Мапа порталу

3 грудня - Міжнародний день людей з інвалідністю. У Миколаєві відбулася зустріч міської влади з представниками громадських організацій миколаївців з обмеженими можливостями

2 грудня, напередодні Міжнародного дня людей з інвалідністю, Миколаївський міський голова зустрівся з представниками громадських організацій миколаївців з обмеженими можливостями.

У Миколаєві проживає понад 27 тисяч людей з інвалідністю. Як зазначив мер міста, цього року міська влада значно більше уваги приділяє маломобільним групам населення, облаштовуючи з'їзди, покращуючи пішохідні зони. При міському голові створена робоча група з питань доступності, яка інспектує всі інфраструктурні проекти на предмет відповідності європейським нормам і стандартам доступності.

- Розмір соціальної допомоги, виділеної в 2016 році, майже на 35 млн. грн. більше, ніж у попередньому. Придбано комфортний мікроавтобус "Volkswagen" для центру реабілітації дітей-інвалідів. Наступного року плануємо придбати ще один мікроавтобус для того, щоб поліпшити ситуацію з пересуванням людей з інвалідністю по місту і на довгі відстані, - повідомив Олександр Сєнкевич.

Мер вручив Подячні листи Ользі Виноградової, позаштатному раднику міського голови з вирішення питань осіб з особливими потребами, Іллі Шполянскому, керівнику Миколаївського філіалу громадської організації "Українська асоціація інвалідів АТО", Сергію Полєтаєву, голові союзу організації інвалідів України Центрального району міста Миколаєва, Зої Петренко, завідуючої клубом людей з інвалідністю "Кают-компанія незламних", Світлані Шутовій, волонтеру і ведучій майстер-класів на факультеті "Рукоділля" Університету третього віку, Вірі Жук, студентці факультету "Рукоділля" Університету третього віку.

Олександр Федорович подякував колективу департаменту праці та соціального захисту населення міської ради та його керівнику Сергію Бондаренку за щоденну роботу, яка не завжди на виду, але насправді дуже важлива для соціально незахищених людей.

Сергій Миколайович презентував результати роботи органів соціального захисту міста, зазначивши, що вперше в цьому році припинилося зростання кількості громадян з інвалідністю:

- Нас це радує. Ми знаємо про кожного миколаївця, який потребує допомоги. Найбільш актуальне питання - працевлаштування. У 2016 році з 402 осіб, що стоять на обліку в центрі зайнятості, 52 працевлаштовані, залучені до громадських робіт, професійного навчання.

З нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю для присутніх організували музичний подарунок - святковий концерт.

У холі Будинку вчителя можна переглянути світлини, присвячені людям з обмеженими можливостями, а також експозицію світлин фотографа Віталія Романова "Мы тоже были молодыми", героями яких стали мешканці Центру реінтеграції громадян.

 

IMAGE FOLDER (/files/News/invadom)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: