Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКИЙ  МІСЬКИЙ  ГОЛОВА

Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я

 

9 червня 2011                                                                     № 70рк

 

Про  затвердження структури

управління у справах фізичної

культури і спорту Миколаївської

міської ради та положень про його

структурні підрозділи

 

 На виконання рішень Миколаївської міської ради від 27.01.11 № 3/10 «Про затвердження структури виконавчих органів Миколаївської міської ради та апарату Миколаївської міської ради», від 21.04.11 № 5/3 «Про затвердження Положень про виконавчі органи Миколаївської міської ради та апарат Миколаївської міської ради», керуючись п.п. 19, 20 ч. 4 ст.42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»:

            1.Затвердити структуру управління у справах фізичної культури і спорту Миколаївської міської ради (додається).

            2. Затвердити Положення про структурні підрозділи управління у справах фізичної культури і спорту Миколаївської міської ради (додаються).

            3. Контроль за виконанням даного розпорядження покласти на першого заступника міського голови Андрієнка Ю.Г.

 

 

Міський голова                                                                                     В.Д.Чайка

 

Затверджено

розпорядженням

міського голови

від 9 червня 2011

№ 70рк

 

 

Структура

управління у справах фізичної культури і спорту

Миколаївської міської ради

 

Найменування

Штатна чисельність (одиниць)

Начальник управління у справах фізичної культури і спорту

1

Відділ учбово – спортивної та організаційної роботи

3

Фінансово – економічний  відділ

3

 

Затверджено

розпорядженням

міського голови

від 9 червня 2011 

№ 70рк

 

ПОЛОЖЕННЯ

про відділ учбово-спортивної та організаційної роботи

управління у справах фізичної культури і спорту

Миколаївської міської ради

 

1. Загальні положення відділу

1.1. Відділ учбово-спортивної та організаційної роботи (далі - відділ) входить до складу управління у справах фізичної культури і спорту Миколаївської міської ради (далі - управління), є підзвітним i підконтрольним начальнику управління.

1.2. Відділ у своїй роботі керується Конституцією та законами України, актами Президента України і Кабінету Міністрів України, актами органів виконавчої влади, рішеннями міської ради, рішеннями виконавчого комітету міської ради, розпорядженнями міського голови, Положенням про управління у справах фізичної культури і спорту Миколаївської міської ради, а також цим Положенням та іншими нормативно-правовими актами.

 

2. Основні завдання відділу

2.1. Забезпечення реалізації на території міста Миколаєва державної та міської політики з питань фізичної культури i спорту.

2.2. Виконання програм i здійснення заходів, спрямованих на забезпечення розвитку фізичної культури та спорту.

2.3. Забезпечення дотримання єдиної спортивної класифікації, правил проведення змагань, виконання програмно-методичних та інших нормативних документів, які регламентують організацію та проведення роботи щодо реалізації системи фізичного виховання населення

2.4. Координація діяльності спортивних закладів, підпорядкованих управлінню, сприяння їх матеріально-технічному забезпеченню.

2.5. Розробка єдиного календарного плану міських спортивно-масових заходів, здійснення контролю за проведенням масових фізкультурно-оздоровчих і спортивних заходів.

2.6. Сприяння діяльності спортивних та інших громадських галузевих організацій.

2.7. Організація i проведення фізкультурно-спортивних заходів серед широких верств населення, залучення їх до занять фізичною культурою та спортом, забезпечення пропаганди здорового способу життя.

2.8. Оперативне надання до уповноваженого органу міської ради якісних інформаційних матеріалів про діяльність управління для розміщення на офіційному сайті Миколаївської міської ради та власній веб-сторінці виконавчого органу.

 

3. Структура відділу та організація роботи

3.1.Керівництво відділом здійснює начальник відділу, який призначається на посаду i звільняється з посади міським головою. Начальник відділу безпосередньо підпорядкований начальнику управління.

3.2. До складу відділу входять:

- начальник відділу                          1         

- головний спеціаліст                      1         

- провідний спеціаліст                     1         

3.3. На посаду начальника відділу призначається особа, яка має повну вищу освіту (спеціаліст, магістр), стаж роботи на державній службі та \ або служби в органах місцевого самоврядування на керівних посадах не менше 3-х років, в інших сферах управління не менше 5-ти років.

3.4.Працівники відділу є посадовими особами органів місцевого самоврядування, їх основні права, обов’язки, відповідальність, умови оплати праці і соціально-побутового забезпечення визначаються Законом України «Про службу в органах місцевого самоврядування» та іншими законодавчими актами.

3.5. Інших посадових осіб місцевого самоврядування відділу призначає на посаду та звільняє з посад міський голова у порядку визначеному законодавством.

3.6. У разі тимчасової відсутності начальника відділу (відрядження, відпустки, тимчасова втрата працездатності тощо) виконання його обов'язків покладається на головного спеціаліста.

3.7.Начальник відділу:

- здійснює кepiвництвo діяльністю відділу, несе персональну відповідальність за виконання покладених на відділ завдань;

- вносить пропозиції керівництву управління, порушує питання про застосування заохочень та притягнення до відповідальності працівників відділу, а також інших кадрових питань;

- визначає посадові обов'язки та вносить пропозиції начальнику управління щодо затвердження посадових інструкцій, здійснює контроль за дотриманням працівниками відділу правил внутрішнього трудового розпорядку, посадових інструкцій, роботи з документами;

- визначає у межах своїх повноважень завдання, організовує i контролює їх виконання спеціалістами відділу;

- організовує виконання piшень міської ради, виконавчого комітету, розпоряджень міського голови, начальника управління в межах повноважень;

- здійснює інші повноваження відповідно до цього Положення, а також завдань, покладених наказами управління;

- здійснює розподіл обов'язків між працівниками відділу.

 

4. Компетенція відділу

4.1. Визначення пріоритетів фізичної культури і спорту в місті Миколаєві.

4.2. Організація розроблення проектів програм, рішень Миколаївської міської ради, виконавчого комітету, розпоряджень міського голови, перспективних планів розвитку фізичної культури і спорту міста,  наказів управління, які віднесені до компетенції відділу.

4.3. Керівництво діяльністю, надання методичної та практичної допомоги спортивним школам та установам, що належать до сфери його управління.

4.4. Визначення порядку діяльності підпорядкованих установ у галузі «Фізична культура і спорт», координація їх діяльності.

4.5.Здійснення контролю за роботою спортивних шкіл та установ, підпорядкованих управлінню, організація їх матеріально – технічного забезпечення.

4.6. Розроблення календарного плану міських спортивно-масових заходів, здійснення контролю за проведенням масових фізкультурно-оздоровчих і спортивних заходів.

4.7. Організація та проведення міських  спортивно-масових заходів з  видів спорту, які визнані в Україні.

4.8. Забезпечення в установленому порядку підготовки і участі спортсменів та команд міста в обласних, всеукраїнських  та міжнародних змаганнях.

4.9. Забезпечення дотримання єдиної спортивної класифікації, у визначеному порядку  присвоєння спортивних розрядів і суддівських категорій.

4.10. Організація роботи щодо підвищення кваліфікації працівників у сфері фізичної культури і спорту.

4.11. Надання у межах своєї компетенції методичної допомоги  молодіжним та іншим громадським спортивним організаціям.

4.12. Сприяння роботі спортивних клубів, федерацій з видів спорту, громадських спортивно-фізкультурних організацій в місті.

4.13. За дорученням розгляд, внесення пропозицій щодо їх перегляду та уточнення проектів статутів установ та організацій в галузі фізичної культури та спорту.

4.14.  Здійснення контролю за ефективним використанням  установами та організаціями спортивних споруд, матеріальних засобів та інших ресурсів, що виділяються  на розвиток фізичної культури і спорту.

4.15. Сприяння у  межах  своїх   повноважень  заходам  щодо  медичного, диспансерного забезпечення спортсменів і тренерів.

4.16. Підготовка аналітичних матеріалів i статистичної звітності з питань, що належать до його компетенції.

4.17. Порушення перед керівництвом управління клопотання про визначення спортсменів, тpeнepiв, працівників галузі для нагородження грамотами, подяками, а також про призначення стипендій міського голови перспективним спортсменам міста.

4.18. Вирішення інших питань у галузі фізичної культури і спорту міста Миколаєва.

 

5. Права відділу

Відділ має право:

5.1. Залучати до розроблення міської програми розвитку фізичної культури і спорту та розгляд питань, що належать до його компетенції, науково-педагогічних працівників і спеціалістів фізичної культури і спорту.

5.2. Здійснювати контроль, проводити перевірки, інспекції та аналітичну роботу з питань фізичної культури і спорту.

5.3.Отримувати у встановленому порядку від підприємств, установ та організацій  документи з питань фізичної культури і спорту, необхідні відділу для виконання покладених на нього завдань.

5.4. Координувати у межах своєї компетенції діяльність підприємств, установ і організацій щодо організації фізкультурно-оздоровчої і спортивної роботи.

5.5. Вносити керівництву управління пропозиції щодо скликання в установленому порядку нарад, конференцій i семінарів з питань, що належать до його компетенції.

5.6. Брати участь в утворені, реорганізації та ліквідації установ фізичної культури і спорту всіх типів і форм власності.

 

6. Фінансування та матеріально-технічне забезпечення відділу

6.1.Відділ утримується за рахунок міського бюджету.

6.2. Організація матеріально-технічного забезпечення:

- організовує підготовку установ фізичної культури і спорту до роботи в осінньо-зимовий  та весняно-літній  періоди;

- здійснює контроль за дотриманням правил техніки безпеки, протипожежної безпеки і санітарного режиму в установах фізичної культури і спорту.

 

7. Відповідальність посадових осіб відділу

7.1. Посадові особи повинні сумлінно виконувати свої службові обов’язки, шанобливо ставитися до громадян, керівників і співробітників, дотримуватися високої культури спілкування, не допускати дій і вчинків, які можуть зашкодити інтересам служби чи негативно вплинути на репутацію міської ради, її виконавчих органів та посадових осіб.

7.2. Посадові особи відділу несуть відповідальність згідно з чинним законодавством. Матеріальна шкода, завдана незаконними діями чи бездіяльністю посадових осіб відділу при здійснені ними своїх повноважень, відшкодовується у встановленому законодавством порядку.

 

8. Критерії оцінки роботи

 

  8.1. Критеріями       оцінки ефективності роботи відділу є:

   -  якісне і своєчасне виконання покладених на відділ перспективних та поточних планів, комплексних та спеціальних програм, також вимог чинного законодавства з питань, що відносяться до компетенції відділу.

 

9. Заключні положення

Зміни та доповнення до цього Положення вносяться у порядку, встановленому для його прийняття.

_______________________________________________________________________     

 

Затверджено

розпорядженням

міського голови

від 9 червня 2011  

№ 70рк

Положення

про фінансово – економічний відділ

управління у справах фізичної культури і спорту

Миколаївської міської ради

 

1. Загальні положення  відділу

 

 1.1.Фінансово–економічний відділ (далі – відділ) є структурним підрозділом управління у справах фізичної культури і спорту Миколаївської міської ради (далі – управління), підзвітним, підконтрольним і підпорядкованим  начальнику управління.

1.2.Відділ у своїй діяльності керується Конституцією та законами України,  актами Президента України і Кабінету Міністрів України, наказами Мінфіну, іншими нормативно-правовими актами, регламентуючими бюджетні відносини та фінансово-господарську діяльність бюджетної установи, актами органів виконавчої влади, рішеннями міської ради, рішеннями виконавчого комітету міської ради, розпорядженнями, наказами міського голови, начальника управління та Положенням про управління у справах фізичної культури і спорту Миколаївської міської ради.

  1.3. Дане Положення розроблено у відповідності до постанови Кабінету      Міністрів України  від 26.01.11 № 59 «Про затвердження Типового положення про бухгалтерську службу бюджетної установи».

         

2. Основні завдання  відділу

 

2.1. Основними завданнями відділу є:

2.1.1. Забезпечення управлінням  реалізації державної бюджетної політики  та місцевого самоврядування за напрямком роботи «Фізична культура і спорт».

2.1.2 Розроблення за напрямами роботи відділу в установленому порядку проект рішень міської ради про міський бюджет на відповідний рік, організація роботи, пов'язаної із складенням та виконанням міського бюджету, координація діяльності учасників бюджетного процесу. 

2.1.3. Ведення бухгалтерського обліку, складання фінансової та бюджетної звітності, дотримання бюджетного законодавства та національних положень (стандартів) бухгалтерського обліку, а також інших нормативно-правових актів щодо ведення бухгалтерського обліку бухгалтерськими службами бюджетних установ, які підпорядковані управлінню.

2.1.4. Розроблення та забезпечення здійснення заходів щодо дотримання та підвищення рівня фінансово-бюджетної дисципліни її працівників та працівників бухгалтерських служб спортивних шкіл та установ, які підпорядковані управлінню.

2.1.5. Здійснення в межах своїх повноважень контролю за дотриманням бюджетного законодавства.                                    

2.2. Відділ  відповідно до покладених на нього завдань:

2.2.1. Бере участь у розробленні пропозицій з удосконалення методів фінансового і бюджетного планування та фінансування витрат.

2.2.2. Бере участь у розробленні проекту Програми соціально-економічного розвитку міста в частині видатків «Фізична культура та спорт»,  Комплексній програмі «Фізична культура і спорт» на 2007-2012 рр.

2.2.3. Розробляє проекти нормативно-правових актів, пов’язані з виконанням покладених на відділ функцій. Здійснює фінансове прогнозування показників міського бюджету за видатками відповідно до напрямів роботи відділу на поточний та наступні бюджетні періоди, готує пропозиції щодо ефективного розподілу фінансових ресурсів для забезпечення витрат.

2.2.4. Розробляє в установленому порядку пропозиції  до проекту рішення міської ради про міський бюджет на відповідний рік, організує роботу розпорядників коштів нижчого рівня міського бюджету, пов'язану із складенням та виконанням міського бюджету, координує в межах своєї компетенції діяльність учасників бюджетного процесу з питань виконання міського бюджету.

2.2.5. Розглядає  та  аналізує  бюджетні  запити, надані  розпорядниками нижчого рівня бюджетних  коштів,  щодо їх відповідності меті, пріоритетності, а також дієвості та ефективності використання бюджетних коштів. Готує проект бюджету та пояснювальну записку по управлінню.

2.2.6. Отримує від  розпорядників нижчого рівня бюджетних коштів інформацію, необхідну для складання і виконання міського бюджету в частині видатків по фізичній культурі і спорту.

2.2.7. Здійснює перевірки правильності складання і затвердження кошторисів, планів асигнувань загального та спеціального фонду бюджету та планів використання бюджетних коштів.

2.2.8. Здійснює планування видатків на утримання управління, складає кошторис, план асигнувань, штатний розпис та необхідні розрахунки і обґрунтування.

2.2.9.  Здійснює фінансування розпорядників коштів нижчого рівня.

2.2.10. Оперативно аналізує стан виконання міського бюджету в частині видатків «Фізична культура і спорт», веде облік змін, що вносяться в установленому порядку.

2.2.11. Проводить аналіз планування та використання коштів спеціального фонду бюджету по установам фізичної культури і спорту.

2.2.12. Вносить зміни, у разі необхідності, до розпису бюджету м.Миколаєва по галузі «Фізична культура і спорт» на підставі листа розпорядників бюджетних коштів нижчого рівня  з обґрунтуванням пропозицій щодо доцільності внесення змін.

2.2.13. Готує та подає департаменту фінансів Миколаївської міської ради, управлінню Державного казначейства  у м. Миколаєві Головного управління Державного казначейства України у Миколаївській області консолідовані звіти,  пояснювальну записку про стан виконання міського бюджету по галузі «Фізична культура і спорт» за кожний звітний період.

2.2.14 Здійснює контроль за цільовим та ефективним витрачанням бюджетних коштів відповідно до чинних нормативних актів України.

2.2.15. Здійснює фінансове прогнозування показників міського бюджету по фізичній культурі і спорту на поточний та наступні бюджетні періоди, готує пропозиції щодо ефективного розподілу фінансових ресурсів для забезпечення витрат.

2.2.16. Запобігає виникненню негативних явищ у фінансово-господарській діяльності.

2.2.17. Здійснює ведення бухгалтерського обліку фінансово-господарської діяльності та складання звітності безперервно від дня реєстрації  й до моменту ліквідації управління.

2.2.18. Забезпечує фіксування в документах достовірної та в повному обсязі інформації про господарські операції та результати діяльності, необхідні для оперативного управління бюджетними призначеннями (асигнуваннями) і фінансовими,  і матеріальними (нематеріальними) ресурсами.

2.2.19. Забезпечує методичне керівництво та контроль за дотриманням вимог законодавства з питань ведення бухгалтерського обліку, складання фінансової та бюджетної звітності в підпорядкованих спортивних школах та установах.

2.2.20. Вживати дії щодо усунення порушень і недоліків, виявлених під час контрольних заходів, проведених державними органами та підрозділами бюджетної установи, що уповноважені здійснювати контроль за дотриманням вимог бюджетного законодавства.

2.2.21.  Здійснює інші функції, пов’язані з виконанням покладених на нього завдань.

 

3.  Структура відділу та організація роботи

3.1. Відділ очолює начальник, який призначається на посаду та звільняється з посади міським головою відповідно до законодавства про працю за погодженням з управлінням Державного казначейства  у м.Миколаєві Головного управління Державного казначейства України у Миколаївській області. Висновок про погодження (відмову в погодженні) кандидатури для призначення на посаду начальника фінансово – економічного  відділу управління Державного казначейства у м. Миколаєві надсилає протягом 10 робочих днів з дня отримання відповідного подання керівника бюджетної установи.

3.2. Звітність та документи, підписані начальником відділу, призначеним на посаду без погодження, управлінням Державного казначейства у м.Миколаєві не приймаються.

3.3. Начальник  відділу безпосередньо підпорядкований начальнику управління. 

3.4. Структуру відділу, штатну численність та положення про відділ затверджує міський голова.  

3.5. До складу відділу входять:

начальник відділу         1

головний спеціаліст     1

провідний спеціаліст    1

3.6. Працівники відділу є посадовими особами органів місцевого самоврядування, їх основні права, обов’язки, відповідальність, умови оплати праці і соціально-побутового забезпечення визначаються Законом України «Про службу в органах місцевого самоврядування» та іншими законодавчими актами.

3.7. Інших посадових осіб відділу  призначає на посади та звільняє з посад начальник управління  у порядку визначеному законодавством.    

3.8. Начальник відділу:

3.8.1. Організовує роботу відділу та забезпечує виконання завдань, покладених на відділ. 

3.8.2. Здійснює керівництво діяльністю відділом, забезпечує раціональний та ефективний розподіл посадових обов'язків між її працівниками з урахуванням вимог щодо забезпечення захисту інформації та запобігання зловживанням під час ведення бухгалтерського обліку.

3.8.3. Бере у разі потреби участь в організації та проведенні перевірки стану бухгалтерського обліку та звітності у бухгалтерських службах спортивних шкіл та установ, які підпорядковані бюджетній установі.

3.8.4. Подає начальнику управління пропозиції щодо визначення облікової політики, зміни обраної облікової політики з урахуванням особливостей діяльності управління і технології оброблення облікових даних, у тому числі системи та форм внутрішньогосподарського (управлінського) обліку та правил документообігу, додаткової системи рахунків і регістрів аналітичного обліку, звітності та контролю за господарськими операціями.

3.8.5. Подає начальнику управління пропозиції щодо визначення оптимальної структури відділу, призначення на посаду та звільнення з посади працівників відділу.

3.8.6. Подає начальнику управління пропозиції щодо вибору та впровадження уніфікованої автоматизованої системи бухгалтерського обліку та звітності з урахуванням особливостей діяльності  управління.

3.8.7. Подає начальнику управління пропозиції щодо створення умов для належного збереження майна, цільового та ефективного використання фінансових, матеріальних (нематеріальних), інформаційних та трудових ресурсів.

3.8.8. Подає начальнику управління пропозиції щодо притягнення до відповідальності працівників відділу, у тому числі працівників бухгалтерських служб спортивних шкіл та установ, які підпорядковані управлінню, за результатами контрольних заходів, проведених державними органами та підрозділами Миколаївської міської ради, що уповноважені здійснювати контроль за дотриманням вимог бюджетного законодавства.

3.8.9. Подає начальнику управління пропозиції щодо організації навчання працівників відділу, у тому числі працівників бухгалтерських служб спортивних шкіл та установ, які підпорядковані управлінню, з метою підвищення їх професійно-кваліфікаційного рівня.

3.8.10. Подає начальнику управління пропозиції щодо забезпечення відділу нормативно-правовими актами, довідковими та інформаційними матеріалами щодо ведення бухгалтерського обліку та складення звітності.

3.9. Підписує звітність та документи, які є підставою для перерахування податків і зборів (обов'язкових платежів), проведення розрахунків відповідно до укладених договорів, приймання і видачі грошових коштів, оприбуткування та списання рухомого і нерухомого майна, проведення інших господарських операцій.

3.10. Відмовляє у прийнятті до обліку документів, підготовлених з порушенням встановлених вимог, а також документів щодо господарських операцій, що проводяться з порушенням законодавства, та інформує міського голову  про встановлені факти порушення бюджетного законодавства.

3.11. Здійснює контроль за:

3.11.1.Відображенням у бухгалтерському обліку всіх господарських операцій, що проводяться в управлінні, складанням звітності, цільовим та ефективним використанням фінансових, матеріальних (нематеріальних), інформаційних та трудових ресурсів, збереженням майна, дотриманням вимог законодавства щодо списання (передачі) рухомого та нерухомого майна управління.

3.11.2. Розробленням та здійсненням заходів щодо дотримання та підвищення рівня фінансово-бюджетної дисципліни працівників відділу.

3.11.3.Усуненням порушень і недоліків, виявлених під час контрольних заходів, проведених державними органами та підрозділами Миколаївської міської ради, що уповноважені здійснювати контроль за дотриманням вимог бюджетного законодавства.

3.11.4.Виконанням головними бухгалтерами спортивних шкіл та  установ, які підпорядковані управлінню, функцій з контролю.

3.12. Начальник відділу у разі отримання розпорядження від начальника управління вчинити дії, які суперечать законодавству, інформує у письмовій формі керівника про неправомірність такого розпорядження, а у разі отримання даного розпорядження повторно надсилає керівникові управління Державного казначейства у м. Миколаєві Головного управління Державного казначейства України у Миколаївській області за місцем обслуговування бюджетної установи відповідне повідомлення.

Керівник управління Державного казначейства  у м. Миколаєві розглядає в триденний термін отримане повідомлення та здійснює, у разі встановлення факту порушення бюджетного законодавства, заходи відповідно до законодавства, про що інформує у письмовій формі начальника управління та начальника відділу. Якщо факт порушення не встановлено, керівник зазначеного органу інформує про це у письмовій формі начальника управління та начальнику відділу.

3.13. Начальник відділу , не може отримувати безпосередньо за чеками та іншими документами готівкові кошти і товарно-матеріальні цінності, а також виконувати обов'язки керівника бюджетної установи на період його тимчасової відсутності.

 

3.14. У разі тимчасової відсутності начальника відділу (відрядження, відпустки, тимчасової втрати працездатності тощо) виконання його обов'язків покладається на головного спеціаліста.

3.15. Начальник відділу у разі невиконання або неналежного виконання покладених на нього повноважень несе відповідальність згідно із законодавством.

 

4.Права  відділу

4.1. Представляти управління в установленому порядку з питань, що відносяться до компетенції фінансово – економічного відділу, в органах державної влади, органах місцевого самоврядування, фондах загальнообов'язкового державного соціального страхування, підприємствах, установах та організаціях незалежно від форми власності.

4.2. Встановлювати обґрунтовані вимоги до порядку оформлення і подання до відділу підвідомчими спортивними школами та установами  документів для їх відображення у бухгалтерському обліку, а також здійснювати контроль за їх дотриманням.

4.3. Одержувати в установленому порядку від розпорядників коштів міського бюджету нижчого рівня  матеріали та інші документи, необхідні для складення проекту міського бюджету та аналізу його виконання.

4.4.  Вносити начальнику управління пропозиції щодо удосконалення порядку планування, ведення бухгалтерського обліку, складення звітності, здійснення поточного контролю, провадження фінансово-господарської діяльності.

4.5. В установленому порядку та у межах компетенції відділу вживати заходів до розпорядників і одержувачів бюджетних коштів за вчинені ними бюджетні правопорушення.

        4.6. Вносити пропозиції керівнику управління щодо скликання у встановленому порядку нарад з питань, що знаходяться в компетенції відділу.

4.7. Відділ має також інші права, передбачені чинним законодавством України.

 

5. Фінансування та матеріально-технічне забезпечення відділу

 

5.1. Відділ утримується за рахунок бюджетних коштів, затверджених у встановленому порядку.

5.2. Працівники відділу є посадовими особами органів місцевого самоврядування, їх основні права, обов’язки, відповідальність, умови оплати праці і соціально-побутового забезпечення визначаються Законом України “Про службу в органах місцевого самоврядування“ та іншими законодавчими актами.

 

6.Відповідальність посадових осіб

 

6.1. Посадові особи повинні сумлінно виконувати свої службові обов’язки, шанобливо ставитися до громадян, керівників і співробітників, дотримуватися високої культури спілкування, не допускати дій і вчинків, які можуть зашкодити інтересам служби чи негативно вплинути на репутацію міської ради, її виконавчих органів та посадових осіб.

6.2. Посадові особи відділу несуть відповідальність згідно з чинним законодавством. Матеріальна шкода, завдана незаконними діями чи бездіяльністю посадових осіб виконавчого органу при здійсненні ними своїх повноважень, відшкодовується у встановленому законодавством порядку .

    

7. Критерії оцінки роботи

 

  Критеріями  оцінки ефективності роботи управління є:

7.1. Якісне і своєчасне виконання покладених на відділ перспективних та поточних планів, комплексних та спеціальних програм, також вимог чинного законодавства з питань, що відносяться до компетенції  відділу.

 

8. Заключні положення

 

8.1. Прийняття (передача) справ начальником –фінансово економічного відділу  у разі призначення на посаду або звільнення з посади здійснюється після проведення внутрішньої перевірки стану бухгалтерського обліку та звітності, за результатами якої оформляється відповідний акт.

8.2. Зміни та доповнення до цього Положення вносяться у порядку, встановленому для його прийняття.

                _____________________________________________________


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: