Мапа порталу

«Були б і дороги, і школи, і садочки, і медицина!» Олександр Сєнкевич пропонує наповнювати місцевий бюджет за рахунок портів, що працюють в місті

Оцінивши всі переваги і недоліки розвитку в Миколаєві транспортного хабу, Миколаївський міський голова вважає, що цей напрямок не такий вигідний місту, яким міг би бути.

- Місто від портової інфраструктури отримує не так багато грошей, як хотілося б. Ми маємо податки із зарплати людей, які там працюють, але це мізер у порівнянні з тим, скільки ми викидаємо щороку на ремонт доріг. Так, ми маємо податки на землю, але ці податки платять і супермаркети, - заявив Олександр Сєнкевич сьогодні, 21 вересня, під час прес-конференції в мерії. - Що ж нам потрібно? Зміна в законодавстві. І в цьому могли б допомогти народні депутати України, яким під силу просувати таку ідею. Миколаїв повинен заробляти завдяки своєму вигідному розташуванню. Поки всі портові, канальні, причальні, якірні, лоцманські та інші збори йдуть до державного бюджету. У цьому році в наших портах планують перевалити близько 40 млн. тонн, але з кожної тонни ми не отримаємо і гривні. А якби місту відраховували хоча б 1 долар з кожної тонни, ми б отримали 40 млн. доларів до міського бюджету. Були б і дороги, і школи, і садочки, і медицина. Я цю тему піднімав і в Асоціації міст України, і в Кабінеті Міністрів. Мене дивує, що цим переймається тільки мер Миколаєва. Мери Одеси, Херсона, Маріуполя, Южного не переймаються з цього приводу, хоча це те, чим повинні заробляти портові міста. Вирішенням цього питання повинні займатися народні депутати України, які зважать, порахують і внесуть зміни до бюджету 2018 року, оскільки бюджет 2017 роки вже зверстаний. Давайте попрацюємо разом!

Олександр Сєнкевич відзначив також, що децентралізація сприяє наповненню місцевих бюджетів.

- На сьогоднішній день миколаївський бюджет отримує більше грошей, ніж раніше. І це завдяки тій політиці, яку проводить державна влада, Кабінет Міністрів України. Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, в минулому міський голова,  розуміє проблеми міст, локальних громад, - зазначив мер і закликав народних депутатів України від Миколаївщини спільно розробити законопроект, який дозволить наповнювати місцеві бюджети за рахунок портів, що працюють в місті.


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: