Мапа порталу

"У Миколаєві стартували дорожньо-ремонтні роботи", - директор департаменту ЖКГ Андрій Палько про плани на поточний рік

У п'ятницю, 28 квітня, у департаменті житлово-комунального господарства міської ради відбулася прес-конференція, присвячена проведенню робіт з ремонту доріг у Миколаєві.

Учасники прес-конференції - директор департаменту ЖКГ Андрій Палько, заступник директора департаменту ЖКГ Наталія Осецька, начальник управління з контролю за ремонтом, реконструкцією, будівництвом, газифікацією комунальних об'єктів та житла Сергій Чуб, директор МКП "Миколаївводоканал" Борис Дуденко, директор підприємства "Миколаївавтодор" Іван Дейнека, директор КП "ЕЛУ автодоріг" Наталія Горбенко, представник ПАТ "Дорлідер" Сергій Кулажкін.

Андрій Палько повідомив, що департамент ЖКГ починає ремонти автомагістралей міста. Він пояснив, чому до відновлення дорожнього покриття приступають тільки зараз.

Встановилася тепла погода. Незважаючи на всі "побажання", щоб ми починали роботи вже в лютому або в березні, потрібно розуміти, що це не дасть відповідної гарантії якості. Звучала критика, що в цьому році вперше перед поминальними днями не відремонтували вул. Олександра Янати (Куйбишева), яка веде до кладовища. Ми планували провести ямковий ремонт, але погіршення погодних умов змусило змінити плани і було зроблено тільки підсипання. Проте в поточному році ця дорога буде капітально відремонтована від вул. Троїцької до вул. Казарського, - заявив Андрій Палько. - На цю ділянку вже виготовлений проект, він знаходиться на експертизі. Обсяг робіт - 18 тисяч кв. метрів. Сума фінансування - понад 12 млн. грн. Граничний термін закінчення ремонту - 1 жовтня.

Він додав, що в 2017 році за дорученням мера Миколаєва змінені вимоги до робіт по відновленню асфальтного покриття після розриттів, які проводилися для ремонту інженерних мереж.

Раніше тепло - та водопостачальні підприємства виконували роботи по відновленню асфальтного покриття власними силами. І вже через кілька місяців ці ділянки доріг ставали непридатними для використання. На сьогодні МКП "Миколаївводоканал" укладено договори з КП "ЕЛУ автодоріг" і "Миколаївавтодор" на виконання даних робіт з урахуванням необхідних технічних норм, - сказав Андрій Палько.

Крім того, вирішено питання з проведенням аварійно-ремонтних робіт в місцях найбільшої концентрації ДТП. Проведені торги, триває укладання договору і вже з 3 травня КП "ЕЛУ автодоріг" зможе працювати на аварійних ділянках, про які повідомляє патрульна поліція.

Аварійно-ямковий ремонт буде завершено вже до кінця травня, потім почнеться відновлення внутрішньоквартальних проїздів та магістральних доріг.

Також, за словами директора департаменту, на сьогодні повним ходом йдуть процедури закупівель.

Вже ведуться роботи в такому багатостраждальному місці, як кінцева зупинка транспорту в районі 3-ї міської поліклініки "Дубки". Стан доріг такий, що ні проїхати, ні пройти. Ремонт на стадії завершення, всі бажаючі можуть проконтролювати. Закінчуємо ремонтувати дорогу по вул. Крилова, йде підготовка дорожнього покриття по вул. Лазурній, від "Штрассе" до берегової зони. Всі плани робіт розміщено на офіційному сайті міської ради, - підкреслив Андрій Палько. - У планах на поточний рік - ремонт вул. Троїцької, Херсонського Шосе, вул. Пограничної, вул. Садової, вул. Карпенко, вул. Озерної, продовження робіт на проспектах Богоявленському і Центральному. 

Він акцентував увагу на те, що поставлене мером завдання з відновлення міських автомагістралей буде виконано якісно і ефективно.

Загалом департаменту ЖКГ на ремонт доріг виділено близько 63,7 млн. грн. з бюджету міста. На ці гроші планується капітально відремонтувати близько 48 тисяч кв. метрів дорожнього покриття, а поточним ремонтом охоплять 97 тисяч кв. метрів доріг. За результатами півріччя заплановано виділення додаткових коштів на проведення дорожніх робіт.

 

Відділ інформаційного забезпечення міської ради 

IMAGE FOLDER (/files/News/28042017)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: