Мапа порталу

Підписано меморандум про співпрацю з реалізації державної житлової політики

Сьогодні за участю Миколаївського міського голови Олександра Сєнкевича між Миколаївським регіональним управлінням Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву»  та регіональним відділенням Всеукраїнської Асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України»  підписано Меморандум про співпрацю з реалізації державної житлової політики.

Метою підписання Меморандуму є співпраця і консолідація зусиль, спрямованих на реалізацію житлової політики держави, захист житлових прав громадян України, запровадження інноваційних механізмів, спрямованих на вирішення житлових проблем населення України, подальший розвиток місцевого самоврядування, будівельної галузі та пов’язаних з нею галузей народного господарства, а також реалізацію суспільно важливих проектів.

Спільна діяльність Держмолодьжитла та Всеукраїнської «Асоціації міст» має  призвести до розвитку  державної житлової політики і сприяти забезпеченню державним житлом тих верств населення, які цього найбільше потребують: багатодітних сімей, працівників освіти та наукових працівників, військовослужбовців, учасників бойових дій на Сході, внутрішньо переміщених осіб, працівників бюджетної сфери, правоохоронців  та  інших пільгових категорій позичальників. Держмолодьжитло вже більше 2 років активно співпрацює з Асоціацією міст України, і завдяки цій співпраці та фінансовій децентралізації мають можливість збільшувати фінансування житлових програм за рахунок місцевих бюджетів

-         Я брав участь у останньому засіданні правління Асоціації міст України, що відбулося у Києві 16 вересня. Там мав нагоду виступити з пропозицією налагодити співпрацю на пропорційній основі. Тобто передавати кошти на вказані цілі на місця з держбюджету із розрахунку на співфінансування програми. Аби долі державного і місцевого бюджету дорівнювали одна одній, - підкреслив мер. 

Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич, директор Миколаївського регіонального управління Держмолодьжитла Василь Федорончук та виконавчий директор Миколаївське РВ АМУ Тетяна Яблоновська ініціювали підписання документу, який спрямований допомогти в організації отримання якісного і доступного житла тим, хто його потребує.

-  Варто додати, Миколаїв сьогодні є другим містом в Україні по обсягам фінансування молодіжного будівництва. Перше місце посідає Харків. Втім із розрахунку на душу населення, думаю, ми випередимо його. Це одна із тих програм, які спрямовані на покращення умов життя молоді. Завдяки цьому молоді родини залишатимуться в місті, працюватимуть саме тут, розвиватимуть Миколаїв, а не будь-які інші міста і країни. Сподіваюся, підписаний сьогодні Меморандум дасть нових поштовх розвитку цієї програми, - наголосив Олександр Сєнкевич.

За останні 5 років 157 молодих сімей отримали пільгові кредити за рахунок коштів бюджету міста Миколаєва та поліпшили свої житлові умови.  Серед них працівники закладів освіти та охорони здоров’я, молоді вчені, учасники АТО, військовослужбовці та ін.

Нагадаємо, Миколаївське регіональне управління Держмолодьжитла здійснює:

-  надання пільгових довготермінових кредитів для молоді відповідно до Програми забезпечення молодих сімей та одиноких молодих громадян м. Миколаєва житлом на період з 2018 по 2022 роки, затвердженої рішенням Миколаївської міської ради від 21.12.2017 №32/7.

- надання державної підтримки у розмірі 30 або 50% від вартості житла в залежності від категорії громадян  відповідно до міської Цільової соціально-економічної програми будівництва (придбання) доступного житла у місті Миколаєві на 2018-2022 роки, затвердженої рішенням Миколаївської міської ради від 21.12.2017 №32/5.

 

 

IMAGE FOLDER (/files/2019/10_2019/02102019)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: