Мапа порталу

Плюс 70 яскравих «долоньок»: контейнери для збирання тетрапак-упаковок незабаром з’являться і в дитсадках Миколаєва

У четвер, 2 серпня, до Миколаєва прибула друга партія новеньких контейнерів для збирання тетрапак-упаковок, що будуть розміщені у навчальних закладах.

Яскраві контейнери, що за формою нагадують долоньки, - подарунок нашому місту в рамках проекту щодо запровадження системи роздільного збирання сміття у Миколаєві.

Слід додати, що сьогодні на миколаївців очікував приємний сюрприз – замість 60 обіцяних контейнерів до міста привезли 70 (нагадаємо, що перша партія налічувала 100 одиниць).

Як відзначив міський голова Олександр Сєнкевич, у Миколаєві вже завершено реалізацію проекту в середніх навчальних закладах. Наше місто стало першим в Україні, де всі школи запровадили роздільне збирання сміття та мають необхідне обладнання.

-                     Це важливий фактор у формуванні відповідальності юних миколаївців за чисте довкілля, за майбутнє нашого міста та планети в цілому. Наступний етап реалізації проекту – запровадження роздільного збирання сміття у дитячих садках та медичних закладах. Наша мета – до 2020 року охопити всі комунальні заклади міста Миколаєва та стати першим обласним центром в Україні, який це зробить! – заявив мер Миколаєва.  

Позаштатний радник міського голови та координатор проекту роздільного збирання ТПВ у Миколаєві Анна Ганжул нагадала, що робота почалася ще в 2016 році.

-                     Це був перший етап, який охопив усі школи міста, а це 40 тисяч школярів. Ми провели масштабний конкурс-марафон з роздільного збирання відходів, визначили 4 заклади-переможці та за рахунок партнерів встановили комплекси для збирання ТПВ. На даний час вже всі школи Миколаєва мають необхідне устаткування, у кожному закладі діють еко-патрулі у складі активних учнів, які слідкують за процесом. Одним з мотиваційних факторів для молоді є формування еко-рейтингу «Школа року», переможці якого отримують призи, - розповіла Анна.   

Окрім екологічної складової та залучення до європейської практики поводження з відходами, чималий ентузіазм у юних миколаївців викликає можливість заробити кошти. При чому молодь самостійно вирішує, куди спрямувати зароблене.

-         У Миколаєві є кілька приватних компаній, які приймають вторинну сировину, крім того, цим займається комунальне підприємство «Миколаївкомунтранс». В рамках впровадження системи роздільного збирання сміття укладено тристоронні угоди між навчальними закладами міста, управлінням освіти міської ради та власне підрядною організацією. Кошти надходять безпосередньо на рахунок школи, а потім учнівське самоврядування вирішує, що буде придбано за ці гроші, - пояснила координатор проекту.

Долучитися до роздільного збору відходів може кожен миколаєвець. На даний час у процесі розробки знаходиться карта, на якій будуть позначені адреси пунктів прийому сировини та розміщення спеціальних контейнерів-сіток КП «Миколаївкомунтранс».

Проект із роздільного збору відходів у школах реалізує КУ «Агенція розвитку Миколаєва» за підтримки Миколаївської міської ради, Управління освіти Миколаївської міської ради та генерального партнера проекту - компанії PepsiCo в Україні. 

Відділ інформаційного забезпечення

 

IMAGE FOLDER (/files/2018/2018_8/02082018)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: