Мапа порталу

Бюджет міста вже втратив 3,4 млн. грн. безповоротно, але і сьогодні для прийняття багатьох земельних рішень не вистачало голосів

Сьогодні, 12 жовтня, депутати, нарешті, приступили до розгляду земельних питань, рішення стосовно яких городяни чекають не місяць і не два.

З самого початку робота не склалася. Депутат Ростислав Філевський зауважив, що проекти рішень після оновлення не провисіли 20 днів на сайті міської ради, як того вимагає закон. Юрист апарат ради Віталій Бондар уточнив, що за текстом рішень правок не було, вони носили технічний характер, багато проектів рішень розміщені вже півроку і більше на сайті.

Потім виникли питання по вартості квадратного метра землі. Виявилося, що нормативно-грошова оцінка заявниками проводилася ще минулого року перед подачею документів до мерії.

- Фактичні втрати міського бюджету за станом на кінець вересня становили 3, 4 млн. грн. Чим довше ви не будете приймати рішення, тим більше буде втрат, - зазначив начальник управління земельних ресурсів Олександр Мороз, щоб активізувати роботу депутатів.

Такі втрати в бюджеті виникають через те, що городяни без рішення міської ради не можуть виготовити технічну документацію із землеустрою, продовжити договори оренди землі та інше.


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: