Мапа порталу

«Ми можемо шантажувати один одного до останнього, але в підсумку може скластися ситуація, коли жителі міста не отримають газ», - віце-мер Мкртчян

Заступник міського голови з питань ЖКГ Мкртич Мкртчян вважає, що в ситуації, що склалася з установкою лічильників ПАТ «Миколаївгаз», міській владі потрібно до останнього шукати з підприємством діалог, оскільки конфлікт не принесе позитивних результатів.

- Ми можемо шантажувати один одного до останнього, але в підсумку може скластися ситуація, коли жителі міста не отримають газ, а облгаз залишиться без бізнесу. Отже ми знаходимо паліативне рішення, розуміючи, що все обсяг фінансування міський бюджет не зможе потягнути. Бюджет обмежений. Для того, щоб щось фінансувати, потрібно буде забирати кошти з інших сфер. Насьогодні актуальне питання - це скасування мораторію. Ми обговорюємо його з «Миколаївгазом». Наша пропозиція наступна - пару місяців після установки лічильника подивитися, хто з мешканців платить більше ніж вони платили за нормою. Тим, хто платить більше, буде встановлений індивідуальний лічильник або буде передбачений інший механізм компенсації цієї різниці. Ми повинні провести всі ці роботи до 1 січня 2018 року, щоб забезпечити 100% облік всіх абонентів. Це, до речі, зобов'язання облгазу. Але ми, як міська влада, не можемо стояти осторонь, якщо допустимо колапс, то вже не буде важливо, хто винен і як ми до цієї ситуації прийшли, - сказав віце-мер.

Також заступник міського голови Мкртич Мкртчян відзначив, що в разі відмови від встановлення лічильника споживачу призначають граничну норму тарифу. Що також не вигідно городянам.

- «Миколаївгаз» обіцяв нам, що вийде до людей і буде пояснювати, що за встановленими лічильниками не буде відбуватися нарахування, поки не буде згоди з усіх питань, як з міською владою, так і з мешканцями. Законодавством передбачено: в разі відмови установки лічильника - споживачеві призначають граничну норму тарифу. Це може бути дорого. Замість відмови краще вимагати установку індивідуальних лічильників. Але ми розуміємо, що інвестиційна програма газорозподільної організації цього не дозволяє. Насправді, в основному, після установки лічильника цифра виходить набагато менше ніж до того, як він був встановлений. Звичайно ж, бувають виняткові випадки, коли виходить несправедливий розподіл, наприклад, якщо людина не живе в квартирі, а платить доводиться як за одного мешканця. Але таких прикладів не так вже й багато. У будь-якому разі не можна виходити на конфлікт - всі ці питання будуть улагоджені, - резюмував віце-мер.

 

Відділ інформаційного забезпечення міської ради


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: