Мапа порталу

Олександр Сєнкевич: "Готується рішення, щоб приватні ветполіклініки обслуговували тільки чіпованих тварин"

Міський голова Олександр Сєнкевич прокоментував ситуацію з бездомними тваринами у Миколаєві. Так, мер заявив, що міська влада готує рішення, щоб приватні ветполіклініки обслуговували тільки чіпованих тварин.

Про це він розповів в коментарі журналістам у ході сесії міської ради, яка відбулася у вівторок, 25 квітня.

- При новому керівництві "Центру захисту тварин" збільшилась кількість чіпованих та стерілізованих тварин, ми можемо контролювати цей процес. Питання, що стосується зменшення кількості бродячих тварин на вулиці, складається з двох чинників. Перший - потрібно стерилізувати існуючих тварин згідно з правилами та гуманного ставлення до них. Ми не можемо присипляти їх. З іншого боку, потрібно посилювати контроль людей, у яких є нестерилізовані або нечіповані домашні тварини. Люди беруть тварин, граються ними, а потім викидають на вулицю, - сказав Олександр Сєнкевич.

Крім того, мер підкреслив, що міська рада планує стежити за тим, щоб приватні ветеринарні поліклініки не брали тварин, господарі яких їх не прочіпували або не стерилізували.

- Ми зараз ініціюємо рішення, щоб зобов'язати усі ветеринарні установи перед тим, як надавати послуги по щепленням, перевіряли, чи є ця тварина чипованою або ж стерилізованою, - резюмував він.

Також, Олександр Сєнкевич додав, що в новому бюджетному перерозподілі було прийнято рішення купити новий транспорт для "Центру захисту тварин" і таким чином проводити більш ефективний вилов тварин та стерилізацію.

Відділ інформаційного забезпечення Миколаївської міської ради

IMAGE FOLDER (/files/News/25042017_1)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: