Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКА_МІСЬКА_РАДА


РІШЕННЯ

№ 33/4 від 2013-10-17

Про внесення змін та доповнень до рішення Миколаївської міської ради від 21.04.2011 № 5/3 “Про затвердження Положень про виконавчі органи Миколаївської міської ради та апарат Миколаївської міської ради”


У зв’язку з проведенням реформування галузі охорони здоров’я міста Миколаєва, враховуючи рішення Миколаївської міської ради від 11.10.2012 № 21/4 “Про реформування галузі охорони здоров’я міста Миколаєва”, керуючись ст. 25, ч. 4 ст. 54, ч. 1 ст. 59 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, міська рада
 
ВИРІШИЛА:
 
1. Внести зміни та доповнення до рішення Миколаївської міської ради від 21.04.2011 № 5/3 “Про затвердження Положень про виконавчі органи Миколаївської міської ради та апарат Миколаївської міської ради”, виклавши Положення про управління охорони здоров’я Миколаївської міської ради в новій редакції (додається).
 
2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на першого заступника міського голови Андрієнка Ю.Г.


Секретар міської радиЮ.І.Гранатуров



Затверджено
рішенням міської ради
від 17 жовтня 2013
№ 33/4




ПОЛОЖЕННЯ
про управління охорони здоров’я Миколаївської міської ради



1. Загальні положення
 
1.1. Управління охорони здоров’я Миколаївської міської ради (скорочена назва – управління охорони здоров’я) /далі – управління/ є виконавчим органом Миколаївської міської ради, підзвітним і підконтрольним міській раді, підпорядкованим виконавчому комітету, міському голові та заступнику міського голови за підпорядкованістю.
1.2. Управління у своїй діяльності керується Конституцією та законами України, актами Президента України і Кабінету Міністрів України, актами органів виконавчої влади, рішеннями міської ради, рішеннями виконавчого комітету міської ради, розпорядженнями міського голови та цим Положенням.
1.3. Управління є юридичною особою, укладає від свого імені угоди в межах чинного законодавства, може бути позивачем та відповідачем у судах. Управління має самостійний баланс, печатку із зображенням Державного Герба України, штампи, бланки із своїм найменуванням, розрахункові рахунки в установах банків та рахунки в органах Державного казначейства України.
 
2. Основні завдання
 
Управління:
2.1. У межах своєї компетенції бере участь у реалізації політики органів місцевого самоврядування у галузі охорони здоров’я.
2.2. Виконує відповідно до законодавства контрольно-наглядові функції у сфері охорони здоров’я за:
2.2.1. діяльністю закладів охорони здоров’я та комунальних підприємств, що надають медичні послуги населенню і належать до комунальної власності міста;
2.2.2. доступністю населенню на території міста первинно-санітарної допомоги в амбулаторно-поліклінічних та стаціонарних закладах міста;
2.2.3. забезпеченням пільгового контингенту населення міста ліками та лікарськими засобами;
2.2.4. дотриманням актів законодавства з питань охорони здоров’я.
2.3. Здійснює розроблення прогнозів розвитку і організації мережі закладів охорони здоров’я.
2.4. Інформує населення про показники захворюваності, у тому числі поширеність соціально значимих захворювань, небезпечних для оточуючих.
2.5. Здійснює участь у реалізації заходів з мобілізаційної підготовки та цивільної оборони шляхом забезпечення медичною допомогою населення в особливий період, при виникненні катастроф, стихійних лих та епідемій.
2.6. Аналізує стан охорони здоров’я в місті, прогнозує та розробляє регіональні та цільові програми охорони здоров’я, організовує та контролює їхнє виконання.
2.7. Вживає заходів щодо забезпечення закладами охорони здоров’я гарантованого рівня медично-санітарної допомоги населенню міста.
2.8. Забезпечує розвиток мережі закладів охорони здоров’я, вносить міській раді за погодженням з постійною комісією міської ради з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства пропозиції щодо їхнього створення, реорганізації та ліквідації.
2.9. Розглядає питання та вносить пропозиції щодо відзначення працівників охорони здоров’я державними нагородами, присвоєння їм почесних звань, запроваджує інші форми морального і матеріального стимулювання роботи медичних працівників та інших працівників охорони здоров’я.
2.10. Аналізує пропозиції щодо нормативів бюджетних асигнувань та утримання закладів охорони здоров’я комунальної форми власності й соціального захисту працівників та надає для розгляду департаменту фінансів Миколаївської міської ради.
2.11. Вносить пропозиції щодо раціонального розміщення об’єктів нового будівництва, погоджує проекти будівництва закладів охорони здоров’я.
2.12. Готує і в установленому порядку подає статистичну звітність про стан розвитку охорони здоров’я в місті.
2.13. Забезпечує розгляд заяв, скарг, звернень громадян, підприємств, установ, організацій, вживає заходів щодо усунення причин, що їх викликають.
2.14. Вживає заходів щодо організації санітарно-освітньої роботи серед населення.
2.15. Вживає заходів щодо спеціалізації та удосконалення професійних знань медичних працівників, отриманих шляхом періодичного проходження підготовки у відповідних закладах охорони здоров’я.
2.16. Координує діяльність закладів охорони здоров’я в місті, незалежно від їхнього підпорядкування, з питань лікувально-профілактичної допомоги, санітарно-епідеміологічного обслуговування населення.
2.17. Забезпечує медичний супровід загальноміських заходів.
2.18. Оперативно надає до уповноваженого органу міської ради якісні інформаційні матеріали про діяльність виконавчого органу для розміщення на офіційному сайті Миколаївської міської ради та власній веб-сторінці виконавчого органу.
 
3. Структура та організація роботи
 
3.1. Управління очолює начальник, який призначається на посаду та звільняється з посади міським головою у порядку, визначеному законодавством.
Начальник управління безпосередньо підпорядкований заступнику міського голови, йому підконтрольний та підзвітний.
3.2. Структуру управління, штатну чисельність та положення про його структурні підрозділи затверджує міський голова.
3.3. Начальник управління має заступника (заступників), який (які) призначається (призначаються) на посаду та звільняється (звільняються) з посади міським головою за поданням начальника управління у порядку, визначеному законодавством .
Заступник (заступники) начальника управління виконує (виконують) функції, повноваження і завдання відповідно до розподілу обов’язків, визначених начальником управління.
3.4. Начальник управління:
3.4.1. здійснює керівництво діяльністю управління, несе персональну відповідальність перед міською радою, міським головою, виконавчим комітетом міської ради та заступником міського голови за виконання покладених на управління;
3.4.2. розробляє проекти нормативно-правових актів (рішень міської ради, виконкому міської ради, розпоряджень міського голови);
3.4.3. за дорученням представляє інтереси громадян міста у всіх організаціях, державних й інших органах, має право підпису від імені міської ради на договорах, актах, платіжних й інших документах, пов’язаних з їхнім включенням, виконанням та внесенням змін і доповнень, а також інших документах для реалізації цільових програм в галузі охорони здоров’я і проведення заходів щодо запобігання епідеміям;
3.4.4. підписує видані у межах компетенції управління накази, організовує перевірку їх виконання;
3.4.5. подає на розгляд міському голові кандидатури головних лікарів підвідомчих медичних закладів для призначення на посаду шляхом укладення контракту;
3.4.6. погоджує кандидатури директорів комунальних підприємств, що здійснюють свою діяльність у сфері охорони здоров’я;
3.4.7. погоджує кандидатури заступників головних лікарів, завідувачів поліклінік при прийнятті на роботу.
3.4.8. розподіляє функції і обов’язки та затверджує посадові інструкції працівників управління;
3.4.9. розпоряджається коштами у межах затвердженого кошторису витрат;
3.4.10. укладає договори, видає доручення, відкриває в установах банків розрахункові та інші рахунки;
3.4.11. діє без доручення від імені управління, представляє його у всіх закладах, установах, організаціях;
3.4.12. погоджує питання преміювання, службових відряджень, надання відпусток і матеріальної допомоги на оздоровлення та для вирішення соціально-побутових питань;
3.4.13. призначає на посаду та звільняє з посади працівників управління, в тому числі працівників, які не є посадовими особами місцевого самоврядування;
3.4.14. здійснює інші повноваження, передбачені законодавством, рішеннями міської ради, рішеннями виконавчого комітету, розпорядженнями міського голови та цим Положенням.
 
4. Компетенція управління
 
4.1. Управління здійснює функції головного розпорядника бюджетних коштів по галузі охорони здоров’я:
4.1.1. складає та надає у фінансовий орган проект бюджету в цілому по галузі;
4.1.2. погоджує кошториси видатків підвідомчих закладів, складає бюджетний розпис, розділяє ліміти бюджетних зобов’язань по підвідомчих закладах;
4.1.3. переміщує бюджетні асигнування між отримувачами бюджетних коштів відповідно до Бюджетного кодексу України;
4.1.4. готує та надає міській раді звіт про виконання бюджету по виділених коштах.
4.2. Управління вносить пропозиції щодо:
4.2.1. матеріально-технічного та технологічного забезпечення лікувального процесу в підвідомчих закладах;
4.2.2. щорічного визначення об’єктів капітального ремонту підвідомчих закладів.
4.3. Координує взаємодію підвідомчих закладів з:
іншими організаціями охорони здоров’я;
соціальними службами по медико-соціальному обслуговуванню населення міста;
контролюючими органами;
іншими підприємствами, установами, організаціями.
4.4. Вивчає, узагальнює та поширює позитивний досвід діяльності закладів охорони здоров’я, надає їм необхідну методичну та організаційну допомогу.
 
5. Права управління
 
5.1. Управління має право:
5.1.1. одержувати у встановленому порядку від інших органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій інформацію, документи та інші матеріали, а від місцевих органів державної статистики безоплатно статистичні дані, необхідні для виконання покладених на нього завдань;
5.1.2. залучати спеціалістів органів місцевого самоврядування, установ, підприємств та організацій (за погодженням з їхніми керівниками) для розгляду питань, що належать до його компетенції;
5.1.3. організовувати проведення роботи стосовно випуску видань інформаційного і науково-методичного характеру;
5.1.4. скликати у встановленому порядку конференції, наради, семінари з питань, що належать до його компетенції;
5.1.5. укладати у встановленому законом порядку угоди (договори) про співробітництво, встановлювати прямі зв’язки із закладами охорони здоров’я, науковими установами зарубіжних країн, міжнародними організаціями, фондами тощо.
 
6. Фінансування та матеріально-технічне забезпечення
діяльності управління
 
6.1. Управління утримується за рахунок міського бюджету.
6.2. Працівники управління є посадовими особами органів місцевого самоврядування, їх основні права, обов’язки, відповідальність, умови оплати праці і соціально-побутового забезпечення визначаються Законом України “Про службу в органах місцевого самоврядування” та іншими законодавчими актами.
 
7. Відповідальність посадових осіб управління
 
7.1. Управління несе відповідальність за несвоєчасне та неякісне виконання покладених на нього завдань і функцій, стан трудової дисципліни, а також за невикористання в необхідних випадках наданих йому прав.
7.2. Посадові особи повинні сумлінно виконувати свої службові обов’язки, шанобливо ставитися до громадян, керівників і співробітників, дотримуватися високої культури спілкування, не допускати дій і вчинків, які можуть зашкодити інтересам служби чи негативно вплинути на репутацію міської ради, її виконавчих органів та посадових осіб.
7.3. Посадові особи управління несуть відповідальність згідно з чинним законодавством. Матеріальна шкода, завдана незаконними діями чи бездіяльністю посадових осіб управління при здійсненні ними своїх повноважень, відшкодовується у встановленому законодавством порядку.
 
8. Заключні положення
 
8.1. Припинення діяльності управління здійснює міська рада за поданням міського голови у порядку, встановленому чинним законодавством.
8.2. Зміни та доповнення до цього Положення вносяться у порядку, встановленому для його прийняття.
__________________________________________________________


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: