Мапа порталу

Олександр Сєнкевич хоче обстежити полігон ТПВ, щоб запобігти можливі НП

Олександр Сєнкевич попросив членів комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій міста Миколаєва провести виїзне засідання на полігоні ТПВ у Великій Коренисі, провести там комплексне обстеження, перевірити, чи дотримуються норм, пересипаються чи шари сміття землею.

- У нас ситуація простіше, тому що були встановлені свого часу свердловини, які відкачують метан, - сказав міський голова, провівши паралель з львівським полігоном. - Але все-таки потрібно оцінити ризики і дати рекомендації. Можливо, якісь роботи потрібно провести і передбачити вже зараз на це кошти в бюджеті.

Мер звернув увагу на те, що полігон потрібно обгородити, гроші на паркан були передбачені, але депутатський корпус не погодив виділення коштів на його будівництво.

Начальник управління екології департаменту житлово-комунального господарства Володимир Корчагов зі свого боку зазначив, що ТПВ на нашому полігоні в літній час вже кілька років не займається:

- На сьогодні велика кількість людей без певного місця проживання перебуває на полігоні, і це - потенційна небезпека загоряння. Ми планували будівництво паркану, в 2015 році була розроблена проектно-кошторисна документація, проведена процедура закупівлі та укладено договір на реалізацію проекту, але гроші не виділили. Коли буде паркан, тоді можна планувати охорону по периметру полігону, проводити відеоспостереження, щоб припиняти негативні дії, які можуть відбуватися на полігоні, - сказав він.

Володимир Корчагов звернув увагу комісії на те, що з 2008 року для полігону не закуповувалась нова техніка, а наявна вичерпала свій ресурс. Зараз планується придбання 2 бульдозерів.

 

IMAGE FOLDER (/files/News/489)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: