Миколаївська Міська Рада

Офіційний портал


МИКОЛАЇВСЬКА_МІСЬКА_РАДА


РІШЕННЯ

№ 34/25 від 2005-07-08

Про затвердження Правил дотримання тиші в громадських місцях на території міста Миколаєва


На підставі ч. 6 ст. 24 Закону України від 26.06.04 № 119 „Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту населення від впливу шуму”, керуючись ч.1 ст.59 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”, міська рада

ВИРІШИЛА:

1. Затвердити Правила дотримання тиші в громадських місцях на території міста Миколаєва (додаються).

2. ММУ УМВС України в Миколаївській області (Куратьову) разом з міською санітарною службою (Ганусовським) та відділом організації торговельної діяльності, роботи ринків та комплексів торговельних павільйонів (Якушевою) проводити рейди по контролю за дотриманням тиші в громадських місцях м. Миколаєва.

3. Визнати таким ,що втратило чинність, рішення міської ради від 11.07.2000 №21/12 „Про дотримання тиші в громадських місцях”.

4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань підприємництва, торгівлі, побутового обслуговування та захисту прав споживачів (Горбачова).

Міський голова В.Д.Чайка


Затверджено
рішенням міської ради
від 22 липня 2005
№34/25

ПРАВИЛА
дотримання тиші в громадських місцях на території міста Миколаєва

Правила дотримання тиші в громадських місцях на території міста Миколаєва(далі Правила) розроблені з метою захисту населення від шкідливого впливу шуму і зміцнення порядку на вулицях і в громадських місцях міста.

Вони є обов’язковими для виконання всіма громадянами і гостями міста, керівниками підприємств, організацій, установ, незалежно від форм власності.

Правила регулюють суспільні відносини, які виникають у сфері забезпечення дотримання тиші в громадських місцях, визначають права та обов’язки громадян, державних органів й органів місцевого самоврядування.

Порушення тиші – це порушення санітарних норм рівнів шуму, який проникає у приміщення житлових і громадських споруд від зовнішніх і внутрішніх джерел, і допустимих рівнів шуму на території житлових будівель.

Згідно із Санітарними нормами допустимого шуму в приміщеннях житлових і громадських будівель на території житлової забудови №3077/84 встановлено рівень звуку:

- на територіях ,що безпосередньо прилягають до житлових будинків, денний час, не повинен перевищувати 45дБа;

- у залах ,кафе ,ресторанах, їдальнях з 8.00 до 22.00 -55дБа;

- у житлових кімнатах квартир ,житлових приміщеннях будинків відпочинку, пансіонатах, будинках-інтернатах для престарілих та інвалідів, спальних приміщеннях і дитячих дошкільних закладах і школах-інтернатах з 8.00 до 22.00 -40дБа, з 22.00 до 8.00 -30дБа;

на площадках відпочинку на територіях мікрорайонів і груп житлових будинків ,будинків відпочинку, пансіонатів, будинків-інтернатів для престарілих та інвалідів, площадках дитячих дошкільних закладів з 8.00 до 22.00 -45дБа;

- на відкритих літніх майданчиках у денний час 8.00 до 22.00 - 40дБа;

Санітарні норми не поширюються на приміщення спеціального призначення (зали театрів, кінотеатрів, концертні, спортивні зали та інші).

Нічний час вважається - з 22.00 до 8.00

У нічний час з 22.00 до 8.00 в житлових будинках і прибудинкових територіях, лікувальних ,санаторно – курортних закладах ,будинках - інтернатах, закладах освіти, готелях, гуртожитках, розташованих у межах міста, закладах громадського харчування, торгівлі, послуг, розважального та грального бізнесу ,парках ,скверах, розташованих на території мікрорайонів і

груп житлових будинків, забороняється гучний спів і викрики, користування звуковідтворювальною апаратурою та іншими джерелами побутового шуму, проведення салютів, феєрверків, використання піротехнічних засобів.

Забороняється використання звуковідтворювальної апаратури в салонах особистих транспортних засобів, таксі, маршрутних таксі з 22.00 до 8.00.

Забороняється проведення ремонтних робіт, що супроводжуються шумом, у робочі дні з 21.00 до 8.00, а святкові та неробочі дні –цілодобово, крім випадків узгодження з мешканцями всіх прилеглих квартир.

У випадку порушення тиші громадяни письмово або усно (за телефоном 02) звертаються до органів внутрішніх справ.

Правоохоронні органи за необхідності разом із відповідальними працівниками СЕС, міської ради повинні розібратись із фактом порушення.

Правоохоронні органи складають адміністративний протокол за ст.182 КупАП і направляють на розгляд до адміністративної комісії при міській раді.

Порушення правил додержання тиші в громадських місцях тягне за собою попередження або накладення штрафу на громадян від 5 до15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і накладення штрафу на посадових осіб та громадян – суб’єктів господарської діяльності - від 15 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Повторне порушення тиші протягом року особою, яка вже була притягнута до адміністративної відповідальності за такі ж порушення, тягне за собою накладення штрафу на громадян від 15 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян із конфіскацією звуковідтворювальної апаратури, а на посадових осіб та громадян – суб’єктів господарської діяльності - від 50 до 150 неоподаткованих мінімумів доходів громадян із конфіскацією звуковідтворювальної апаратури.

У разі неодноразових порушень тиші підприємствами торгівлі, громадського харчування, послуг за поданням державних контролюючих та правоохоронних органів дозвіл на торгівлю вилучається.



Адреса цієї сторінки: http://mkrada.gov.ua/documents/2441.html
При використанні матеріалів посилання на джерело - обов'язкове