Мапа порталу

«Фірми, які потраплять в «чорний список», робити ремонт доріг в місті більше не будуть», - мер провів робочу зустріч з підрядниками

У понеділок, 24 квітня Олександр Сєнкевич провів робочу зустріч з представниками приватних фірм, які виконують ремонт доріг. На заході міський голова висунув підрядникам ряд вимог, що стосуються ремонту дорожнього покриття, вказав на аварійні ділянки в Миколаєві, які потребують термінового капітального ремонту.

У заході також взяли участь заступник міського голови Мкртич Мкртчян, директор департаменту житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради Андрій Палько.

Олександр Сєнкевич підкреслив, що за неякісну роботу підрядники будуть нести повну відповідальність, а процес ремонту буде проходити під жорстким контролем міської влади і громадськості.

- У Миколаєві на даний момент є серйозні проблеми з дорожнім покриттям, внутрішньоквартальними проїздами, тротуарами, бордюрами, ливнівками. Я хочу поміняти правила гри. Робота повинна проводитися якісно. На даний момент ремонт деяких ділянок доріг у місті проводиться недобросовісно. Питання якості буде стояти у мене на контролі. Ми будемо без попередження виїжджати, проводити лабораторні перевірки, залучати громадськість. На дорогах міста не повинно бути калюж, якщо після дощу вони будуть збиратися - такі об'єкти прийматися не будуть. Також і з люками, вони не повинні бути під асфальтом. У місті має бути чистота і порядок, а підрядники повинні дотримуватися технологій та стандартів при ремонті. Інакше доведеться вносити такі недобросовісні фірми у чорний список. У підсумку, робити ремонт доріг в місті вони більше не будуть, - повідомив Олександр Сєнкевич.

У ході діалогу з мером підрядники пояснили, що в проектах іноді не вказується наявність люків, тому вони роблять так, як погоджено по проекту в плані робіт. На що Олександр Сєнкевич відповів, що потрібно виїжджати на місця і уважно оглядати ділянки, де буде проводиться ремонтні роботи і вказувати замовнику, що тут або тут не врахований колодязь або щось в цьому роді. В такому випадку проблема вирішиться до початку робіт, а не потім вже після їх провендення, коли потрібно люк діставати з під асфальта. Також, мер попросив підрядників бути соціально-відповідальними, - наприклад, якщо біля ділянки дороги, де проводиться ремонт є поганий заїзд, можна також провести невеликі ремонтні роботи, які поліпшать ситуацію.

Директор департаменту ЖКГ Андрій Палько висловив низку претензій до підрядників і попросив їх максимально якісно виконувати ремонт дорожнього покриття, звернути увагу на забезпечення безпеки працівників під час ремонту проспектів у нічний час доби.

- До фірм, які проводять в нашому місті ремонти, накопичилося багато претензій. Низькі температури не виправдовують неякісну роботу підрядника. Не забувайте про правила безпеки для своїх співробітників, наявність спецодягу, сигналів, освітлення, щоб вони могли виконувати свою роботу без загрози для їхнього життя, - резюмував він.

 Також Олександр Сєнкевич подякував підрядникам, які працюють вночі й, таким чином, не створюють затори на дорогах.  Він підкреслив, що при цьому повинна бути забезпечена безпека робітників.

- Це має бути в ваших пріоритетах, так як життя людини - це найбільша цінність, - сказав міський голова.

Відділ інформаційного забезпечення Миколаївської міської ради

IMAGE FOLDER (/files/24042017_11)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: