Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКИЙ  МІСЬКИЙ  ГОЛОВА

Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я

5 лютого 2014                                                               № 40р

Про внесення змін та доповнень

до розпорядження міського голови

від 14.06.2011 № 283р

“Про затвердження структури та

положень про структурні підрозділи

виконавчого комітету

Миколаївської міської ради”


На підставі рішень Миколаївської міської ради від 04.02.2014 № 37/17 “Про внесення змін та доповнень до рішення міської ради від 27.01.2011 № 3/10 “Про затвердження структури виконавчих органів Миколаївської міської ради та апарату Миколаївської міської ради”, від 04.02.2014 № 37/19 „Про внесення змін та доповнення до рішення міської ради від 21.04.2011 № 5/3 “Про затвердження Положень про виконавчі органи Миколаївської міської ради та апарат Миколаївської міської ради”, враховуючи розпорядження міського голови від 04.02.2014 № 32рк “Про внесення змін до розпорядження міського голови від 18.01.2013 № 9рк “Про затвердження штатної чисельності виконавчих органів Миколаївської міської ради”, керуючись п.п. 19, 20 ч. 4 ст. 42 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”:

1. Внести до розпорядження міського голови від 14.06.2011 № 283р “Про затвердження структури та положень про структурні підрозділи виконавчого комітету Миколаївської міської ради” зміни та доповнення.
1.1. Затвердити структуру архівного відділу Миколаївської міської ради (додається).
1.2. Затвердити Положення про сектор інформації та використання документів ліквідованих установ архівного відділу Миколаївської міської ради (додається).
1.3. Затвердити структуру центру надання адміністративних послуг Миколаївської міської ради в новій редакції (додається).

2. Начальнику відділу кадрів Миколаївської міської ради Веселовській Т.С., начальнику відділу бухгалтерського обліку Миколаївської міської ради Щербаковій І.М. провести відповідні організаційні заходи згідно з діючим законодавством та внести зміни до штатного розпису.

3. Контроль за виконанням даного розпорядження покласти на керуючого справами виконавчого комітету Миколаївської міської ради Бичковську І.І.


Секретар міської радиЮ.І. Гранатуров



Затверджено
розпорядженням
міського голови
від 5 лютого 2014
№ 40р




СТРУКТУРА
архівного відділу Миколаївської міської ради

Найменування

Штатна чисельність

(одиниць)

Начальник відділу

1

Головний спеціаліст

1

Спеціаліст 1 категорії

1

Сектор інформації та використання документів ліквідованих установ

Заступник начальника відділу-завідувач сектору

1

Головний спеціаліст

2

Спеціаліст 1 категорії

1



Затверджено
розпорядженням
міського голови
від 5 лютого 2014
№ 40р




ПОЛОЖЕННЯ
про сектор інформації та використання документів
ліквідованих установ архівного відділу Миколаївської міської ради



1. Загальні положення
1.1. Сектор інформації та використання документів ліквідованих установ архівного відділу Миколаївської міської ради (далі – сектор) є структурним підрозділом архівного відділу Миколаївської міської ради (далі – архівний відділ).
1.2. Сектор у своїй діяльності керується Конституцією та законами України, актами Президента України і Кабінету Міністрів України, актами органів виконавчої влади, рішеннями міської ради, рішеннями виконавчого комітету міської ради, розпорядженнями міського голови, Положенням про архівний відділ Миколаївської міської ради та Положенням про сектор інформації та використання документів ліквідованих установ архівного відділу Миколаївської міської ради (далі – Положення).
З питань організації й методики ведення архівної справи сектор керується наказами та методичними рекомендаціями Державної архівної служби (Укрдержархіву), обласної державної архівної установи, архівного відділу.
1.3. Сектор не є юридичною особою, має штампи і бланки із своїм найменуванням. Для засвідчення архівних довідок, копій, витягів з архівних документів використовується гербова печатка архівного відділу.
2. Основні завдання
Сектор:
- у межах своєї компетенції бере участь у реалізації політики органів місцевого самоврядування у галузі архівної справи щодо документів ліквідованих установ;
- забезпечує централізоване тимчасове зберігання архівних документів, нагромаджених у процесі документування службових, трудових або інших правовідносин юридичних і фізичних осіб на відповідній території, та інших архівних документів, що не належать до Національного архівного фонду;
- надання інформаційної та методичної допомоги з питань, що стосуються повноважень сектору;
- здійснює інші функції, що випливають з покладених на нього завдань.
3. Структура та організація роботи
3.1. Сектор очолює заступник начальника архівного відділу – завідувач сектору.
Завідувач сектору безпосередньо підпорядкований начальнику архівного відділу, під час його відсутності заміщує начальника відділу.
3.2. Завідувач сектору та працівники сектору призначаються на посади та звільняються з посад міським головою в порядку, визначеному законодавством.
3.3. Завідувач сектору:
3.3.1. Здійснює керівництво діяльністю сектору, несе персональну відповідальність відповідно до вимог чинного законодавства за виконання покладених на сектор завдань.
3.3.2. Організовує роботу та визначає міру відповідальності працівників сектору.
3.3.3. Розподіляє завдання між працівниками сектору, контролює їх виконання.
3.3.4. Вирішує відповідно до законодавства питання щодо доступу представників підприємств, установ і організацій – джерел комплектування, інших користувачів до документів, що знаходяться на зберіганні.
3.3.5. Здійснює прийом громадян, розглядає звернення, що належать до компетенції сектору.
3.3.6. Представляє сектор з усіх питань, пов’язаних з його діяльністю.
3.3.7. Підписує архівні довідки, копії, витяги з архівних документів, що знаходяться на зберіганні в секторі.
3.3.8. Складає та погоджує посадові інструкції працівників сектору.
3.3.9. Складає і подає на погодження начальнику архівного відділу річний план роботи сектору.
3.3.10. Здійснює інші повноваження, передбачені законодавством, рішеннями міської ради, рішеннями виконавчого комітету міської ради, розпорядженнями міського голови та цим Положенням.
4. Компетенція сектору
4.1. Виявлення та внесення до джерел комплектування, за погодженням з архівним відділом, документів підприємств, установ і організацій незалежно від форм власності, що розташовані на території міста.
4.2. Зберігання відповідно до умов, визначених Укрдержархівом, документів з особового складу та документів тимчасового зберігання підприємств, установ та організацій незалежно від форм власності та підпорядкування, що розташовані на території міста, або ліквідованих підприємств, установ та організацій, що діяли (були зареєстровані) на цій території.
4.3. Приймання від підприємств, установ і організацій – джерел комплектування архівних документів з особового складу, фінансово-господарської діяльності та інших документів, строки зберігання яких не закінчилися.
4.4. Здійснення науково-технічного опрацювання документів, що надійшли на зберігання, згідно з правилами Укрдержархіву, створення необхідного довідкового апарату до них.
4.5. Облік документів, що знаходяться на зберіганні, у тому числі шляхом створення та підтримання облікових баз даних.
4.6. Організація користування документами у службових, соціально-правових, наукових та інших цілях, видавання юридичним особам і громадянам у встановленому Укрдержархівом порядку архівних довідок, копій та витягів з документів, що знаходяться на зберіганні.
4.7. Проведення експертизи цінності документів, що знаходяться на зберіганні, подання на затвердження експертній комісії архівного відділу описів справ тимчасового зберігання, документів з особового складу підприємств, установ і організацій – джерел комплектування та актів про вилучення для знищення документів, строки зберігання яких закінчилися.
4.8. Участь у заходах з підвищення кваліфікації працівників служб діловодства, архівних підрозділів та експертних комісій підприємств, установ і організацій – джерел комплектування.
5. Права сектору
5.1. Сектор має право:
- одержувати від підприємств, установ і організацій – джерел комплектування або ліквідаційних комісій (ліквідаторів) архівні документи згідно з номенклатурами справ з оплатою цими суб’єктами відповідно до цін і тарифів, затверджених рішеннями Миколаївської міської ради, вартості їхнього опрацювання та наступного зберігання у секторі на договірних засадах;
- одержувати від підприємств, установ і організацій – джерел комплектування або ліквідаційних комісій (ліквідаторів) відомості, необхідні для роботи;
- інформувати керівника архівного відділу про стан зберігання документів підприємств, установ і організацій – джерел комплектування та вносити пропозиції щодо поліпшення цієї роботи;
- надавати рекомендації підприємствам, установам і організаціям – джерелам комплектування або ліквідаційним комісіям (ліквідаторам) з питань, що входять до компетенції сектору;
- брати участь у засіданнях експертних комісій у разі розгляду на них описів справ тимчасового зберігання, документів з особового складу підприємств, установ і організацій – джерел комплектування сектору та актів про вилучення для знищення документів, строки зберігання яких закінчилися;
- брати участь у нарадах, які проводять державні органи та органи місцевого самоврядування, ліквідаційна комісія (ліквідатор), в разі розгляду на них питань роботи з документами.
- інші права, які належать до його компетенції.
6. Фінансування та матеріально-технічне забезпечення
діяльності сектору
6.1. Сектор утримується за рахунок міського бюджету.
6.2. Працівники сектору є посадовими особами місцевого самоврядування, їх основні права, обов’язки, відповідальність, умови оплати праці і соціально-побутового забезпечення визначаються Законом України “Про службу в органах місцевого самоврядування” та іншими законодавчими актами.
7. Відповідальність посадових осіб сектору
7.1. Посадові особи сектору повинні сумлінно виконувати свої службові обов’язки, шанобливо ставитися до громадян, керівників і співробітників, дотримуватися високої культури спілкування, не допускати дій і вчинків, які можуть зашкодити інтересам служби чи негативно вплинути на репутацію міської ради, її виконавчих органів та посадових осіб.
7.2. Посадові особи сектору несуть відповідальність згідно з чинним законодавством. Матеріальна шкода, завдана незаконними діями чи бездіяльністю посадових осіб сектору при здійсненні ними своїх повноважень, відшкодовується у встановленому законодавством порядку.
8. Заключні положення
8.1. Ліквідацію та реорганізацію сектору проводить міська рада за поданням міського голови у порядку, встановленому чинним законодавством.
8.2. Зміни та доповнення до цього Положення вносяться у порядку, встановленому для його прийняття.
_________________________________________________________

Затверджено
розпорядженням
міського голови
від 5 лютого 2014
№ 40р




СТРУКТУРА
центру надання адміністративних послуг Миколаївської міської ради

Найменування

Штатна чисельність

(одиниць)

Начальник центру

1

Заступник начальника центру – державний адміністратор

1

Державний адміністратор

3

Адміністратор

4

Головний спеціаліст

1


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: