Мапа порталу

МИКОЛАЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

 

24 лютого 2017                                                                                   № 183

Про затвердження Порядку

компенсаційних виплат пільгового

проїзду окремих категорій громадян

електротранспортом

 

         З метою впорядкування розрахунків з компенсаційних виплат пільгового проїзду окремих категорій громадян електротранспортом та посилення контролю за цільовим використанням бюджетних коштів, керуючись пп. 2 п. “б” ч. 1 ст. 34 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, виконком міської ради

 

ВИРІШИВ:

 

1. Затвердити Порядок компенсаційних виплат пільгового проїзду окремих категорій громадян електротранспортом (додається).

 

2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови Шевченка Є.В.

 

Міський голова                                                                                     О.Ф. Сєнкевич

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення виконкому

міської ради

від 24 лютого 2017

№ 183

 

ПОРЯДОК

компенсаційних виплат пільгового проїзду

окремих категорій громадян електротранспортом

 

1. Загальні положення

 

1.1. Метою впровадження Порядку компенсаційних виплат перевізнику за пільговий проїзд окремих категорій громадян електротранспортом є забезпечення комплексного розв’язання проблеми надання компенсаційних виплат за пільгові перевезення пасажирів, забезпечення відповідних компенсацій та створення умов для всебічного розвитку і підвищення якості соціально значущих послуг транспорту.

1.2. Законодавчою та нормативною основою Порядку є Закон України “Про місцеве самоврядування в Україні”, Бюджетний кодекс України, постанови Кабінету Міністрів України від 17.05.1993 № 354 “Про безплатний проїзд пенсіонерів на транспорті загального користування”, від 16.08.1994 № 555 “Про поширення чинності постанови Кабінету Міністрів України від 17 травня 1993 р. № 354”, наказ Державної служби статистики України № 2-етр від 05.05.2015 № 111 “Звіт про роботу міського електротранспорту”, інші законодавчі і нормативні акти, що регулюють відносини у відповідній сфері.

1.3. Головним розпорядником коштів місцевого бюджету на здійснення зазначених заходів є департамент праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради.

 

2. Організація компенсації пільгових перевезень

окремих категорій громадян

 

2.1. Компенсаційними виплатами пільгового проїзду окремих категорій громадян електротранспортом є кошти міського бюджету.

2.2. Компенсаційні виплати пільгового проїзду окремих категорій громадян електротранспортом здійснюється на підставі договорів між розпорядником бюджетних коштів та перевізниками.

2.3. До окремих категорій громадян, відшкодування витрат за пільгове перевезення яких здійснюється за рахунок міського бюджету, відносяться:

- учасник бойових дій;

- інвалід війни;

- ветеран військової служби;

- ветеран органів внутрішніх справ;

- ветеран Державної пожежної охорони;

- ветеран Державної служби спеціального зв’язку;

- ветеран служби цивільного захисту;

- ветеран Державної кримінально-виконавчої служби;

- ветеран податкової міліції;

- батьки загиблого військовослужбовця;

- інвалід військової служби;

- реабілітовані;

- інваліди;

- особа (ЧАЕС) – 1 категорія;

- особа (ЧАЕС) – 2 А категорія (ліквідатори);

- особи, які супроводжують інвалідів I групи або дітей-інвалідів (не більше однієї особи, яка супроводжує інваліда I групи або дитину-інваліда);

- пенсіонери за віком.

2.4. Перевізнику забороняється відмовлятися від пільгового перевезення, крім випадків, передбачених чинним законодавством. Безпідставна відмова від пільгового перевезення тягне за собою відповідальність згідно з чинним законодавством.

2.5. Видатки міського бюджету з надання компенсаційних виплат пільгового проїзду окремих категорій громадян електротранспортом  затверджуються рішенням Миколаївської міської ради.

 

3. Фінансування компенсаційних виплат пільгового проїзду

окремих категорій громадян електротранспортом

 

3.1. Для отримання компенсації пільгового проїзду окремих категорій громадян електротранспортом перевізник надає звіт до департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради про фактично надані послуги у звітному місяці за попередній місяць до 06 числа.

3.2. Для отримання компенсаційних виплат за пільговий проїзд електротранспортом перевізник надає звіт в паперовому вигляді до головного розпорядника бюджетних коштів про фактично надані послуги у звітному місяці за попередній місяць на підставі статистичного звіту “Про роботу міського електротранспорту” та затвердженого рішенням виконавчого комітету Миколаївської міської ради коефіцієнту співвідношення безоплатних пасажирів до платних.

3.3. Надавачі послуг несуть персональну відповідальність за достовірність складених розрахунків.

3.4. Головний розпорядник коштів міського бюджету:

- проводить розрахунки з підприємствами – перевізниками в межах затверджених бюджетних асигнувань тільки за пільговиків міста Миколаєва;

- складає акти звіряння розрахунків за надані пільговикам послуги згідно з формою “3-пільга” до 23 числа поточного місяця.

3.5. Департамент праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради надає департаменту фінансів Миколаївської міської ради пропозиції на компенсаційні виплати пільгового проїзду окремих категорій громадян електротранспортом.

3.6. Департамент фінансів Миколаївської міської ради здійснює фінансування коштів місцевого бюджету департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради для подальшого перерахування підприємствам – перевізникам.

3.7. Департамент праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради сплачує підприємствам – перевізникам кошти на компенсаційні виплати пільгового проїзду окремих категорій громадян електротранспортом в 5-денний термін при надходженні їх на зазначені цілі відповідно та в межах асигнувань, затверджених бюджетом.

3.8. У разі скорочення (збільшення) обсягів затверджених асигнувань головний розпорядник коштів приводить у відповідність з обсягами асигнувань договори з підприємствами – перевізниками на компенсаційні виплати пільгового проїзду окремих категорій громадян електротранспортом.

 

4. Прикінцеві положення

 

4.1. Порядок вводиться в дію з 01.01.2017.

_____________________________________________________

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: