Мапа порталу

До боротьби з незаконним прокатом гідроциклів планують залучити поліцію

Щороку збільшується кількість незареєстрованих гідроциклів, що "ганяють" акваторією Південного Бугу, і що особливо небезпечно, поблизу міського пляжу, створюючи загрозливі для життя людей ситуації. Про це йшла мова 23 березня у ході засідання комісії з питань ТЕБ і НС м. Миколаєва.

Володимир Мартинюк, керівник відділу державного контролю та нагляду за безпекою на водному транспорті управління Укртрансбезпеки у Миколаївській області, розповів, що кожен транспортний засіб, який виходить на воду, має бути зареєстрований на базах стоянок маломірних суден.

- Якщо фахівці нашого відділу не оглянули базу і не дали висновок про те, що вона придатна для експлуатації, вихід усіх транспортних засобів з території цієї бази заборонено. З порушників має бути стягнено штраф. Біда в тому, що розмір штрафу складає всього 85 грн., тож всі його сплачують і продовжують працювати. Інших законних заходів впливу у нас немає, - зазначив Володимир Мартинюк.

Він додав, що водні велосипеди, тобто катамарани, не вважаються небезпечним транспортом, вже другий рік вони можуть працювати без реєстрації, а прокат організовується у довільній формі.

- Гідроцикли ж, які починають наповнювати нашу акваторію, спричинять небезпечні ситуації. Вони спускаються на воду з незареєстрованих стоянок. Ми не можемо відловлювати порушників, адже жодного швидкісного катера на території області немає. Ситуація стає небезпечною, треба виходити на законодавчий рівень і збільшувати розмір штрафу, встановлювати відповідне покарання для порушників, - вважає Володимир Мартинюк.

За його словами, відділ державного контролю та нагляду за безпекою на водному транспорті планує провести у ЗМІ інформаційну кампанію та закликати городян повідомляти, якщо вони стануть свідками незаконного прокату гідроциклів.

Крім того, питання буде відпрацьовано з поліцією. Треба запровадити  таку схему роботи, щоб при фіксації випадку прокату швидкісного водного транспорту накладати штраф за незаконну підприємницьку діяльність, що складає 17 тисяч грн. Поліція буде вилучати такий транспортний засіб на штрафмайданчик.

Адміністрації районів міста опрацюють питання про визначення офіційних місць прокату водного транспорту. 

Відділ інформаційного забезпечення міської ради


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: