Мапа порталу

Відбулося чергове засідання комісії з питань захисту прав дітей виконкому Миколаївської міської ради

4 квітня 2017 року відбулося чергове засідання комісії з питань захисту прав дітей виконкому Миколаївської міської ради під головуванням заступника міського голови Євгена Шевченка.  

На розгляд комісії службами адміністрацій районів міста винесено 29 питань, вирішення яких сприяє забезпеченню реалізації прав дитини на життя, охорону здоров'я, освіту, соціальний захист, сімейне виховання та всебічний розвиток.

Членами комісії розглянуто матеріали щодо позбавлення 9 батьків батьківських прав, прийнято рішення про доцільність позбавлення прав 8 батьків, 1 пакет документів повернуто на доопрацювання.

На комісії заслухано батьків, які звернулися щодо врегулювання порядку участі одного з батьків у вихованні дитини та визначення місця проживання дитини. Батькам пояснено про необхідність знаходження компромісу щодо виховання, утримання та місця проживання дітей. Спори між батьками врегульовано та прийняті відповідні рішення.

Щодо надання дозволів на укладення правочинів стосовно майна дітей, таких звернень надійшло 3. Під час вивчення матеріалів встановлено, що у 2 випадках наявне порушення житлових прав дітей. Заявникам відмовлено.

Також прийнято рішення про необхідність негайного відібрання 3 дітей у матері через загрозу перебування їх у небезпечному середовищі.

Рішенням комісії погоджено зняття/взяття з реєстрації 2 дітей, позбавлених батьківського піклування та надано консультативну допомогу щодо порядку реєстрації 2 дітей одним із батьків.

Розглянуто підготовлені суб’єктами соціальної роботи матеріали про стан 5 сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах та прийнято рішення про взяття родин під соціальний супровід, одній сім’ї такий супровід продовжено.  

На виконання протоколу засідання постійної комісії міської ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення, освіти, культури, туризму, молоді та спорту, обговорено питання необхідності створення міської програми захисту житлових прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та запропоновано службам у справах дітей адміністрацій районів міста у двотижневий термін надати пропозиції.

Під час засідання комісії аргументи заявників та зацікавлених осіб заслухані, надані рекомендації та прийняті відповідні рішення.  

Служба у справах дітей Миколаївської міської ради 

IMAGE FOLDER (/files/News/deti4apr)

 

 

 

 

 

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: