Мапа порталу

Міська влада розробляє нову програму підтримки підприємництва, у рамках якої хочуть відшкодовувати відсоткові ставки за кредитами

 Міська влада розглядає можливість часткової компенсації за рахунок коштів бюджету Миколаєва процентних ставок за кредитами, що надаються підприємцям на реалізацію інвестиційних проектів. Здійснювати такі відшкодування планують у рамках нової програми підтримки підприємництва, яка розробляється фахівцями мерії. Про це стало відомо у п'ятницю, 24 березня, під час круглого столу, який пройшов під головуванням першого віце-мера Андрія Дадівєріна.

- Розвиток малого і середнього бізнесу - один із стратегічних наших пріоритетів. Важливим питанням сьогодні є налагодження прозорих і ефективних механізмів співпраці малих і середніх підприємств з міською владою. На даний момент розробляється програма підтримки малого та середнього підприємництва. На сесії міської ради, яка відбулася 16 березня, наголошувалося на необхідності розробки та затвердження цієї програми. Також порушувалось  питання можливості часткового погашення процентних ставок за кредитами, що надаються підприємцям для реалізації інвестиційних проектів, - сказав Андрій Дадівєрін.

Як зазначив перший віце-мер, виділення коштів для компенсації процентних ставок - важливе питання, вирішення якого дасть можливість надати новий імпульс розвитку підприємництва. Тому сьогодні міська влада розглядає можливість надання таким ось чином підтримки підприємництва, розробляє механізми виділення коштів для часткового відшкодування процентних ставок. Андрій Дадівєрін підкреслив, що це питання потребує детального опрацювання і активного обговорення з представниками бізнесових кіл. Цей процес займе певний час, що, втім, природно.

- На даний момент програма розробляється. Вона буде винесена на сесію міської ради. Але перед цим ми її обговоримо з представниками бізнесу. Ви зможете внести до неї свої пропозиції. Ми будемо працювати з підприємцями, щоб ця програма була дійсно корисною для малого і середнього бізнесу, - додала начальник управління економіки та інвестицій Тетяна Шуліченко.

Підприємці, у свою чергу, відзначили, що в умовах кризи кредити, особливо на пільгових умовах, їм потрібні і від підтримки міської влади не відмовляться.

Як виявилося, у бізнесменів є хороша можливість отримати фінансування під їх проекти. Так, за словами керівника регіональної ради підприємців Олени Герасимчук, 4 квітня в Києві в Українському домі пройде Перший фінансовий ярмарок для малого і середнього бізнесу. Проект реалізується за підтримки уряду Німеччини.

- Ініціатором цієї фінансової ярмарки виступив Німецько-український фонд. На цьому заході будуть донори, українські та іноземні банки, лізингові та страхові компанії, небанківські установи. Цей ярмарок важлива для нас, і ми повинні направити туди свою делегацію, - розповіла Олена Герасимчук, зазначивши, що по завершенню круглого столу необхідно сформувати делегацію від Миколаєва, яка б взяла участь у фінансовому ярмарку для малого і середнього бізнесу.

Участь у фінансовій ярмарку надає підприємцям хорошу можливість отримати актуальну інформацію про банківські, страхові та лізингові продукти, а також інші джерела фінансування, налагодити вигідні контакти. Для участі у ярмарку необхідно зареєструвати на сайті http://sme-fair.org.ua/

  

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

IMAGE FOLDER (/files/News/240317_2)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: