Мапа порталу

Депутати міської ради від Опозиційного блоку не хочуть працювати з новим начальником управління з використання та розвитку комунальної власності, який повертає до міської комунальної власності захоплене майно

26 травня постійна комісія з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності та благоустрою міста Миколаєва розпочалася з виступу депутата міської ради Олега Солтиса щодо призначення на посаду начальника управління з використання та розвитку комунальної власності.

-  Протягом останніх кількох тижнів розглядається питання про проведення конкурсу та призначення на посаду начальника управління Гавриша Юрія Вікторовича. На нашій комісії було піднято питання про звернення до міського голови щодо скасування результатів конкурсу, оскільки там є грубі порушення. Міський голова нам, членам депутатської комісії не відповів. Я, як депутат, написав звернення до правоохоронних органів. Я хочу зараз питання розглянути і вислухати думки членів комісії.

Голова комісії Олександр Рєпін відзначив, що начальник управління Юрій Гавриш запрошений на сьогоднішнє засідання і запросив його до слова.

Проте, у цей момент втрутився депутат Ігор Копійка:

-  На минулому засіданні комісії ми поставили питання про те, що на нашу думку конкурс проведений з порушеннями чинного законодавства України, тому моя особиста думка – до моменту, доки депутатська комісія, правоохоронні органи не дадуть свої висновки по результатам конкурсу, а ми запропонували на сесії створити тимчасову контрольну комісію з цього питання, питання не розглядати.

Депутат міської ради від Опозиційного блоку запропонував членам комісії проголосувати за наступне рішення: до того моменту, доки не будуть виявлені усі факти, прийнято рішення, законно це чи незаконно, покинути засідання комісії, так як «ми Вас не запрошували, це тут зібралися депутати міської ради…».

Олександр Рєпін відзначив, що він запрошував Юрія Гавриша, на що отримав відповідь: «Якщо Ви запрошували, то запрошуйте до себе додому».    

На зауваження в адресу Ігоря Копійки від присутніх городян «Досить горлати», той відповів: «Вдома у себе будеш зауваження робити, або з корочкою депутата міської ради, коли тебе громада обере».

Голова комісії Олександр Рєпін запропонував висловити свою точку зору й іншим депутатам. Депутат міської ради від «Самопомочі» Олексій Лєпішев відзначив, що «людина призначена і має повне право приходити і брати участь в роботі комісії з ЖКГ. На комісії може знаходитися хто завгодно. У нас відкриті двері для громадян України. Ви сказали, що комісія рекомендувала меру призначити чи не призначити. Далі розглядає він. Як він вчинив, це виключно його право. На те він і мер, законно обраний жителями міста».

Олексій Рєпін підсумував, що у комісії немає повноважень оскаржувати рішення міського голови.

Юрій Гавриш запропонував депутатам конструктивне співробітництво.

Нагадаємо, що новий начальник управління приступив до роботи поточного тижня і вже 24 травня разом з депутатами міської ради Ф.Панченком та С.Тарановою, представниками громадськості повернули громаді контроль над приміщенням на вулиці Севастопольській, 61 а, яке захопило ТОВ «ЖЕК Забота».

 

IMAGE FOLDER (/files/News/komisiya)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: