Мапа порталу

Миколаєву пропонують впроваджувати енергомодернізаційну програму під егідою ООН

Миколаїв серед 12 міст України, які підтримали ініціативу UNDP щодо впровадження енергоефективного освітлення. Сьогодні, 2 грудня, експерт Проекту ПРООН "Трансформація ринку в напрямку енергоефективного освітлення"  Ігор Черкашин побував у Миколаєві і в ході зустрічі з першим заступником міського голови Валентином Гайдаржи, заступником міського голови Олександром Омельчуком, менеджерами "Агенції розвитку Миколаєва" Романом Ханжиним і Матвієм Казакевичем запропонував Миколаєву взяти участь в інших енергозберігаючих проектах, в тому числі і на основі співфінансування з ПРООН.

Проект трансформації ринку UNDP працює в Україні вже 4 роки і зараз зосереджений на просуванні світлодіодних технологій. В Україні досі широко використовуються лампи розжарювання.

Дослідження показують, що велика частина українців вважає питання енергоефективності вкрай необхідними. Ігор Черкашин вважає, що центральні та місцеві органи влади повинні взяти на себе відповідальність за розробку та впровадження програм енергозбереження в домогосподарствах українців.

Валентин Гайдаржи розповів, що міський голова робить великий акцент на роботу по збільшенню світлоточок в місті, в тому числі із застосуванням LED -технологій, у скверах, на мостах, Широкобальскому перегоні, небезпечних пішохідних переходах.

- Розуміючи, що у нас в нічний період надлишок електроенергії, зроблено 5 проектів з електроопалення в нічний період у школах, - додав Валентин Гайдаржи.

Ігор Черкашин висловив думку про те, що для впровадження енергоефективних технологій необхідно створювати агентства, засновниками яких стали б влада і стратегічні інвестори.

- Миколаїв став на цей шлях нещодавно і, безумовно, ваші досвід і рекомендації влучні і мають бути застосованими в наших умовах, - сказав Олександр Омельчук.

Ігор Черкашин рекомендував Миколаєву розробити проект з енерогомодернізації, а здійснювати цей проект під егідою ООН із залученням донорських коштів, адже енергомодернізаційні програми мають важливу соціальну спрямованість.

Валентин Гайдаржи заявив, що міський голова і міська рада швидше за все підтримають розвиток цього напрямку роботи.  

 

IMAGE FOLDER (/files/News/617)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: