Мапа порталу

Попередні результати лабораторних досліджень проб питної води з 7 пунктів розливу у місті Миколаєві

Станом на ранок 9 січня 2018 року на території міста зареєстровано 62 випадки захворювань на вірусний гепатит А, у тому числі:

- легкої важкості – 4 особи, з них дітей - 2 особи;

- середньої важкості – 56 осіб, з них дітей - 9 осіб;

- важка форма – 2 особи, з них 1 дитина.

Лабораторно підтверджено діагноз у 24 осіб, у тому числі у 3 дітей.

Місце госпіталізації: Миколаївська обласна інфекційна лікарня (відділення №1, 2), Миколаївська обласна дитяча інфекційна лікарня (відділення №3).

За результами попереднього епідрозслідування встановлено загальний фактор, що міг сприяти розповсюдженню захворювання на гепатит А серед населення Заводського та Інгульського районів м.Миколаєва, а саме: всі особи, які захворіли, вживали доочищену воду з пунктів розливу.

З метою запобігання виникненню надзвичайної ситуації 3 січня 2018 року проведено позачергове засідання комісії з питань ТЕБ та НС м.Миколаєва, проводиться роз’яснювальна робота щодо неприпустимості вживання доочищеної води з пунктів розливу, здійснюється додаткова санітарна обробка приміщень шкіл та дитсадків. Проведено 7 бактеріологічних досліджень на патогенну флору об’єктів питної води з визначених пунктів розливу.

Проби води направлено для проведення лабораторних досліджень у вірусологічній та бактеріологічній лабораторіях ДУ «Миколаївській обласний лабораторний центр МОЗ України», паралельно проби направлено для дослідження до вірусологічної лабораторії ДУ «Одеський обласний лабораторний центр МОЗ України».

За результатами лабораторних досліджень, проведених у вірусологічної лабораторії  ДУ «Одеський обласний лабораторний центр МОЗ України» методом ПЛР у 4-х пробах води виявлено ДНК аденовіруса, у 2-х пробах – ДНК адено- та РНК ротавірусів та у 1-й пробі виявлено РНК ротавіруса.

Епідрозслідування триває. Про подальші результати буде повідомлено додатково.

 

 Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту

населення Миколаївської міської ради

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: