Мапа порталу

У Миколаєві пройшли інформаційно-публічні заходи в межах громадських слухань по проекту містобудівної документації: «Детальний план території мікрорайону «Богоявленський» у Корабельному районі м. Миколаєва»

У суботу, 18 березня, в Миколаєві за ініціативою виконавчих органів Миколаївської міської ради відбулися інформаційно-публічні заходи в межах проведення громадських слухань по проекту містобудівної документації: «Детальний план території мікрорайону «Богоявленський» у Корабельному районі м. Миколаєва». Участь у заходах взяли більше 900 миколаївців, серед яких - мешканці мкрн. Кульбакино та Широкої балки, представники міської влади, депутатського корпусу різних рівнів, представники ЗМІ.

Миколаївців ознайомили з проектними матеріалами щодо детального плану території мікрорайону "Богоявленський", надали можливість вибору варіантів розміщення кладовища на території міста Миколаєва та прилеглих територіях. Проведено анкетування громадян, щоб з’ясувати їх бачення вирішення проблеми з захороненням померлих, а також, позицію миколаївців щодо розвитку території мікрорайону "Богоявленський".

Першим слово для доповіді надали керівнику КП "Міська ритуальна служба" Михайлу Трофанюку, який поінформував, що з 14 кладовищ, на яких здійснюється захоронення померлих миколаївців, лише одне є відкритим. Вже за два місяці місць для поховання там не буде.

З інформацією щодо перспективних територій для розміщення кладовища на території Миколаєва та області виступила головний архітектор міста Анна Палеха.

- За дорученням міського голови управління містобудування та архітектури комплексно підійшло до цього питання та розглянуло варіанти як у межах міста, так і області. Ми представляємо схему з п’ятьма можливими варіантами розміщення кладовищ. Проведено аналіз цих територій та визначена їх оцінка з точки зору містобудування, - зазначила Анна Палеха.

Для розміщення кладовищ пропонуються: територія за межами мкрн. Велика Корениха; територія в межах Калинівської сільської ради Вітовського району; кладовище біля мкрн. Матвіївка; кладовище по Херсонському шоссе, 112; кладовище мкрн. Богоявленського.

- Необхідно вирішувати це питання. Розроблена містобудівна документація буде затверджуватися тільки на підставі рішення громади, тому ми винесли це питання на громадські слухання. Сьогоднішній захід якраз і має на меті вислухати думку мешканців міста, щоб прийняти виважене рішення, - наголосила Анна Палеха.  

Розробник проекту містобудівної документації "Детальний план території мікрорайону «Богоявленський» ТОВ "Миколаївагропроект" працює над цим документом з 2015 року. Представник розробника Петро Казмирчук презентував документацію та розповів, які варіанти розвитку території пропонуються.

- Мікрорайон "Богоявленський" перебуває у стадії будівництва приблизно з 1998 року. Запроектовані всі інженерні комунікації, дитячі садки тощо. При проектуванні частина території була не задіяна та використовувалася як сільгоспугіддя. Щодо цієї незадіяної території постала проблема: планувати там будівництво житла, або ж, враховуючи велику віддаленість від траси, подумати над розташуванням там інших об’єктів. Ми пропонуємо для вирішення громади три варіанти - житло, промислова зона, кладовище. Яким буде рішення миколаївців, таким чином і буде завершуватися розробка містобудівної документації "Детальний план території мікрорайону "Богоявленський", - відзначив Петро Казмирчук.

Після виступів доповідачів та проведення дебатів, запланованих регламентом заходу, міський голова запропонував обрати рахункову комісію, до складу якої увійшли представники громади, мешканці різних мікрорайонів міста. Рахункова комісія зібрала заповнені громадянами анкети та приступила до підрахунку голосів.

Результати анкетування оголосила депутат міської ради Лариса Веселовська. За розміщення кладовища на території в межах Калинівської сільської ради Вітовського району віддали 73 голоси; в мкрн. Богоявленський - 11   голосів; на території за межами мкрн. Велика Корениха - 58 голосів; кладовище біля мкрн. Матвіївка - 30 голосів; кладовище на Херсонському шоссе, 112 - 817 голосів.

Волевиявлення миколаївців щодо вибору варіанту використання території у розрізі детального плану мкрн. Богоявленський: за розташування там промислової зони проголосували 14 осіб, за зону кладовища - 8 осіб, за садово-житлову забудову - 27 осіб, за рекреаційну зону - 988 осіб.

Негативно на питання "Чи підтримуєте ви будівництво крематорію на території Миколаєва?" відповіли 234 миколаївці, підтримали будівництво - 768 осіб.  

Відділ інформаційного забезпечення міської ради 

IMAGE FOLDER (/files/News/sluh2)

 

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: