Мапа порталу

Тариф на опалення за жовтень-листопад 2016 року значно знизиться. Це стосується мешканців будинків без теплових лічильників

Сьогодні, 13 січня, виконком міськради прийняв рішення «Про нарахування плати за надані послуги з централізованого опалення  населенню м. Миколаєва у разі  відсутності на вводах у багатоквартирний  будинок засобів обліку теплової енергії за жовтень-листопад 2016 року».

Відповідно до цього рішення нарахування плати за надані послуги з централізованого опалення у разі відсутності в будинках теплових лічильників здійснюється на підставі середньозважених для відповідного теплогенеруючого підприємства показників споживання теплової енергії поточного розрахункового періоду, виставлених споживачам згідно з показаннями будинкових засобів обліку теплової енергії, які знаходяться на абонентському обліку виконавця послуг, були повірений і функціонував протягом усього розрахункового періоду. Це означає, що плату за опалення для миколаївців, які проживають в будинках без теплових лічильників, перерахують. В кращий для них бік.

«Є постанова Кабінету Міністрів, яка передбачає, що якщо в місті встановлено понад 50 відсотків теплових лічильників в будинках, то мешканцям будинків, що залишилися, нараховують плату в залежності від показань існуючих приладів. Наприклад, зібрали показники усіх приладів обліку тепла, порахували вартість гігакалорії і вартість квадратного метра. Будинкам, де у людей через ті чи інші причини немає лічильників, так само будуть нарахувати плату в залежності від виробітку, згідно з показаннями приладів. У жовтні початок опалювального сезону для всіх будинків не міг розпочатися одночасно: в одному будинку дали тепло, наприклад, 20 жовтня, в іншому - 23 жовтня. Тому, щоб було справедливо, за жовтень порахували вартість тепла за один день і помножили на кількість днів, якщо 10 днів опалювали, значить на 10, якщо 7 днів, значить на 7. Листопад  вже був весь з опаленням, тому плату перерахували в залежності від фактичних витрат на виробництво», - розповів віце-мер Валентин Гайдаржи, відзначивши, що Миколаїв знаходиться на 2 місці серед міст України по установці побудинкових теплових лічильників.

«За жовтень місяць, з огляду на те, що подача тепла по будинках була нерівномірною, пропонується затвердити розмір гігакалорії і вартість квадратного метра на один день, при перерахунку на місяць, 13,62-13,94 гривень. При затвердженому тарифі НКРЕ 28-32 грн. Різниця виходить істотна. За листопад пропонується затвердити тариф на квадратний метр по облтеплоенерго 14,84 гривень, замість 32 гривень, по ТОВ «Миколаївська ТЕЦ» - 15,57 гривень на квадратний метр, замість затверджених 28 гривень, по ДП «Зоря»-«Машпроект» - 16,77 гривень, замість затверджених 28 гривень», - зазначила начальник відділу цін та цінової політики Олена Боличевська.

IMAGE FOLDER (/files/News/130117)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: