Мапа порталу

Депутати міської ради вирішили посилити контроль за станом оглядових колодязів інженерних мереж

У вівторок, 25 квітня, у ході сесії міськради інформацію про стан оглядових колодязів інженерних мереж у Миколаєві озвучив депутат міської ради Артем Грозов, який спільно з віце-мером Мкртичем Мкртичаном дослідив ситуацію та ініціював винесення питання на розгляд сесії.

За словами Артема Грозова, підготовка даного проекту рішення була обумовлена нещасним випадком, що стався у Миколаєві, коли 11-річна дівчинка впала у каналізаційний люк. В першу чергу депутат міськради попросив директора департаменту житлово-комунального господарства міської ради Андрія Палько розповісти, чи були знайдені винуватці та які вжиті заходи аби попередити повторення подібних випадків.

- Колодязь у 2016 році був переданий з балансу ЖКП "Зоря" на утримання МКП "Миколаївводоканал", проте у зв’язку з плутаниною в документації не було належним чином проведено заходи з експлуатації. Правоохоронні органи відкрили кримінальне провадження, у керівників підприємств та навіть у двірників взяли пояснення. на даний час кримінальне провадження ще в роботі, - повідомив Андрій Палько.

При цьому він відзначив, що департамент житлово-комунального господарства провів інформаційно-роз’яснювальні зустрічі, присвячені правилам експлуатації колодязів інженерних мереж.

- У Миколаєві катастрофічна ситуація у зв’язку з тим, що багато кришок люків крадуть. Якщо минулого року МКП "Миколаївводоканал" встановила близько 1400 кришок люків на колодязях, 200 з них вже поцуплено, - констатував Андрій Палько. - На балансі підприємства знаходиться близько 50 тисяч колодязів, потреба в установці кришок люків складає 1200 одиниць, і це лише на магістральних трасах.

Проектом рішення, який запропонували на розгляд депутатів міської ради, передбачається провести інвентаризацію всіх існуючих люків; визначити відповідальних посадових осіб, до компетенції яких належить контроль за безпечною експлуатацією зазначених об’єктів; створити резервний фонд кришок люків; розробити проект антивандальних конструкцій, що унеможливлюють демонтаж кришок без спеціального обладнання; використання полімерних кришок люків тощо.

Депутати підтримали ініціативу Артема Грозова та більшістю голосів прийняли рішення " Про вжиття заходів щодо здійснення контролю за станом оглядових колодязів інженерних мереж у місті Миколаєві" з доопрацюванням протягом п’яти днів.

Відділ інформаційного забезпечення Миколаївської міської ради 

IMAGE FOLDER (/files/25042017_1)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: