Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

 

03 квітня 2017                                                                                         № 95р

Про затвердження структури управління

з питань культури та охорони культурної

спадщини Миколаївської міської ради та

Положень про його структурні підрозділи

 

         На виконання рішень міської ради від 22.12.2016 № 13/1 “Про затвердження структури виконавчих органів Миколаївської міської ради”, від 23.02.2017 № 16/32 “Про затвердження Положень про виконавчі органи Миколаївської міської ради”, розпорядження міського голови від 27.02.2017 № 45р “Про затвердження штатної чисельності виконавчих органів Миколаївської міської ради” зі змінами, керуючись п.п. 19, 20 ч. 4 ст. 42 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”:

 

1. Затвердити структуру управління з питань культури та охорони культурної спадщини Миколаївської міської ради (додається).

 

2. Затвердити Положення про структурні підрозділи управління з питань культури та охорони культурної спадщини Миколаївської міської ради (додаються).

 

3. Розпорядження міського голови від 09.06.2011 № 68рк “Про затвердження структури управління з питань культури та охорони культурної спадщини Миколаївської міської ради та положень про його структурні підрозділи” визнати таким, що втратило чинність.

 

4. Контроль за виконанням даного розпорядження покласти на заступника міського голови Шевченка Є.В.

 

Міський голова                                                                     О.Ф. Сєнкевич

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

розпорядження

міського голови

від 03 квітня 2017

№ 95р

 

СТРУКТУРА

управління з питань культури та охорони культурної спадщини

Миколаївської міської ради

 

Найменування

Штатна чисельність (одиниць)

Начальник управління

1

Відділ культурно-мистецької роботи

4

Відділ охорони культурної спадщини

3

Планово-фінансовий відділ

3

Разом

11

 

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

розпорядження

міського голови

від 03 квітня 2017

№ 95р

 

ПОЛОЖЕННЯ

про відділ культурно-мистецької роботи

управління з питань культури та охорони культурної спадщини

Миколаївської міської ради

 

1. Загальні положення

 

1.1. Відділ культурно-мистецької роботи (далі – відділ) є структурним підрозділом управління з питань культури та охорони культурної спадщини Миколаївської міської ради (далі – управління), підзвітний і підконтрольний начальнику управління.

1.2. Відділ у своїй діяльності керується Конституцією України, законами України, актами Президента України та Кабінету Міністрів України, постановами колегії, наказами Міністерства культури України, актами органів виконавчої влади, рішеннями міської ради, рішеннями виконавчого комітету міської ради, розпорядженнями міського голови, наказами начальника управління, Положенням про управління та цим Положенням.

Рекомендації постійних комісій міської ради підлягають обов’язковому розгляду. Про результати розгляду і вжиті заходи повинно бути повідомлено комісіям у встановлений ними строк.

1.3. Відділ утримується за рахунок міського бюджету.

1.4. Працівники відділу є посадовими особами місцевого самоврядування, їх основні права, обов’язки, відповідальність, умови оплати праці і соціально-побутового забезпечення визначаються Законом України “Про службу в органах місцевого самоврядування” та іншими законодавчими актами.

1.5. У межах своїх повноважень відділ організовує виконання актів чинного законодавства і здійснює систематичний контроль за їх реалізацією.

 

2. Основні завдання

 

2.1. Забезпечення реалізації державної політики у сфері культури, діяльності професійних мистецьких закладів та художніх колективів, державного управління у сфері бібліотечної справи, закладів культури клубного типу, кінематографії.

2.2. Забезпечення реалізації державної мовної політики у сфері культури і мистецтва.

2.3. Забезпечення реалізації прав громадян на свободу літературної і художньої творчості, вільного розвитку культурно-мистецьких процесів, забезпечення доступності всіх видів культурних послуг та культурної діяльності для кожного громадянина.

2.4. Координація діяльності органів виконавчої влади та місцевого самоврядування міста з питань реалізації державної політики у сфері культури і мистецтва.

2.5. Захист, відповідно до законодавства прав і законних інтересів творчих працівників, а також закладів, що діють у сфері культури і мистецтва на території міста.

2.6. Розроблення та здійснення заходів щодо забезпечення умов для відродження і розвитку культури української нації, культурної самобутності корінних і національних меншин, що проживають на території міста.

2.7. Організація і проведення фестивалів, конкурсів та інших заходів серед широких верств населення, забезпечення пропаганди здорового способу життя, проведення змістовного дозвілля населення.

2.8. Сприяння міжнародному співробітництву з питань культури.

 

3. Повноваження відділу

 

3.1. Розроблення разом з підвідомчими закладами культури програми з питань культури, підготовка пропозицій до проектів програм соціально-економічного розвитку міста, організація роботи, пов’язаної з їх реалізацією.

3.2. Створення умов для розвитку професійного музичного, театрального, хореографічного, образотворчого, декоративно-ужиткового мистецтва і самодіяльної творчості, кіномистецтва, фотомистецтва, народної художньої творчості, культурного дозвілля населення, сприяння формуванню репертуару аматорських театрів і мистецьких колективів, комплектуванню та оновленню фондів бібліотек, організації виставок.

3.3. Сприяння органам місцевого самоврядування у вирішенні питань соціально-культурного розвитку міста.

3.4. Участь у реалізації державної мовної політики в місті.

3.5. Надання організаційно-методичної допомоги закладам, підприємствам і організаціям в галузі культури, координація діяльності установ культури всіх систем і відомств.

3.6. Організація проведення фестивалів, свят, конкурсів, оглядів професійного мистецтва і самодіяльної народної творчості, виставок творів образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва.

3.7. Сприяння збереженню та відродженню осередків традиційної народної творчості, художніх промислів і ремесел.

3.8. Забезпечення у межах своєї компетенції реалізацію соціальних програм з питань культури.

3.9. Порушення в установленому порядку клопотання про нагородження працівників культури державними нагородами, подання пропозицій щодо морального і матеріального заохочення працівників.

3.10. Участь у пошуку і відборі обдарованих і талановитих дітей і молоді, їх подальшому становленні і розвитку.

3.11. Здійснення контролю у межах своєї компетентності за діяльністю міських закладів культури, початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів.

3.12. Забезпечення контролю за дотриманням установами та організаціями усіх форм власності законодавства з питань культури.

3.13. Забезпечення заходів щодо зміцнення міжнародних і міжрегіональних культурних зв’язків відповідно до законодавства та співробітництва з питань культури.

3.14. Сприяння створенню цільових благодійних фондів, діяльність яких спрямована на підтримку культурно-мистецьких програм, надання організаційної та консультаційно-методичної допомоги культурно-мистецьким організаціям та їх об’єднанням.

3.15. Сприяння розвитку мережі та зміцненню матеріально-технічної бази закладів культури, шкіл естетичного виховання.

3.16. Сприяння роботі творчих спілок, національно-культурних товариств, інших культурно-мистецьких організацій.

3.17. Сприяння соціальному захисту працівників культури, вживання заходів, спрямованих на розвиток творчої ініціативи трудових колективів.

3.18. Внесення на розгляд методичної ради при управлінні питань, що стосуються компетенції відділу.

3.19. Участь в організації підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників культури.

3.20. Забезпечення складання зведеного статистичного звіту міських закладів культури.

3.21. Участь у розгляді скарг, заяв, побажань громадян, здійснення заходів по усуненню недоліків, які викликають скарги.

3.22. Залучення спеціалістів інших підрозділів управління, закладів культури і мистецтва для розгляду питань, що належать до його компетенції.

3.23. Аналіз роботи підпорядкованих управлінню закладів, підприємств і організацій та одержання в установленому порядку від них документів та інших матеріалів, що входять до компетенції відділу, а від місцевих органів державної статистики  – статистичні дані, необхідні для виконання покладених на відділ завдань.

3.24. Скликання в установленому порядку нарад, засідань з питань, що належать до компетенції відділу.

3.25. Здійснення контролю за виконанням наказів, актів органів та посадових осіб місцевого самоврядування з питань культури у закладах культури міста з питань, що належать до компетенції відділу.

3.26. Взаємодія з іншими відділами та управліннями міської ради, а також з розташованими на території міста закладами, підприємствами, установами, організаціями і громадськими об’єднаннями для виконання покладених на відділ завдань.

3.27. Виконання інших функцій, що випливають з покладених на відділ завдань.

 

4. Структура та організація роботи

 

4.1. Начальника відділу та працівників відділу призначає на посади та звільняє з посад начальник управління у порядку, визначеному законодавством.

4.2. Посадові обов’язки працівників відділу визначаються посадовими інструкціями, які затверджуються начальником управління.

4.3. До складу відділу входять:

начальник відділу                                               1

головний спеціаліст                                           3

 

5. Керівництво відділу

 

5.1. Відділ очолює начальник відділу, який безпосередньо підпорядкований, підконтрольний та підзвітний начальнику управління.

5.2. Начальник відділу:

5.2.1. Здійснює керівництво діяльністю відділу, несе персональну відповідальність відповідно до вимог чинного законодавства за своєчасне та якісне виконання покладених на відділ завдань.

5.2.2. Організовує і контролює роботу відділу, розподіляє обов’язки між працівниками відділу.

5.2.3. Складає та погоджує посадові інструкції працівників відділу.

5.2.4. Погоджує питання преміювання, службових відряджень, надання відпусток і матеріальної допомоги на оздоровлення та для вирішення соціально-побутових питань.

5.2.5. Здійснює інші повноваження, передбачені законодавством, рішеннями міської ради, рішеннями виконавчого комітету міської ради, розпорядженнями міського голови та цим Положенням.

 

6. Заключні положення

 

6.1. Працівники відділу повинні сумлінно виконувати свої службові обов’язки, шанобливо ставитися до громадян, керівників і співробітників, дотримуватися високої культури спілкування, не допускати дій і вчинків, які можуть зашкодити інтересам служби чи негативно вплинути на репутацію міської ради, її виконавчих органів та працівників.

6.2. Працівники відділу несуть відповідальність згідно з чинним законодавством. Матеріальна шкода, завдана незаконними діями чи бездіяльністю працівників відділу при здійсненні ними своїх повноважень, відшкодовується у встановленому законодавством порядку.

6.3. Працівники відділу мають право в разі виникнення конфліктної ситуації з керівником виконавчого органу міської ради звернутися з відповідною заявою до постійної комісії міської ради з питань прав людини, законності, гласності, антикорупційної політики, місцевого самоврядування, депутатської діяльності та етики.

6.4. Зміни та доповнення до цього Положення вносяться у порядку, встановленому для його прийняття.

 

______________________________________________________

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

розпорядження

міського голови

від 03 квітня 2017

№ 95р

 

ПОЛОЖЕННЯ

про відділ охорони культурної спадщини

управління з питань культури та охорони культурної спадщини

Миколаївської міської  ради

 

1. Загальні положення

 

1.1. Відділ охорони культурної спадщини (далі – відділ) є структурним підрозділом  управління з питань культури та охорони культурної спадщини Миколаївської міської ради (далі – управління), підзвітний і підконтрольний начальнику управління.

1.2. Відділ є спеціальним уповноваженим органом охорони культурної спадщини місцевого самоврядування.

1.3. Відділ у своїй діяльності керується Конституцією України, законами України, актами Президента України і Кабінету Міністрів України, постановами колегії, наказами Міністерства культури України, актами органів виконавчої влади, рішеннями міської ради, рішеннями виконавчого комітету міської ради, розпорядженнями міського голови, наказами начальника управління, іншими правовими актами та міжнародними нормами з питань охорони культурної спадщини, Положенням про управління та цим Положенням.

Рекомендації постійних комісій міської ради підлягають обов’язковому розгляду. Про результати розгляду і вжиті заходи повинно бути повідомлено комісіям у встановлений ними строк.

1.4. Відділ утримується за рахунок міського бюджету.

1.5. Працівники відділу є посадовими особами місцевого самоврядування, їх основні права, обов’язки, відповідальність, умови оплати праці і соціально-побутового забезпечення визначаються Законом України “Про службу в органах місцевого самоврядування” та іншими законодавчими актами.

1.6. У межах своїх повноважень відділ організовує виконання актів чинного законодавства і здійснює систематичний контроль за їх реалізацією.

1.7. Відділ має свій бланк та круглу печатку зі своїм найменуванням для довідок та погоджень.

 

2. Основні завдання

 

2.1. Забезпечення дотримання на території міста Миколаєва вимог Закону України “Про охорону культурної спадщини”, Закону України “Про охорону археологічної спадщини”, інших нормативно-правових актів про охорону  культурної спадщини.

2.2. Виконання відповідно до законодавства контрольно-наглядових функцій у сфері охорони культурної спадщини.

2.3. Захист та збереження традиційного характеру середовища міста Миколаєва як історично населеного місця.

2.4. Забезпечення виявлення та наукового вивчення, захисту та збереження, належного утримання та відповідного використання об’єктів культурної спадщини.

2.5. Забезпечення консервації, реабілітації, музеєфікації, відтворення, ремонту об’єктів культурної спадщини.

2.6. Організація роботи щодо пропаганди культурної спадщини міста, сприяння використанню його історико-культурних ресурсних можливостей в туристичній діяльності.

2.7. Залучення до діяльності по збереженню нерухомих об’єктів культурної спадщини підприємств, громадських об’єднань, релігійних організацій, громадян України та інших держав до благодійної діяльності у сфері збереження об’єктів культурної спадщини.

 

3. Повноваження відділу

 

3.1. Забезпечення виконання пам’яткоохоронного законодавства на території міста Миколаєва.

3.2. Підготовка та подання пропозицій органу охорони культурної спадщини вищого рівня про занесення об’єктів культурної спадщини до Державного реєстру нерухомих пам’яток України та внесення змін до нього.

3.3. Забезпечення юридичним і фізичним особам доступу до інформації, що міститься у витягах з Державного реєстру нерухомих пам’яток України, а також надання інформації щодо програм та проектів будь-яких змін у зонах охорони пам’яток та в історичному ареалі міста Миколаєва.

3.4. Забезпечення дотримання режиму використання пам’яток місцевого значення, їх територій, зон охорони.

3.5. Забезпечення захисту об’єктів культурної спадщини від загрози знищення, руйнування або пошкодження.

3.6. Організація розроблення відповідних місцевих програм охорони культурної спадщини.

3.7. Надання висновків щодо відповідних програм та проектів містобудівних, архітектурних і ландшафтних перетворень, будівельних, меліоративних, шляхових, земляних робіт на пам’ятках місцевого значення, історико-заповідних територіях та в зонах їх охорони, на охоронюваних археологічних територіях, в історичному ареалі міста Миколаєва як історично населеного місця, а також програм та проектів, реалізація яких може позначитися на стані об’єктів культурної спадщини.

3.8. Організація відповідних охоронних заходів щодо пам’яток місцевого значення та їх територій у разі виникнення загрози їх пошкодження або руйнування внаслідок дії природних факторів чи проведення будь-яких робіт.

3.9. Видання розпоряджень та приписів щодо охорони пам’яток місцевого значення, припинення робіт на цих пам’ятках, їх територіях та в зонах охорони, якщо ці роботи проводяться за відсутності затверджених або погоджених з відповідним органом охорони культурної спадщини програм та проектів, передбачених Законом України “Про охорону культурної спадщини” дозволів або з відхиленням від них.

3.10. Надання висновків щодо відчуження або передачі пам’яток місцевого значення їх власниками чи уповноваженими ними органами іншим особам у володіння, користування або управління.

3.11. Укладання охоронних договорів на пам’ятки в межах повноважень, делегованих органом охорони культурної спадщини вищого рівня відповідно до закону.

3.12. Забезпечення в установленому законодавством порядку виготовлення, встановлення та утримання охоронних дощок, охоронних знаків, інших інформаційних написів, позначок на пам’ятках або в межах їх територій.

3.13. Підготовка пропозицій та проектів розпоряджень щодо проведення робіт з консервації, реставрації, реабілітації, музеєфікації, ремонту та пристосування об’єктів культурної спадщини, відповідного використання пам’яток та подання їх на розгляд відповідному органу виконавчої влади.

3.14. Популяризація справи охорони культурної спадщини на території міста Миколаєва, організація науково-методичної, експозиційно-виставкової та видавничої діяльності у цій сфері.

3.15. Виконання функцій замовника, укладення з цією метою контрактів на виявлення, дослідження, консервацію, реабілітацію, музеєфікацію, ремонт, пристосування об’єктів культурної спадщини та інших заходів щодо охорони культурної спадщини.

3.16. Підготовка пропозицій до програм соціально-економічного розвитку міста Миколаєва і проектів бюджету міста з питань охорони культурної спадщини.

3.17. Погодження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок відповідно до вимог Земельного кодексу України.

3.18. Інформування органів охорони культурної спадщини вищого рівня про пошкодження, руйнування, загрозу або можливу загрозу пошкодження, руйнування пам’яток, що знаходяться на території міста Миколаєва.

3.19. Участь в організації підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників у сфері охорони культурної спадщини.

3.20. Організація дослідження об’єктів культурної спадщини, які потребують рятівних робіт.

3.21. Застосовування передбачених законодавством фінансових санкцій за порушення Закону України “Про охорону культурної спадщини”.

3.22. Складання статистичної звітності з питань охорони нерухомих об’єктів культурної спадщини.

3.23. Розробка і надання на розгляд, згідно з вимогами чинного законодавства, пропозицій щодо створення (спорудження) нових пам’ятників, встановлення меморіальних та пам’ятних дощок.

3.24. Розгляд листів (заяв) і скарг громадян з питань, які відносяться до компетенції відділу та вжиття заходів до усунення причин, що викликають скарги.

3.25. Залучення спеціалістів органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій (за погодженням з їх керівниками) для розгляду питань, що належать компетенції відділу.

3.26. Здійснення контролю, проведення перевірки, інспекції та аналітичної роботи з питань, що належать до компетенції відділу.

3.27. Одержання у встановленому порядку від органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій інформації, необхідної для виконання покладених на відділ завдань.

3.28. Внесення пропозицій з питань охорони культурної спадщини до міської ради, її виконавчого комітету, керівництва управління.

3.29. Здійснення контролю за дотриманням на території міста законодавства про охорону культурної спадщини.

3.30. Перевірка дотримання правил та режиму збереження, утримання, використання, дослідження, консервації, реабілітації, музеєфікації, ремонту та пристосування об’єктів культурної спадщини юридичними та фізичними особами незалежно від форм власності та відомчого підпорядкування.

3.31. Здійснення контролю за законністю проведення реставраційних, консерваційних, реабілітаційних та будівельних робіт на пам’ятках та територіях, пов’язаних з охороною культурної спадщини, отримання від відповідальних осіб наявної дозвільної та проектної документації на ці роботи.

3.32. У разі виникнення загрози об’єктам культурної спадщини внаслідок проведення будівельних, земляних, шляхових та інших робіт заборона таких робіт та надання висновків щодо можливості  їх продовження після виконання рятівних досліджень та заходів із збереження об’єктів культурної спадщини.

3.33. Залучення до роботи досвідчених фахівців у сфері охорони культурної спадщини, а також громадян на правах громадських інспекторів для спостереження за станом збереження та використання нерухомих об’єктів культурної спадщини, їхніх територій і зон охорони, охоронюваних археологічних територій, історичних ареалів міста Миколаєва.

3.34. Представлення за дорученням начальника управління інтересів управління у судових інстанціях з питань порушення законодавства про охорону культурної спадщини, подання відповідних матеріалів правоохоронних органів щодо порушень пам’яткоохоронного законодавства.

3.35. Проведення в установленому порядку нарад, семінарів, науково-методичних та практичних конференцій, круглих столів тощо з питань, що належать до компетенції відділу.

3.36. Підготовка до розгляду відповідними органами пропозицій щодо створення історико-культурних заповідників, музеїв-заповідників, інших організацій у сфері охорони культурної спадщини.

3.37. Відповідно до законодавчих та інших нормативних актів України, видання висновків, приписів, розпоряджень, які є обов’язковими для виконання на території міста Миколаєва юридичними та фізичними особами, контроль за їхнім виконанням.

3.38. Здійснення інших повноважень у сфері охорони культурної спадщини згідно з чинним законодавством.

 

4. Структура та організація роботи

 

4.1. Начальника відділу та працівників відділу призначає на посади та звільняє з посад начальник управління у порядку, визначеному законодавством.

4.2. Посадові обов’язки працівників відділу визначаються посадовими інструкціями, які затверджуються начальником управління.

4.3. До складу відділу входять:

начальник відділу                                              1

головний спеціаліст                                          2

 

5. Керівництво відділу

 

5.1. Відділ очолює начальник відділу, який безпосередньо підпорядкований, підконтрольний та підзвітний начальнику управління.

5.2. Начальник відділу:

5.2.1. Здійснює керівництво діяльністю відділу, несе персональну відповідальність відповідно до вимог чинного законодавства за своєчасне та якісне виконання покладених на відділ завдань.

5.2.2. Організовує і контролює роботу відділу, розподіляє обов’язки між працівниками відділу.

5.2.3. Складає та погоджує посадові інструкції працівників відділу.

5.2.4. Погоджує питання преміювання, службових відряджень, надання відпусток і матеріальної допомоги на оздоровлення та для вирішення соціально-побутових питань.

5.2.5. Видає у межах своєї компетенції висновки, приписи, розпорядження з питань охорони культурної спадщини, які є  обов’язковими для виконання на території міста Миколаєва юридичними та фізичними особами.

5.2.6. Діє без доручення від імені управління, представляє його у відносинах з підприємствами, установами, організаціями тощо у питаннях, пов’язаних з охороною культурної спадщини.

5.2.7. Здійснює інші повноваження, передбачені законодавством, рішеннями міської ради, рішеннями виконавчого комітету міської ради, розпорядженнями міського голови та цим Положенням.

 

6. Заключні положення

 

6.1. Працівники відділу повинні сумлінно виконувати свої службові обов’язки, шанобливо ставитися до громадян, керівників і співробітників, дотримуватися високої культури спілкування, не допускати дій і вчинків, які можуть зашкодити інтересам служби чи негативно вплинути на репутацію міської ради, її виконавчих органів та працівників.

6.2. Працівники відділу несуть відповідальність згідно з чинним законодавством. Матеріальна шкода, завдана незаконними діями чи бездіяльністю працівників відділу при здійсненні ними своїх повноважень, відшкодовується у встановленому законодавством порядку.

6.3. Працівники відділу мають право в разі виникнення конфліктної ситуації з керівником виконавчого органу міської ради звернутися з відповідною заявою до постійної комісії міської ради з питань прав людини, законності, гласності, антикорупційної політики, місцевого самоврядування, депутатської діяльності та етики.

6.4. Зміни та доповнення до цього Положення вносяться у порядку, встановленому для його прийняття.

 

______________________________________________________

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

розпорядження

міського голови

від 03 квітня 2017

№ 95р

 

ПОЛОЖЕННЯ

про планово-фінансовий відділ

управління з питань культури та охорони культурної спадщини

Миколаївської міської ради

 

1. Загальні положення

 

1.1. Планово-фінансовий відділ (далі – відділ) є структурним підрозділом управління з питань культури та охорони культурної спадщини Миколаївської міської ради (далі – управління), підзвітним та підконтрольним начальнику управління.

1.2. У своїй діяльності відділ керується Конституцією України, законами України, постановами Верховної Ради України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України, наказами й інструкціями Міністерства культури України, Міністерства освіти і науки України, Міністерства фінансів України, рішеннями міської ради, рішеннями виконавчого комітету міської ради, розпорядженнями міського голови, іншими правовими актами, Положенням про управління та цим Положенням.

Рекомендації постійних комісій міської ради підлягають обов’язковому розгляду. Про результати розгляду і вжиті заходи повинно бути повідомлено комісіям у встановлений ними строк.

1.3. Відділ утримується за рахунок міського бюджету.

1.4. Працівники відділу є посадовими особами місцевого самоврядування, їх основні права, обов’язки, відповідальність, умови оплати праці і соціально-побутового забезпечення визначаються Законом України “Про службу в органах місцевого самоврядування” та іншими законодавчими актами.

1.5. У межах своїх повноважень відділ організовує виконання актів чинного законодавства і здійснює систематичний контроль за їх реалізацією.

 

2. Основні завдання

 

2.1. Забезпечення виконання нормативних актів в сфері використання фінансових ресурсів по галузі “Культура”.

2.2. Організація і удосконалення економічної, фінансової роботи та бюджетного процесу по галузі “Культура”.

2.3. Участь у розробці та виконанні комплексних і цільових програм розвитку культури міста.

2.4. Формування повної, достовірної інформації про забезпечення бюджетними коштами управління та підпорядкованих управлінню підприємств, установ, організацій, необхідної для оперативного керівництва та управління.

2.5. Освоєння та застосування сучасних комп’ютерних технологій при виконанні поставлених перед відділом завдань.

2.6. Створення умов для розвитку соціально-культурної інфраструктури, організація її матеріально-технічного забезпечення.

2.7. Здійснення аналізу, узагальнення, складання та надання в установлені строки зведеної фінансової звітності по закладах культури. Підготовка відповідних інформаційних матеріалів на розгляд відповідних постійних комісій міської ради.

 

3. Повноваження відділу

 

3.1. У межах своєї компетенції координація планово-економічної та фінансової роботи управління та підпорядкованих управлінню підприємств, установ та закладів культури.

3.2. Контроль за формуванням та поданням Централізованою бухгалтерією при управлінні керівництву зведеної звітності щодо заборгованості по фінансуванню за бюджетними програмами в розрізі економічної класифікації видатків.

3.3. Формування та подання пропозицій управління як головного розпорядника бюджетних коштів до прогнозних обсягів видатків міського бюджету на наступні роки.

3.4. Організація роботи з підготовки бюджетних запитів до проекту міського бюджету на наступний рік по системі головного розпорядника бюджетних коштів, формування їх за бюджетними програмами та подання до департаменту фінансів Миколаївської міської ради.

3.5. Формування на підставі проектів кошторисів бюджетних програм пропозицій до проекту тимчасового, річного та помісячного розписів асигнувань міського бюджету по головному розпоряднику бюджетних коштів.

3.6. Підготовка кошторисів управління разом з детальними розрахунками за бюджетними програмами в розрізі економічної класифікації видатків.

3.7. Перевірка кошторисів разом з розрахунками підприємств, установ та закладів культури, які одержують кошти з міського бюджету за бюджетними програмами в розрізі економічної класифікації видатків.

3.8. У межах своєї компетенції перевірка місячної, квартальної та річної фінансової звітності від підпорядкованих бюджетних організацій та установ, аналіз їхньої діяльності, узагальнення інформації та подання її відповідним органам у зазначені терміни.

3.9. Здійснення контролю за роботою Централізованої бухгалтерії при управлінні з:

- формування мережі підприємств, установ та закладів, які отримують кошти з міського бюджету по системі головного розпорядника бюджетних коштів, подання до Держказначейства України та своєчасне внесення до неї змін відповідними реєстрами;

- формування по системі головного розпорядника бюджетних коштів розподілу показників зведених кошторисів та планів асигнувань в розрізі розпорядників нижчого рівня (в мережі) та подання його до Державної казначейської служби України;

- формування та реєстрації довідок головного розпорядника коштів на зміну кошторисів та планів асигнувань за довідками департаменту фінансів Миколаївської міської ради, головного розпорядника та внесення змін реєстрами в розрізі територій, які подаються до Державної казначейської служби України;

- ведення обліку, проведення аналізу відкритих бюджетних асигнувань по підпорядкованих організаціях, установах за бюджетними програмами та економічною класифікацією видатків.

3.10. Підготовка розподілів коштів за бюджетними програмами і економічною класифікацією видатків та подання їх до Державної казначейської служби України.

3.11. Підготовка щоквартальної звітності про виконання міського бюджету в межах компетенції відділу.

3.12. Опрацювання з відповідними структурними підрозділами управління та підпорядкованими підприємствами, закладами, установами питань щодо фінансово-економічної роботи в межах компетенції відділу.

3.13. Здійснення експертизи та подання керівництву управління на затвердження (погодження) кошторисів, планів асигнувань, штатних розписів, статутів та положень підприємств, установ та закладів, що належать до сфери управління галузі “Культура”.

3.14. Розгляд та подання пропозицій керівництву управління щодо надання дозволів на встановлення надбавок та доплат до посадових окладів, преміювання керівних працівників підпорядкованих підприємств, установ та закладів.

3.15. Розробка та впровадження обґрунтованих, суспільно необхідних нормативів культурного обслуговування населення і здійснення контролю за їх дотриманням.

3.16. Одержання від структурних підрозділів управління, підприємств, установ та закладів культури, підпорядкованих управлінню, інформації, необхідної для виконання визначених функцій, зокрема:

- підготовки пропозицій щодо прогнозних обсягів асигнувань на наступні роки;

- підготовки бюджетних запитів до проекту міського бюджету на наступний рік.

3.17. Надання консультацій та роз’яснень з питань планування та фінансування підпорядкованим управлінню підприємствам, організаціям та установам культури.

 

3.18. Залучення фахівців інших структурних підрозділів виконавчого комітету міської ради, підприємств, установ та організацій, об’єднань громадян (за погодженням з їх керівниками) до розгляду питань, що належать до компетенції відділу.

3.19. Одержання в установленому порядку від інших структурних підрозділів виконавчого комітету міської ради, підприємств, установ і організацій усіх форм власності інформації, документів, інших матеріалів, необхідних для виконання покладених на відділ завдань.

3.20. Скликання в установленому порядку нарад, проведення семінарів, круглих столів тощо з питань, що належать до компетенції відділу.

3.21. Взаємодія під час виконання покладених на відділ завдань з відповідними профільними комісіями міської ради та з іншими структурними підрозділами виконавчого комітету міської ради, а також з підприємствами, установами, організаціями, громадянами та їх об’єднаннями.

3.22. Виконання інших функцій, що випливають з покладених на відділ завдань.

 

 

4. Структура та організація роботи

 

4.1. Начальника відділу та працівників відділу призначає на посади та звільняє з посад начальник управління у порядку, визначеному законодавством.

4.2. Посадові обов’язки працівників відділу визначаються посадовими інструкціями, які затверджуються начальником управління.

4.3. До складу відділу входять:

начальник відділу                                               1

головний спеціаліст                                           2

 

5. Керівництво відділу

 

5.1. Відділ очолює начальник відділу, який безпосередньо підпорядкований, підконтрольний та підзвітний начальнику управління.

5.2. Начальник відділу:

5.2.1. Здійснює керівництво діяльністю відділу, несе персональну відповідальність відповідно до вимог чинного законодавства  за своєчасне та якісне виконання покладених на відділ завдань.

5.2.2. Організовує і контролює роботу відділу, розподіляє обов’язки між працівниками відділу.

5.2.3. Складає та погоджує посадові інструкції працівників відділу.

5.2.4. Погоджує питання преміювання, службових відряджень, надання відпусток і матеріальної допомоги на оздоровлення та для вирішення соціально-побутових питань.

5.2.5. Здійснює інші повноваження, передбачені законодавством, рішеннями міської ради, рішеннями виконавчого комітету міської ради, розпорядженнями міського голови та цим Положенням.

 

6. Заключні положення

 

6.1. Працівники відділу повинні сумлінно виконувати свої службові обов’язки, шанобливо ставитися до громадян, керівників і співробітників, дотримуватися високої культури спілкування, не допускати дій і вчинків, які можуть зашкодити інтересам служби чи негативно вплинути на репутацію міської ради, її виконавчих органів та працівників.

6.2. Працівники відділу несуть відповідальність згідно з чинним законодавством. Матеріальна шкода, завдана незаконними діями чи бездіяльністю працівників відділу при здійсненні ними своїх повноважень, відшкодовується у встановленому законодавством порядку.

6.3. Працівники відділу мають право в разі виникнення конфліктної ситуації з керівником виконавчого органу міської ради звернутися з відповідною заявою до постійної комісії міської ради з питань прав людини, законності, гласності, антикорупційної політики, місцевого самоврядування, депутатської діяльності та етики.

6.4. Зміни та доповнення до цього Положення вносяться у порядку, встановленому для його прийняття.

 

______________________________________________________

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: