Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

РІШЕННЯ

 

23 лютого 2017                                                                                    № 16/36

Про Звернення депутатів Миколаївської

міської ради до Кабінету Міністрів

України та НКРЕКП щодо соціально

справедливого забезпечення обліку

природного газу для населення

 

         Керуючись статтями 25, 59 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, міська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

1. Звернутися до Кабінету Міністрів України та НКРЕКП щодо соціально справедливого забезпечення обліку природного газу для населення (далі – Звернення, додається).

 

2. Апарату Миколаївської міської ради направити Звернення до Кабінету Міністрів України.

 

3. ПАТ “Миколаївгаз” негайно припинити незаконні нарахування по нормах в 18,3 м 3, у частині встановлення загальнобудинкових приладів обліку газу, та зробити перерахунки громадянам, до яких була застосована незаконна норма в 18,3 м 3, до норми в 7,1 м 3.

 

4. Відділу інформаційного забезпечення Миколаївської міської ради опублікувати рішення в засобах масової інформації та розмістити його на офіційному сайті Миколаївської міської ради.

 

5. Контроль за виконанням даного рішення покласти на міського голову Сєнкевича О.Ф.

 

Міський голова                                                                      О.Ф. Сєнкевич

 

 

Звернення

депутатів Миколаївської міської ради

до Кабінету Міністрів України та НКРЕКП щодо соціально

справедливого забезпечення обліку природного газу для населення

 

Останнім часом до нас, як до депутатів Миколаївської міської ради VII  скликання, звертається багато мешканців багатоквартирних житлових будинків зі скаргами на діяльність монополіста у сфері постачання природного газу для населення міста Миколаєва ПАТ “Миколаївгаз” в частині встановлення загальнобудинкових приладів обліку газу.

Розрахунки за спожитий природний газ в будинках, обладнаних будинковим вузлом обліку, здійснюються згідно з вимогами постанови Кабінету Міністрів України від 16.05.2002 № 620 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 27.01.2016 № 46).

Постановою Кабінету Міністрів України від 23.03.2016 № 203 встановлені норми споживання природного газу населенням у разі відсутності газових лічильників. У період відсутності централізованого гарячого водопостачання населення норма споживання природного газу на плиту газову встановлюється 7,1 м 3 на людину на місяць.

Але ПАТ “Миколаївгаз”, керуючись постановою НКРЕКП від 30.09.2015 № 2494, збільшує рівень оплати за послуги з газопостачання на одну людину в 2,6 раза, що в умовах зростання тарифів на всі види комунальних послуг значно підвищує фінансове навантаження на переважну більшість населення, збільшує рівень напруженості серед громадян та може призвести до соціального вибуху.

Встановлення загальнобудинкових лічильників порушує права громадян, принципи соціальної справедливості та добровільності укладення договорів та призводить до стрімкого зростання соціальної напруженості в місті. Мають місце численні випадки перешкоджання співробітникам газорозподільного підприємства у проведенні робіт із встановлення будинкових приладів обліку та подальшої відмови мешканців від встановлення приладів.

Ми, депутати Миколаївської міської ради, вважаємо неконституційним застосування збільшеної норми 18,3 м 3, тому вимагаємо від Кабінету Міністрів України та НКРЕКП вжити негайних заходів щодо скасування вищезазначених норм, які призводять до необґрунтованого підвищення цін за спожитий населенням природний газ та приведення установки їх до вимог Конституції України, Закону України “Про захист прав споживачів”.

 

 

Депутати Миколаївської міської ради VII скликання


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: