Мапа порталу

Відбувся семінар з питань охорони та умов праці з керівниками та фахівцями підприємств, установ міста до Дня охорони праці

25 квітня 2017 року в приміщені територіального центру соціального обслуговування Центрального району відбувся семінар з питань охорони та умов праці з керівниками та фахівцями підприємств, установ міста до Дня охорони праці.

На семінар були запрошені: начальник відділу з питань експертизи умов праці управління Держпраці у Миколаївській області, начальник відділу профілактики виробничого травматизму – головний страховий експерт з охорони праці управління ВД ФССНВ у Миколаївській області, начальник відділення ВД ФССНВ та ПЗ України у м. Миколаєві, керівники та фахівці з охорони праці та уповноважені представники трудових колективів (голови профкому) підприємств, установ та організацій міста.

Зі вступним словом виступила заступник начальника відділу зайнятості, охорони та умов праці Кузьміна Н.Г., яка привітала присутніх із Всесвітнім Днем охорони праці та ознайомила учасників семінару зі зверненням міського голови до роботодавців міста та планом заходів щодо відзначення Дня охорони праці.

До розгляду були представлені питання: про стан виробничого травматизму за І квартал 2017 року, розробка превентивних заходів по профілактиці виробничого травматизму, здійснення контролю за проведенням атестації робочих місць за умовами праці, перші кроки до визначення видів ризику на підприємствах.

У 2016 році у місті під час виконання трудових обов’язків відбулося 53 нещасних випадків, що на 11 випадків більше, ніж за аналогічний період минулого року, з них 3 випадки зі смертельним наслідком (на 1 більше, ніж у минулому році). Крім того, сталося 2 групових випадки під час яких постраждало 6 осіб. За І квартал 2017 року відбулося 13 нещасних випадків.

Аналіз причин виробничого травматизму свідчить, що більшість нещасних випадків сталося по організаційним причинам (порушення трудової та виробничої дисципліни, невиконання вимог інструкцій з охорони праці, невиконання посадових обов'язків, особиста необережність та порушення правил безпеки).

Начальники відділів охорони праці ТОВ «Миколаївський глиноземний завод» Поліковський В.Г. та ТОВ МСП «Ніка – Тера» Потапенко Т.В. поділились з присутніми особистим досвідом щодо організації системи управління охороною праці та визначення видів ризику на підприємствах.

Тому, незважаючи на будь - які зміни економічної ситуації в країні, наше спільне завдання – не допустити зростання травматизму і стабілізувати тенденцію до зниження його рівня.

Департамент праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: