Мапа порталу

Заступник міського голови Юрій Степанець розповів, чим займатиметься новостворений департамент внутрішнього фінансового контролю, нагляду та протидії корупції міської ради

22 березня заступник міського голови Юрій Степанець в ефірі програми "На зв'язку з муніципальною владою" (телеканал "Миколаїв") прокоментував, чим була викликана необхідність створення департаменту внутрішнього фінансового контролю, нагляду та протидії корупції Миколаївської міської ради та розповів, які завдання буде виконувати новий структурний підрозділ виконавчих органів міської влади.

За словами віце-мера, ідея про створення такого органу визріла давно.

- За півтора роки роботи в мерії Миколаєва я побачив багато критичних моментів і порушень, які завдають шкоди міському бюджету. За це треба карати. На жаль, у нас в штаті немає ревізорів, аудиторів, тобто людей, які повинні це відстежувати, - зазначив Юрій Степанець.

Як приклад заступник мера навів ситуацію з діяльністю підприємства з організації харчування в навчальних закладах.

- З підприємства зі скандалом виганяли директора, який годував дітей гнилими продуктами і, по суті, крав мільйони. Перевірку довелося робити самому особисто, тому що немає фахівців. Тому з’явилася необхідність створення підрозділу з фінансового контролю та нагляду, - аргументував Юрій Степанець.

При цьому він додав, що на вимогу законодавства, на кожному підприємстві (організації) з чисельністю працівників понад 50 осіб мають бути уповноважені або підрозділи, що протидіють корупції.

- Особливо це актуально у зв'язку з тим, що всі чиновники повинні подавати електронні декларації. По-перше, їх треба навчити ці декларації подавати, а потім перевірити, чи всі доходи вказані, - сказав віце-мер.

При цьому в департаменті внутрішнього фінансового контролю, нагляду та протидії корупції будуть діяти гарячі лінії, за якими громадяни зможуть повідомляти про факти корупційних порушень в органах місцевої влади.

Також Юрій Степанець назвав проблемною роботу комунальних підприємств міста.

- Дуже багато питань до них виникає як з боку депутатського корпусу, так і у мера, його заступників. На жаль, ми не володіємо в повному обсязі інформацією - що відбувається на цих підприємствах, чи правильно ведеться фінансова документація, чи всі доходи відображаються, чи немає порушень, які спричинять застосування штрафних санкцій. Все це потім негативно позначиться на міському бюджеті, - пояснив заступник міського голови.

У складі департаменту буде створено відділ, який Юрій Степанець назвав "санінспекція". Його завдання - контролювати процес благоустрою в місті, боротися з незаконною рекламою, незаконними МАФами, стежити за чистотою і порядком на вулицях Миколаєва.

Відділ інформаційного забезпечення міської ради


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: