Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

РІШЕННЯ

 

09 лютого 2017                                                                                       № 15/2

Про Звернення до Національної

комісії, що здійснює державне

регулювання у сферах енергетики

та комунальних послуг, та

Верховної Ради України

 

 

Керуючись статтями 25, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

1. Звернутися до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, та Верховної Ради України щодо політики держави у сфері енергетики та залучення інвестицій (далі – Звернення, додається).

 

2. Апарату Миколаївської міської ради направити Звернення до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, та Верховної Ради України.

 

3. Відділу інформаційного забезпечення Миколаївської міської ради опублікувати рішення в засобах масової інформації та розмістити його на Інтернет-порталі «Миколаївська міська рада».

 

4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на міського голову Сєнкевича О.Ф.

 

Міський голова                                                                               О.Ф. Сєнкевич

 

 

ЗВЕРНЕННЯ

депутатів Миколаївської міської ради

до Національної комісії, що здійснює державне регулювання

у сферах енергетики та комунальних послуг, та Верховної Ради України

щодо політики держави у сфері енергетики та залучення інвестицій

 

Ми, депутати Миколаївської міської ради, стурбовані ситуацією, пов’язаною з підвищенням ставки нестандартного приєднання потужністю від 160 до 5 МВт (5000 кВт) до електромереж на 2017 рік до 3,7-11,3 тис. грн./кВт, передбаченим проектом постанови НКРЕКП «Про затвердження величин питомої вартості нестандартного приєднання електроустановок до електричних мереж на 2017 рік».

Розвиток сфери енергогенерації та енергозбереження в Україні є найбільш актуальним у сьогоднішніх умовах росту тарифів на енергоносії та найбільш перспективним з точки зору залучення інвестицій.

Вважаємо, що підвищення вартості приєднання об'єктів генерації та споживачів до локальних електричних мереж несе негативні наслідки для інвестиційного клімату в Україні та в м. Миколаєві зокрема.

Визнаємо дану постанову такою, що суперечить національним інтересам України та спотворює образ нашої держави перед міжнародними інвесторами, значно погіршує умови для створення альтернативних енергогенеруючих компаній.

Звертаємося з ініціативою скасувати вказану постанову як таку, що діє всупереч інтересам держави.

Натомість вважаємо за необхідне переглянути державну політику у сфері залучення інвестицій. Звертаємо увагу на необґрунтовані вимоги з боку енергопостачальних компаній на адресу інвесторів про внесення оплати за приєднання до мереж замість того, щоб самостійно створити привабливі для інвестора умови.

У свою чергу, Миколаївська міська рада готова сприяти та підтримувати будь-які ініціативи, направлені на поліпшення інвестиційного клімату в м. Миколаєві та Україні в цілому.

 

Депутати Миколаївської міської ради VII скликання

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: