Мапа порталу

В Інгульському районі відбувся круглий стіл на тему «Профілактика насилля в сім’ї та торгівля людьми»

22 березня на базі дитячої бібліотеки №5 відбувся круглий стіл на тему «Профілактика насилля в сім’ї. Торгівля людьми», організований відділом у справах молоді, сім`ї, культурно-масової роботи та зв`язків з громадськістю адміністрації Інгульського району спільно з фахівцями філії бібліотеки №5, за участі представників Інгульського ВП ГУ НП у Миколаївській області, Миколаївського міського центру соціальних служб та соціальних педагогів шкіл району.

Під час заходу обговорили різноманітні аспекти проблеми насильства в сім’ї, так, представники поліції ознайомили усіх присутніх з тривожною статистикою повідомлень за останні роки щодо фактів вчинення насильства в сім’ї, нагадали нормативно-правову базу України, яка захищає постраждалих, інформували про адміністративну та кримінальну відповідальність, яку понесуть кривдники.

Начальником відділу у справах молоді, сім`ї, культурно-масової роботи та зв`язків з громадськістю адміністрації району окреслено основні причини прояву насильства, та акцентовано увагу на тому, що насильство в сім’ї – це не тільки побиття чи нанесення фізичних травм. Психологічний тиск, приниження гідності, погрози та залякування, примус до небажаних сексуальних дій, позбавлення їжі, майна чи коштів – також є формами домашнього насильства. І чим більше про це будуть говорити, тим вищі шанси змінити ставлення в суспільстві до жертв та агресорів, підвищити психологічну культуру в цілому.

Наприкінці зустрічі ще раз наголосили, що по всій території України діють телефони довіри, куди за допомогою може звернутися кожен.

Прес-служба адміністрації Інгульського району

IMAGE FOLDER (/files/News/22.03.2017)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: