Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

РІШЕННЯ

 

06 квітня 2017                                                                                  № 17/15

Про вилучення, надання, передачу за фактичним 

землекористуванням земельних ділянок юридичним особам,

фізичним особам – підприємцям та громадянам для

будівництва, обслуговування капітальних будівель та внесення

змін до рішень міської ради по Корабельному району                   

м. Миколаєва

 

         Розглянувши звернення юридичних осіб та громадян,  проекти відведення земельних ділянок, матеріали інвентаризації, погодження з постійними комісіями міської ради, керуючись Конституцією України, Земельним кодексом України, Законами України “Про оренду землі”, “Про землеустрій”, “Про місцеве самоврядування в Україні”, міська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

  1. Затвердити документацію із землеустрою юридичним особам, з метою вилучення, припинення права користування, надання земельних ділянок для будівництва, обслуговування капітальних будівель,  внести зміни до рішень міської ради:

 

1. Затвердити технічну документацію із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) на земельну ділянку (кадастровий номер – 4810136600:08:029:0005) загальною площею                  777 кв.м, за рахунок земельної ділянки, відведеної рішенням міської ради від 19.09.2008  № 27/87, у тому числі 81 кв.м під капітальною забудовою, 696 кв.м під проходами, проїздами та площадками, зарахувавши її до земель громадської забудови (за функціональним призначенням – до промисловості), для обслуговування  об’єктів введених   в експлуатацію (вагова, вигрібна яма та майданчик для паркування на 7 автомобілів)  по           вул. Остапа Вишні, 100.

Обмеження у використанні земельної ділянки відсутні.

1.1. Припинити товариству з обмеженою відповідальністю «Служба технічного обслуговування «Експрес» право користування земельною ділянкою площею 27560 кв.м по вул. Остапа Вишні, у районі залізничної станції « Прибузька». 

1.2. Передати товариству  з  обмеженою відповідальністю   «Служба    технічного обслуговування «Експрес» в оренду строком на 15 років земельну ділянку загальною площею 777 кв.м для обслуговування  об’єктів введених   в експлуатацію (вагова, вигрібна яма та майданчик для паркування на          7 автомобілів)  по вул. Остапа Вишні, 100 відповідно до висновку управління містобудування та архітектури Миколаївської міської ради  від  27.10.2014  № 17-4954.

Пункт 1 розглянуто на засіданні постійної комісії міської ради з питань містобудування, архітектури і будівництва, регулювання земельних відносин та екології від 01.02.2016, протокол № 2, на якому рекомендовано погодити та винести це питання на розгляд міської ради.

Пункт 1 розглянуто на засіданні постійної комісії міської ради з питань містобудування, архітектури і будівництва, регулювання земельних відносин та екології від 21.11.2016, протокол № 28, на якому рекомендовано погодити та винести це питання на розгляд міської ради.

 

2. Затвердити технічну документацію із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) на земельну ділянку (кадастровий номер – 4810136600:08:029:0002) загальною площею                  26123 кв.м, за рахунок земельної ділянки, відведеної рішенням міської ради від 19.09.2008 № 27/87, у тому числі 2 кв.м під тимчасовою забудовою,     26121 кв.м під будівництвом (будівництво не розпочато), зарахувавши її до земель громадської забудови (за функціональним призначенням – до інших відкритих земель), для будівництва деревообробного виробничого підприємства по вул. Остапа Вишні, у районі залізничної станції «Прибузька». 

Обмеження у використанні земельної ділянки відсутні.

2.1. Припинити товариству з обмеженою відповідальністю «Служба технічного обслуговування «Експрес» право користування земельною ділянкою площею 27560 кв.м по вул. Остапа Вишні, у районі залізничної станції « Прибузька». 

2.2. Передати товариству  з  обмеженою відповідальністю   «Служба    технічного обслуговування «Експрес» в оренду строком на 2 роки земельну ділянку загальною площею 26123 кв.м для будівництва деревообробного виробничого підприємства по вул. Остапа Вишні, у районі залізничної станції «Прибузька» відповідно до висновку управління містобудування та архітектури Миколаївської міської ради  від  27.10.2014  № 17-4955.

Пункт 2 розглянуто на засіданні постійної комісії міської ради з питань містобудування, архітектури і будівництва, регулювання земельних відносин та екології від 11.04.2016, протокол № 9, на якому рекомендовано погодити та винести це питання на розгляд міської ради.

Пункт 2 розглянуто на засіданні постійної комісії міської ради з питань містобудування, архітектури і будівництва, регулювання земельних відносин та екології від 21.11.2016, протокол № 28, на якому рекомендовано погодити та винести це питання на розгляд міської ради.

 

Зобов'язати землекористувачів:

- укласти  договір оренди  землі в управлінні земельних  ресурсів Миколаївської міської ради;

укласти  договір про зміни до договору оренди землі;

- одержати документи, які посвідчують право на землю;

- у місячний строк здати розірваний договір оренди землі в управління земельних ресурсів Миколаївської міської ради;

 у місячний строк здати державний акт на право постійного користування землею в управління земельних ресурсів Миколаївської міської ради для внесення змін;

         - у місячний термін здати погашений державний акт на право постійного користування землею в управління земельних ресурсів Миколаївської міської ради;

- отримати містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки в управлінні містобудування та архітектури Миколаївської міської ради;

- укласти договір  про пайову участь  у розвитку  інженерно- транспортної та соціальної інфраструктури в управлінні  містобудування  та архітектури  Миколаївської міської ради  відповідно до рішень міської ради від 25.08.2011 №8/22  з внесеними змінами да доповненнями рішеннями міської ради від  14.02.2013 №25/22 та від 24.07.2014 №42/22;

- після закінчення будівництва або реконструкції та введення об'єкта в експлуатацію звернутися до міської ради з клопотанням про надання земельної ділянки в користування для обслуговування об'єкта;

- забезпечити вільний доступ для прокладання нових, ремонту та експлуатації існуючих інженерних мереж і споруд, розміщених у межах земельної ділянки;

- виконувати обов'язки землекористувача відповідно до вимог ст. 96 Земельного кодексу України;

- у разі необхідності проведення реконструкції чи будівництва нового об'єкта, який відповідає цільовому використанню земельної ділянки, питання оформлення дозвільної та проектно-кошторисної документації вирішувати в порядку, визначеному законом. Після завершення реконструкції або будівництва, введення об'єкта до експлуатації та реєстрації прав власності в установленому законом порядку.

 

2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань містобудування, архітектури і будівництва, регулювання земельних відносин та екології (Концевого), заступника міського голови Турупалова А.В.

 

 

Міський  голова                                                                                О.Ф.Сєнкевич


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: