Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКИЙ  МІСЬКИЙ  ГОЛОВА

Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я

 

від 2013-11-05                                                                          № 248р

 

Про внесення змін та доповнень

до розпорядження міського голови

від 14.06.2011 № 283р

“Про затвердження структури та положень

про структурні підрозділи виконавчого комітету

Миколаївської міської ради”


На підставі рішення Миколаївської міської ради від 17.10.2013 № 33/9 “Про внесення змін та доповнень до рішення міської ради від 27.01.2011 № 3/10 “Про затвердження структури виконавчих органів Миколаївської міської ради та апарату Миколаївської міської ради”, враховуючи розпорядження міського голови від 29.10.2013 № 201рк “Про внесення змін до розпорядження міського голови від 18.01.2013 № 9рк “Про затвердження штатної чисельності виконавчих органів Миколаївської міської ради”, керуючись п.п. 19, 20 ч. 4 ст. 42 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”:
1. Внести до розпорядження міського голови від 14.06.2011 № 283р “Про затвердження структури та положень про структурні підрозділи виконавчого комітету Миколаївської міської ради” такі зміни та доповнення.
1.1. Пункт 3.2 розділу 3 “Структура та організація роботи” Положення про загальний відділ департаменту забезпечення діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради в частині структури сектору приймання, обліку та організації роботи з документами викласти в новій редакції:
“сектор приймання, обліку та організації роботи з документами
- завідувач сектору 1
- головний спеціаліст 4”.
1.2. Затвердити структуру та положення про структурні підрозділи департаменту забезпечення діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради в новій редакції (додаються).
1.3. Пункт 3.2 розділу 3 “Структура та організація роботи” Положення про відділ правової експертизи та адміністративних питань юридичного департаменту Миколаївської міської ради викласти в новій редакції:
“3.2. До складу відділу входять:
- заступник директора департаменту – начальник відділу 1
- головний спеціаліст 2”.
1.4. Затвердити структуру юридичного департаменту Миколаївської міської ради в новій редакції (додається).
1.5. Затвердити структуру та положення про структурні підрозділи управління з розвитку споживчого ринку Миколаївської міської ради (додаються).
1.6. Затвердити структури таких виконавчих органів Миколаївської міської ради (додаються):
- відділу координації розвитку міського господарства Миколаївської міської ради;
- відділу з впровадження електронного врядування Миколаївської міської ради;
- відділу громадських зв’язків Миколаївської міської ради;
- відділу інформаційного забезпечення Миколаївської міської ради.
1.7. Затвердити структури таких виконавчих органів Миколаївської міської ради в новій редакції (додаються):
- господарсько-експлуатаційного відділу Миколаївської міської ради;
- відділу зовнішньоекономічної діяльності та міжнародного співробітництва Миколаївської міської ради.
1.8. Затвердити структуру та положення про структурний підрозділ технічно-транспортного відділу Миколаївської міської ради в новій редакції (додаються).
2. Начальнику відділу кадрів Миколаївської міської ради Веселовській Т.С., начальнику відділу бухгалтерського обліку Миколаївської міської ради Щербаковій І.М. провести відповідні організаційні заходи згідно з діючим законодавством та внести зміни до штатного розпису з 01.11.2013.
3. Контроль за виконанням даного розпорядження покласти на керуючого справами виконавчого комітету Миколаївської міської ради Бичковську І.І.


Секретар міської радиЮ.І. Гранатуров



Затверджено
розпорядженням
міського голови
від 5 листопада 2013
№ 248р




СТРУКТУРА
департаменту забезпечення діяльності виконавчих органів
Миколаївської міської ради

Найменування


Штатна чисельність (одиниць)

Директор департаменту

1

Загальний відділ

21

Відділ по роботі зі зверненнями громадян

5

Організаційний відділ

3

Відділ контролю

3



Затверджено
розпорядженням
міського голови
від 5 листопада 2013
№ 248р




ПОЛОЖЕННЯ
про загальний відділ департаменту забезпечення
діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради



1. Загальні положення
1.1. Загальний відділ департаменту забезпечення діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради (далі – відділ) є виконавчим органом Миколаївської міської ради, підзвітним і підконтрольним міській раді, підпорядкованим виконавчому комітету Миколаївської міської ради, міському голові, керуючому справами виконавчого комітету Миколаївської міської ради та директору департаменту забезпечення діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради.
1.2. Відділ у своїй діяльності керується Конституцією та законами України, актами Президента України і Кабінету Міністрів України, актами органів виконавчої влади, рішеннями міської ради, рішеннями виконавчого комітету міської ради, розпорядженнями міського голови, Інструкцією з діловодства у Миколаївській міській раді та її виконавчих органах, Положенням про департамент забезпечення діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради та цим Положенням про загальний відділ департаменту забезпечення діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради (далі – Положення).
2. Основні завдання
Відділ:
- у межах своєї компетенції бере участь у реалізації політики органів місцевого самоврядування у відповідній сфері діяльності виконавчого органу;
- виконує відповідно до законодавства контрольні функції у відповідній сфері діяльності;
- здійснює реєстраційні функції щодо листів, звернень, заяв, скарг фізичних та юридичних осіб;
- забезпечує відповідно до діючих нормативних актів організацію діловодства у виконкомі міської ради;
- узагальнює практику застосування нормативно-правових актів, розробляє пропозиції щодо їх вдосконалення і вносить на розгляд міського голови, виконавчого комітету Миколаївської міської ради, міської ради;
- здійснює інші функції, що випливають з покладених на нього завдань.
3. Структура та організація роботи
3.1. Відділ очолює начальник, який має заступника.
Начальник відділу безпосередньо підпорядкований директору департаменту, керуючому справами виконавчого комітету Миколаївської міської ради, йому підконтрольний та підзвітний.
3.2. Начальник відділу та працівники відділу призначаються на посади та звільняються з посад в порядку, визначеному законодавством.
Заступник начальника відділу виконує функції, повноваження і завдання відповідно до розподілу обов’язків, визначених начальником загального відділу.
3.3. До складу відділу входять:
- начальник відділу 1
сектор з протокольної роботи та архівної справи
- заступник начальника відділу – завідувач сектору 1
- головний спеціаліст 1
- спеціаліст 1 категорії 1
сектор з оформлення та редагування розпорядчих документів
- завідувач сектору 1
- головний спеціаліст 1
сектор приймання, обліку та організації роботи з документами
- завідувач сектору 1
- головний спеціаліст 4
сектор обробки документів
- завідувач сектору 1
- головний спеціаліст 3
спеціалісти загального відділу
- головний спеціаліст 6
3.4. Начальник відділу:
3.4.1. Здійснює керівництво діяльністю відділу, несе персональну відповідальність відповідно до вимог чинного законодавства за виконання покладених на відділ завдань.
3.4.2. Організовує роботу та визначає міру відповідальності керівників структурних підрозділів та інших працівників відділу.
3.4.3. Вивчає та аналізує стан справ з питань, що належать до компетенції відділу, вживає заходів щодо його покращання.
3.4.4. Проводить наради, навчання з питань діловодства, які належать до компетенції відділу.
3.4.5. Розглядає кореспонденцію, яка направляється відділу, організовує роботу по виконанню даних по ній доручень.
3.4.6. Узагальнює дані про кількість документів, їх проходження, тенденції.
3.4.7. Здійснює координацію роботи спеціалістів приймалень по своєчасній обробці одержаної кореспонденції, друкуванню документів і передачі їх з резолюцією керівника до сектору приймання, обліку та організації роботи з документами загального відділу департаменту забезпечення діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради.
3.4.8. Розробляє проекти нормативно-правових актів (рішення міської ради, виконавчого комітету міської ради, розпорядження міського голови).
3.4.9. Планує роботу відділу, складає список осіб, зарахованих до кадрового резерву відділу, а також звіт про роботу відділу за рік.
3.4.10. Погоджує посадові інструкції працівників відділу.
3.4.11. Погоджує питання преміювання, службових відряджень, надання відпусток і матеріальної допомоги на оздоровлення та для вирішення соціально-побутових питань.
3.4.12. Здійснює інші повноваження, передбачені законодавством, рішеннями міської ради, рішеннями виконавчого комітету, розпорядженнями міського голови, Положенням про департамент забезпечення діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради та цим Положенням.
4. Компетенція відділу
4.1. Забезпечення організаційно-технічної підготовки під час проведення виборів міського голови, депутатів міської ради, Всеукраїнського та місцевих референдумів.
4.2. Технічне забезпечення пленарних засідань міської ради, підготовка засідань виконкому міської ради, а також ведення та оформлення їхніх протоколів.
4.3. Реєстрація, оформлення, облік і зберігання в установлені терміни рішень міської ради, виконкому міської ради, розпоряджень міського голови та інших документів.
4.4. Редагування, друкування, розмноження рішень міської ради, виконкому міської ради, розпоряджень міського голови, листів та інших документів, своєчасне доведення їх до виконавчих органів ради, установ, організацій, посадових осіб і громадян, у разі необхідності надання копій, витягів з прийнятих актів органів та посадових осіб місцевого самоврядування.
4.5. Приймання, реєстрація і передання за призначенням вхідної кореспонденції, внутрішньої документації міської ради та її виконавчих органів, реєстрація і відправлення вихідної кореспонденції.
4.6. Приймання, реєстрація і передання за призначенням документів з грифом обмеження доступу “ДСК”, проведення щорічних перевірок стану організації роботи з документами, що мають гриф “ДСК”, у виконавчих органах міської ради.
4.7. Обробка на ПК кореспонденції та інформаційного архіву.
4.8. Складання та погодження зведеної номенклатури справ міської ради та виконкому міської ради, перевірка відповідності формування документів у справи затвердженій номенклатурі. Приймання на зберігання в установленому порядку архівних документів постійного терміну зберігання від виконавчих органів міської ради, забезпечення зберігання в архіві виконкому міської ради згідно з діючими інструкціями та положеннями, підготовка документів Національного архівного фонду для передавання до архівного відділу Миколаївської міської ради.
4.9. Забезпечення роботи ЕК виконкому міської ради, надання методичної допомоги у проведенні експертизи цінності документів.
4.10. Участь у підготовці та виданні телефонних довідників та інших посібників, необхідних для роботи апарату міської ради та її виконавчих органів.
4.11. Розробка зразків бланків. Видання бланків міської ради та виконкому міської ради, розпоряджень міського голови, здійснення їхнього обліку.
4.12. Забезпечення виконання спеціалістами відділу організаційно-технічних функцій щодо обслуговування роботи міського голови, секретаря міської ради, заступників міського голови, керуючого справами виконавчого комітету Миколаївської міської ради.
4.13. Здійснення контролю за додержанням вимог Інструкції з діловодства у Миколаївській міській раді та її виконавчих органах щодо оформлення документів, які надійшли до відділу.
4.14. Перевірка стану діловодства у виконавчих органах міської ради, надання їм методичної допомоги в роботі з документами.
4.15. Надання методичної допомоги в організації роботи по веденню діловодства в адміністраціях районів Миколаївської міської ради.
4.16. Підготовка щоквартальних та щорічних звітів щодо стану діловодства.
4.17. Підготовка проектів рішень міської ради та виконкому міської ради, розпоряджень міського голови з питань, що відносяться до компетенції відділу.
4.18. Розроблення та впровадження нормативних та методичних документів щодо вдосконалення роботи з документами в міській раді, її виконавчих органах, впровадження в роботу з документами новітніх інформаційних технологій.
4.19. Участь у впровадженні системи електронного документообігу.
5. Права відділу
5.1. Відділ має право:
- залучати спеціалістів органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій (за погодженням з їх керівниками) для розгляду питань, що належать до його компетенції;
- здійснювати контроль, проводити перевірки, інспекції та аналітичну роботу з питань, що належать до його компетенції;
- одержувати у встановленому порядку від органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій інформацію, необхідну для виконання покладених на нього завдань;
- надавати виконавчим органам міської ради рекомендації, що входять до компетенції відділу;
- інформувати керівництво про стан роботи з документами та вносити пропозиції щодо її поліпшення;
- скликати у встановленому порядку наради з питань, які належать до його компетенції;
- інші права, які належать до його компетенції.
6. Фінансування та матеріально-технічне забезпечення
діяльності відділу
6.1. Відділ утримується за рахунок місцевого бюджету.
6.2. Працівники відділу є посадовими особами місцевого самоврядування, їх основні права, обов’язки, відповідальність, умови оплати праці і соціально-побутового забезпечення визначаються Законом України “Про службу в органах місцевого самоврядування“ та іншими законодавчими актами.
7. Відповідальність посадових осіб відділу
7.1. Посадові особи відділу повинні сумлінно виконувати свої службові обов’язки, шанобливо ставитися до громадян, керівників і співробітників, дотримуватися високої культури спілкування, не допускати дій і вчинків, які можуть зашкодити інтересам служби чи негативно вплинути на репутацію міської ради, її виконавчих органів та посадових осіб.
7.2. Посадові особи відділу несуть відповідальність згідно з чинним законодавством. Матеріальна шкода, завдана незаконними діями чи бездіяльністю посадових осіб відділу при здійсненні ними своїх повноважень, відшкодовується у встановленому законодавством порядку.
8. Заключні положення
8.1. Ліквідацію та реорганізацію відділу проводить міська рада за поданням міського голови у порядку, встановленому чинним законодавством.
8.2. Зміни та доповнення до цього Положення вносяться у порядку, встановленому для його прийняття.
_________________________________________________________

Додаток
до розпорядження
міського голови
від 20 січня 2011
№ 22р




ПОЛОЖЕННЯ
про сектор з протокольної роботи та архівної справи
загального відділу департаменту забезпечення
діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради



1. Загальні положення
1.1. Сектор з протокольної роботи та архівної справи (далі – сектор) є структурним підрозділом загального відділу департаменту забезпечення діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради.
1.2. Сектор у своїй діяльності керується Конституцією та законами України, актами Президента України і Кабінету Міністрів України, актами органів виконавчої влади, рішеннями міської ради, рішеннями виконавчого комітету міської ради, розпорядженнями міського голови, Положенням про департамент забезпечення діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради та Положенням про сектор з протокольної роботи та архівної справи загального відділу департаменту забезпечення діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради (далі – Положення).
2. Основні завдання
Сектор:
- у межах своєї компетенції бере участь у реалізації політики органів місцевого самоврядування у відповідній сфері діяльності виконавчого органу;
- виконує відповідно до законодавства контрольні функції у відповідній сфері діяльності;
- забезпечує відповідно до діючих нормативних актів організацію діловодства у виконкомі міської ради;
- узагальнює практику застосування нормативно-правових актів, розробляє пропозиції щодо їх вдосконалення і вносить на розгляд міського голови, виконавчого комітету Миколаївської міської ради, міської ради;
- здійснює інші функції, що випливають з покладених на нього завдань.
3. Структура та організація роботи
3.1. Сектор очолює завідувач.
Завідувач сектору безпосередньо підпорядкований начальнику загального відділу, під час його відсутності заміщує начальника відділу.
3.2. Завідувач сектору та працівники сектору призначаються на посаду та звільняються з посад у порядку, визначеному законодавством.
3.3. Завідувач сектору:
3.3.1. Здійснює керівництво діяльністю сектору, несе персональну відповідальність відповідно до вимог чинного законодавства за виконання покладених на сектор завдань.
3.3.2. Організовує роботу та визначає міру відповідальності працівників сектору.
3.3.3. Відповідає за реєстрацію розпорядчих документів, ведення книг їх реєстрації, протоколів.
3.3.4. Контролює додержання вимог Інструкції з діловодства щодо оформлення розпорядчих документів, що надійшли до сектору.
3.3.5. Бере участь у засіданнях міської ради, підготовці засідань виконкому міської ради, забезпечує своєчасне оформлення їх протоколів, стенограм.
3.3.6. Забезпечує підготовку необхідних аналітично-довідкових матеріалів з питань, віднесених до компетенції сектору.
3.3.7. Складає та погоджує посадові інструкції працівників сектору.
3.3.8. Здійснює інші повноваження, передбачені законодавством, рішеннями міської ради, рішеннями виконавчого комітету міської ради, розпорядженнями міського голови та цим Положенням.
4. Компетенція сектору
4.1. Підготовка засідань виконкому міської ради (прийняття від виконавчих органів міської ради проектів рішень, складання порядку денного засідань виконкому, замовлення на розмноження в необхідній кількості проектів рішень і формування електронних пакетів з матеріалами до засідань виконкому для членів виконкому, надсилання їх, забезпечення явки на засідання виконкому членів виконкому та запрошених осіб тощо).
4.2. Участь у сесіях міської ради, ведення, друкування і оформлення протоколів пленарних засідань міської ради, а також виконкому міської ради.
4.3. Реєстрація рішень міської ради, виконкому міської ради, розпоряджень міського голови, ведення книг їхньої реєстрації.
4.4. Оформлення, облік і зберігання в установлені терміни рішень міської ради, виконкому міської ради, розпоряджень міського голови та інших документів.
4.5. Здійснення контролю за додержанням вимог Інструкції з діловодства у Миколаївській міській раді та її виконавчих органах щодо оформлення розпорядчих документів, які надійшли до сектору.
4.6. Замовлення та здійснення контролю за вчасним і якісним розмноженням прийнятих розпорядчих документів згідно з покажчиками розсилки.
4.7. Забезпечення надсилання до облдержадміністрації копій розпорядчих актів, прийнятих з питань здійснення делегованих повноважень органів виконавчої влади, копій рішень міської ради до бібліотеки ім. М.Кропивницького, а також копій рішень міської ради та виконавчого комітету міської ради до прокуратури м. Миколаєва.
4.8. Підготовка необхідних аналітико-довідкових матеріалів з питань, віднесених до компетенції сектору.
4.9. Забезпечення вчасної інформаційної обробки документів на ПК, що надходять до сектору, ведення інформаційного архіву на ПК бази розпорядчих документів (система “Ліга”), прийнятих міською радою, виконкомом міської ради та підписаних міським головою.
4.10. Забезпечення контролю за наявністю необхідних бланків, ведення їхнього обліку, нумерація їх в установленому порядку, погашення і знищення зіпсованих бланків, зберігання і використання при оформленні службових документів печаток і штампів.
4.11. Формування розпорядчих документів, протоколів у справи, своєчасне відправлення їх на технічне оправлення, отримання і зберігання до передавання до архівного відділу Миколаївської міської ради.
4.12. Приймання на зберігання у встановленому порядку архівних документів постійного терміну зберігання від виконавчих органів міської ради, підготовка та передавання документів Національного архівного фонду до архівного відділу Миколаївської міської ради.
4.13. Забезпечення зберігання справ в архіві департаменту забезпечення діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради згідно з діючими інструкціями й положеннями та здійснення контролю за правильністю оформлення архівних документів.
4.14. Складання та погодження зведеної номенклатури справ міської ради та виконкому міської ради, перевірка відповідності формування документів у справи затвердженій номенклатурі.
4.15. Організація в установленому Державною архівною службою України порядку користування архівними документами, що належать територіальній громаді, надання архівних довідок, копій і витягів з документів юридичним та фізичним особам.
4.16. Забезпечення роботи ЕК виконкому міської ради, надання методичної допомоги у проведенні експертизи цінності документів.
5. Права сектору
5.1. Сектор має право:
- залучати спеціалістів органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій (за погодженням з їх керівниками) для розгляду питань, що належать до його компетенції;
- повертати на доопрацювання документи, оформлені з порушенням установлених вимог;
- проводити аналітичну роботу з питань, що належать до його компетенції;
- одержувати у встановленому порядку від органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій інформацію, необхідну для виконання покладених на нього завдань;
- брати участь у засіданні дорадчих органів, нарадах у разі розгляду на них питань, які належать до його компетенції;
- інформувати керівництво про стан роботи з документами та вносити пропозиції щодо її поліпшення;
- надавати виконавчим органам міської ради рекомендації, що входять до компетенції сектору;
- інші права, які належать до його компетенції.
6. Фінансування та матеріально-технічне забезпечення
діяльності сектору
6.1. Сектор утримується за рахунок міського бюджету.
6.2. Працівники сектору є посадовими особами місцевого самоврядування, їх основні права, обов’язки, відповідальність, умови оплати праці і соціально-побутового забезпечення визначаються Законом України “Про службу в органах місцевого самоврядування“ та іншими законодавчими актами.
7. Відповідальність посадових осіб сектору
7.1. Посадові особи сектору повинні сумлінно виконувати свої службові обов’язки, шанобливо ставитися до громадян, керівників і співробітників, дотримуватися високої культури спілкування, не допускати дій і вчинків, які можуть зашкодити інтересам служби чи негативно вплинути на репутацію міської ради, її виконавчих органів та посадових осіб.
7.2. Посадові особи сектору несуть відповідальність згідно з чинним законодавством. Матеріальна шкода, завдана незаконними діями чи бездіяльністю посадових осіб сектору при здійсненні ними своїх повноважень, відшкодовується у встановленому законодавством порядку.
8. Заключні положення
8.1. Ліквідацію та реорганізацію сектору проводить міська рада за поданням міського голови у порядку, встановленому чинним законодавством.
8.2. Зміни та доповнення до цього Положення вносяться у порядку, встановленому для його прийняття.
_________________________________________________________

Затверджено
розпорядженням
міського голови
від 5 листопада 2013
№ 248р




ПОЛОЖЕННЯ
про сектор з оформлення та редагування розпорядчих документів
загального відділу департаменту забезпечення
діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради



1. Загальні положення
1.1. Сектор з оформлення та редагування розпорядчих документів (далі – сектор) є структурним підрозділом загального відділу департаменту забезпечення діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради.
1.2. Сектор у своїй діяльності керується Конституцією та законами України, актами Президента України і Кабінету Міністрів України, актами органів виконавчої влади, рішеннями міської ради, рішеннями виконавчого комітету міської ради, розпорядженнями міського голови, Положенням про департамент забезпечення діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради та Положенням про сектор з оформлення та редагування розпорядчих документів загального відділу департаменту забезпечення діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради (далі – Положення).
2. Основні завдання
Сектор:
- у межах своєї компетенції бере участь у реалізації політики органів місцевого самоврядування у відповідній сфері діяльності виконавчого органу;
- забезпечує відповідно до діючих нормативних актів організацію діловодства у виконкомі міської ради;
- узагальнює практику застосування нормативно-розпорядчих документів, розробляє пропозиції щодо їх вдосконалення і вносить на розгляд міського голови, виконавчого комітету Миколаївської міської ради, міської ради;
- здійснює інші функції, що випливають з покладених на нього завдань.
3. Структура та організація роботи
3.1. Сектор очолює завідувач.
Завідувач сектору безпосередньо підпорядкований начальнику загального відділу.
3.2. Завідувач сектору та працівники сектору призначаються на посади та звільняються з посад у порядку, визначеному законодавством.
3.3. Завідувач сектору:
3.3.1. Здійснює керівництво діяльністю сектору, несе персональну відповідальність відповідно до вимог чинного законодавства за виконання покладених на сектор завдань.
3.3.2. Організовує роботу та визначає міру відповідальності працівників сектору.
3.3.3. Контролює додержання вимог Інструкції з діловодства у Миколаївській міській раді та її виконавчих органах щодо оформлення розпорядчих документів, що надійшли до сектору.
3.3.4. Складає та погоджує посадові інструкції працівників сектору.
3.3.5. Здійснює інші повноваження, передбачені законодавством, рішеннями міської ради, рішеннями виконавчого комітету, розпорядженнями міського голови та цим Положенням.
4. Компетенція сектору
4.1. Участь у підготовці сесій міської ради та засідань виконкому міської ради в частині здійснення вичитки і редагування проектів рішень міської ради, виконкому міської ради та оформлення їх згідно з нормами діловодства.
4.2. Здійснення вичитки і редагування проектів розпоряджень міського голови.
4.3. Участь у доопрацюванні рішень міської ради, виконкому міської ради з доповненнями і змінами, внесеними депутатами міської ради або членами виконкому міської ради в ході їх обговорення.
4.4. Вичитка і редагування паперового варіанту стенограми міської ради, що оформлюється в архівну справу.
4.5. Здійснення вичитки і редагування проектів листів за підписом міського голови, секретаря міської ради, заступників міського голови, керуючого справами виконавчого комітету Миколаївської міської ради на адресу Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, міністерств, відомств, народних депутатів України, керівництва облдержадміністрації та інших центральних органів влади, обласної ради, правоохоронних органів, керівників підприємств (проекти готують усі виконавчі органи міської ради).
4.6. Здійснення вичитки і редагування проектів листів за підписом міського голови, секретаря міської ради, заступників міського голови, керуючого справами виконавчого комітету Миколаївської міської ради главам іноземних держав та іншим офіційним особам (тобто міжнародна пошта, проекти готує відділ зовнішньоекономічної діяльності та міжнародного співробітництва Миколаївської міської ради).
4.7. Здійснення вичитки і редагування відповідей міського голови, секретаря міської ради, заступників міського голови, керуючого справами виконавчого комітету Миколаївської міської ради на депутатські запити та звернення (проекти готують усі виконавчі органи міської ради).
4.8. Здійснення контролю за додержанням вимог Інструкції з діловодства у Миколаївській міській раді та її виконавчих органах щодо оформлення розпорядчих документів, кореспонденції, які надійшли до сектору.
4.9. Надання допомоги у складанні текстів пам’ятних адрес, почесних грамот, подяк, телеграм, привітань, довідників, забезпечення грамотності зазначених текстів.
4.10. Забезпечення підготовки необхідних аналітико-довідкових матеріалів з питань, віднесених до компетенції сектору.
4.11. Узагальнення характерних випадків недотримання виконавчими органами міської ради, організаціями вимог оформлення проектів розпорядчих документів та кореспонденції.
4.12. Надання практичної допомоги виконавчим органам міської ради в опануванні української мови.
5. Права сектору
5.1. Сектор має право:
- залучати спеціалістів органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій (за погодженням з їх керівниками) для розгляду питань, що належать до його компетенції;
- повертати документи на доопрацювання виконавцю, зазначивши змістовні непогодження в тексті;
- проводити аналітичну роботу з питань, що належать до його компетенції;
- одержувати у встановленому порядку від органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій інформацію, необхідну для виконання покладених на нього завдань;
- брати участь у розгляді питань, які входять у межі його повноважень, в організації та проведенні інструктивних нарад і семінарів з питань, що належать до компетенції сектору;
- інформувати керівництво про стан роботи з документами та вносити пропозиції щодо її поліпшення;
- надавати виконавчим органам міської ради рекомендації, що входять до компетенції сектору;
- інші права, які належать до його компетенції.
6. Фінансування та матеріально-технічне забезпечення
діяльності сектору
6.1. Сектор утримується за рахунок міського бюджету.
6.2. Працівники сектору є посадовими особами місцевого самоврядування, їх основні права, обов’язки, відповідальність, умови оплати праці і соціально-побутового забезпечення визначаються Законом України “Про службу в органах місцевого самоврядування“ та іншими законодавчими актами.
7. Відповідальність посадових осіб сектору
7.1. Посадові особи сектору повинні сумлінно виконувати свої службові обов’язки, шанобливо ставитися до громадян, керівників і співробітників, дотримуватися високої культури спілкування, не допускати дій і вчинків, які можуть зашкодити інтересам служби чи негативно вплинути на репутацію міської ради, її виконавчих органів та посадових осіб.
7.2. Посадові особи сектору несуть відповідальність згідно з чинним законодавством. Матеріальна шкода, завдана незаконними діями чи бездіяльністю посадових осіб сектору при здійсненні ними своїх повноважень, відшкодовується у встановленому законодавством порядку.
8. Заключні положення
8.1. Ліквідацію та реорганізацію сектору проводить міська рада за поданням міського голови у порядку, встановленому чинним законодавством.
8.2. Зміни та доповнення до цього Положення вносяться у порядку, встановленому для його прийняття.
_________________________________________________________

Затверджено
розпорядженням
міського голови
від 5 листопада 2013
№ 248р




ПОЛОЖЕННЯ
про сектор приймання, обліку та організації
роботи з документами загального відділу департаменту забезпечення
діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради



1. Загальні положення
1.1. Сектор приймання, обліку та організації роботи з документами (далі – сектор) є структурним підрозділом загального відділу департаменту забезпечення діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради.
1.2. Сектор у своїй діяльності керується Конституцією та законами України, актами Президента України і Кабінету Міністрів України, актами органів виконавчої влади, рішеннями міської ради, рішеннями виконавчого комітету міської ради, розпорядженнями міського голови, Положенням про департамент забезпечення діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради та Положенням про сектор приймання, обліку та організації роботи з документами загального відділу департаменту забезпечення діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради (далі – Положення).
2. Основні завдання
Сектор:
- у межах своєї компетенції бере участь у реалізації політики органів місцевого самоврядування у відповідній сфері діяльності виконавчого органу;
- виконує відповідно до законодавства контрольні функції у відповідній сфері діяльності;
- забезпечує відповідно до діючих нормативних актів організацію діловодства у виконкомі міської ради;
- здійснює інші функції, що випливають з покладених на нього завдань.
3. Структура та організація роботи
3.1. Сектор очолює завідувач.
Завідувач сектору безпосередньо підпорядкований начальнику загального відділу.
3.2. Завідувач сектору та працівники сектору призначаються на посади та звільняються з посад у порядку, визначеному законодавством.
3.3. Завідувач сектору:
3.3.1. Здійснює керівництво діяльністю сектору, несе персональну відповідальність відповідно до вимог чинного законодавства за виконання покладених на сектор завдань.
3.3.2. Організовує роботу та визначає міру відповідальності працівників сектору.
3.3.3. Забезпечує приймання і попередній розгляд кореспонденції (у тому числі кореспонденції з грифом обмеженого доступу “ДСК”) з передачею її у той же день за призначенням.
3.3.4. Аналізує стан документообігу, проводить довідково-інформаційну роботу про кількість документів, що проходять через сектор.
3.3.5. Складає та погоджує посадові інструкції працівників сектору.
3.3.6. Здійснює інші повноваження, передбачені законодавством, рішеннями міської ради, рішеннями виконавчого комітету, розпорядженнями міського голови та цим Положенням.
4. Компетенція сектору
4.1. Приймання, попередній розгляд і розподіл документів, реєстрація, відбір і підготовка кореспонденції для доповіді керівництву з передачею її у той же день за призначенням.
4.2. Контроль за правильним оформленням вхідних та вихідних документів (розміщення реквізитів, наявність юридичної адреси кореспондента, підписів, додатків, віз на копіях документів, що залишаються у справах виконкому міської ради).
4.3. Технічна обробка на ПК вхідних і вихідних документів.
4.4. Обробка кореспонденції після розгляду її керівництвом виконкому міської ради.
4.5. Технічна обробка на ПК документів з резолюцією, що повернулися після розгляду керівництвом виконкому міської ради.
4.6. Реєстрація договорів.
4.7. Аналіз стану документообігу, ведення довідково-інформаційної роботи про кількість документів, що проходять через сектор.
4.8. Доставка з поштового відділення до сектору кореспонденції, що надходить на адресу Миколаївської міської ради, виконкому міської ради, міського голови, секретаря міської ради, заступників міського голови та керуючого справами виконавчого комітету Миколаївської міської ради.
4.9. Відправлення кореспонденції простою і рекомендованою поштою, ведення цього обліку у відповідних журналах, а також відправлення телеграм. Маркування конвертів та облік використаних конвертів виконавчими органами міської ради через маркувальну машину.
4.10. Облік видання номерних бланків виконавчим органам міської ради, який здійснюється у відповідних журналах.
4.11. Облік печаток та штампів, що використовуються у виконкомі міської ради, який здійснюється у відповідних журналах.
4.12. Зберігання і використання при оформленні службових документів печаток, факсиміле, штампів, наявних у секторі, здійснення контролю за наявністю необхідних бланків, погашення і знищення зіпсованих бланків.
4.13. Приймання, реєстрація і передання за призначенням документів з грифом обмеження доступу “ДСК”, участь у проведенні щорічних перевірок стану організації роботи з документами, що мають гриф “ДСК”, у виконавчих органах міської ради та проведення зазначених перевірок у загальному відділі департаменту забезпечення діяльності виконавчих органів.
4.14. Формування справ тимчасового терміну зберігання, не внесених до Національного архівного фонду, та забезпечення належного їх зберігання.
4.15. Участь у складанні та погодженні зведеної номенклатури справ міської ради та виконкому міської ради.
5. Права сектору
5.1. Сектор має право:
- залучати спеціалістів органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій (за погодженням з їх керівниками) для розгляду питань, що належать до його компетенції;
- не приймати незареєстровані або оформлені з порушенням установлених вимог документи;
- за необхідності викликати працівників департаментів, управлінь, відділів, організацій для одержання термінової кореспонденції;
- проводити аналітичну роботу з питань, що належать до його компетенції;
- одержувати у встановленому порядку від органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій інформацію, необхідну для виконання покладених на нього завдань;
- брати участь у засіданні дорадчих органів, нарадах з питань, що належать до компетенції сектору;
- інформувати керівництво про стан роботи з документами та вносити пропозиції щодо її поліпшення;
- надавати виконавчим органам міської ради рекомендації, що входять до компетенції сектору;
- інші права, які належать до його компетенції.
6. Фінансування та матеріально-технічне забезпечення
діяльності сектору
6.1. Сектор утримується за рахунок міського бюджету.
6.2. Працівники сектору є посадовими особами місцевого самоврядування, їх основні права, обов’язки, відповідальність, умови оплати праці і соціально-побутового забезпечення визначаються Законом України “Про службу в органах місцевого самоврядування“ та іншими законодавчими актами.
7. Відповідальність посадових осіб сектору
7.1. Посадові особи сектору повинні сумлінно виконувати свої службові обов’язки, шанобливо ставитися до громадян, керівників і співробітників, дотримуватися високої культури спілкування, не допускати дій і вчинків, які можуть зашкодити інтересам служби чи негативно вплинути на репутацію міської ради, її виконавчих органів та посадових осіб.
7.2. Посадові особи сектору несуть відповідальність згідно з чинним законодавством. Матеріальна шкода, завдана незаконними діями чи бездіяльністю посадових осіб сектору при здійсненні ними своїх повноважень, відшкодовується у встановленому законодавством порядку.
8. Заключні положення
8.1. Ліквідацію та реорганізацію сектору проводить міська рада за поданням міського голови у порядку, встановленому чинним законодавством.
8.2. Зміни та доповнення до цього Положення вносяться у порядку, встановленому для його прийняття.
_________________________________________________________

Затверджено
розпорядженням
міського голови
від 5 листопада 2013
№ 248р




ПОЛОЖЕННЯ
про сектор обробки документів
загального відділу департаменту забезпечення
діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради



1. Загальні положення
1.1. Сектор обробки документів (далі – сектор) є структурним підрозділом загального відділу департаменту забезпечення діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради.
1.2. Сектор у своїй діяльності керується Конституцією та законами України, актами Президента України і Кабінету Міністрів України, актами органів виконавчої влади, рішеннями міської ради, рішеннями виконавчого комітету міської ради, розпорядженнями міського голови, Положенням про департамент забезпечення діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради та Положенням про сектор обробки документів загального відділу департаменту забезпечення діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради (далі – Положення).
2. Основні завдання
Сектор:
- у межах своєї компетенції бере участь у реалізації політики органів місцевого самоврядування у відповідній сфері діяльності виконавчого органу;
- забезпечує відповідно до діючих нормативних актів організацію діловодства у виконкомі міської ради;
- здійснює інші функції, що випливають з покладених на нього завдань.
3. Структура та організація роботи
3.1. Сектор очолює завідувач.
Завідувач сектору безпосередньо підпорядкований начальнику загального відділу.
3.2. Завідувач сектору та працівники сектору призначаються на посади та звільняються з посад у порядку, визначеному законодавством.
3.3. Завідувач сектору:
3.3.1. Здійснює керівництво діяльністю сектору, несе персональну відповідальність відповідно до вимог чинного законодавства за виконання покладених на сектор завдань.
3.3.2. Організовує роботу та визначає міру відповідальності працівників сектору.
3.3.3. Здійснює технічне забезпечення підготовки та проведення сесій міської ради, засідань виконкому міської ради, нарад, семінарів й інших заходів, пов’язаних із стенографуванням, звукозаписом, друкуванням і розмноженням документів.
3.3.4. Складає та погоджує посадові інструкції працівників сектору.
3.3.5. Здійснює інші повноваження, передбачені законодавством, рішеннями міської ради, рішеннями виконавчого комітету, розпорядженнями міського голови та цим Положенням.
4. Компетенція сектору
4.1. Технічне забезпечення підготовки та проведення сесій, засідань виконкому міської ради, нарад, семінарів й інших заходів, пов’язаних із стенографуванням, звукозаписом, друкуванням і розмноженням документів.
4.2. Забезпечення всіх видів розмножувальних робіт, їхньої якості та строку виконання засобами розмножувальної техніки.
4.3. Машинописне виготовлення документів, які надходять від виконавчих органів міської ради.
4.4. Забезпечення своєчасного виготовлення прийнятих документів відповідно до Інструкції з діловодства у Миколаївській міській раді та її виконавчих органах, їхньої якості.
4.5. Розробка й проектування бланків документів.
4.6. Участь у сесіях міської ради.
4.7. Забезпечення своєчасного розшифровування стенограм сесій міської ради.
4.8. Виготовлення пам’ятних адрес, почесних грамот, подяк тощо та витягів зі стенограм.
4.9. Облік витрати паперу, витратних матеріалів, обсягу виконаних робіт.
4.10. Участь у підготовці телефонного довідника, внесення змін до Інтернет-порталу м. Миколаєва щодо персонального складу виконкому міської ради та телефонного довідника, робота з електронною поштою виконкому міської ради.
5. Права сектору
5.1. Сектор має право:
- залучати спеціалістів органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій (за погодженням з їх керівниками) для розгляду питань, що належать до його компетенції;
- не приймати до роботи документи, написані нечітко, кольоровими чорнилами, олівцями, без встановлених реквізитів;
- проводити аналітичну роботу з питань, що належать до його компетенції;
- одержувати у встановленому порядку від органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій інформацію, необхідну для виконання покладених на нього завдань;
- брати участь у розгляді питань, які входять у межі його повноважень, в організації та проведенні інструктивних нарад і семінарів з питань, що належать до компетенції сектору;
- інформувати керівництво про стан роботи з документами та вносити пропозиції щодо її поліпшення;
- вносити пропозиції щодо модернізації технічного обладнання по розмноженню документів, оновлення приладів та поліпшення умов праці;
- надавати виконавчим органам міської ради рекомендації, що входять до компетенції сектору;
- інші права, які належать до його компетенції.
6. Фінансування та матеріально-технічне забезпечення
діяльності сектору
6.1. Сектор утримується за рахунок міського бюджету.
6.2. Працівники сектору є посадовими особами місцевого самоврядування, їх основні права, обов’язки, відповідальність, умови оплати праці і соціально-побутового забезпечення визначаються Законом України “Про службу в органах місцевого самоврядування“ та іншими законодавчими актами.
7. Відповідальність посадових осіб сектору
7.1. Посадові особи сектору повинні сумлінно виконувати свої службові обов’язки, шанобливо ставитися до громадян, керівників і співробітників, дотримуватися високої культури спілкування, не допускати дій і вчинків, які можуть зашкодити інтересам служби чи негативно вплинути на репутацію міської ради, її виконавчих органів та посадових осіб.
7.2. Посадові особи сектору несуть відповідальність згідно з чинним законодавством. Матеріальна шкода, завдана незаконними діями чи бездіяльністю посадових осіб сектору при здійсненні ними своїх повноважень, відшкодовується у встановленому законодавством порядку.
8. Заключні положення
8.1. Ліквідацію та реорганізацію сектору проводить міська рада за поданням міського голови у порядку, встановленому чинним законодавством.
8.2. Зміни та доповнення до цього Положення вносяться у порядку, встановленому для його прийняття.
_________________________________________________________

Затверджено
розпорядженням
міського голови
від 5 листопада 2013
№ 248р




ПОЛОЖЕННЯ
про відділ по роботі зі зверненнями громадян
департаменту забезпечення діяльності виконавчих органів
Миколаївської міської ради



1. Загальні положення
1.1. Відділ по роботі зі зверненнями громадян департаменту забезпечення діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради (далі – відділ) є виконавчим органом Миколаївської міської ради, підзвітним і підконтрольним міській раді, підпорядкованим виконавчому комітету Миколаївської міської ради, міському голові, керуючому справами виконавчого комітету Миколаївської міської ради та директору департаменту забезпечення діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради.
1.2. Відділ у своїй діяльності керується Конституцією та законами України, актами Президента України і Кабінету Міністрів України, актами органів виконавчої влади, рішеннями міської ради, рішеннями виконавчого комітету міської ради, розпорядженнями міського голови, Положенням про департамент забезпечення діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради та Положенням про відділ по роботі зі зверненнями громадян департаменту забезпечення діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради (далі – Положення).
2. Основні завдання
Відділ:
- у межах своєї компетенції бере участь у реалізації політики органів місцевого самоврядування у відповідній сфері діяльності виконавчого органу;
- забезпечує реалізацію конституційного права громадян на звернення, належний розгляд звернень громадян та організацію особистого прийому громадян міським головою, секретарем міської ради, заступниками міського голови та керуючим справами виконавчого комітету Миколаївської міської ради;
- виконує відповідно до законодавства контрольні функції у відповідній сфері діяльності;
- здійснює реєстраційні функції щодо пропозицій, заяв, скарг фізичних та юридичних осіб;
- забезпечує відповідно до діючих нормативних актів організацію діловодства у виконкомі міської ради щодо розгляду звернень громадян;
- узагальнює практику застосування законодавства, розробляє пропозиції щодо його вдосконалення і вносить їх на розгляд міського голови, виконавчого комітету міської ради, міської ради;
- здійснює інші функції, що випливають з покладених на нього завдань.
3. Структура та організація роботи
3.1. Відділ очолює начальник, який має заступника.
Начальник відділу безпосередньо підпорядкований директору департаменту, керуючому справами виконавчого комітету Миколаївської міської ради, йому підконтрольний та підзвітний.
3.2. Начальник відділу та працівники відділу призначаються на посади та звільняються з посад у порядку, визначеному законодавством.
Заступник начальника відділу виконує функції, повноваження і завдання відповідно до розподілу обов’язків, визначених начальником відділу.
3.3. До складу відділу входять:
- начальник відділу 1
- заступник начальника відділу 1
- головний спеціаліст 2
- спеціаліст 1 категорії 1
3.4. Начальник відділу:
3.4.1. Здійснює керівництво діяльністю відділу, несе персональну відповідальність відповідно до вимог чинного законодавства за виконання покладених на відділ завдань.
3.4.2. Організовує роботу та визначає міру відповідальності працівників відділу.
3.4.3. Проводить навчання з питань, які належать до компетенції відділу.
3.4.4. Розглядає кореспонденцію, яка направляється відділу, організовує роботу щодо виконання наданих по ній доручень.
3.4.5. Узагальнює аналітичні інформації про роботу зі зверненнями громадян.
3.4.6. Планує роботу відділу, складає список осіб, зарахованих до кадрового резерву відділу, а також звіт про роботу відділу за рік.
3.4.7. Складає та погоджує посадові інструкції працівників відділу.
3.4.8. Погоджує питання преміювання, службових відряджень, надання відпусток і матеріальної допомоги на оздоровлення та для вирішення соціально-побутових питань.
3.4.9. Здійснює підготовку проектів нормативно-правових актів (рішень міської ради, рішень виконавчого комітету міської ради, розпоряджень міського голови).
3.4.10. Здійснює інші повноваження, передбачені законодавством, рішеннями міської ради, рішеннями виконавчого комітету міської ради, розпорядженнями міського голови, Положенням про департамент забезпечення діяльності виконавчих органів міської ради та цим Положенням.
4. Компетенція відділу
4.1. Приймання і первинне опрацювання письмових звернень громадян, реєстрація звернень, вивчення їх змісту та своєчасне передання на розгляд міському голові, секретарю міської ради, заступникам міського голови, керуючому справами виконавчого комітету Миколаївської міської ради.
4.2. Підготовка графіків проведення особистих прийомів громадян міським головою, його заступниками, секретарем міської ради та керуючим справами виконавчого комітету Миколаївської міської ради.
4.3. Забезпечення належної організації особистих прийомів громадян міським головою, його заступниками, секретарем міської ради та керуючим справами виконавчого комітету Миколаївської міської ради.
Підготовка матеріалів для прийому громадян міським головою, його заступниками, секретарем міської ради та керуючим справами виконавчого комітету Миколаївської міської ради. Отримання від виконавчих органів міської ради довідок, пояснень та інших матеріалів, необхідних для здійснення прийому громадян.
4.4. Забезпечення ведення діловодства за зверненнями громадян у порядку, який встановлюється відповідними документами.
4.5. Реєстрація електронних звернень громадян та інформаційних запитів, аналіз та здійснення контролю за їх виконанням, а також реєстрація, опрацювання, облік та систематизація звернень громадян, які телефонують на урядову телефонну гарячу лінію державної установи „Урядовий контактний центр”.
4.6. Здійснення контролю за своєчасним розглядом пропозицій, заяв і скарг громадян виконавчими органами міської ради, організаціями та установами міста.
4.7. Проведення аналізу письмових, усних та повторних звернень громадян до міського голови, його заступників, керуючого справами виконавчого комітету Миколаївської міської ради та секретаря міської ради, інформування керівництва про стан цієї роботи.
4.8. Здійснення перевірок щодо додержання законодавства про звернення громадян, відповідно до своїх повноважень, у виконавчих органах міської ради, організаціях та установах міста.
4.9. Підготовка щомісячних, щоквартальних звітів щодо звернень громадян.
4.10. Підготовка проектів рішень виконкому міської ради, рішень міської ради та розпоряджень міського голови з питань, що відносяться до компетенції відділу.
4.11. Інформування міського голови, його заступників, керуючого справами виконавчого комітету Миколаївської міської ради та секретаря міської ради про факти порушення виконавської дисципліни та формального ставлення до розгляду звернень громадян у виконавчих органах міської ради, організаціях та установах міста.
4.12. Консультування громадян, які звертаються до відділу, про порядок вирішення порушених питань.
4.13. Забезпечення функціонування щоденної гарячої лінії та телефону довіри інформаційно-консультативного характеру з питань надання роз’яснень щодо реалізації громадянами права на звернення та особистий прийом.
4.14. Вивчення, узагальнення та поширення позитивного досвіду роботи, надання методичної та практичної допомоги виконавчим органам міської ради, організаціям та установам міста в організації та проведенні роботи з розгляду пропозицій, заяв і скарг громадян.
4.15. Забезпечення оприлюднення у засобах масової інформації та на офіційному веб-сайті міської ради узагальнених інформацій про роботу зі зверненнями громадян.
4.16. Підготовка графіків особистих доповідей керівників виконавчих органів міської ради перед міським головою на апаратних нарадах про стан роботи зі зверненнями громадян.
4.17. Розроблення та подання на затвердження посадових інструкцій працівників відділу згідно з його внутрішньою структурою.
4.18. Складання та затвердження річних планів роботи відділу.
4.19. Щорічна підготовка пропозицій щодо списку кадрового резерву на посади службовців-працівників відділу.
4.20. Участь у впровадженні системи електронного документообігу.
4.21. Розроблення й впровадження нормативних та методичних документів щодо вдосконалення організації розгляду пропозицій, заяв і скарг громадян, їх особистого прийому, впровадження в роботу зі зверненнями громадян новітніх інформаційних технологій.
5. Права відділу
5.1. Відділ має право:
- залучати спеціалістів органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій (за погодженням з їх керівниками) для розгляду питань, що належать до його компетенції;
- здійснювати контроль, проводити перевірки та аналітичну роботу з питань, що належать до його компетенції;
- одержувати у встановленому порядку від органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій інформацію, необхідну для виконання покладених на нього завдань;
- надавати виконавчим органам міської ради методичні рекомендації щодо їх діяльності, пов’язаної з реалізацією завдань щодо виконання вимог законодавства зі звернень громадян;
- вносити керівництву пропозиції з питань удосконалення роботи зі зверненнями громадян;
- скликати у встановленому порядку наради з питань, які належать до його компетенції;
- інші права, які належать до його компетенції.
6. Фінансування та матеріально-технічне забезпечення
діяльності відділу
6.1. Відділ утримується за рахунок міського бюджету.
6.2. Працівники відділу є посадовими особами місцевого самоврядування, їх основні права, обов’язки, відповідальність, умови оплати праці і соціально-побутового забезпечення визначаються Законом України “Про службу в органах місцевого самоврядування” та іншими законодавчими актами.
7. Відповідальність посадових осіб відділу
7.1. Посадові особи відділу повинні сумлінно виконувати свої службові обов’язки, шанобливо ставитися до громадян, керівників і співробітників, дотримуватися високої культури спілкування, не допускати дій і вчинків, які можуть зашкодити інтересам служби чи негативно вплинути на репутацію міської ради, її виконавчих органів та посадових осіб.
7.2. Посадові особи відділу несуть відповідальність згідно з чинним законодавством. Матеріальна шкода, завдана незаконними діями чи бездіяльністю посадових осіб відділу при здійсненні ними своїх повноважень, відшкодовується у встановленому законодавством порядку.
8. Заключні положення
8.1. Ліквідацію та реорганізацію відділу проводить міська рада за поданням міського голови у порядку, встановленому чинним законодавством.
8.2. Зміни та доповнення до цього положення вносяться у порядку, встановленому для його прийняття.
________________________________________________________

Затверджено
розпорядженням
міського голови
від 5 листопада 2013
№ 248р




ПОЛОЖЕННЯ
про організаційний відділ департаменту
забезпечення діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради



1. Загальні положення
1.1. Організаційний відділ департаменту забезпечення діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради (далі – відділ) є виконавчим органом Миколаївської міської ради, підзвітним і підконтрольним міській раді, підпорядкованим виконавчому комітету Миколаївської міської ради, міському голові, керуючому справами виконавчого комітету Миколаївської міської ради та директору департаменту забезпечення діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради.
1.2. Відділ у своїй діяльності керується Конституцією та законами України, актами Президента України і Кабінету Міністрів України, актами органів виконавчої влади, рішеннями міської ради, рішеннями виконавчого комітету міської ради, розпорядженнями міського голови, Положенням про департамент забезпечення діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради та Положенням про організаційний відділ департаменту забезпечення діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради (далі – Положення).
2. Основні завдання
Відділ:
- у межах своєї компетенції бере участь у реалізації політики органів місцевого самоврядування у відповідній сфері діяльності виконавчого органу;
- виконує відповідно до законодавства контрольні функції у відповідній сфері діяльності;
- здійснює організаційне забезпечення діяльності міського голови та виконавчого комітету міської ради;
- здійснює інші функції, що випливають з покладених на нього завдань.
3. Структура та організація роботи
3.1. Відділ очолює начальник.
Начальник відділу безпосередньо підпорядкований директору департаменту, керуючому справами виконавчого комітету Миколаївської міської ради, йому підконтрольний та підзвітний.
3.2. Начальник відділу та працівники відділу призначаються на посади та звільняються з посад у порядку, визначеному законодавством.
3.3. До складу організаційного відділу входять:
- заступник директора департаменту – начальник відділу 1
- головний спеціаліст 2
3.4. Начальник відділу:
3.4.1. Здійснює керівництво діяльністю відділу, несе персональну відповідальність відповідно до вимог чинного законодавства за виконання покладених на відділ завдань.
3.4.2. Організовує роботу та визначає міру відповідальності працівників відділу.
3.4.3. Розглядає кореспонденцію, яка направляється відділу, організовує роботу щодо виконання даних по ній доручень.
3.4.4. Планує роботу відділу, складає список осіб, зарахованих до кадрового резерву відділу, а також звіт про роботу відділу за рік.
3.4.5. Складає та погоджує посадові інструкції працівників відділу.
3.4.6. Погоджує питання преміювання, службових відряджень, надання відпусток і матеріальної допомоги на оздоровлення та для вирішення соціально-побутових питань.
3.4.7. Здійснює інші повноваження, передбачені законодавством, рішеннями міської ради, рішеннями виконавчого комітету, розпорядженнями міського голови, Положенням про департамент забезпечення діяльності виконавчих органів та цим Положенням.
4. Компетенція відділу
4.1. Забезпечення організаційно-технічної підготовки під час проведення виборів міського голови, депутатів міської ради, Всеукраїнського та місцевих референдумів.
4.2. Участь у засіданнях виконавчого комітету міської ради, здійснення контролю за винесенням на його розгляд основного питання порядку денного та за виконанням доручень міського голови, наданих на засіданнях виконкому міської ради.
4.3. Визначення складу осіб аркуша погодження проектів рішень виконкому міської ради та розпоряджень міського голови.
4.4. Надання методичної та практичної допомоги виконавчим органам міської ради у підготовці проектів рішень виконавчого комітету, розпоряджень міського голови.
4.5. Підготовка проектів нормативно-правових актів (рішень міської ради, виконавчого комітету міської ради та розпоряджень міського голови), у тому числі про нагородження Почесною грамотою Миколаївського міського голови, які відносяться до компетенції відділу.
4.6. Підготовка апаратних нарад із заступниками міського голови, секретарем міської ради, керуючим справами виконавчого комітету Миколаївської міської ради, головами адміністрацій районів Миколаївської міської ради, керівниками виконавчих органів Миколаївської міської ради, комунальних підприємств, установ та організацій, ведення та оформлення протоколів апаратних нарад, оформлення доручень міського голови, наданих на апаратних нарадах.
4.7. Підготовка щомісячних планів заходів, що проводяться Миколаївською міською радою та її виконавчими органами за участю міського голови, секретаря міської ради, заступників міського голови керуючого справами виконавчого комітету Миколаївської міської ради.
4.8. Здійснення контролю за виконанням планів заходів, підготовка інформації міському голові щодо виконання планів заходів, чергувань посадових осіб місцевого самоврядування.
4.9. Участь в організації та підготовці святкових заходів, які проводяться міською радою, виконкомом міської ради та міським головою.
4.10. Складання списків керівників підприємств, установ та організацій міста.
4.11. Підготовка телеграм для привітання з днями народження, іншими визначними датами.
4.12. За дорученням керівництва підготовка та узагальнення відповідей на звернення громадян, підприємств та організацій.
4.13. Організація проведення апаратних навчань посадових осіб виконавчих органів міської ради.
4.14. Ведення обліку та оформлення періодичних видань.
4.15. Сприяння впровадженню у виконавчих органах міської ради міської Програми “Електронне врядування та електронна демократія в місті Миколаєві на 2010-2015 роки”.
5. Права відділу
5.1. Відділ має право:
- залучати спеціалістів органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій (за погодженням з їх керівниками) для розгляду питань, що належать до його компетенції;
- здійснювати контроль та аналітичну роботу з питань, що належать до його компетенції;
- одержувати у встановленому порядку від органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій інформацію, необхідну для виконання покладених на нього завдань;
- надавати виконавчим органам міської ради методичні рекомендації з питань, що належать до компетенції відділу;
- скликати у встановленому порядку наради з питань, які належать до його компетенції;
- інші права, які належать до його компетенції.
6. Фінансування та матеріально-технічне забезпечення
діяльності відділу
6.1. Відділ утримується за рахунок міського бюджету.
6.2. Працівники відділу є посадовими особами місцевого самоврядування, їх основні права, обов’язки, відповідальність, умови оплати праці і соціально-побутового забезпечення визначаються Законом України “Про службу в органах місцевого самоврядування” та іншими законодавчими актами.
7. Відповідальність посадових осіб відділу
7.1. Посадові особи відділу повинні сумлінно виконувати свої службові обов’язки, шанобливо ставитися до громадян, керівників і співробітників, дотримуватися високої культури спілкування, не допускати дій і вчинків, які можуть зашкодити інтересам служби чи негативно вплинути на репутацію міської ради, її виконавчих органів та посадових осіб.
7.2. Посадові особи відділу несуть відповідальність згідно з чинним законодавством. Матеріальна шкода, завдана незаконними діями чи бездіяльністю посадових осіб відділу при здійсненні ними своїх повноважень, відшкодовується у встановленому законодавством порядку.
8. Заключні положення
8.1. Ліквідацію та реорганізацію відділу проводить міська рада за поданням міського голови у порядку, встановленому чинним законодавством.
8.2. Зміни та доповнення до цього Положення вносяться у порядку, встановленому для його прийняття.
______________________________________________________

Затверджено
розпорядженням
міського голови
від 5 листопада 2013
№ 248р




ПОЛОЖЕННЯ
про відділ контролю департаменту
забезпечення діяльності виконавчих органів
Миколаївської міської ради



1. Загальні положення
1.1. Відділ контролю департаменту забезпечення діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради (далі – відділ) є виконавчим органом Миколаївської міської ради, підзвітним і підконтрольним міській раді, підпорядкованим виконавчому комітету Миколаївської міської ради, міському голові, керуючому справами виконавчого комітету Миколаївської міської ради та директору департаменту забезпечення діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради.
1.2. Відділ у своїй діяльності керується Конституцією та законами України, актами Президента України і Кабінету Міністрів України, актами органів виконавчої влади, рішеннями міської ради, рішеннями виконавчого комітету міської ради, розпорядженнями міського голови, Положенням про департамент забезпечення діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради та Положенням про відділ контролю департаменту забезпечення діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради (далі – Положення).
2. Основні завдання
Основними завданнями відділу є:
- здійснення контролю за виконанням завдань, визначених у розпорядчих документах вищого рівня, власних розпорядчих документах, протокольних дорученнях апаратних нарад при міському голові та дорученнях міського голови, наданих на засіданнях виконавчого комітету міської ради, здійснення контролю за дотриманням термінів виконання контрольної кореспонденцій, яка надходить з органів державної та виконавчої влади, запитів та звернень депутатів усіх рівнів, службових листів та внутрішньої кореспонденції з фіксованим терміном виконання, звернень юридичних осіб та суб’єктів підприємницької діяльності, запитів юридичних осіб на публічну інформацію (кореспонденція, яка надходить через сектор приймання, обліку та організації роботи з документами загального відділу департаменту забезпечення діяльності виконавчих органів Миколаївської міської ради);
- підготовка інформаційно-аналітичних та інших матеріалів з питань виконання вищезазначених документів, аналіз причин порушення строків виконання документів і внесення пропозицій щодо їх усунення;
- здійснення інших функцій, що випливають з покладених на відділ завдань.
3. Структура та організація роботи
3.1. Відділ очолює начальник.
Начальник відділу безпосередньо підпорядкований директору департаменту, керуючому справами виконавчого комітету Миколаївської міської ради, йому підконтрольний та підзвітний.
3.2. Начальник відділу та працівники відділу призначаються на посади та звільняються з посад у порядку, визначеному законодавством.
3.3. До складу відділу входять:
- начальник відділу 1
- головний спеціаліст 2
3.4. Начальник відділу:
3.4.1. Здійснює керівництво діяльністю відділу, несе персональну відповідальність відповідно до вимог чинного законодавства за виконання покладених на відділ завдань.
3.4.2. Організовує роботу та визначає міру відповідальності працівників відділу.
3.4.3. Розглядає кореспонденцію, яка направляється відділу, організовує роботу щодо виконання наданих по ній доручень.
3.4.4. Планує роботу відділу, складає список осіб, зарахованих до кадрового резерву відділу, а також звіт про роботу відділу за рік.
3.4.5. Складає та погоджує посадові інструкції працівників відділу.
3.4.6. Погоджує питання преміювання, службових відряджень, надання відпусток і матеріальної допомоги на оздоровлення та для вирішення соціально-побутових питань.
3.4.7. Здійснює інші повноваження, передбачені законодавством, рішеннями міської ради, рішеннями виконавчого комітету, розпорядженнями міського голови, Положенням про департамент забезпечення діяльності виконавчих органів та цим Положенням.
4. Компетенція відділу
4.1. Організація роботи з контролю по виконанню розпорядчих документів вищого рівня, власних розпорядчих документів, протокольних доручень апаратних нарад та доручень, наданих на засіданнях виконавчого комітету міської ради.
4.2. Реєстрація, формування картотеки та автоматизованої бази даних документів, ведення в установленому порядку обліку завдань, реалізація яких передбачена відповідними контрольними документами, контроль за виконанням яких покладено на відділ.
4.3. Підготовка, завчасне та систематичне надання виконавчим органам міської ради електронних нагадувань-попереджень про терміни виконання контрольних документів.
4.4. Надання виконавчим органам міської ради методичної та іншої практичної допомоги з питань, що належать до компетенції відділу.
4.5. Підготовка інформаційних, аналітичних, довідкових та інших матеріалів з питань виконання завдань, визначених законами України, постановами Верховної Ради України, актами і дорученнями Президента України та Кабінету Міністрів України, Миколаївської обласної ради та Миколаївської обласної державної адміністрації, Миколаївської міської ради та її виконавчого комітету, Миколаївського міського голови, а також іншими контрольними документами.
4.6. Ведення аналізу стану виконавської дисципліни при відпрацюванні контрольних документів виконавчими органами міської ради (щомісячно).
4.7. Внесення пропозицій про зняття з контролю чи продовження термінів виконання контрольних документів виконавчими органами міської ради.
4.8. Підготовка переліку документів, які знімаються з контролю, своєчасне інформування відповідних виконавчих органів міської ради.
4.9. Розробка та внесення в установленому порядку пропозицій з питань удосконалення організації здійснення контролю за належним виконанням завдань, визначених у контрольних документах, поліпшення стану виконавської дисципліни у виконавчих органах міської ради.
4.10. Організація роботи з контролю за дотриманням термінів виконання контрольної кореспонденції, яка надходить з органів державної та виконавчої влади, запитів та звернень депутатів усіх рівнів, службових листів та внутрішньої кореспонденції з фіксованим терміном виконання, звернень юридичних осіб та суб’єктів підприємницької діяльності, запитів юридичних осіб на публічну інформацію.
4.11. Підготовка інформаційно-аналітичних матеріалів про роботу виконавчих органів міської ради для забезпечення проведення перевірок робочою групою з проведення оцінки ефективності здійснення виконавчими органами Миколаївської міської ради контролю за виконанням завдань, визначених законами України, постановами Верховної Ради України, актами і дорученнями Президента України та Кабінету Міністрів України, Миколаївської обласної ради та Миколаївської обласної державної адміністрації, Миколаївської міської ради та виконавчого комітету Миколаївської міської ради, Миколаївського міського голови.
4.12. Підготовка проектів рішень виконкому міської ради, розпоряджень міського голови з питань, що відносяться до компетенції відділу.
4.13. Участь у впровадженні системи електронного документообігу.
4.14. Виконання доручень міського голови, керуючого справами виконавчого комітету Миколаївської міської ради, директора департаменту щодо роботи з контролю у виконкомі міської ради.
4.15. Повідомлення про роботу і підсумки виконання документів на оперативних нарадах, засіданнях колегіальних органів (за необхідності).
4.16. Вироблення та внесення пропозицій щодо прискорення виконання документів, підвищення якості виконавської дисципліни, удосконалення організації контролю й управління в цілому.
5. Права відділу
5.1. Відділ має право:
- залучати спеціалістів органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій (за погодженням з їх керівниками) для розгляду питань, що належать до його компетенції;
- здійснювати контроль, проводити перевірки, інспекції та аналітичну роботу з питань, що належать до його компетенції;
- вносити відповідні пропозиції і перевіряти повноту усунення порушень та недоліків, виявлених попередніми перевірками;
- одержувати від виконавчих органів міської ради письмові та усні пояснення з питань, які виникають під час перевірок, щодо виконання контрольних документів;
- одержувати у встановленому порядку від органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій інформацію, необхідну для виконання покладених на нього завдань;
- надавати виконавчим органам міської ради рекомендації, що входять до компетенції відділу;
- скликати у встановленому порядку наради з питань, які належать до його компетенції;
- інші права, які належать до його компетенції.
6. Фінансування та матеріально-технічне забезпечення
діяльності відділу
6.1. Відділ утримується за рахунок міського бюджету.
6.2. Працівники відділу є посадовими особами місцевого самоврядування, їх основні права, обов’язки, відповідальність, умови оплати праці і соціально-побутового забезпечення визначаються Законом України “Про службу в органах місцевого самоврядування“ та іншими законодавчими актами.
7. Відповідальність посадових осіб відділу
7.1. Посадові особи відділу повинні сумлінно виконувати свої службові обов’язки, шанобливо ставитися до громадян, керівників і співробітників, дотримуватися високої культури спілкування, не допускати дій і вчинків, які можуть зашкодити інтересам служби чи негативно вплинути на репутацію міської ради, її виконавчих органів та посадових осіб.
7.2. Посадові особи відділу несуть відповідальність згідно з чинним законодавством. Матеріальна шкода, завдана незаконними діями чи бездіяльністю посадових осіб відділу при здійсненні ними своїх повноважень, відшкодовується у встановленому законодавством порядку.
8. Заключні положення
8.1. Ліквідацію та реорганізацію відділу проводить міська рада за поданням міського голови у порядку, встановленому чинним законодавством.
8.2. Зміни та доповнення до цього Положення вносяться у порядку, встановленому для його прийняття.
_______________________________________________________

Затверджено
розпорядженням
міського голови
від 5 листопада 2013
№ 248р




СТРУКТУРА
юридичного департаменту Миколаївської міської ради

Найменування

Штатна чисельність (одиниць)

Директор департаменту

1

Відділ правової експертизи та адміністративних питань

3

Відділ судової роботи

3

Відділ правового забезпечення

3

Відділ цивільно-правових відносин

3



Затверджено
розпорядженням
міського голови
від 5 листопада 2013
№ 248р




СТРУКТУРА
управління з розвитку споживчого ринку Миколаївської міської ради

Найменування

Штатна чисельність (одиниць)

Начальник управління

1

Відділ з питань захисту прав споживачів

3

Відділ підприємництва та регуляторної політики

3

Відділ торгівлі та сфери послуг

3



Затверджено
розпорядженням
міського голови
від 5 листопада 2013
№ 248р




ПОЛОЖЕННЯ
про відділ з питань захисту прав споживачів
управління з розвитку споживчого ринку
Миколаївської міської ради



1. Загальні положення
1.1. Відділ з питань захисту прав споживачів управління з розвитку споживчого ринку Миколаївської міської ради (далі – відділ) є виконавчим органом Миколаївської міської ради, підзвітним і підконтрольним міській раді, підпорядкованим виконавчому комітету Миколаївської міської ради, міському голові, заступнику міського голови за підпорядкованістю та начальнику управління з розвитку споживчого ринку Миколаївської міської ради.
1.2. Відділ у своїй діяльності керується Конституцією та законами України, актами Президента України і Кабінету Міністрів України, актами органів виконавчої влади, рішеннями міської ради, рішеннями виконавчого комітету міської ради, розпорядженнями міського голови та Положенням про відділ з питань захисту прав споживачів управління з розвитку споживчого ринку Миколаївської міської ради (далі – Положення).
1.3. Відділ має свій бланк.
2. Основні завдання
2.1. Реалізація державної політики у сфері захисту прав споживачів згідно з Законом України “Про захист прав споживачів”.
2.2. Реалізація заходів щодо запровадження на території міста Миколаєва вимог нормативно-правових актів, здійснення заходів щодо вдосконалення обслуговування населення об’єктами торгівлі, громадського харчування, ринками та комплексами торговельних павільйонів, побутового обслуговування та надання послуг населенню.
2.3. Розгляд звернень громадян, підприємств, установ, організацій, у тому числі об’єднань громадян, фізичних осіб-підприємців, у порядку, передбаченому чинним законодавством України.
2.4. Надання інформаційної та методичної допомоги суб’єктам підприємницької діяльності з питань, що стосуються повноважень відділу.
2.5. Розгляд в межах наданих повноважень звернень правоохоронних органів, органів прокуратури, інших органів державної влади.
2.6. Надання до уповноваженого органу міської ради якісної інформації про діяльність відділу для розміщення на офіційному сайті Миколаївської міської ради та власній веб-сторінці відділу.
2.7. Забезпечення виконання міської Програми “Електронне врядування та електронна демократія в місті Миколаєві на 2010-2015 роки”, затвердженої рішенням міської ради від 24.06.2010 № 47/21.
2.8. Реалізація в межах компетенції заходів щодо виконання на території міста Миколаєва вимог Закону України “Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і шкідливого впливу на здоров’я населення”.
2.9. Контроль за дотриманням вимог чинного законодавства з питань захисту прав споживачів, правил торгівлі на ринках при здійснені підприємницької діяльності суб’єктами господарювання на території міста Миколаєва.
2.10. Здійснення контролю за належною організацією обслуговування населення міста Миколаєва об’єктами торгівлі, громадського харчування, ринками та комплексами торговельних павільйонів, побутового обслуговування та надання послуг населенню.
2.11. Складання протоколів про адміністративні порушення в порядку, передбаченому Кодексом України про адміністративні правопорушення за наступними статтями даного кодексу:
- ст. 155 “Порушення правил торгівлі і надання послуг працівниками торгівлі, громадського харчування та сфери послуг, громадянами, які займаються підприємницькою діяльністю”;
- ст. 155-2 “Обман покупця чи замовника”;
- ст. 156-1 “Порушення законодавства про захист прав споживачів”;
- ст. 159 “Порушення правил торгівлі на ринках”.
3. Структура та організація роботи
3.1. Відділ очолює начальник.
Начальник відділу безпосередньо підпорядкований начальнику управління з розвитку споживчого ринку Миколаївської міської ради, йому підконтрольний та підзвітний.
3.2. Начальник відділу та працівники відділу призначаються на посади та звільняються з посад у порядку, визначеному законодавством.
3.3. Начальник відділу:
3.3.1. Здійснює керівництво діяльністю відділу, несе персональну відповідальність перед міською радою, міським головою, виконавчим комітетом міської ради, заступником міського голови та начальником управління з розвитку споживчого ринку Миколаївської міської ради за виконання покладених на відділ завдань.
3.3.2. Організовує роботу та здійснює керівництво працівників відділу.
3.3.3. Розробляє посадові інструкції працівників відділу та надає їх начальнику управління з розвитку споживчого ринку Миколаївської міської ради для затвердження.
3.3.4. Розподіляє обов’язки між працівниками відділу.
3.3.5. Погоджує питання преміювання, службових відряджень, надання відпусток і матеріальної допомоги на оздоровлення та для вирішення соціально-побутових питань.
3.3.6. Здійснює інші повноваження, передбачені законодавством, рішеннями міської ради, рішеннями виконавчого комітету, розпорядженнями міського голови та цим Положенням.
3.4. Структура відділу:
- заступник начальника управління – начальник відділу 1
- головний спеціаліст 2
4. Компетенція відділу
Відділ у порядку, визначеному чинним законодавством, має право здійснювати такі функції:
4.1. Реалізовувати державну політику в сфері захисту суб’єктів господарювання і споживачів від недобросовісної конкуренції в межах повноважень, наданих відділу.
4.2. Планувати, організовувати та проводити комплексні перевірки на об’єктах торгівлі, ресторанного господарства та побутового обслуговування усіх форм власності в межах повноважень, наданих законодавством, із залученням посадових осіб органів державного нагляду (контролю) відповідно до чинного законодавства.
4.3. Здійснювати самостійно або із залученням посадових осіб органів державного нагляду та контролю обстеження об’єктів торгівлі, громадського харчування, ринків та комплексів торговельних павільйонів, побутового обслуговування та надання послуг населенню усіх форм власності.
4.4. З метою захисту прав споживачів розглядати звернення споживачів, здійснювати консультації їх з питань захисту прав споживачів.
4.5. Розробляти інформаційні матеріали та довідки для проведення семінарів з ознайомлення суб’єктів підприємницької діяльності з нормативними та законодавчими актами, що регламентують діяльність у сфері торгівлі, надання послуг, захисту прав споживачів.
4.6. Організовувати наради з керівниками об’єктів торгівлі, ресторанного господарства, побутового обслуговування та місцевих ринків незалежно від форм власності з питань дотримання Закону України “Про захист прав споживачів”.
4.7. Розглядати за дорученням керівництва міської ради заяви та скарги громадян, підприємств, установ, організацій, у тому числі об’єднань громадян, юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців з питань, які відносяться до компетенції відділу.
4.8. Вживати заходів забезпечення виконання виконавчими органами міської ради Закону України “Про захист прав споживачів”.
4.9. Вносити міському голові пропозиції з питань удосконалення роботи виконавчих органів міської ради відповідно до його компетенції.
4.10. Розробляти проекти нормативно-правових актів (рішення міської ради, рішення виконавчого комітету, розпорядження міського голови тощо), пов’язаних з виконанням покладених на відділ функцій.
4.11. У процесі виконання покладених на відділ завдань взаємодіяти з виконавчими органами міської ради.
4.12. Вживати заходів щодо захисту прав та інтересів суб’єктів підприємницької діяльності, готувати пропозиції про усунення правових, адміністративних, економічних та організаційних перешкод для розвитку підприємництва.
4.13. Взаємодіяти з керівництвом ринків щодо забезпечення належних умов праці та організації торговельної діяльності суб’єктів господарювання, що здійснюють діяльність на ринках та комплексах торговельних павільйонів.
4.14. Координувати спільні дії з контрольно-наглядовими та правоохоронними органами щодо дотримання чинного законодавства у сфері торгівлі, громадського харчування, роботи ринків та комплексів торговельних павільйонів.
4.15. Взаємодіяти з управлінням захисту прав споживачів у Миколаївській області щодо дотримання суб’єктами господарювання Закону України “Про захист прав споживачів”.
4.16. Взаємодіяти з Миколаївським обласним територіальним відділенням Антимонопольного комітету України щодо розвитку в місті сумлінної конкуренції, запобігання монополізму.
4.17. Взаємодіяти з фахівцями Державної податкової інспекції у Миколаївській області, фінансовими органами з правових та організаційно-економічних питань.
5. Права відділу
5.1. Відділ має право:
5.1.1. Одержувати в установленому порядку від інших виконавчих органів міської ради, підприємств, установ і організацій міста інформацію, документи і матеріали, а від міського органу державної статистики – статистичні дані, необхідні для виконання покладених на відділ завдань.
5.1.2. Брати участь у діяльності робочих груп, комісій та конкурсних комітетів, де розглядаються питання, пов’язані з діяльністю суб’єктів господарювання.
5.1.3. Координувати роботу та здійснювати контроль за виконанням виконавчими органами міської ради, державної політики у сфері захисту прав споживачів згідно з Законом України “Про захист прав споживачів” у межах наданих повноважень.
5.1.4. Залучати спеціалістів органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій (за погодженням з їх керівниками) для розгляду питань, що належать до його компетенції.
5.1.5. У межах повноважень, визначених чинним законодавством, проводити перевірки суб’єктів господарювання усіх форм власності з питань дотримання Закону України “Про захист прав споживачів”.
Підставами для проведення перевірочних заходів вважати:
• необхідність перевірки фактів, викладених у заявах споживачів;
• у порядку взаємодії спільно з територіальними органами у справах захисту прав споживачів та з іншими територіальними органами виконавчої влади, на які покладено контроль і нагляд за якістю і безпекою товарів (робіт, послуг);
• інші підстави визначені чинним законодавством.
5.1.6. Складати акти, протоколи про адміністративні правопорушення за статтями 155, 155-2, 156-1, 159 Кодексу України про адміністративні правопорушення та передавати на розгляд адміністративних комісій та, у разі необхідності, іншим уповноваженим органам.
5.1.7. Скликати у встановленому порядку наради з питань, які належать до його компетенції.
5.1.8. Інші права, які належать до його компетенції.
6. Фінансування та матеріально-технічне забезпечення
діяльності відділу
6.1. Відділ утримується за рахунок міського бюджету.
6.2. Працівники відділу є посадовими особами місцевого самоврядування, їх основні права, обов’язки, відповідальність, умови оплати праці і соціально-побутового забезпечення визначаються Законом України “Про службу в органах місцевого самоврядування” та іншими законодавчими актами.
7. Відповідальність посадових осіб відділу
7.1. Посадові особи повинні сумлінно виконувати свої службові обов’язки, шанобливо ставитися до громадян, керівників і співробітників, дотримуватися високої культури спілкування, не допускати дій і вчинків, які можуть зашкодити інтересам служби чи негативно вплинути на репутацію міської ради, її виконавчих органів та посадових осіб.
7.2. Посадові особи відділу несуть відповідальність згідно з чинним законодавством. Матеріальна шкода, завдана незаконними діями чи бездіяльністю посадових осіб відділу при здійсненні ними своїх повноважень, відшкодовується у встановленому законодавством порядку.
8. Заключні положення
8.1. Припинення діяльності відділу здійснює міська рада за поданням міського голови у порядку, встановленому чинним законодавством.
8.2. Зміни та доповнення до цього Положення вносяться у порядку, встановленому для його прийняття.
________________________________________________________

Затверджено
розпорядженням
міського голови
від 5 листопада 2013
№ 248р




ПОЛОЖЕННЯ
про відділ підприємництва та регуляторної політики
управління з розвитку споживчого ринку
Миколаївської міської ради



1. Загальні положення
1.1. Відділ підприємництва та регуляторної політики управління з розвитку споживчого ринку Миколаївської міської ради (далі – відділ) є виконавчим органом Миколаївської міської ради, підзвітним і підконтрольним міській раді, підпорядкованим виконавчому комітету Миколаївської міської ради, міському голові, заступнику міського голови за підпорядкованістю та начальнику управління з розвитку споживчого ринку Миколаївської міської ради.
1.2. Відділ у своїй діяльності керується Конституцією та законами України, актами Президента України і Кабінету Міністрів України, актами органів виконавчої влади, рішеннями міської ради, рішеннями виконавчого комітету міської ради, розпорядженнями міського голови та Положенням про відділ підприємництва та регуляторної політики управління з розвитку споживчого ринку Миколаївської міської ради (далі – Положення).
1.3. Відділ має свій бланк.
2. Основні завдання
2.1. Підготовка та внесення пропозицій на розгляд міської ради з питань удосконалення нормативно-правової бази підприємництва, реалізації на місцевому рівні державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності та регулювання підприємницької діяльності.
2.2. Реалізація та організаційне забезпечення здійснення державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності відповідно до Закону України “Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності”.
2.3. Координація діяльності виконавчих органів міської ради з питань, пов’язаних з розробленням та реалізацією заходів щодо проведення державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності, регулювання та розвитку підприємництва в місті Миколаєві.
2.4. Організація проведення семінарів, нарад, конференцій, круглих столів з суб’єктами господарської діяльності.
2.5. Сприяння розвитку малого бізнесу та підприємництва в місті Миколаєві.
2.6. Розгляд та погодження в установленому законом порядку всіх проектів регуляторних актів, розроблених виконавчими органами міської ради, аналізів регуляторного впливу, виконання аналізу звітів про відстеження результативності регуляторних актів.
2.7. Здійснення розробки та реалізації міської Програми розвитку підприємництва, розподіл фінансування заходів Програми, аналіз її виконання.
2.8. Проведення моніторингу реалізації регуляторної політики у сфері господарської діяльності виконавчими органами міської ради.
2.9. Підготовка пропозицій щодо ефективного використання бюджетних коштів для фінансування заходів з підтримки та розвитку підприємництва.
2.10. Здійснення систематизації планів діяльності виконавчих органів міської ради з підготовки проектів регуляторних актів на наступний рік, розробка проектів нормативно-правових актів (рішень міської ради, рішень виконавчого комітету міської ради, розпоряджень міського голови).
2.11. Ведення реєстру регуляторних актів.
2.12. Опрацювання та щорічна підготовка звіту щодо здійснення державної регуляторної політики виконавчими органами міської ради.
2.13. Розробка регуляторних актів з питань, що відносяться до компетенції відділу.
2.14. Надання методичних консультацій суб’єктам підприємницької діяльності з питань організації та ведення бізнесу.
2.15. Координація роботи галузевих рад підприємців.
2.16. Забезпечення виконання міської Програми “Електронне врядування та електронна демократія в місті Миколаєві на 2010-2015 роки”, затвердженої рішенням міської ради від 24.06.2010 № 47/21.
2.17. Надання до уповноваженого органу міської ради якісної інформації про діяльність виконавчого органу для розміщення на офіційному сайті Миколаївської міської ради та власній веб-сторінці виконавчого органу.
3. Структура та організація роботи
3.1. Відділ очолює начальник.
Начальник відділу безпосередньо підпорядкований начальнику управління з розвитку споживчого ринку Миколаївської міської ради, йому підконтрольний та підзвітний.
3.2. Начальник відділу та працівники відділу призначаються на посади та звільняються з посад у порядку, визначеному законодавством.
3.3. Начальник відділу:
3.3.1. Здійснює керівництво діяльністю відділу, несе персональну відповідальність перед міською радою, міським головою, виконавчим комітетом міської ради, заступником міського голови та начальником управління з розвитку споживчого ринку Миколаївської міської ради за виконання покладених на відділ завдань.
3.3.2. Організовує роботу та здійснює керівництво працівників відділу.
3.3.3. Розробляє посадові інструкції працівників відділу та надає їх начальнику управління з розвитку споживчого ринку Миколаївської міської ради для затвердження.
3.3.4. Розподіляє обов’язки між працівниками відділу.
3.3.5. Погоджує питання преміювання, службових відряджень, надання відпусток і матеріальної допомоги на оздоровлення та для вирішення соціально-побутових питань.
3.3.6. Здійснює інші повноваження, передбачені законодавством, рішеннями міської ради, рішеннями виконавчого комітету, розпорядженнями міського голови та цим Положенням.
3.4. Структура відділу:
- начальник відділу 1
- головний спеціаліст 2
4. Компетенція відділу
Відділ у порядку, визначеному чинним законодавством, має право здійснювати такі функції:
4.1. Здійснювати контроль за виконанням виконавчими органами міської ради, комунальними підприємствами, установами, організаціями Закону України “Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності”.
4.2. Порушувати перед міським головою питання щодо недотримання виконавчими органами міської ради, комунальними підприємствами, установами, організаціями вимог Закону України “Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності”.
4.3. Вносити міському голові пропозиції з питань удосконалення роботи виконавчого органу.
4.4. Розробляти проекти нормативно-правових актів (рішення міської ради, рішення виконавчого комітету, розпорядження міського голови тощо), пов’язаних з виконанням покладених на відділ функцій.
4.5. У процесі виконання покладених на нього завдань взаємодіяти з виконавчими органами міської ради.
4.6. Координувати роботу галузевих рад підприємців.
4.7. Сприяти розвитку малого бізнесу та підприємництва в місті Миколаєві.
4.8. Вживати заходів щодо захисту прав та інтересів суб’єктів підприємницької діяльності, готувати пропозиції про усунення правових, адміністративних, економічних та організаційних перешкод для розвитку підприємництва.
5. Права відділу
5.1. Відділ має право:
5.1.1. Одержувати в установленому порядку від інших виконавчих органів міської ради, підприємств, установ і організацій міста інформацію, документи і матеріали, а від міського органу державної статистики – статистичні дані, необхідні для виконання покладених на відділ завдань.
5.1.2. Брати участь у діяльності робочих груп, комісій та конкурсних комітетів, де розглядаються питання, пов’язані з діяльністю суб’єктів господарювання.
5.1.3. Здійснювати контроль за виконанням виконавчими органами міської ради, комунальними підприємствами, установами, організаціями Закону України “Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності”.
5.1.4. Залучати спеціалістів органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій (за погодженням з їх керівниками) для розгляду питань, що належать до його компетенції.
5.1.5. Здійснювати контроль, проводити перевірки, інспекції та аналітичну роботу з питань, що належать до його компетенції.
5.1.6. Одержувати у встановленому порядку від органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій інформацію, необхідну для виконання покладених на нього завдань.
5.1.7. Скликати у встановленому порядку наради з питань, які належать до його компетенції.
5.1.8. Інші права, які належать до його компетенції.
6. Фінансування та матеріально-технічне забезпечення
діяльності відділу
6.1. Відділ утримується за рахунок міського бюджету.
6.2. Працівники відділу є посадовими особами місцевого самоврядування, їх основні права, обов’язки, відповідальність, умови оплати праці і соціально-побутового забезпечення визначаються Законом України “Про службу в органах місцевого самоврядування“ та іншими законодавчими актами.
7. Відповідальність посадових осіб відділу
7.1. Посадові особи повинні сумлінно виконувати свої службові обов’язки, шанобливо ставитися до громадян, керівників і співробітників, дотримуватися високої культури спілкування, не допускати дій і вчинків, які можуть зашкодити інтересам служби чи негативно вплинути на репутацію міської ради, її виконавчих органів та посадових осіб.
7.2. Посадові особи відділу несуть відповідальність згідно з чинним законодавством. Матеріальна шкода, завдана незаконними діями чи бездіяльністю посадових осіб відділу при здійсненні ними своїх повноважень, відшкодовується у встановленому законодавством порядку.
8. Заключні положення
8.1. Припинення діяльності відділу здійснює міська рада за поданням міського голови у порядку, встановленому чинним законодавством.
8.2. Зміни та доповнення до цього Положення вносяться у порядку, встановленому для його прийняття.
________________________________________________________

Затверджено
розпорядженням
міського голови
від 5 листопада 2013
№ 248р




ПОЛОЖЕННЯ
про відділ торгівлі та сфери послуг
управління з розвитку споживчого ринку
Миколаївської міської ради



1. Загальні положення
1.1. Відділ торгівлі та сфери послуг управління з розвиту споживчого ринку Миколаївської міської ради (далі – відділ) є виконавчим органом Миколаївської міської ради, підзвітним і підконтрольним міській раді, підпорядкованим виконавчому комітету Миколаївської міської ради, міському голові, заступнику міського голови за підпорядкованістю та начальнику управління з розвитку споживчого ринку Миколаївської міської ради.
1.2. Відділ у своїй діяльності керується Конституцією та законами України, актами Президента України і Кабінету Міністрів України, актами органів виконавчої влади, рішеннями міської ради, рішеннями виконавчого комітету міської ради, розпорядженнями міського голови та цим Положенням про відділ торгівлі та сфери послуг Миколаївської міської ради (далі – Положення).
1.3. Відділ має свій бланк.
2. Основні завдання
2.1. У межах своєї компетенції участь у реалізації політики органів місцевого самоврядування у сфері торгівлі, громадського харчування, надання послуг населенню, розвитку легкої та переробної промисловості.
2.2. Сприяння розвитку підприємницької діяльності у сфері торгівлі, громадського харчування, надання послуг населенню.
2.3. Координація розвитку підприємств легкої та переробної промисловості в інтересах вирішення питань економічного та соціального розвитку міста.
2.4. Координація діяльності підприємств побутового обслуговування та надання послуг населенню.
2.5. Вжиття заходів щодо розширення та вдосконалення мережі підприємств торгівлі, громадського харчування, ринків та комплексів торговельних павільйонів.
2.6. Підтримка підприємницької та громадської господарської ініціативи.
2.7. Надання до уповноваженого органу міської ради якісної інформації про діяльність відділу для розміщення на офіційному сайті Миколаївської міської ради та власній веб-сторінці відділу.
2.8. Забезпечення виконання міської Програми “Електронне врядування та електронна демократія в місті Миколаєві на 2010-2015 роки”, затвердженої рішенням міської ради від 24.06.2010 № 47/21.
2.9. Здійснення інших функцій, що випливають з покладених на нього завдань.
2.10. Підготовка та внесення пропозицій на розгляд міської ради з питань удосконалення нормативно-правової бази в сфері торгівлі та надання послуг населенню.
3. Структура та організація роботи
3.1. Відділ очолює начальник.
Начальник відділу безпосередньо підпорядкований начальнику управління з розвитку споживчого ринку Миколаївської міської ради, йому підконтрольний та підзвітний.
3.2. Начальник відділу та працівники відділу призначаються на посади та звільняються з посад у порядку, визначеному законодавством.
3.3. Начальник відділу:
3.3.1. Здійснює керівництво діяльністю відділу, несе персональну відповідальність перед міською радою, міським головою, виконавчим комітетом міської ради, заступником міського голови та начальником управління з розвитку споживчого ринку Миколаївської міської ради за виконання покладених на відділ завдань.
3.3.2. Розробляє посадові інструкції працівників відділу та надає їх начальнику управління з розвитку споживчого ринку Миколаївської міської ради для затвердження.
3.3.3. Погоджує питання преміювання, службових відряджень, надання відпусток і матеріальної допомоги на оздоровлення та для вирішення соціально-побутових питань.
3.3.4. Здійснює інші повноваження, передбачені законодавством, рішеннями міської ради, рішеннями виконавчого комітету, розпорядженнями міського голови та цим Положенням.
3.4. Структура відділу:
- начальник відділу 1
- головний спеціаліст 2
4. Компетенція відділу
4.1. Забезпечення організації управління об’єктами побутового обслуговування, надання послуг населенню підприємствами різних форм власності та тих, що перебувають у міській комунальній власності, забезпечення їх належного утримання та ефективної експлуатації, необхідного рівня та якості послуг населенню згідно з вимогами чинного законодавства.
4.2. Координація діяльності об’єктів торгівлі, громадського харчування, ринків та комплексів торговельних павільйонів, побутового обслуговування та надання послуг населенню на території міста Миколаєва.
4.3. Здійснення заходів щодо розширення та вдосконалення мережі підприємств легкої та переробної промисловості, послуг населенню.
4.4. Вивчення вітчизняного та закордонного досвіду, збирання, систематизація та аналіз пропозицій щодо удосконалення державного регулювання у сфері надання послуг населенню, розвитку легкої та переробної промисловості.
4.5. Вжиття заходів щодо розширення та вдосконалення мережі ринків та комплексів торговельних павільйонів
4.6. Аналіз ефективності діяльності ринків та комплексів торговельних павільйонів, облік економічних показників їх діяльності, вирішення проблемних питань щодо сприяння їх подальшому розвитку.
4.7. Аналіз економічних показників та статистичних даних за результатами роботи підприємств торгівлі, громадського харчування, ринків та комплексів торговельних павільйонів, надання відповідних аналітичних довідок, інформацій тощо міському голові, міській раді, виконкому міської ради.
4.8. Залучення на договірних засадах підприємств, установ та організацій, незалежно від форм власності, до участі у вирішенні питань життєдіяльності міста та його комплексного соціально-економічного розвитку.
4.9. Розроблення та подання на розгляд міської ради та її виконавчого комітету пропозицій щодо встановлення зручного для населення режиму роботи підприємств комунального господарства, побутового обслуговування, об’єктів торгівлі, громадського харчування, ринків та комплексів торговельних павільйонів незалежно від форм власності на території міста Миколаєва.
4.10. Підготовка пропозицій, проектів рішень щодо організації місцевих виставок.
4.11. Залучення підприємств міста та суб’єктів підприємницької діяльності до участі у регіональних, міжрегіональних, республіканських, міжнародних виставках – ярмарках.
4.12. Організація сезонних та святкових міських ярмарків.
4.13. Надання методичної та організаційної допомоги підприємствам у формуванні експозицій на виставках – ярмарках, підготовці та проведенні виставок-ярмарків.
4.14. Організація професійних свят та громадських акцій.
4.15. Підготовка пропозицій, проектів рішень щодо організації паркінгів, автомобільних стоянок, парковок, АЗС, станцій технічного обслуговування на території міста та здійснення відповідно до законодавства контролю за їх експлуатацією.
4.16. Підготовка пропозицій міській раді з питань удосконалення нормативно-правової бази підприємництва, реалізації на місцевому рівні державної регуляторної політики, дозвільних процедур та регулювання підприємницької діяльності.
4.17. Розробка проектів нормативно-правових актів (рішення міської ради, рішення виконавчого комітету, розпорядження міського голови тощо), пов’язаних з виконанням покладених на відділ функцій.
4.18. Ведення паспортів продовольчих, непродовольчих, змішаних та спеціалізованих ринків.
4.19. Організація роботи служби торгівлі та харчування на період надзвичайних ситуацій.
4.20. Аналіз проведення ярмарків та виставок –продажу, поставлених цілей та фактичних досягнень.
4.21. Удосконалення взаємовідносин товаровиробників із торговельними підприємствами, налагодження зв’язків спрямованих на регулювання споживчого ринку.
4.22. Надання консультаційної допомоги суб’єктам господарювання та мешканцям міста з питань, що належать до компетенції відділу.
4.23. Реалізація на території міста програм з питань функціонування споживчого ринку.
4.24. Розробка та організація виконання спільно з іншими виконавчими органами міської ради програм соціально-економічного розвитку міста, спрямованих на поліпшення торговельного та побутового обслуговування населення.
4.25. Проведення аналізу стану розвитку споживчого ринку, підготовка пропозицій щодо його вдосконалення.
4.26. Розгляд звернень громадян, юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців, а також їх відпрацювання та надання своєчасної, повної та достовірної інформації згідно з вимогами чинного законодавства.
5. Права відділу
5.1. Відділ має право:
5.1.1. Залучати спеціалістів органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій (за погодженням з їх керівниками) для розгляду питань, що належать до його компетенції.
5.1.2. Проводити перевірки з питань, що належать до його компетенції.
5.1.3. Одержувати у встановленому порядку від органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій інформацію, необхідну для виконання покладених на нього завдань.
5.1.4. Скликати у встановленому порядку наради з питань, які належать до його компетенції.
5.1.5. Брати участь у межах своєї компетенції в роботі комісій, утворених Миколаївською міською радою, її виконавчим комітетом, виконавчими органами міської ради, міським головою.
5.1.6. Інші права, які належать до його компетенції.
6. Фінансування та матеріально-технічне забезпечення
діяльності відділу
6.1. Відділ утримується за рахунок міського бюджету.
6.2. Працівники відділу є посадовими особами місцевого самоврядування, їх основні права, обов’язки, відповідальність, умови оплати праці і соціально-побутового забезпечення визначаються Законом України “Про службу в органах місцевого самоврядування“ та іншими законодавчими актами.
7. Відповідальність посадових осіб відділу
7.1. Посадові особи повинні сумлінно виконувати свої службові обов’язки, шанобливо ставитися до громадян, керівників і співробітників, дотримуватися високої культури спілкування, не допускати дій і вчинків, які можуть зашкодити інтересам служби чи негативно вплинути на репутацію міської ради, її виконавчих органів та посадових осіб.
7.2. Посадові особи відділу несуть відповідальність згідно з чинним законодавством. Матеріальна шкода, завдана незаконними діями чи бездіяльністю посадових осіб виконавчого органу при здійсненні ними своїх повноважень, відшкодовується у встановленому законодавством порядку.
8. Заключні положення
8.1. Припинення діяльності відділу здійснює міська рада за поданням міського голови у порядку, встановленому чинним законодавством.
8.2. Зміни та доповнення до цього Положення вносяться у порядку, встановленому для його прийняття.
_____________________________________________________

Затверджено
розпорядженням
міського голови
від 5 листопада 2013
№ 248р



СТРУКТУРА
відділу координації розвитку міського господарства
Миколаївської міської ради

Найменування

Штатна чисельність (одиниць)

Начальник відділу

1

Головний спеціаліст

2



Затверджено
розпорядженням
міського голови
від 5 листопада 2013
№ 248р




СТРУКТУРА
відділу з впровадження електронного врядування
Миколаївської міської ради

Найменування

Штатна чисельність (одиниць)

Начальник відділу

1

Головний спеціаліст

2



Затверджено
розпорядженням
міського голови
від 5 листопада 2013
№ 248р




СТРУКТУРА
відділу громадських зв’язків Миколаївської міської ради

Найменування

Штатна чисельність (одиниць)

Начальник відділу

1

Головний спеціаліст

3



Затверджено
розпорядженням
міського голови
від 5 листопада 2013
№ 248р




СТРУКТУРА
відділу інформаційного забезпечення Миколаївської міської ради

Найменування

Штатна чисельність (одиниць)

Начальник відділу

1

Головний спеціаліст

2



Затверджено
розпорядженням
міського голови
від 5 листопада 2013
№ 248р




СТРУКТУРА
господарсько-експлуатаційного відділу Миколаївської міської ради

Найменування

Штатна чисельність (одиниць)

Начальник відділу

1

Заступник начальника відділу

1

Головний спеціаліст

2

Робітник з комплексного обслуговування й ремонту будинків, споруд й
обладнання

3



Затверджено
розпорядженням
міського голови
від 5 листопада 2013
№ 248р




СТРУКТУРА
відділу зовнішньоекономічної діяльності та міжнародного співробітництва

Миколаївської міської ради

Найменування

Штатна чисельність (одиниць)

Начальник відділу

1

Головний спеціаліст

2



Затверджено
розпорядженням
міського голови
від 5 листопада 2013
№ 248р



СТРУКТУРА
технічно-транспортного відділу Миколаївської міської ради

 

Найменування

Штатна чисельність (одиниць)

Начальник відділу

1

Заступник начальника відділу

1

Прибиральник

1

Водії

18

Сектор із забезпечення господарсько-експлуатаційної діяльності

Завідувач сектору

1

Слюсар

2



Затверджено
розпорядженням
міського голови
від 5 листопада 2013
№ 248р




ПОЛОЖЕННЯ
про сектор із забезпечення господарсько-експлуатаційної діяльності
технічно-транспортного відділу Миколаївської міської ради



1. Загальні положення
1.1. Сектор із забезпечення господарсько-експлуатаційної діяльності (далі – сектор) є структурним підрозділом технічно-транспортного відділу Миколаївської міської ради.
1.2. Сектор у своїй діяльності керується Конституцією та законами України, актами Президента України і Кабінету Міністрів України, актами органів виконавчої влади, рішеннями міської ради, рішеннями виконавчого комітету міської ради, розпорядженнями міського голови та Положенням про сектор із забезпечення господарсько-експлуатаційної діяльності технічно-транспортного відділу Миколаївської міської ради (далі – Положення).
2. Основні завдання
Сектор:
- у межах своєї компетенції бере участь у транспортному забезпеченні виконавчих органів Миколаївської міської ради;
- здійснює господарську та технічну підготовку транспортних засобів;
- здійснює інші функції, що випливають з покладених на нього завдань.
3. Структура та організація роботи
3.1. Сектор очолює завідувач.
Завідувач сектору безпосередньо підпорядкований начальнику технічно-транспортного відділу.
3.2. Завідувач сектору та працівники сектору призначаються на посади та звільняються з посад у порядку, визначеному законодавством.
3.3. Завідувач сектору:
3.3.1. Здійснює керівництво діяльністю сектору, несе персональну відповідальність відповідно до вимог чинного законодавства за виконання покладених на сектор завдань.
3.3.2. Організовує роботу та визначає міру відповідальності працівників сектору.
3.3.3. Погоджує посадові інструкції працівників сектору.
3.3.4. Здійснює інші повноваження, передбачені законодавством, рішеннями міської ради, рішеннями виконавчого комітету міської ради, розпорядженнями міського голови та цим Положенням.
4. Компетенція сектору
4.1. Перевірка та підготовка транспорту до виїздів на лінію.
4.2. Утримання рухомого складу транспортних засобів у технічно справному стані.
4.3. Ремонт і технічне обслуговування транспортних засобів.
4.4. Придбання і створення запасів паливно-мастильних матеріалів, їхнє збереження і відпуск відповідно до встановленого порядку.
4.5. Придбання запасних частин до автомобілів та їхнє раціональне використання.
5. Права сектору
5.1. Сектор має право:
- не випускати на лінію непідготовлені або неперевірені автомобілі;
- залучати спеціалістів підприємств, установ, та організацій (за погодженням з їх керівниками) для розгляду питань, що належать до його компетенції;
- проводити аналітичну роботу з питань, що належать до його компетенції;
- одержувати у встановленому порядку від органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій інформацію, необхідну для виконання покладених на нього завдань;
- інші права, які належать до його компетенції.
6. Фінансування та матеріально-технічне забезпечення
діяльності сектору
6.1. Сектор утримується за рахунок міського бюджету.
6.2. Працівниками сектору є посадова особа місцевого самоврядування та технічні працівники. Посадовою особою є завідувач сектору. Основні права, обов’язки, відповідальність, умови оплати праці і соціально-побутового забезпечення посадової особи місцевого самоврядування визначаються Законом України “Про службу в органах місцевого самоврядування “ та іншими законодавчими актами, технічних працівників – чинним законодавством.
7. Відповідальність посадової особи та технічних працівників сектору
7.1. Посадова особа та технічні працівники сектору повинні сумлінно виконувати свої службові обов’язки, шанобливо ставитися до громадян, керівників і співробітників, дотримуватися високої культури спілкування, не допускати дій і вчинків, які можуть зашкодити інтересам служби чи негативно вплинути на репутацію міської ради, її виконавчих органів та посадових осіб.
7.2. Посадова особа та технічні працівники сектору несуть відповідальність згідно з чинним законодавством. Матеріальна шкода, завдана незаконними діями чи бездіяльністю посадової особи або технічних працівників сектору при здійсненні ними своїх повноважень, відшкодовується у встановленому законодавством порядку.
8. Заключні положення
8.1. Ліквідацію та реорганізацію сектору проводить міська рада за поданням міського голови у порядку, встановленому чинним законодавством.
8.2. Зміни та доповнення до цього Положення вносяться у порядку, встановленому для його прийняття.
_______________________________________________________


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: