Мапа порталу

«Такі великі досягнення повинні бути відзначені владою», - Олександр Сєнкевич пообіцяв передати квартиру паралімпійському чемпіону Максиму Яровому

У п'ятницю, 20 квітня, Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич провів зустріч з тріумфатором зимової Паралімпіади-2018 Максимом Яровим.

Нагадаємо, миколаєвець Максим Яровий на зимових Паралімпійських іграх, які проходили в південнокорейському місті Пхьончхані, завоював дві медалі: «золоту» - в лижній гонці на дистанції 15 кілометрів, а також«бронзову» - в лижній гонці на дистанції 7,5 км.

Олександр Сєнкевич подякував нашому чемпіону і його маму, яка допомагала Максиму Яровому, надихала його.

- Я запросив нашого чемпіона, щоб подякувати за його успіх, - сказав Олександр Сєнкевич. - Хочу сказати, що його спортивні досягнення багато в чому - результат роботи його мами. Дякую  вам за те, що виховали такуо гідну людину.

Звертаючись до Максима Ярового, Олександр Сєнкевич зазначив, що він всьому світу показав приклад стійкості і сили волі, довівши, що людина здатна досягти неймовірно великих висот. Необхідно тільки не здаватися і цілеспрямовано йти до своєї мети.

- Такі великі досягнення повинні бути відзначені владою. Адже у людей, які займаються спортом, крім особистого стимулу, повинна бути ще і додаткова фінансова мотивація. Сьогодні ми розглядаємо можливість передачі в його власність квартири. У чемпіона є потреба в покращанні житлових умов. Це буде гідна подяка від влади і всіх миколаївців, які, я впевнений, раділи його перемогам, - зазначив керівник міста.

Мер Миколаєва розповів, що квартиру придбали в рамках однієї з міських програм за рахунок субвенції з державного бюджету.

- Максим підпадає під категорію людей, яким необхідне покращення житлових умов, тому він може на неї претендувати, - сказав Олександр Сєнкевич. - Ми зараз працюємо над тим, щоб оперативно отримати дозвіл Кабінету Міністрів України на передачу квартири, оскільки вона купувалася в рамках іншої програми. Це займе 2-3 місяці. Але квартира буде передана Максиму. Я особисто будуть вирішувати це питання в профільному міністерстві.

У свою чергу, Максим Яровий подякував за зустріч і увагу. Чемпіон зазначив, що на даний момент знаходиться у відпустці, але, не дивлячись на це, тренування не припинив. Після відпочинку він планує розпочати підготовку до Чемпіонату світу, який на початку 2019 року відбудеться в Канаді. Також він націлений на участь у Паралімпійських іграх, які у 2022 році прийме Пекін.

- Сподіваюся покращати свій результат, - підкреслив Максим Яровий.

Наш видатний городянин дав пораду: «Працюйте над собою! І тоді можна буде досягти будь-якої мети, яку побажаєте! Потрібно працювати, працювати і ще раз працювати!».

Нагадаємо, що 21 березня Миколаїв зустрів паралімпійського чемпіона Максима Ярового.

 

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

IMAGE FOLDER (/files/2018/2018_4/20042018_7)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: