та її збереження.

3.1.10. Участь в розробленні та здійсненні заходів, спрямованих на забезпечення сталого функціонування суб’єктів господарювання в особливий період, що належать до сфери їх управління.

3.1.11. Забезпечення завчасного накопичення і підтримання у постійній готовності засобів індивідуального захисту для населення, яке проживає у прогнозованих зонах хімічного забруднення і зонах спостереження суб’єктів господарювання радіаційної небезпеки I і II категорій, спеціалізованих служб та формувань цивільного захисту, а також приладів дозиметричного і хімічного контролю та розвідки.

3.1.12. Участь у плануванні та розробленні заходів інженерного захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру.

3.1.13. Визначення потреби фонду захисних споруд цивільного захисту.

3.1.14. Участь в плануванні та організації роботи з дообладнання або спорудження в особливий період підвальних та інших заглиблених приміщень для укриття населення.

3.1.15. Участь в організації комплексного освоєння підземного простору, підвальних та інших заглиблених приміщень, з урахуванням їх пристосування і використання для укриття населення у разі виникнення надзвичайних ситуацій.

3.1.16. Забезпечення організації обліку фонду захисних споруд цивільного захисту.

3.1.17. Участь в підготовці пропозицій щодо розподілу коштів резервного фонду міського бюджету для запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

3.1.18. Здійснення інших повноважень у сфері цивільного захисту, передбачених Кодексом цивільного захисту України та іншими нормативно-правовими актами.

3.2. З ліквідації наслідків надзвичайної ситуації:

3.2.1. Участь у визначенні, в межах своїх повноважень, рівня надзвичайної ситуації та надання попереднього експертного висновку на розгляд комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій м. Миколаєва.

3.2.2. Участь в координації у разі надзвичайних ситуацій необхідних заходів відповідно до законодавства щодо забезпечення державного і громадського порядку, життєдіяльності підприємств, установ та організацій, врятування життя людей, захисту їх здоров’я, збереження матеріальних цінностей.

3.2.3. Оповіщення керівного складу цивільного захисту, населення про загрозу та виникнення надзвичайної ситуації, інформування про обстановку, яка склалася, та заходи, що вживаються.

3.2.4. Участь в координації заходів із забезпечення життєдіяльності постраждалих від надзвичайних ситуацій, а також під час ведення воєнних (бойових) дій або внаслідок таких дій.

3.2.5. Участь в організації відновлювальних робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, залучення спеціалізованих служб та формувань цивільного захисту до виконання завдань за призначенням.

3.2.6. Участь в організації робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій на території міста, а також радіаційного, хімічного, біологічного, медичного захисту населення та інженерного захисту територій від наслідків таких ситуацій.

3.3. З питань проведення аналітичної діяльності, моніторингу та контролю:

3.3.1. Участь у здійсненні збору, накопичення, обробки і аналізу інформації про стан техногенної та природної безпеки, проведення оперативного інформування керівництва управління та органів управління цивільного захисту.

3.3.2. Участь у здійсненні відповідно до чинного законодавства перевірок стану цивільного захисту за окремими напрямками підприємств, установ, закладів, які розташовані на території міста.

3.3.3. Здійснення контролю за утриманням підприємствами, установами та організаціями систем оповіщення населення на випадок надзвичайної ситуації.

3.3.4. Контроль за організацією і здійсненням заходів щодо пристосування об’єктів побутового обслуговування і транспортних підприємств для проведення санітарної обробки людей та спеціальної обробки одягу, майна і транспорту.

3.3.5. Організація виконання вимог чинного законодавства України щодо створення, використання, утримання та реконструкції фонду захисних споруд цивільного захисту комунальних підприємств.

3.3.6. Організація заходів радіаційно-хімічного контролю і спостереження.

3.3.7. Залучення, за узгодженням з керівниками виконавчих органів міської ради, установ, підприємств, громадських об’єднань тощо, фахівців для підготовки нормативних та інших документів, для розробки і здійснення заходів, які проводяться відділом відповідно до покладених на нього завдань. У разі потреби внесення пропозицій до управління щодо укладання договорів виконання дослідницьких, проектних, інших робіт на платній основі.

3.3.8. Внесення пропозицій щодо скликання в установленому порядку нарад з питань, що входять до компетенції управління.

3.3.9. Одержання в установленому порядку від посадових осіб виконавчих органів міської ради, керівників підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності документів, довідок, інших матеріалів, необхідних для виконання покладених на управління завдань.

3.3.10. Участь у нарадах, комісіях, робочих групах, утворених міською радою, її виконавчими органами, міським головою.

3.4. Опрацювання запитів та звернень депутатів усіх рівнів, надання інформації, висновків, пропозицій з порушених питань.

 

4. Структура відділу

 

4.1. Штатну чисельність та Положення про відділ затверджує міський голова.

4.2. Працівників відділу призначає на посади та звільняє з посад начальник управління у порядку, визначеному законодавством.

4.3. Посадові обов’язки працівників відділу визначаються посадовими інструкціями, які затверджуються начальником управління.

4.4. До складу відділу входять:

начальник відділу                                     1

головний спеціаліст                                  3

 

5. Керівництво відділу

 

5.1. Відділ очолює начальник відділу, який призначається на посаду і звільняється з посади начальником управління у порядку, визначеному законодавством. Посадова інструкція начальника відділу затверджується начальником управління.

5.2. Начальник відділу:

5.2.1. Здійснює керівництво діяльністю відділу, несе персональну відповідальність за виконання покладених на відділ завдань.

5.2.2. Організовує діяльність відділу, спрямовану на розроблення і здійснення заходів щодо захисту населення і територій.

5.2.3. Скликає, в установленому порядку, наради з питань, що належать до його компетенції.

5.2.4. Представляє відділ в установах, підприємствах та організаціях з питань цивільного захисту, у межах компетенції відділу.

5.2.5. Планує роботу відділу, вносить пропозиції щодо формування планів роботи управління.

5.2.6. Вживає заходів щодо удосконалення організації та підвищення ефективності роботи відділу.

5.2.7. Надає пропозиції щодо призначення на посади і звільнення з посад працівників відділу.

5.2.8. Забезпечує дотримання у відділі правил внутрішнього трудового розпорядку та виконавчої дисципліни.

5.2.9. Здійснює інші повноваження, передбачені чинним законодавством, рішеннями міської ради, рішеннями виконавчого комітету міської ради, розпорядженнями міського голови та цим Положенням.

 

6. Заключні положення

 

6.1. Працівники відділу повинні сумлінно виконувати свої службові обов’язки, шанобливо ставитися до громадян, керівників і співробітників, дотримуватися високої культури спілкування, не допускати дій і вчинків, які можуть зашкодити інтересам служби чи негативно вплинути на репутацію міської ради, її виконавчих органів та працівників.

6.2. Працівники відділу несуть відповідальність згідно з чинним законодавством. Матеріальна шкода, завдана незаконними діями чи бездіяльністю працівників відділу при здійсненні ними своїх повноважень, відшкодовується у встановленому законодавством порядку.

6.3. Працівники відділу мають право в разі виникнення конфліктної ситуації з керівником виконавчого органу міської ради звернутися з відповідною заявою до постійної комісії міської ради з питань прав людини, законності, гласності, антикорупційної політики, місцевого самоврядування, депутатської діяльності та етики.

6.4. Зміни і доповнення до цього Положення вносяться в порядку, встановленому для його прийняття.

 

______________________________________________________

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

розпорядження

міського голови

від 03 квітня 2017

№ 96р

 

ПОЛОЖЕННЯ

про відділ бухгалтерського обліку та звітності

управління з питань надзвичайних ситуацій

та цивільного захисту населення

Миколаївської міської ради

 

1. Загальні положення

 

1.1. Відділ бухгалтерського обліку та звітності управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Миколаївської міської ради (далі – відділ) входить до складу управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Миколаївської міської ради (далі – управління), є підзвітним та підконтрольним міській раді, підпорядкованим виконавчому комітету міської ради, міському голові, заступнику міського голови відповідно до розподілу обов’язків та начальнику управління.

1.2. Відділ у своїй діяльності керується Конституцією України та законами України, актами Президента України і Кабінету Міністрів України, актами органів виконавчої влади, рішеннями міської ради, рішеннями виконавчого комітету міської ради, розпорядженнями міського голови, Положенням про управління, цим Положенням та іншими нормативно-правовими актами.

Рекомендації постійних комісій міської ради підлягають обов’язковому розгляду. Про результати розгляду і вжиті заходи повинно бути повідомлено комісіям у встановлений ними строк.

1.3. Відділ утримується за рахунок коштів міського бюджету.

 

2. Основні завдання

 

2.1. Ведення бухгалтерського обліку фінансово-господарської діяльності управління та складення звітності.

2.2. Відображення у документах достовірної та у повному обсязі інформації про господарські операції і результати діяльності, необхідної для оперативного управління бюджетними призначеннями (асигнуваннями) та фінансовими і матеріальними (нематеріальними) ресурсами.

2.3. Забезпечення дотримання бюджетного законодавства при взятті бюджетних зобов’язань, своєчасного подання на реєстрацію таких зобов’язань, здійснення платежів відповідно до взятих бюджетних зобов’язань, достовірного та у повному обсязі відображення операцій у бухгалтерському обліку та звітності.

2.4. Забезпечення контролю за наявністю і рухом майна, використанням фінансових і матеріальних (нематеріальних) ресурсів відповідно до затверджених нормативів і кошторисів.

2.5. Запобігання виникненню негативних явищ у фінансово-господарській діяльності, виявлення і мобілізація внутрішньогосподарських резервів.

 

3. Повноваження відділу

 

3.1. Ведення бухгалтерського обліку відповідно до національних положень (стандартів) бухгалтерського обліку в державному секторі, а також інших нормативно-правових актів щодо ведення бухгалтерського обліку, в тому числі з використанням уніфікованої автоматизованої системи бухгалтерського обліку та звітності.

3.2. Складання на підставі даних бухгалтерського обліку фінансової та бюджетної звітності, а також державної статистичної, зведеної та іншої звітності (декларації) в порядку, встановленому законодавством.

3.3. Своєчасне подання звітності.

3.4. Своєчасне та у повному обсязі перерахування податків і зборів (обов’язкові платежі) до відповідних бюджетів.

3.5. Забезпечення дотримання вимог нормативно-правових актів щодо:

- використання фінансових, матеріальних (нематеріальних) та інформаційних ресурсів під час прийняття та оформлення документів щодо проведення господарських операцій;

- інвентаризації необоротних активів, товарно-матеріальних цінностей, грошових коштів, документів, розрахунків та інших статей балансу.

3.6. Проведення аналізу даних бухгалтерського обліку та звітності, у тому числі зведеної звітності, щодо причин зростання дебіторської та кредиторської заборгованості, розроблення та здійснення заходів щодо стягнення дебіторської та погашення кредиторської заборгованості, організація та проведення роботи з її списання відповідно до законодавства.

3.7. Забезпечення:

- дотримання порядку проведення розрахунків за товари, роботи та послуги, що закуповуються за бюджетні кошти;

- достовірності та правильності оформлення інформації, включеної до реєстрів бюджетних зобов’язань та бюджетних фінансових зобов’язань;

- повноти та достовірності даних підтверджуючих документів, які формуються та подаються в процесі казначейського обслуговування;

- зберігання, оформлення та передачі до архіву оброблених первинних документів та облікових регістрів, які є підставою для відображення у бухгалтерському обліку операцій, а також звітності;

- користувачів у повному обсязі правдивою та неупередженою інформацією про фінансовий стан управління, результати її діяльності та рух бюджетних коштів.

3.8. Участь у роботі з оформлення матеріалів щодо нестачі, крадіжки грошових коштів та майна, псування активів.

3.9. Здійснення заходів щодо усунення порушень і недоліків, виявлених під час контрольних заходів, проведених державними органами та підрозділами управління, що уповноважені здійснювати контроль за дотриманням вимог бюджетного законодавства.

3.10. Опрацювання запитів та звернень депутатів усіх рівнів, надання інформації, висновків, пропозицій з порушених питань.

 

4. Структура відділу

 

4.1. Штатну чисельність та Положення про відділ затверджує міський голова.

4.2. Працівників відділу призначає на посади та звільняє з посад начальник управління у порядку, визначеному законодавством.

4.3. Посадові обов’язки працівників відділу визначаються посадовими інструкціями, які затверджуються начальником управління.

4.4. До складу відділу входять:

начальник відділу                                     1

спеціаліст І категорії                                 1

оператор комп’ютерного набору             1

 

5. Керівництво відділу

 

5.1. Відділ очолює начальник відділу – головний бухгалтер (далі — начальник відділу), який призначається на посаду та звільняється з посади начальником управління у порядку, визначеному законодавством.

5.2. Начальник відділу:

5.2.1. Здійснює керівництво діяльністю відділу, несе персональну відповідальність перед начальником управління за виконання покладених на відділ завдань.

5.2.2. Організовує роботу з ведення бухгалтерського обліку та забезпечує виконання завдань, покладених на відділ, забезпечує раціональний та ефективний розподіл посадових обов’язків між її працівниками з урахуванням вимог щодо забезпечення захисту інформації та запобігання зловживанням під час ведення бухгалтерського обліку.

5.2.3. Погоджує проекти договорів (контрактів), у тому числі про повну індивідуальну матеріальну відповідальність, забезпечуючи дотримання вимог законодавства щодо цільового використання бюджетних коштів та збереження майна.

5.2.4. Здійснює у межах своїх повноважень заходи щодо забезпечення відшкодування винними особами збитків від нестач, розтрат, крадіжок.

5.2.5. Погоджує кандидатури працівників управління, яким надається право складати та підписувати первинні документи щодо проведення господарських операцій, пов’язаних з відпуском (витрачанням) грошових коштів, документів, товарно-матеріальних цінностей, нематеріальних активів та іншого майна.

5.2.6. Подає керівникові управління пропозиції щодо:

- визначення облікової політики, зміни обраної облікової політики з урахуванням особливостей діяльності управління і технології оброблення облікових даних, у тому числі системи та форм внутрішньогосподарського (управлінського) обліку та правил документообігу, додаткової системи рахунків і регістрів аналітичного обліку, звітності та контролю за господарськими операціями;

- визначення оптимальної структури відділу та чисельності її працівників;

- призначення на посаду та звільнення з посади працівників відділу;

- вибору та впровадження уніфікованої автоматизованої системи бухгалтерського обліку та звітності з урахуванням особливостей діяльності управління;

- створення умов для належного збереження майна, цільового та ефективного використання фінансових, матеріальних (нематеріальних), інформаційних та трудових ресурсів;

- визначення джерел погашення кредиторської заборгованості, повернення кредитів, отриманих з державного або місцевого бюджету;

- притягнення до відповідальності працівників відділу, за результатами контрольних заходів, проведених державними органами та підрозділами управління, що уповноважені здійснювати контроль за дотриманням вимог бюджетного законодавства;

- удосконалення порядку здійснення поточного контролю;

- організації навчання працівників відділу, з метою підвищення їх професійно-кваліфікаційного рівня;

- забезпечення відділу нормативно-правовими актами, довідковими та інформаційними матеріалами щодо ведення бухгалтерського обліку та складення звітності.

5.2.7. Підписує звітність та документи, які є підставою для:

- перерахування податків і зборів (обов’язкових платежів);

- проведення розрахунків відповідно до укладених договорів;

- приймання і видачі грошових коштів;

- оприбуткування та списання рухомого і нерухомого майна;

- проведення інших господарських операцій.

5.2.8. Відмовляє у прийнятті до обліку документів, підготовлених з порушенням встановлених вимог, а також документів щодо господарських операцій, що проводяться з порушенням законодавства, та інформує начальника управління про встановлені факти порушення бюджетного законодавства.

5.2.9. Здійснює контроль за:

- відображенням у бухгалтерському обліку всіх господарських операцій, що проводяться управлінням;

- складенням звітності;

- цільовим та ефективним використанням фінансових, матеріальних (нематеріальних), інформаційних та трудових ресурсів, збереженням майна;

- дотриманням вимог законодавства щодо списання (передачі) рухомого та нерухомого майна управління;

- правильністю проведення розрахунків при здійсненні оплати товарів, робіт та послуг, відповідністю перерахованих коштів обсягам виконаних робіт, придбаних товарів чи наданих послуг згідно з умовами укладених договорів, у тому числі договорів оренди;

- відповідністю взятих бюджетних зобов’язань відповідним бюджетним асигнуванням, паспорту бюджетної програми  та відповідністю платежів взятим бюджетним зобов’язанням та бюджетним асигнуванням;

- станом погашення та списання відповідно до законодавства дебіторської заборгованості управління;

- додержанням вимог законодавства під час здійснення попередньої оплати товарів, робіт та послуг у разі їх закупівлі за бюджетні кошти;

- оформленням матеріалів щодо нестачі, крадіжки грошових коштів та майна, псування активів;

- розробленням та здійсненням заходів щодо дотримання та підвищення рівня фінансово-бюджетної дисципліни працівниками відділу;

- усуненням порушень і недоліків, виявлених під час контрольних заходів, проведених державними органами, що уповноважені здійснювати контроль за дотриманням вимог бюджетного законодавства;

5.2.10. Погоджує документи, пов’язані з витрачанням фонду заробітної плати, встановленням посадових окладів і надбавок працівникам.

5.2.11. Аналізує та узагальнює підсумки діяльності відділу.

5.2.12. Організує вирішення питань, що стосуються компетенції відділу.

5.2.13. Надає оперативні завдання працівникам відділу та контролює їх виконання.

5.2.14. Здійснює клопотання перед начальником управління про заохочення працівників.

5.2.15. Скликає наради з питань роботи відділу.

5.2.16. Виконує інші обов’язки, передбачені законодавством.

5.2.17. Начальник відділу або особа, яка його заміщує, не може отримувати безпосередньо за чеками та іншими документами готівкові кошти і товарно-матеріальні цінності, а також виконувати обов’язки начальника управління на період його тимчасової відсутності.

5.2.18. У разі тимчасової відсутності начальника відділу (відрядження, відпустка, тимчасова втрата працездатності тощо) виконання його обов’язків покладається на спеціаліста І категорії відділу.

5.2.19. Начальник відділу, у разі отримання від начальника управління розпорядження вчинити дії, які суперечать законодавству, інформує у письмовій формі начальника управління про неправомірність такого розпорядження, а у разі отримання даного розпорядження повторно надсилає керівництву Миколаївської міської ради та керівникові органу Державної казначейської служби, за місцем обслуговування управління, відповідне повідомлення.

 

6. Заключні положення

 

6.1. Працівники відділу повинні сумлінно виконувати свої службові обов’язки, шанобливо ставитися до громадян, керівників і співробітників, дотримуватися високої культури спілкування, не допускати дій і вчинків, які можуть зашкодити інтересам служби чи негативно вплинути на репутацію міської ради, її виконавчих органів та працівників.

6.2. Працівники відділу несуть відповідальність згідно з чинним законодавством. Матеріальна шкода, завдана незаконними діями чи бездіяльністю працівників відділу при здійсненні ними своїх повноважень, відшкодовується у встановленому законодавством порядку.

6.3. Працівники відділу мають право в разі виникнення конфліктної ситуації з керівником виконавчого органу міської ради звернутися з відповідною заявою до постійної комісії міської ради з питань прав людини, законності, гласності, антикорупційної політики, місцевого самоврядування, депутатської діяльності та етики.

6.4. Зміни і доповнення до цього Положення вносяться в порядку, встановленому для його прийняття.

 

______________________________________________________

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

розпорядження

міського голови

від 03 квітня 2017

№ 96р

 

ПОЛОЖЕННЯ

про сектор з питань надзвичайних ситуацій

та цивільного захисту населення в Інгульському районі міста Миколаєва

управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Миколаївської міської ради

 

1. Загальні положення

 

1.1. Сектор з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення в Інгульському районі міста Миколаєва управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Миколаївської міської ради (далі – сектор) входить до складу управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Миколаївської міської ради (далі – управління), є підзвітним та підконтрольним міській раді, підпорядкованим виконавчому комітету міської ради, міському голові, заступнику міського голови відповідно до розподілу обов’язків та начальнику управління, з питань виконання делегованих повноважень – підзвітний безпосередньо голові адміністрації Інгульського району Миколаївської міської ради.

1.2. Сектор у своїй діяльності керується Конституцією України та законами України, актами Президента України і Кабінету Міністрів України, актами органів виконавчої влади, рішеннями міської ради, рішеннями виконавчого комітету міської ради, розпорядженнями міського голови, Положенням про управління, цим Положенням та іншими нормативно-правовими актами.

Рекомендації постійних комісій міської ради підлягають обов’язковому розгляду. Про результати розгляду і вжиті заходи повинно бути повідомлено комісіям у встановлений ними строк.

1.3. Сектор утримується за рахунок коштів міського бюджету.

 

2. Основні завдання

 

2.1. Реалізація повноважень виконавчих органів міської ради із забезпечення сталого функціонування Миколаївської міської ланки територіальної підсистеми Єдиної державної системи цивільного захисту Миколаївської області на території Інгульського району міста з метою здійснення комплексу заходів із запобігання та ефективного реагування на надзвичайні ситуації та події, ліквідації їх наслідків, захисту та життєзабезпечення постраждалого населення.

2.2. Здійснення у складі управління іншими виконавчими органами міської ради інформаційного забезпечення, впровадження сучасних інформаційних технологій з питань цивільного захисту.

 

3. Повноваження сектору

 

3.1. З організації заходів цивільного захисту населення:

3.1.1. Участь у розробленні і забезпеченні реалізації програм та планів заходів у сфері цивільного захисту, зокрема спрямованих на захист населення і територій від надзвичайних ситуацій, та запобігання їх виникненню, забезпечення техногенної безпеки.

3.1.2. Розроблення і здійснення заходів щодо підтримання готовності органів управління та сил цивільного захисту до дій за призначенням у мирний час та в особливий період.

3.1.3. Забезпечення діяльності та здійснення контролю за готовністю до дій за призначенням аварійно-рятувальних служб, формувань і спеціалізованих служб цивільного захисту.

3.1.4. Сприяння у підтриманні у постійній готовності місцевої системи централізованого оповіщення про загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій, у здійсненні її модернізації та забезпеченні функціонування.

3.1.5. Участь в організації оповіщення та інформування населення про загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій, у тому числі в доступній для осіб з вадами зору та слуху формі.

3.1.6. Забезпечення, у межах своїх повноважень, реалізації державної політики щодо державної таємниці, встановлення контролю за її збереженням у секторі.

3.1.7. Участь у розробленні та здійсненні заходів, спрямованих на забезпечення сталого функціонування суб’єктів господарювання в особливий період, що належать до сфери їх управління.

3.1.8. Подання до управління інформації та пропозицій щодо віднесення до категорій цивільного захисту суб’єктів господарювання відповідно до основних їх показників діяльності.

3.1.9. Участь у здійсненні контролю за накопиченням, збереженням та використанням матеріально-технічних ресурсів, які призначені для ліквідації надзвичайних ситуацій та їхніх наслідків у порядку, встановленому законодавством.

3.1.10. Здійснення обліку, отримання інформації про наявність і готовність до використання за призначенням засобів радіаційного та хімічного захисту. Відповідно до розрахунків, надання пропозицій щодо потреби району в засобах індивідуального захисту для забезпечення непрацюючого населення та населення, яке проживає в зонах можливого та прогнозованого хімічного забруднення.

3.1.11. Забезпечення навчання з питань цивільного захисту посадових осіб органів місцевого самоврядування та суб’єктів господарювання комунальної власності, здійснення підготовки населення до дій у надзвичайних ситуаціях.

3.1.12. Участь у плануванні та розробленні заходів інженерного захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру.

3.1.13. Визначення потреби фонду захисних споруд цивільного захисту району.

3.1.14. Участь у плануванні та організації роботи з дообладнання або спорудження в особливий період підвальних та інших заглиблених приміщень для укриття населення.

3.1.15. Ведення обліку фонду захисних споруд цивільного захисту району.

3.1.16. Здійснення інформаційного та методичного забезпечення роботи комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій району.

3.1.17. Участь у підготовці (підготовка), у межах своїх повноважень, проектів рішень міської ради, її виконавчих органів, розпоряджень міського голови та голови адміністрації району Миколаївської міської ради.

3.1.18. Здійснення інших повноважень у сфері цивільного захисту, передбачених Кодексом цивільного захисту України, іншими законодавчими та підзаконними нормативно-правовими актами.

3.2. З ліквідації наслідків надзвичайної ситуації:

3.2.1. Подання голові адміністрації району Миколаївської міської ради пропозицій щодо утворення та складу спеціальних комісій з ліквідації надзвичайних ситуацій, участь в їх роботі.

3.2.2. Визначення, у межах своїх повноважень попередньої оцінки рівня надзвичайної ситуації. Підготовка та надання до управління інформації, необхідної для складання експертного висновку.

3.2.3. Участь в наданні допомоги населенню, яке постраждало внаслідок надзвичайних ситуацій.

3.2.4. Участь в організації та здійсненні заходів з евакуації населення і майна у безпечні райони, розміщення та життєзабезпечення населення.

3.2.5. Координація діяльності органів місцевого самоврядування та суб’єктів економіки району при евакуації населення.

3.2.6. Координація заходів щодо забезпечення життєдіяльності постраждалих від надзвичайних ситуацій природного, техногенного, соціального та воєнного характеру.

3.2.7. Участь у складенні довідок про визнання особи постраждалою внаслідок надзвичайної ситуації, списків (реєстрів) постраждалих внаслідок надзвичайної ситуації, відповідно до яких надається матеріальна допомога, списків загиблих осіб на підставі їх ідентифікації.

3.2.8. Участь в організації відновлювальних робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, залучення спеціалізованих та формувань цивільного захисту до виконання завдань за призначенням.

3.2.9. Участь в організації робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій на території району, а також у проведенні радіаційного, біологічного, медичного захисту населення та інженерного захисту територій від наслідків таких ситуацій.

3.3. З питань проведення аналітичної діяльності, моніторингу та контролю:

3.3.1. Здійснення збору, накопичення, обробки і аналізу інформації про стан техногенної та природної безпеки, проведення оперативного інформування керівництва адміністрації району Миколаївської міської ради, управління.

3.3.2. Здійснення відповідно до чинного законодавства перевірок стану цивільного захисту за окремими напрямками підприємств, установ, закладів, які розташовані на території району.

3.3.3. Надання методичної допомоги в організації і плануванні проведення навчань та тренувань на підприємствах, в установах і закладах району всіх форм власності, контроль за здійсненням вказаних заходів.

3.3.4. Участь у розробленні планів та організації заходів з евакуації населення із зон надзвичайних ситуацій та в особливий період, контроль за готовністю органів з питань евакуації.

3.3.5. Участь у контролі за організацією і здійсненням заходів щодо пристосування об’єктів побутового обслуговування і транспортних підприємств для проведення санітарної обробки людей та спеціальної обробки одягу, майна і транспорту.

3.3.6. Організація виконання вимог чинного законодавства щодо створення, використання, утримання та реконструкції фонду захисних споруд цивільного захисту комунальних підприємств.

3.3.7. Організація заходів радіаційно-хімічного контролю і спостереження.

3.3.8. Залучення, за узгодженням з керівниками виконавчих органів міської ради, установ, підприємств, громадських об’єднань тощо, фахівців для підготовки нормативних та інших документів, для розробки і здійснення заходів, які проводяться сектором відповідно до покладених на нього завдань. У разі потреби внесення пропозицій до управління щодо укладання договорів виконання дослідницьких, проектних, інших робіт на платній основі.

3.3.9. Одержання в установленому порядку від посадових осіб виконавчих органів міської ради, керівників підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності документів, довідок, інших матеріалів, необхідних для виконання покладених на управління завдань.

3.3.10. Участь у нарадах, комісіях, робочих групах, утворених міською радою, її виконавчими органами, міським головою.

3.4. Опрацювання запитів та звернень депутатів усіх рівнів, надання інформації, висновків, пропозицій з порушених питань.

 

4. Структура сектору

 

4.1. Штатну чисельність та Положення про сектор затверджує міський голова.

4.2. Працівників сектору призначає на посади та звільняє з посад начальник управління у порядку, визначеному законодавством.

4.3. Посадові обов’язки працівників сектору визначаються посадовими інструкціями, які затверджуються начальником управління.

4.4. До складу сектору входять:

завідувач сектору                                              1

спеціаліст І категорії                                 1

 

5. Керівництво сектору

 

5.1. Сектор очолює завідувач сектору, який призначається на посаду і звільняється з посади начальником управління у порядку, визначеному законодавством. Посадова інструкція завідувача сектору затверджується начальником управління.

5.2. Завідувач сектору:

5.2.1 Здійснює керівництво діяльністю сектору, несе персональну відповідальність за виконання покладених на сектор завдань.

5.2.2. Організовує діяльність сектору, спрямовану на розроблення і здійснення заходів щодо запобігання і реагування на надзвичайні ситуації.

5.2.3. Скликає, в установленому порядку, наради з питань, що належать до його компетенції.

5.2.4. Представляє сектор в установах, підприємствах та організаціях з питань захисту громадян, у межах компетенції сектору.

5.2.5. Планує роботу сектору, вносить пропозиції щодо формування планів роботи управління.

5.2.6. Вживає заходів до удосконалення організації та підвищення ефективності роботи сектору.

5.2.7. Надає пропозиції щодо призначення на посаду і звільнення з посади працівників сектору.

5.2.8. Забезпечує дотримання у секторі правил внутрішнього трудового розпорядку та виконавчої дисципліни.

5.2.9. Здійснює інші повноваження, передбачені чинним законодавством, рішеннями міської ради, рішеннями виконавчого комітету міської ради, розпорядженнями міського голови, голови адміністрації району Миколаївської міської ради та цим Положенням.

 

6. Заключні положення

 

6.1. Працівники сектору повинні сумлінно виконувати свої службові обов’язки, шанобливо ставитися до громадян, керівників і співробітників, дотримуватися високої культури спілкування, не допускати дій і вчинків, які можуть зашкодити інтересам служби чи негативно вплинути на репутацію міської ради, її виконавчих органів та працівників.

6.2. Працівники сектору несуть відповідальність згідно з чинним законодавством. Матеріальна шкода, завдана незаконними діями чи бездіяльністю працівників сектору при здійсненні ними своїх повноважень, відшкодовується у встановленому законодавством порядку.

6.3. Працівники сектору мають право в разі виникнення конфліктної ситуації з керівником виконавчого органу міської ради звернутися з відповідною заявою до постійної комісії міської ради з питань прав людини, законності, гласності, антикорупційної політики, місцевого самоврядування, депутатської діяльності та етики.

6.4. Зміни і доповнення до цього Положення вносяться в порядку, встановленому для його прийняття.

 

______________________________________________________

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

розпорядження

міського голови

від 03 квітня 2017

№ 96р

 

ПОЛОЖЕННЯ

про сектор з питань надзвичайних ситуацій

та цивільного захисту населення в Корабельному районі міста Миколаєва

управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Миколаївської міської ради

 

1. Загальні положення

 

1.1. Сектор з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення в Корабельному районі міста Миколаєва управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Миколаївської міської ради (далі – сектор) входить до складу управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Миколаївської міської ради (далі – управління), є підзвітним та підконтрольним міській раді, підпорядкованим виконавчому комітету міської ради, міському голові, заступнику міського голови відповідно до розподілу обов’язків та начальнику управління, з питань виконання делегованих повноважень – підзвітний безпосередньо голові адміністрації Корабельного району Миколаївської міської ради.

1.2. Сектор у своїй діяльності керується Конституцією України та законами України, актами Президента України і Кабінету Міністрів України, актами органів виконавчої влади, рішеннями міської ради, рішеннями виконавчого комітету міської ради, розпорядженнями міського голови, Положенням про управління, цим Положенням та іншими нормативно-правовими актами.

Рекомендації постійних комісій міської ради підлягають обов’язковому розгляду. Про результати розгляду і вжиті заходи повинно бути повідомлено комісіям у встановлений ними строк.

1.3. Сектор утримується за рахунок коштів міського бюджету.

 

2. Основні завдання

 

2.1. Реалізація повноважень виконавчих органів міської ради із забезпечення сталого функціонування Миколаївської міської ланки територіальної підсистеми Єдиної державної системи цивільного захисту Миколаївської області на території Корабельного району міста з метою здійснення комплексу заходів із запобігання та ефективного реагування на надзвичайні ситуації та події, ліквідації їх наслідків, захисту та життєзабезпечення постраждалого населення.

2.2. Здійснення у складі управління іншими виконавчими органами міської ради інформаційного забезпечення, впровадження сучасних інформаційних технологій з питань цивільного захисту.

 

3. Повноваження сектору

 

3.1. З організації заходів цивільного захисту населення:

3.1.1. Участь у розробленні і забезпеченні реалізації програм та планів заходів у сфері цивільного захисту, зокрема спрямованих на захист населення і територій від надзвичайних ситуацій, та запобігання їх виникненню, забезпечення техногенної безпеки.

3.1.2. Розроблення і здійснення заходів щодо підтримання готовності органів управління та сил цивільного захисту до дій за призначенням у мирний час та в особливий період.

3.1.3. Забезпечення діяльності та здійснення контролю за готовністю до дій за призначенням аварійно-рятувальних служб, формувань і спеціалізованих служб цивільного захисту.

3.1.4. Сприяння у підтриманні у постійній готовності місцевої системи централізованого оповіщення про загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій, у здійсненні її модернізації та забезпеченні функціонування.

3.1.5. Участь в організації оповіщення та інформування населення про загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій, у тому числі в доступній для осіб з вадами зору та слуху формі.

3.1.6. Забезпечення, у межах своїх повноважень, реалізації державної політики щодо державної таємниці, встановлення контролю за її збереженням у секторі.

3.1.7. Участь у розробленні та здійсненні заходів, спрямованих на забезпечення сталого функціонування суб’єктів господарювання в особливий період, що належать до сфери їх управління.

3.1.8. Подання до управління інформації та пропозицій щодо віднесення до категорій цивільного захисту суб’єктів господарювання відповідно до основних їх показників діяльності.

3.1.9. Участь у здійсненні контролю за накопиченням, збереженням та використанням матеріально-технічних ресурсів, які призначені для ліквідації надзвичайних ситуацій та їхніх наслідків у порядку, встановленому законодавством.

3.1.10. Здійснення обліку, отримання інформації про наявність і готовність до використання за призначенням засобів радіаційного та хімічного захисту. Відповідно до розрахунків, надання пропозицій щодо потреби району в засобах індивідуального захисту для забезпечення непрацюючого населення та населення, яке проживає в зонах можливого та прогнозованого хімічного забруднення.

3.1.11. Забезпечення навчання з питань цивільного захисту посадових осіб органів місцевого самоврядування та суб’єктів господарювання комунальної власності, здійснення підготовки населення до дій у надзвичайних ситуаціях.

3.1.12. Участь у плануванні та розробленні заходів інженерного захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру.

3.1.13. Визначення потреби фонду захисних споруд цивільного захисту району.

3.1.14. Участь у плануванні та організації роботи з дообладнання або спорудження в особливий період підвальних та інших заглиблених приміщень для укриття населення.

3.1.15. Ведення обліку фонду захисних споруд цивільного захисту району.

3.1.16. Здійснення інформаційного та методичного забезпечення роботи комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій району.

3.1.17. Участь у підготовці (підготовка), у межах своїх повноважень, проектів рішень міської ради, її виконавчих органів, розпоряджень міського голови та голови адміністрації району Миколаївської міської ради.

3.1.18. Здійснення інших повноважень у сфері цивільного захисту, передбачених Кодексом цивільного захисту України, іншими законодавчими та підзаконними нормативно-правовими актами.

3.2. З ліквідації наслідків надзвичайної ситуації:

3.2.1. Подання голові адміністрації району Миколаївської міської ради пропозицій щодо утворення та складу спеціальних комісій з ліквідації надзвичайних ситуацій, участь в їх роботі.

3.2.2. Визначення, у межах своїх повноважень попередньої оцінки рівня надзвичайної ситуації. Підготовка та надання до управління інформації, необхідної для складання експертного висновку.

3.2.3. Участь в наданні допомоги населенню, яке постраждало внаслідок надзвичайних ситуацій.

3.2.4. Участь в організації та здійсненні заходів з евакуації населення і майна у безпечні райони, розміщення та життєзабезпечення населення.

3.2.5. Координація діяльності органів місцевого самоврядування та суб’єктів економіки району при евакуації населення.

3.2.6. Координація заходів щодо забезпечення життєдіяльності постраждалих від надзвичайних ситуацій природного, техногенного, соціального та воєнного характеру.

3.2.7. Участь у складенні довідок про визнання особи постраждалою внаслідок надзвичайної ситуації, списків (реєстрів) постраждалих внаслідок надзвичайної ситуації, відповідно до яких надається матеріальна допомога, списків загиблих осіб на підставі їх ідентифікації.

3.2.8. Участь в організації відновлювальних робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, залучення спеціалізованих та формувань цивільного захисту до виконання завдань за призначенням.

3.2.9. Участь в організації робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій на території району, а також у проведенні радіаційного, біологічного, медичного захисту населення та інженерного захисту територій від наслідків таких ситуацій.

3.3. З питань проведення аналітичної діяльності, моніторингу та контролю:

3.3.1. Здійснення збору, накопичення, обробки і аналізу інформації про стан техногенної та природної безпеки, проведення оперативного інформування керівництва адміністрації району Миколаївської міської ради, управління.

3.3.2. Здійснення відповідно до чинного законодавства перевірок стану цивільного захисту за окремими напрямками підприємств, установ, закладів, які розташовані на території району.

3.3.3. Надання методичної допомоги в організації і плануванні проведення навчань та тренувань на підприємствах, в установах і закладах району всіх форм власності, контроль за здійсненням вказаних заходів.

3.3.4. Участь у розробленні планів та організації заходів з евакуації населення із зон надзвичайних ситуацій та в особливий період, контроль за готовністю органів з питань евакуації.

3.3.5. Участь у контролі за організацією і здійсненням заходів щодо пристосування об’єктів побутового обслуговування і транспортних підприємств для проведення санітарної обробки людей та спеціальної обробки одягу, майна і транспорту.

3.3.6. Організація виконання вимог чинного законодавства щодо створення, використання, утримання та реконструкції фонду захисних споруд цивільного захисту комунальних підприємств.

3.3.7. Організація заходів радіаційно-хімічного контролю і спостереження.

3.3.8. Залучення, за узгодженням з керівниками виконавчих органів міської ради, установ, підприємств, громадських об’єднань тощо, фахівців для підготовки нормативних та інших документів, для розробки і здійснення заходів, які проводяться сектором відповідно до покладених на нього завдань. У разі потреби внесення пропозицій до управління щодо укладання договорів виконання дослідницьких, проектних, інших робіт на платній основі.

3.3.9. Одержання в установленому порядку від посадових осіб виконавчих органів міської ради, керівників підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності документів, довідок, інших матеріалів, необхідних для виконання покладених на управління завдань.

3.3.10. Участь у нарадах, комісіях, робочих групах, утворених міською радою, її виконавчими органами, міським головою.

3.4. Опрацювання запитів та звернень депутатів усіх рівнів, надання інформації, висновків, пропозицій з порушених питань.

 

4. Структура сектору

 

4.1. Штатну чисельність та Положення про сектор затверджує міський голова.

4.2. Працівників сектору призначає на посади та звільняє з посад начальник управління у порядку, визначеному законодавством.

4.3. Посадові обов’язки працівників сектору визначаються посадовими інструкціями, які затверджуються начальником управління.

4.4. До складу сектору входять:

завідувач сектору                                              1

спеціаліст І категорії                                 1

 

5. Керівництво сектору

 

5.1. Сектор очолює завідувач сектору, який призначається на посаду і звільняється з посади начальником управління у порядку, визначеному законодавством. Посадова інструкція завідувача сектору затверджується начальником управління.

5.2. Завідувач сектору:

5.2.1 Здійснює керівництво діяльністю сектору, несе персональну відповідальність за виконання покладених на сектор завдань.

5.2.2. Організовує діяльність сектору, спрямовану на розроблення і здійснення заходів щодо запобігання і реагування на надзвичайні ситуації.

5.2.3. Скликає, в установленому порядку, наради з питань, що належать до його компетенції.

5.2.4. Представляє сектор в установах, підприємствах та організаціях з питань захисту громадян, у межах компетенції сектору.

5.2.5. Планує роботу сектору, вносить пропозиції щодо формування планів роботи управління.

5.2.6. Вживає заходів до удосконалення організації та підвищення ефективності роботи сектору.

5.2.7. Надає пропозиції щодо призначення на посаду і звільнення з посади працівників сектору.

5.2.8. Забезпечує дотримання у секторі правил внутрішнього трудового розпорядку та виконавчої дисципліни.

5.2.9. Здійснює інші повноваження, передбачені чинним законодавством, рішеннями міської ради, рішеннями виконавчого комітету міської ради, розпорядженнями міського голови, голови адміністрації району Миколаївської міської ради та цим Положенням.

 

6. Заключні положення

 

6.1. Працівники сектору повинні сумлінно виконувати свої службові обов’язки, шанобливо ставитися до громадян, керівників і співробітників, дотримуватися високої культури спілкування, не допускати дій і вчинків, які можуть зашкодити інтересам служби чи негативно вплинути на репутацію міської ради, її виконавчих органів та працівників.

6.2. Працівники сектору несуть відповідальність згідно з чинним законодавством. Матеріальна шкода, завдана незаконними діями чи бездіяльністю працівників сектору при здійсненні ними своїх повноважень, відшкодовується у встановленому законодавством порядку.

6.3. Працівники сектору мають право в разі виникнення конфліктної ситуації з керівником виконавчого органу міської ради звернутися з відповідною заявою до постійної комісії міської ради з питань прав людини, законності, гласності, антикорупційної політики, місцевого самоврядування, депутатської діяльності та етики.

6.4. Зміни і доповнення до цього Положення вносяться в порядку, встановленому для його прийняття.

 

______________________________________________________

ЗАТВЕРДЖЕНО

розпорядження

міського голови

від 03 квітня 2017

№ 96р

 

ПОЛОЖЕННЯ

про сектор з питань надзвичайних ситуацій

та цивільного захисту населення в Центральному районі міста Миколаєва

управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Миколаївської міської ради

 

1. Загальні положення

 

1.1. Сектор з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення в Центральному районі міста Миколаєва управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Миколаївської міської ради (далі – сектор) входить до складу управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Миколаївської міської ради (далі – управління), є підзвітним та підконтрольним міській раді, підпорядкованим виконавчому комітету міської ради, міському голові, заступнику міського голови відповідно до розподілу обов’язків та начальнику управління, з питань виконання делегованих повноважень – підзвітний безпосередньо голові адміністрації Центрального району Миколаївської міської ради.

1.2. Сектор у своїй діяльності керується Конституцією України та законами України, актами Президента України і Кабінету Міністрів України, актами органів виконавчої влади, рішеннями міської ради, рішеннями виконавчого комітету міської ради, розпорядженнями міського голови, Положенням про управління, цим Положенням та іншими нормативно-правовими актами.

Рекомендації постійних комісій міської ради підлягають обов’язковому розгляду. Про результати розгляду і вжиті заходи повинно бути повідомлено комісіям у встановлений ними строк.

1.3. Сектор утримується за рахунок коштів міського бюджету.

 

2. Основні завдання

 

2.1. Реалізація повноважень виконавчих органів міської ради із забезпечення сталого функціонування Миколаївської міської ланки територіальної підсистеми Єдиної державної системи цивільного захисту Миколаївської області на території Центрального району міста з метою здійснення комплексу заходів із запобігання та ефективного реагування на надзвичайні ситуації та події, ліквідації їх наслідків, захисту та життєзабезпечення постраждалого населення.

2.2. Здійснення у складі управління іншими виконавчими органами міської ради інформаційного забезпечення, впровадження сучасних інформаційних технологій з питань цивільного захисту.

 

3. Повноваження сектору

 

3.1. З організації заходів цивільного захисту населення:

3.1.1. Участь у розробленні і забезпеченні реалізації програм та планів заходів у сфері цивільного захисту, зокрема спрямованих на захист населення і територій від надзвичайних ситуацій, та запобігання їх виникненню, забезпечення техногенної безпеки.

3.1.2. Розроблення і здійснення заходів щодо підтримання готовності органів управління та сил цивільного захисту до дій за призначенням у мирний час та в особливий період.

3.1.3. Забезпечення діяльності та здійснення контролю за готовністю до дій за призначенням аварійно-рятувальних служб, формувань і спеціалізованих служб цивільного захисту.

3.1.4. Сприяння у підтриманні у постійній готовності місцевої системи централізованого оповіщення про загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій, у здійсненні її модернізації та забезпеченні функціонування.

3.1.5. Участь в організації оповіщення та інформування населення про загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій, у тому числі в доступній для осіб з вадами зору та слуху формі.

3.1.6. Забезпечення, у межах своїх повноважень, реалізації державної політики щодо державної таємниці, встановлення контролю за її збереженням у секторі.

3.1.7. Участь у розробленні та здійсненні заходів, спрямованих на забезпечення сталого функціонування суб’єктів господарювання в особливий період, що належать до сфери їх управління.

3.1.8. Подання до управління інформації та пропозицій щодо віднесення до категорій цивільного захисту суб’єктів господарювання відповідно до основних їх показників діяльності.

3.1.9. Участь у здійсненні контролю за накопиченням, збереженням та використанням матеріально-технічних ресурсів, які призначені для ліквідації надзвичайних ситуацій та їхніх наслідків у порядку, встановленому законодавством.

3.1.10. Здійснення обліку, отримання інформації про наявність і готовність до використання за призначенням засобів радіаційного та хімічного захисту. Відповідно до розрахунків, надання пропозицій щодо потреби району в засобах індивідуального захисту для забезпечення непрацюючого населення та населення, яке проживає в зонах можливого та прогнозованого хімічного забруднення.

3.1.11. Забезпечення навчання з питань цивільного захисту посадових осіб органів місцевого самоврядування та суб’єктів господарювання комунальної власності, здійснення підготовки населення до дій у надзвичайних ситуаціях.

3.1.12. Участь у плануванні та розробленні заходів інженерного захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру.

3.1.13. Визначення потреби фонду захисних споруд цивільного захисту району.

3.1.14. Участь у плануванні та організації роботи з дообладнання або спорудження в особливий період підвальних та інших заглиблених приміщень для укриття населення.

3.1.15. Ведення обліку фонду захисних споруд цивільного захисту району.

3.1.16. Здійснення інформаційного та методичного забезпечення роботи комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій району.

3.1.17. Участь у підготовці (підготовка), у межах своїх повноважень, проектів рішень міської ради, її виконавчих органів, розпоряджень міського голови та голови адміністрації району Миколаївської міської ради.

3.1.18. Здійснення інших повноважень у сфері цивільного захисту, передбачених Кодексом цивільного захисту України, іншими законодавчими та підзаконними нормативно-правовими актами.

3.2. З ліквідації наслідків надзвичайної ситуації:

3.2.1. Подання голові адміністрації району Миколаївської міської ради пропозицій щодо утворення та складу спеціальних комісій з ліквідації надзвичайних ситуацій, участь в їх роботі.

3.2.2. Визначення, у межах своїх повноважень попередньої оцінки рівня надзвичайної ситуації. Підготовка та надання до управління інформації, необхідної для складання експертного висновку.

3.2.3. Участь в наданні допомоги населенню, яке постраждало внаслідок надзвичайних ситуацій.

3.2.4. Участь в організації та здійсненні заходів з евакуації населення і майна у безпечні райони, розміщення та життєзабезпечення населення.

3.2.5. Координація діяльності органів місцевого самоврядування та суб’єктів економіки району при евакуації населення.

3.2.6. Координація заходів щодо забезпечення життєдіяльності постраждалих від надзвичайних ситуацій природного, техногенного, соціального та воєнного характеру.

3.2.7. Участь у складенні довідок про визнання особи постраждалою внаслідок надзвичайної ситуації, списків (реєстрів) постраждалих внаслідок надзвичайної ситуації, відповідно до яких надається матеріальна допомога, списків загиблих осіб на підставі їх ідентифікації.

3.2.8. Участь в організації відновлювальних робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, залучення спеціалізованих та формувань цивільного захисту до виконання завдань за призначенням.

3.2.9. Участь в організації робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій на території району, а також у проведенні радіаційного, біологічного, медичного захисту населення та інженерного захисту територій від наслідків таких ситуацій.

3.3. З питань проведення аналітичної діяльності, моніторингу та контролю:

3.3.1. Здійснення збору, накопичення, обробки і аналізу інформації про стан техногенної та природної безпеки, проведення оперативного інформування керівництва адміністрації району Миколаївської міської ради, управління.

3.3.2. Здійснення відповідно до чинного законодавства перевірок стану цивільного захисту за окремими напрямками підприємств, установ, закладів, які розташовані на території району.

3.3.3. Надання методичної допомоги в організації і плануванні проведення навчань та тренувань на підприємствах, в установах і закладах району всіх форм власності, контроль за здійсненням вказаних заходів.

3.3.4. Участь у розробленні планів та організації заходів з евакуації населення із зон надзвичайних ситуацій та в особливий період, контроль за готовністю органів з питань евакуації.

3.3.5. Участь у контролі за організацією і здійсненням заходів щодо пристосування об’єктів побутового обслуговування і транспортних підприємств для проведення санітарної обробки людей та спеціальної обробки одягу, майна і транспорту.

3.3.6. Організація виконання вимог чинного законодавства щодо створення, використання, утримання та реконструкції фонду захисних споруд цивільного захисту комунальних підприємств.

3.3.7. Організація заходів радіаційно-хімічного контролю і спостереження.

3.3.8. Залучення, за узгодженням з керівниками виконавчих органів міської ради, установ, підприємств, громадських об’єднань тощо, фахівців для підготовки нормативних та інших документів, для розробки і здійснення заходів, які проводяться сектором відповідно до покладених на нього завдань. У разі потреби внесення пропозицій до управління щодо укладання договорів виконання дослідницьких, проектних, інших робіт на платній основі.

3.3.9. Одержання в установленому порядку від посадових осіб виконавчих органів міської ради, керівників підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності документів, довідок, інших матеріалів, необхідних для виконання покладених на управління завдань.

3.3.10. Участь у нарадах, комісіях, робочих групах, утворених міською радою, її виконавчими органами, міським головою.

3.4. Опрацювання запитів та звернень депутатів усіх рівнів, надання інформації, висновків, пропозицій з порушених питань.

 

4. Структура сектору

 

4.1. Штатну чисельність та Положення про сектор затверджує міський голова.

4.2. Працівників сектору призначає на посади та звільняє з посад начальник управління у порядку, визначеному законодавством.

4.3. Посадові обов’язки працівників сектору визначаються посадовими інструкціями, які затверджуються начальником управління.

4.4. До складу сектору входять:

завідувач сектору                                              1

спеціаліст І категорії                                 1

 

5. Керівництво сектору

 

5.1. Сектор очолює завідувач сектору, який призначається на посаду і звільняється з посади начальником управління у порядку, визначеному законодавством. Посадова інструкція завідувача сектору затверджується начальником управління.

5.2. Завідувач сектору:

5.2.1 Здійснює керівництво діяльністю сектору, несе персональну відповідальність за виконання покладених на сектор завдань.

5.2.2. Організовує діяльність сектору, спрямовану на розроблення і здійснення заходів щодо запобігання і реагування на надзвичайні ситуації.

5.2.3. Скликає, в установленому порядку, наради з питань, що належать до його компетенції.

5.2.4. Представляє сектор в установах, підприємствах та організаціях з питань захисту громадян, у межах компетенції сектору.

5.2.5. Планує роботу сектору, вносить пропозиції щодо формування планів роботи управління.

5.2.6. Вживає заходів до удосконалення організації та підвищення ефективності роботи сектору.

5.2.7. Надає пропозиції щодо призначення на посаду і звільнення з посади працівників сектору.

5.2.8. Забезпечує дотримання у секторі правил внутрішнього трудового розпорядку та виконавчої дисципліни.

5.2.9. Здійснює інші повноваження, передбачені чинним законодавством, рішеннями міської ради, рішеннями виконавчого комітету міської ради, розпорядженнями міського голови, голови адміністрації району Миколаївської міської ради та цим Положенням.

 

6. Заключні положення

 

6.1. Працівники сектору повинні сумлінно виконувати свої службові обов’язки, шанобливо ставитися до громадян, керівників і співробітників, дотримуватися високої культури спілкування, не допускати дій і вчинків, які можуть зашкодити інтересам служби чи негативно вплинути на репутацію міської ради, її виконавчих органів та працівників.

6.2. Працівники сектору несуть відповідальність згідно з чинним законодавством. Матеріальна шкода, завдана незаконними діями чи бездіяльністю працівників сектору при здійсненні ними своїх повноважень, відшкодовується у встановленому законодавством порядку.

6.3. Працівники сектору мають право в разі виникнення конфліктної ситуації з керівником виконавчого органу міської ради звернутися з відповідною заявою до постійної комісії міської ради з питань прав людини, законності, гласності, антикорупційної політики, місцевого самоврядування, депутатської діяльності та етики.

6.4. Зміни і доповнення до цього Положення вносяться в порядку, встановленому для його прийняття.

 

______________________________________________________

ЗАТВЕРДЖЕНО

розпорядження

міського голови

від 03 квітня 2017

№ 96р

 

ПОЛОЖЕННЯ

про сектор з питань надзвичайних ситуацій

та цивільного захисту населення в Заводському районі міста Миколаєва

управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Миколаївської міської ради

 

1. Загальні положення

 

1.1. Сектор з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення в Заводському районі міста Миколаєва управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Миколаївської міської ради (далі – сектор) входить до складу управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Миколаївської міської ради (далі – управління), є підзвітним та підконтрольним міській раді, підпорядкованим виконавчому комітету міської ради, міському голові, заступнику міського голови відповідно до розподілу обов’язків та начальнику управління, з питань виконання делегованих повноважень – підзвітний безпосередньо голові адміністрації Заводського району Миколаївської міської ради.

1.2. Сектор у своїй діяльності керується Конституцією України та законами України, актами Президента України і Кабінету Міністрів України, актами органів виконавчої влади, рішеннями міської ради, рішеннями виконавчого комітету міської ради, розпорядженнями міського голови, Положенням про управління, цим Положенням та іншими нормативно-правовими актами.

Рекомендації постійних комісій міської ради підлягають обов’язковому розгляду. Про результати розгляду і вжиті заходи повинно бути повідомлено комісіям у встановлений ними строк.

1.3. Сектор утримується за рахунок коштів міського бюджету.

 

2. Основні завдання

 

2.1. Реалізація повноважень виконавчих органів міської ради із забезпечення сталого функціонування Миколаївської міської ланки територіальної підсистеми Єдиної державної системи цивільного захисту Миколаївської області на території Заводського району міста з метою здійснення комплексу заходів із запобігання та ефективного реагування на надзвичайні ситуації та події, ліквідації їх наслідків, захисту та життєзабезпечення постраждалого населення.

2.2. Здійснення у складі управління іншими виконавчими органами міської ради інформаційного забезпечення, впровадження сучасних інформаційних технологій з питань цивільного захисту.

 

3. Повноваження сектору

 

3.1. З організації заходів цивільного захисту населення:

3.1.1. Участь у розробленні і забезпеченні реалізації програм та планів заходів у сфері цивільного захисту, зокрема спрямованих на захист населення і територій від надзвичайних ситуацій, та запобігання їх виникненню, забезпечення техногенної безпеки.

3.1.2. Розроблення і здійснення заходів щодо підтримання готовності органів управління та сил цивільного захисту до дій за призначенням у мирний час та в особливий період.

3.1.3. Забезпечення діяльності та здійснення контролю за готовністю до дій за призначенням аварійно-рятувальних служб, формувань і спеціалізованих служб цивільного захисту.

3.1.4. Сприяння у підтриманні у постійній готовності місцевої системи централізованого оповіщення про загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій, у здійсненні її модернізації та забезпеченні функціонування.

3.1.5. Участь в організації оповіщення та інформування населення про загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій, у тому числі в доступній для осіб з вадами зору та слуху формі.

3.1.6. Забезпечення, у межах своїх повноважень, реалізації державної політики щодо державної таємниці, встановлення контролю за її збереженням у секторі.

3.1.7. Участь у розробленні та здійсненні заходів, спрямованих на забезпечення сталого функціонування суб’єктів господарювання в особливий період, що належать до сфери їх управління.

3.1.8. Подання до управління інформації та пропозицій щодо віднесення до категорій цивільного захисту суб’єктів господарювання відповідно до основних їх показників діяльності.

3.1.9. Участь у здійсненні контролю за накопиченням, збереженням та використанням матеріально-технічних ресурсів, які призначені для ліквідації надзвичайних ситуацій та їхніх наслідків у порядку, встановленому законодавством.

3.1.10. Здійснення обліку, отримання інформації про наявність і готовність до використання за призначенням засобів радіаційного та хімічного захисту. Відповідно до розрахунків, надання пропозицій щодо потреби району в засобах індивідуального захисту для забезпечення непрацюючого населення та населення, яке проживає в зонах можливого та прогнозованого хімічного забруднення.

3.1.11. Забезпечення навчання з питань цивільного захисту посадових осіб органів місцевого самоврядування та суб’єктів господарювання комунальної власності, здійснення підготовки населення до дій у надзвичайних ситуаціях.

3.1.12. Участь у плануванні та розробленні заходів інженерного захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру.

3.1.13. Визначення потреби фонду захисних споруд цивільного захисту району.

3.1.14. Участь у плануванні та організації роботи з дообладнання або спорудження в особливий період підвальних та інших заглиблених приміщень для укриття населення.

3.1.15. Ведення обліку фонду захисних споруд цивільного захисту району.

3.1.16. Здійснення інформаційного та методичного забезпечення роботи комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій району.

3.1.17. Участь у підготовці (підготовка), у межах своїх повноважень, проектів рішень міської ради, її виконавчих органів, розпоряджень міського голови та голови адміністрації району Миколаївської міської ради.

3.1.18. Здійснення інших повноважень у сфері цивільного захисту, передбачених Кодексом цивільного захисту України, іншими законодавчими та підзаконними нормативно-правовими актами.

3.2. З ліквідації наслідків надзвичайної ситуації:

3.2.1. Подання голові адміністрації району Миколаївської міської ради пропозицій щодо утворення та складу спеціальних комісій з ліквідації надзвичайних ситуацій, участь в їх роботі.

3.2.2. Визначення, у межах своїх повноважень попередньої оцінки рівня надзвичайної ситуації. Підготовка та надання до управління інформації, необхідної для складання експертного висновку.

3.2.3. Участь в наданні допомоги населенню, яке постраждало внаслідок надзвичайних ситуацій.

3.2.4. Участь в організації та здійсненні заходів з евакуації населення і майна у безпечні райони, розміщення та життєзабезпечення населення.

3.2.5. Координація діяльності органів місцевого самоврядування та суб’єктів економіки району при евакуації населення.

3.2.6. Координація заходів щодо забезпечення життєдіяльності постраждалих від надзвичайних ситуацій природного, техногенного, соціального та воєнного характеру.

3.2.7. Участь у складенні довідок про визнання особи постраждалою внаслідок надзвичайної ситуації, списків (реєстрів) постраждалих внаслідок надзвичайної ситуації, відповідно до яких надається матеріальна допомога, списків загиблих осіб на підставі їх ідентифікації.

3.2.8. Участь в організації відновлювальних робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, залучення спеціалізованих та формувань цивільного захисту до виконання завдань за призначенням.

3.2.9. Участь в організації робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій на території району, а також у проведенні радіаційного, біологічного, медичного захисту населення та інженерного захисту територій від наслідків таких ситуацій.

3.3. З питань проведення аналітичної діяльності, моніторингу та контролю:

3.3.1. Здійснення збору, накопичення, обробки і аналізу інформації про стан техногенної та природної безпеки, проведення оперативного інформування керівництва адміністрації району Миколаївської міської ради, управління.

3.3.2. Здійснення відповідно до чинного законодавства перевірок стану цивільного захисту за окремими напрямками підприємств, установ, закладів, які розташовані на території району.

3.3.3. Надання методичної допомоги в організації і плануванні проведення навчань та тренувань на підприємствах, в установах і закладах району всіх форм власності, контроль за здійсненням вказаних заходів.

3.3.4. Участь у розробленні планів та організації заходів з евакуації населення із зон надзвичайних ситуацій та в особливий період, контроль за готовністю органів з питань евакуації.

3.3.5. Участь у контролі за організацією і здійсненням заходів щодо пристосування об’єктів побутового обслуговування і транспортних підприємств для проведення санітарної обробки людей та спеціальної обробки одягу, майна і транспорту.

3.3.6. Організація виконання вимог чинного законодавства щодо створення, використання, утримання та реконструкції фонду захисних споруд цивільного захисту комунальних підприємств.

3.3.7. Організація заходів радіаційно-хімічного контролю і спостереження.

3.3.8. Залучення, за узгодженням з керівниками виконавчих органів міської ради, установ, підприємств, громадських об’єднань тощо, фахівців для підготовки нормативних та інших документів, для розробки і здійснення заходів, які проводяться сектором відповідно до покладених на нього завдань. У разі потреби внесення пропозицій до управління щодо укладання договорів виконання дослідницьких, проектних, інших робіт на платній основі.

3.3.9. Одержання в установленому порядку від посадових осіб виконавчих органів міської ради, керівників підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності документів, довідок, інших матеріалів, необхідних для виконання покладених на управління завдань.

3.3.10. Участь у нарадах, комісіях, робочих групах, утворених міською радою, її виконавчими органами, міським головою.

3.4. Опрацювання запитів та звернень депутатів усіх рівнів, надання інформації, висновків, пропозицій з порушених питань.

 

4. Структура сектору

 

4.1. Штатну чисельність та Положення про сектор затверджує міський голова.

4.2. Працівників сектору призначає на посади та звільняє з посад начальник управління у порядку, визначеному законодавством.

4.3. Посадові обов’язки працівників сектору визначаються посадовими інструкціями, які затверджуються начальником управління.

4.4. До складу сектору входять:

завідувач сектору                                              1

спеціаліст І категорії                                 1

 

5. Керівництво сектору

 

5.1. Сектор очолює завідувач сектору, який призначається на посаду і звільняється з посади начальником управління у порядку, визначеному законодавством. Посадова інструкція завідувача сектору затверджується начальником управління.

5.2. Завідувач сектору:

5.2.1 Здійснює керівництво діяльністю сектору, несе персональну відповідальність за виконання покладених на сектор завдань.

5.2.2. Організовує діяльність сектору, спрямовану на розроблення і здійснення заходів щодо запобігання і реагування на надзвичайні ситуації.

5.2.3. Скликає, в установленому порядку, наради з питань, що належать до його компетенції.

5.2.4. Представляє сектор в установах, підприємствах та організаціях з питань захисту громадян, у межах компетенції сектору.

5.2.5. Планує роботу сектору, вносить пропозиції щодо формування планів роботи управління.

5.2.6. Вживає заходів до удосконалення організації та підвищення ефективності роботи сектору.

5.2.7. Надає пропозиції щодо призначення на посаду і звільнення з посади працівників сектору.

5.2.8. Забезпечує дотримання у секторі правил внутрішнього трудового розпорядку та виконавчої дисципліни.

5.2.9. Здійснює інші повноваження, передбачені чинним законодавством, рішеннями міської ради, рішеннями виконавчого комітету міської ради, розпорядженнями міського голови, голови адміністрації району Миколаївської міської ради та цим Положенням.

 

6. Заключні положення

 

6.1. Працівники сектору повинні сумлінно виконувати свої службові обов’язки, шанобливо ставитися до громадян, керівників і співробітників, дотримуватися високої культури спілкування, не допускати дій і вчинків, які можуть зашкодити інтересам служби чи негативно вплинути на репутацію міської ради, її виконавчих органів та працівників.

6.2. Працівники сектору несуть відповідальність згідно з чинним законодавством. Матеріальна шкода, завдана незаконними діями чи бездіяльністю працівників сектору при здійсненні ними своїх повноважень, відшкодовується у встановленому законодавством порядку.

6.3. Працівники сектору мають право в разі виникнення конфліктної ситуації з керівником виконавчого органу міської ради звернутися з відповідною заявою до постійної комісії міської ради з питань прав людини, законності, гласності, антикорупційної політики, місцевого самоврядування, депутатської діяльності та етики.

6.4. Зміни і доповнення до цього Положення вносяться в порядку, встановленому для його прийняття.

 

______________________________________________________


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: