Мапа порталу

У наступному році до мікрорайону Варварівка можуть провести водопровід

З'явився менш витратний проект, щодо забезпечення мікрорайону Варварівка водою, сума якого є підйомною для міста. Про це стало відомо у вівторок, 28 березня, під час брифінгу заступника міського голови Мкртича Мкртчяна на тему «Ситуація з водо- і газопостачання в місті Миколаєві». Так, з презентацію передпроектних проробок по підключенню мікрорайону Варварівка до мереж водопроводу виступив директор ТОВ «ВІК Технології» Олександр Жак.

- Це передпроектна презентація. У разі успішної реалізації проекту в наступному році в Варварівці ми зможемо дати воду. При цьому за порівняно за невеликі гроші, - сказав він. - Проект, який ми хочемо реалізувати, полягає в наступному: планується глибинне буріння в самій вузькій частині річки, шириною в 750 метрів та проведення по дну річки буде водопровід - це дві труби діаметром 400 мм. Раніше ми не могли реалізувати подібний проект, так як не мали спеціального обладнання, за допомогою якого ми могли б провести подібні роботи. Проектом передбачається будівництво каналізаційної насосної станції (КНС) і магістральних мереж - це близько 20 млн гривень. Сам же дюкер в Варварівці обійдеться приблизно в 23 млн гривень, а магістральні мережі водопроводу - орієнтовно в 15 млн гривень. Дана передпроектна пропозиція передбачає вирішення проблем жителів мікрорайна Варварівка, а потім другою чергою буде проектуватися проведення водоводу в Малу і Велику Коренихи.

Заступник директора департаменту ЖКГ Миколаївської міської ради Наталія Осецька розповіла про те, чому попередній проект дюкера не був реалізований.

- Ще в 2008 році був проект водоводу в Варварівці, але труби повинні були бути прокладені з Намиву в Корениху, а потім повинна була пройти водовід до Варварівки наземним шляхом. За цінами тих часів він мав скласти 272 млн. гривень - це була непідйомна сума для бюджету, - сказала вона.

Як зазначив заступник міського голови Мкртич Мкртчян, що, на жаль, в XXI столітті в великому мікрорайоні міста до цих пір ще не вирішена проблема водозабезпечення.

- Даною пропозицію знайдено оптимальне рішення проблеми водопостачання мікрорайону Варварівка і найголовніше - це підйомна сума для міста, - сказав віце-мер.

Варто додати, що раніше підприємство «ВІК Технології» вже проводило подібні роботи по дну річки Інгул, в районі пішохідного моста. Для подачі інтернет-кабелів фірми «Дикий сад» в мікрорайон Соляні.

 

 

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

 

IMAGE FOLDER (/files/News/28.03.17)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: