Мапа порталу

Президент України Петро Порошенко відкрив новий спортивний комплекс Миколаївської спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з фехтування

Сьогодні, 12 січня, у Миколаєві з робочим візитом перебуває Президент України Петро Порошенко. Очільник держави взяв участь в урочистому відкритті нового спортивного комплексу Миколаївської спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з фехтування.

Разом з Петром Порошенком символічну стрічку перерізала Ольга Харлан, олімпійська чемпіонка, Заслужений майстер спорту України. Ользі ж було надано почесне право підняти прапор України.

Президент України відзначив,  що такий початок нового, 2017 року, символізує нові починання, прагнення до змін:

- Дуже радий вітати усіх вас у цій спортивній залі. Багато представників влади обіцяли, що це буде зроблено. І лише зараз, за останні три місяці, завдяки інколи цілодобовій праці, ця подія відбулася. Думаю, що це найкраща фехтувальна зала в Україні. Закладено міцний фундамент для відродження нашої фехтувальної школи. Переконаний, що і зараз тут знаходяться майбутні чемпіони. Це дуже символічно: відроджується не лише українська армія, економіка, а й наш спорт. Ми знаходимо можливості будувати й відкривати нові об’єкти.    

Президент України нагадав про останні здобутки українських спортсменів та подякував їм за те, що вони прославляють свою державу.

Варто відзначити, що вже 17-18 січня у новій фехтувальній залі пройдуть перші змагання.

Олімпійська чемпіонка Ольга Харлан від усієї "фехтувальної" родини подякувала Петру Порошенку за підтримку ідеї будівництва нового спортивного комплексу:

- Я, як спортсменка, яка вже 17 років займається фехтуванням, бачила дуже багато залів. І завжди мріяла, щоб такий з’явився у моєму рідному місті. Сьогодні починається нове життя для фехтування у Миколаєві та в усій Україні.

Ігор Рощин, старший тренер відділення фехтування на шаблях Миколаївської СДЮСШОР олімпійського резерву з фехтування,  у розмові зі ЗМІ зазначив, що дана споруда є унікальною, це єдина спеціалізована споруда в Україні, яка має профіль фехтувальної зали: 

- Важко навіть знайти подібний спортивний комплекс на території нашої держави. Все устаткування відповідає міжнародним стандартам. Ми разом з інженерами, тренерами, спортсменами продумували, як зберегти атлета на тривалий час, щоб він зазнавав меншої шкоди під час тренувань. У зв’язку з цим тут по особливому укладені фехтувальні доріжки - вони мають амортизаційний ефект і зменшують навантаження на суглоби спортменів.

 

IMAGE FOLDER (/files/News/fehto)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: