Мапа порталу

У Миколаєві працює 52 камери спостереження, архіви на яких зберігаються від 7 до 10 днів

На даний момент в Миколаєві, в рамках програми "Безпечне місто" в громадських місцях, на перехрестях та магістралях, працює 52 відеокамери. Центр управління системи знаходиться в будівлі міської ради. При необхідності оператор може отримати інформацію з різних куточків міста.

Про це в сюжеті телеканалу “Март" розповів директор КП "Міського інформаційно-обчислювального центру" Євген Богаченко.

Крім міської ради доступ до даних і цілодобового моніторингу системи має Головне управління поліції.

- За запитом поліції ми переглядаємо матеріали архівів, щодо в тих або інших подій у місті. Залежно від точки спостереження, архіви на камерах зберігаються від 7 до 10 днів, - сказав він.

В кінці 2016 року до системи "Безпечне місто" підключили Миколаївський зоопарк.

- У міському зоопарку була монтована система на 17 камер. Цією системою користуюється служба охорони зоопарку. Вона також включена, як один з об'єктів в загальноміську систему. Ми можемо отримати оперативний доступ до кожної з камер у зоопарку, а також до відеоархів, - відзначив Євген Богаченко.

За словами директора КП "Міський інформаційно-обчислювальний центр", для більш повноцінного контролю руху автівок міськими магістралями, комунальне підприємство вже протестувало програмне забезпечення автоматичного розпізнавання номерів транспортних засобів.

- В цьому році ми почали переговори з розробниками програмного забезпечення, яке дозволить нам в автоматичному режимі відстежувати порушення правил дорожнього руху, - розповів Богаченко.

У планах на 2017 рік - підключити до загальноміської системи ще частину комунальних установ і Корабельний район.

- На даний момент готове завдання на проектування 58 стаціонарних і 2 роботизованих камер, з можливістю віддаленого управління оператором, - додав директор КП.

Також за його словами, за декілька років в Миколаєві повинні встановити понад 500 камер.

Нагадаємо, що монтування системи "Безпечне місто" в Миколаєві почалося з 2015 року.

 

Відділ інформаційного забезпечення міської ради


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: